QUOTE(san @ 2011 11 10, 18:07)
nežinau, kaip teisingai reaguoti, bet mes sakom: o aš tave myliu; aš su tavimi draugauju (pas mus dažniau būna: nedraugausiu su tavim).
QUOTE(medituk @ 2011 11 10, 20:18)
As irgi sakau, kad "as vis tiek tave myliu. ir visa gyvenima mylesiu" Sakau, "jei apsigalvosi, ateik, as tave apkabinsiu, nes labai tave myliu". Visada suveikia. Jei ne is karto, tai paisukioja ir ateina
Maniske irgi ateina... ir pasisnekam ir susitaikom, bet kurio laiko vel tas pasakymas... Na bandysiu sakyti, o as tave visada myliu ir mylesiu
QUOTE(ragnez @ 2011 11 10, 21:28)
išvertus iš vaiko kalbos sakinys "aš tavęs nemyliu" reiškia paprasčiausią "aš ant tavęs pykstu". mažo vaiko suvokimui "meilė" yra dar gerokai per daug abstraktus dalykas, todėl ir žodžiui "mylėti" vaikas suteikia kitą reikšmę, negu suaugusieji.
kaip reaguoti? taip, kaip reaguotumėt i sakinį "aš pykstu".
dar atsižvelkit į tai, kad vaikas ką tik pradėjo lankyti darželį: vadinasi patiria daug prieštaringų emocijų, pavargsta. dabar, matyt, dar nesibaigė adaptacijos laikotarpis, tai ir audringų emocijų daugiau. supraskit, kad dukrytei sunku, ji pavargsta - tiesiog padėkit jai išgyventi šį laikotarpį.
o va šitaip tai tikrai negalima kalbėti. pastatykit save į vaiko padėtį - jus išveda visai dienai kažkur, kur būrys bendraamžių per visą dieną kovoja už būvį. vakare grįžtat, bandot pasakyti, kaip jaučiatės, o jums atrėžia - man tavęs pavargusios, piktos ir liūdnos nereikia...
Taip - as suprantu, ir labai noriu jai padeti isgyventi si laikotarpi. Noriu padeti suprasti savo emocijas. Noriu kad ji zinotu kad visada ja mylesim. Noriu kad suprastu kad mums nemalonu girdeti tokius zodzius... Tik nevisada zinau kaip ta padaryti....
Labai gailiuosi kad taip esu paskuis, zinau kad blogai padariau

Bet tikrai ne norejau jai pasakyti kad pavargusios ir piktos man taves nereikia. Gal norejau kad ji issigastu.... ir taip man nebesakytu. Bet suprantu, kad tai visiskai beprasmiska, ir kvaila...
QUOTE(Ramunita @ 2011 11 10, 21:46)
o jūs su mažiuku namuose liekat,kai dičkė darželin išeina?
Taip, as su maziuku namie