Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-17

QUOTE(*MONAMI* @ 2011 12 30, 19:52)
manau,kad receptas tas pats :
5 dideli kiausiniai
230 gr.cukraus
230 gr. miltu
65gr.aliejaus
1 did.pakelis vanilinio cukraus
20 gr.kepimo milteliu

tik kepimas pagal ją per vieną kartą ir paskui pjaustomas biskvitas  4u.gif

kepimo milteliu 10gr pakankamai 4u.gif
Atsakyti
kepiau ir as rafaelo tortuka naujiems, tik i krema dadejau vienam sluoksny braskiu svieziu, vienas tik kremas ir du dadejau braskiu zeles gabaliuku ax.gif pirma kart kepiau si torta ir gavosi tikrai puikiai, gal tik puosyba mano nekokia blush2.gif gaila neturiu pjuvio foto...
Beje su Naujais Jus visas 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Su atejusiais Naujaisiais! Noriu pasidziaugti...kepiau Naujiesiems turtinga kavos torta,tris kartus buvau kepusi Asseni biskvita ,ne karto nesigavo,si karta isejo kuo puikiausias,vargdavau su cipciuko pastilazu dengimui,si karta isejo taip pat kuo geriausias.Tai ir mastau ar cia taip viskas gerai,kad sau kepiau blink.gif ,savo gimtadieniui,o gal tikrai tiket stebuklais smile.gif...Dekui Olestai uz tokio skanaus torto receptuka 4u.gif Turiu klausimeli,gal kas bandete,gal zinote.....ar galima savaitei laiko uzssaldyti jau sutepta ir papuosta tortuka 1 kg.(cia kalba eina apie turtinga kavos torta)gal jam nieko nenutiks,ar nerizikuoti.busiu dekinga uz atsakyma...

o stai ir pjuvis torto
user posted image
Atsakyti
Su Naujaisiais Metais
Geriausia šaldyti nepuoštą, bet galima užšaldyti ir papuoštą tortą, reikia labai sandariai supakuoti ir po to atšildyti šaldytuve. Aišku papuošimai gali nukentėti
Atsakyti
labai jums dekui likta...ikisau i kelis maiselius,jis jau apdengtas pastilazu,tad paliksiu kaip yra...na meginu,kas bus tas,paziuresiu savaitgali kas gavosi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sarah-: 01 sausio 2012 - 19:34
Laba diena,

Ar yra cia mamyciu kepanciu tortus pagal uzsakymus alytuje? g.gif arteja dukrytes pirmasis gimtadienis, svrastau ar paciai daryt ar pasikliaut profesionalais biggrin.gif
pasiulykite i az.
Atsakyti
QUOTE(sarah- @ 2012 01 01, 16:45)

o stai ir pjuvis torto

pjuvis, labai labai grazus wub.gif wub.gif wub.gif reiks ir man toki issikepti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2011 12 29, 16:24)
esu kepus si torta,labai skanus,tik jam reikia pastoveti ir subresti,apie pora dienu.kas del kremo jau nepamenu,bet zinau,kad grietine reikejo nuvarvint.. 4u.gif


ačiū už patarimą apie kepimą prieš kelias dienas. Kepiau ketvirtadienį, valgėm šeštadienį-sekmadienį, o pirmadienį jis vis dar labai labai skanus smile.gif Šiaip sotus, daug nesuvalgysi ir man buvo gerokai per daug kremo, užšaldžiau dalį.
štai pjūvis
user posted image
Atsakyti
skaniai atrodo 4u.gif
Atsakyti
Tortas "STRACCIATELLA"

user posted image

Biskvitas

Šviesiom juostom:
4 kiaušinių tryniai
2 kiaušinių baltymai
50 g cukraus
40 g miltų
10 g krakmolo
žiupsn. druskos

Tamsiom juostom:
4 kiaušinių tryniai
2 kiaušinių baltymai
50 g cukraus
40 g miltų
5 g krakmolo
1 v.š. kakavos
žiupsn. druskos

