Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, riešutėliai, voveruškos

Turiu pirmąją - 12 riešutėlių puselių. Kepu ant elektrinės kaitlentės - iškepa kuo puikiausiai.
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymus, gal tą ir imsiu, nes šiaip ar taip ir sunkesnė daugiau kaip puse kg. 4u.gif

Atsakyti
Ai, tiesa, dar vienas klausimas: ar tie iškilimai ant paviršiaus neturi reikšmės, ta prasme ar sausainiai nekepa kažkaip netolygiai? unsure.gif Nesu dar mačius, kad taip būtų, paprastai lygus būna viršus... smile.gif

http://1.bp.blogspot...00/DSCF0102.JPG
Atsakyti
Viduje bus rantuota, juk ne ant viršaus kepsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Man visos puselės iškepa vienodai
Atsakyti
Kažkas ieškojo gulbių recepto smile.gif Įmetu, ką radau knygoje:

GULBĖS

Imama 250 g biskvitinės tešlos, papildomai pridedama 75 g balto glajaus, 50 g trapios tešlos, 200 g vaisių įdaro, 400 g baltymų kremo, 50 g pakepintų kapotų riešutų, 5 g šokolado.

Paruošta biskvitinė tešla išspaudoma ovaliomis bandutėmis ir iškepama.

Ruošiamas gabalėlis trapios tešlos, įminkant truputį daugiau miltų. Tešla suvoliojama 0,5 cm storio voleliu, supjaustoma 12 cm ilgio gabalėliais, kurie išlenkiami didžiosios “S” raidės forma maždaug 5 cm aukščio, pavaizduojant gulbės kaklą, ir iškepama.

Ataušę kaklai glazūruojami baltu glajumi, o pašildytu šokoladu nupiešiamas snapas bei akys.

Biskvitinis pyragaitis plonai aptepamas vaisių koše, šonai apvoliojami pakepintais kapotais riešutais ir ant vidurio pyragaičio uždedamas kupstelis įdaro. Paruoštas baltymų kremas pro konditerinę tūtelę su įžambiai nupjautu antgaliu spaudžiamas, banguojant iš vienos ir iš kitos pusės išilgai pyragaičio, pavaizduojant sparnus. Į vidurį įsmeigiamas kaklas.

user posted image

Ir šiaip, kas mėgstat visus tuos senovinius ir figūrinius pyragaičius, rekomenduoju E. Binkauskienės knygą "Kepiniai" (1977 m.). Ten visi geri klasikiniai receptai, sausainiukai, tortai su senoviniais papuošimais ir pan. Vos ne nuo kiekvieno puslapio seilė tįsta thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
na ka kepejeles, pabandziau ir as pirma karta gyvenime padaryti grybukus, bandysiu pasirodyti ir ikelti foto blush2.gif
bet kazkaip nelabai gaunasi ikelti foto blush2.gif
Papildyta:
user posted image
na va lygtai ikeliau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linusikas77: 18 gruodžio 2012 - 21:55
Sveikos,
Dariau grybukus, viskas puikiai pavyko, jau nepirma karta darau. Papuosiau as juos, gerai isdziuvo, grazuciai tokie. Sudejau i inda ir maistine plevele ant virsaus, kad nesudziutu. Po paros pasiziuriu aptezes baltymas ir issitepe vienas nuo kito, doh.gif doh.gif kaip subiesino, o tokie grazus buvo. Ka netaip darau? Kur juos laikote kai nuglazuruojate?Prisidarau daug as ju, bet va kur padeti juos, kad taip nenutiktu.
Atsakyti
Reikia palaikyti bent pusę paros atvirai, kad gerai išdžiūtų. Ko gero, buvo dar neišgaravusi drėgmė, uždėjot plėvelę ir gavosi šiltnamio efektas, ko pasekoje kremas "atitirpo".
Atsakyti
Gerai Jus sakote, 4u.gif Taip ir galvojau. Sudeliojau juos ant lapo ir palikau, is naujo dziuti, dabar vel glaistas kietas, bet jau nebetokie grazus. Kaip sakant, gyveni ir mokaisi. biggrin.gif Jau nekarta taip, kad paskubu supakuoti juos, po nakties i maiselius, ir susigadina.


QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 19, 22:26)
Reikia palaikyti bent pusę paros atvirai, kad gerai išdžiūtų. Ko gero, buvo dar neišgaravusi drėgmė, uždėjot plėvelę ir gavosi šiltnamio efektas, ko pasekoje kremas "atitirpo".

Atsakyti
Parkeliavo mano keptuvė, ruošiuosi kepti riešutus thumbup.gif Biški tik receptuose paklydau. Vat, pvz., radau tokį:

3 valg. šaukštai majonezo
6 šaukšt. miltų
4 kiaušinių tryniai ir 2 kiaušinių baltymai
1,5 stik.cukraus
400 g margarino
0,5 arb. šaukšt. sodos
0,5 arb. šaukštelio druskos

Ar tikrai tiek tų miltų? Būčiau mačius tik vienoj vietoj, galvočiau - klaida, bet jau kelintame psl. randu. O kitur panašus receptas, kur ant tokio pat kiekio riebalų jau 6 stiklinės miltų doh.gif Tai kaip ten yra su tais miltais smile.gif

Šiaip norėčiau išsikepti tokius smėlinius riešutukus, kurie anksčiau būdavo Kalvarijų turguj, minkšti ir trapūs, burnoj tirpstantys. Kaip suprantu, tokiam skoniui išgauti reiktų dėti palyginti nedaug miltų, ir gal dar majonezo (skoniu tie smėliniai primena naminius sausainius, į kuriuos irgi majonezas dedasi) unsure.gif Gal, sakau, šitas receptukas tiktų?

100 g sviesto
50 g cukraus
2 kiaušiniai
100 g majonezo
50 g bulvių krakmolo
1 a. š. sodos
1 v.š. acto
1 a.š. vanilinio cukraus
apie 2 stiklines miltų

Ir iš išvaizdos tokie trapūs atrodo g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myliu Retro: 20 gruodžio 2012 - 17:29
Sveikos,
Ruosiuosi dukros gimtadieniui ir domiuosi ar kur galima butu nusipirkti kastonu, voverusku, kukuruzu, morkyciu, braskiu, net nznau ko dar buna. Su grybukais ir riesuteliais ne problema. Bet kur rasti tu retesniu saldumynu gal kuri zinote ar pacios gaminate pardavimui? Labai lauksiu atsakymo! :)
Atsakyti