taigi, nuskintus lapus palaikyti šiek tiek, kad apvystų, paskui galimi du būdai:1) galima sugrūsti į stiklainį ir palikti šiltoj vietoj, kad kaistų parą-dvi, priklauso nuo žaliavos kiekio. Tiesiog paėmus į ranką jaučiasi karštis. Kai žaliava nustoja kaisti ir atvėsta smulkinam aštriu peiliu ir džiovinam, galima šiltoj patalpoj, galima orkaitėj iki 100 laipsnių temp. 2) būdas: apvytusius lapus sutrinam tarp delnų arba sumalam mėsmale per stambesnį sietelį, dedam į stiklainį arba į dėžutę, uždengiam drėgna marle ir paliekam fermentuotis šiltoj vietoj.Nustojus kaisti taip pat greit džiovinam.
Tokiu būdu galima ruošti iš juodųjų serbentų, aviečių, gervuogių, obelų, abrikosų, persikų lapų. Labaiskani obelų lapų arbata, primena juodąją arbatą, tačiau švelnesnė. Kąvaišinau- visiems patiko