Kiaušinių trynius plakti su 1 v.š. cukraus iki baltumo. Baltymus su druska ir likusiu cukrumi išplakti iki standumo ir atsargiai sumaišyti su tryniais. Miltus ir krakmolą sumaišyti ( tamsiai tešlai įmaišyti ir kakavą) ir persijoti i kiaušinių masę. Atsargiai išmaišyti.
Abi tešlos daromos ligegrečiai t. y. vianai išplaki trynius, tada kitai tešlai, tada vienai baltymus išplaki, kitai baltymus išplaki ir t.t.
Pirmiausiai reikia nusipiešti apskritimą ant kepimo popieriaus kokio maždaug skersmens tortukas bus ir issikepti tortuko pagrindą, užpildžius tą apskritimą pora šaukštų tešlos. (Tortukas gaunasi apie 17-20 cm skersmens priklausomai nuo to kokio aukščiio bus jei 7 cm tai apie 17 cm skersmuo, jei 5 cm tai apią 20 cm skersmuo)
Skarda 30x40 cm iškloti kepimo popieriumi ir geriausia su konditeriniu maišeliu pakaitomis šviesi tešla, tamsi tešla daryti juostas, kad biskvitas gautūsi dryžuotas. Kepti 180-200 C apie 10 min. Atsargiai nuimti popierių ir uždėjus ant paruošto švaraus kepimo popieriaus susukti biskvitą kaip viniotinį.


Kremas

180 g. balto šokolado
150 g. grietinėlės
250 g. marskaponės
80 g. juodo šokolado drožlių

Baltas šokoladas sulaužomas gabaliukais. Grietinėlė kaitinama iki virimo ir ja užpilamas baltas šokoladas. Maišyti kol visiškai ištirpsta šokoladas. Atvėsinti ir dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms (aš tai pasidarau iš vakaro). Balto šokolado kremą išplakti ir sumaišyti su marskapones suriu. Į gautą masė sudėti juodo šokolado drožles ir vėl išmaišyti.

user posted image

Surinkimas:

Norint kad gautusi tortukas apie 20 cm skersmens reikia suviniotą biskvita padalinti į juostas 5-5,5 cm pločio (tada ir tortukas gaunasi 5-5.5 cm aukįčio). Aš dariau 7 cm aukščio tai ir pjausčiau 7 cm pločio juostomis, tortukas gavosi apie 17 cm pločio (svoris torto gavosi apie 950 g).
Imame vieną atpjautą biskvito dąlį išviniojame ir aptepame kremu (šiaip tame puslapyje nebuvo nurodyta, kad reikia sulaistyti, bet aš bikvitą šiektiek sulaisčiau sirupu: vanduo, cukrus ir vanna talinn)
. Apteptą kremu biskvitą vėl susukame į ritinėlį. Tada imame antrą dali biskvito vėl ištiesiame užtepame kremą ir jau viniojame aplink tą susukta bikvitą su kremu, nuo tos vietos kur baigėm sukti biskvitą ir taip pat pasielgiam su likusiais biskvitais, gauname siaur1 bet stora vyniotinį. Kurį istatome į tinkamo skersmens formą jei turime, kad truputi pasispaustu tortukas arba tiesiog apvyniojame maistine plevele stipriau ir į šaldytuvą, kad susistovėtų bent pora valandų prieš puošiant.
Kadangi biskvitas gaunasi jau su raštu tai galima pagal tai kaip ir tame puslapyje puošti labai minimaliai.
Va čia šio recepto šaltinis http://dimitranas.bl...acciatella.html
Beje pagal receptą marskapones reikia tik vieno valgomojo šaukšto. Bet aš vieną kartą dariau su daug marskapones, o kitą karteli visai jos nedėjau ir ją pakeičiau grietinėle. Ir taip ir taip labai skanu, su marskapone gal skaniau bet riebiau. Visiems labai patiko. Tortukas aišku ne gaivių megėjoms, labai saldus smile.gif

O štai čia matosi kaip tuos bikvitus susukti http://dimitranas.bl...e...he Torten I

Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2012 01 02, 17:20)

Labai skaniai atrodo.Darete tortuka is visos normos ar mazinote.Jei mazinote,tai parasykite proporcijas.(nelabai nutuokiu kiek kremui imti produktu)
Atsakyti
QUOTE(smailyttte @ 2012 01 03, 10:27)
Tortas "STRACCIATELLA"


Mmmm...atrodo skaniai smile.gif Tik man klausimas iškart - kaip gražiai priklijuoti kraštą? Nes nuorodoje jis ten toks dryžuotas, bet nefotkinta "sujungimo siūlė" smile.gif
Atsakyti