Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai 21

QUOTE(dzokada @ 2012 06 14, 00:45)
SALDAINIU MASE kuria as visada darau: viskas is akies: saldainiai eina i bliudeli toki kur sriuba valgom,tai cielam tortui,gal tokiu dvieju reiketu (bet kada gali ikist dar tu saldainiu su sviestu kad pasiltu ir dadeti),tada papjaustau sviesto,nu i viena bliudeli metu kokius 6-8 gabaliukus,tokius kaip detum i kose. dedavau i mikrobange,dabar jos neturiu, dedu i lengvai sildoma orkaite (jei i orkaite,tai saldainius supjaustau i mazesnius),istirpsta viskas,istraukiu,ir ismaisau greitai sauksteliu visa mase,kol nebesimato atskiro sviesto nuo saldainiu mases,gautis turi vientisa mase skysta. tada perpilu viska i didesni dubeni,ir bemaisant sauksteliu beriu PERSIJOTA pudra,tol kol jau sunku darosi masyti ranka,tada pribarstau ant stalo daug pudros,ispilu visa mase ant tos pudros,dar pudros ant virsaus ir minkau,minkai minkai minkai,jei susiminko ir dar labai limpa dar uzberiu,ir viskas. Kazkas klause del pudros kiekio,manau kokiu dvieju pokeliu gal (po 500gr) tortui vienam....

tai cia apie pusantro didelio pako saldainiu isena? g.gif
Zodziu sviesto ir saldainiu nebus nei per mazai nei per daug nei nesversim, o sudesim is akies rolleyes.gif
O ta mase lengvai kociojas? kokio tvirtumo ji turi but? blush2.gif

Ūle, o paprastas vanilinis cukrus labai pakeistu skoni blush2.gif laaaabai graziai atrodo wub.gif
Atsakyti
nemanau, bet zinoma su ankstim aromatingiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2012 06 14, 07:27)
tai cia apie pusantro didelio pako saldainiu isena?  g.gif
Zodziu sviesto ir saldainiu nebus nei per mazai nei per daug nei nesversim, o sudesim is akies  rolleyes.gif
O ta mase lengvai kociojas? kokio tvirtumo ji turi but? blush2.gif


Negaliu pasakyti pokais kiek tu saldainiu,nes as ne lt ir nezinau kokie pas jus pokeliai,bet kazkaip niekad ir i saviskius neziuriu.
Taip,sviesto nepagaileti ir tiek,nes jei per mazai sviesto,tada truputi lipsnesne buna,bet nieko nuo to baisiai nebuna,tiesiog daugiau pudros/kakmolo pabarstau.
Mase nera kieta,jeigu kocioji ja iskarto,kol silta vos vos,tai isvis lengvai,o jei pastovejusia, tai reikia praminkyti dar gerai kad ji apsiltu truputi tarp ranku,atvesusi ji kietesne pasidaro,galima vos vos pasildyti is bedos.
Mase turi gautis kaip plastelinas,padarai gumula ir padejus jis neistysta i blyna. As kocioju barstydama krakmola,man kazkaip geriau nei pudra.
Atsakyti
QUOTE(dzokada @ 2012 06 14, 13:20)
Negaliu pasakyti pokais kiek tu saldainiu,nes as ne lt ir nezinau kokie pas jus pokeliai,bet kazkaip niekad ir i saviskius neziuriu.
Taip,sviesto nepagaileti ir tiek,nes jei per mazai sviesto,tada truputi lipsnesne buna,bet nieko nuo to baisiai nebuna,tiesiog daugiau pudros/kakmolo pabarstau.
Mase nera kieta,jeigu kocioji ja iskarto,kol silta vos vos,tai isvis lengvai,o jei pastovejusia, tai reikia praminkyti dar gerai kad ji apsiltu truputi tarp ranku,atvesusi ji kietesne pasidaro,galima vos vos pasildyti is bedos.
Mase turi gautis kaip plastelinas,padarai gumula ir padejus jis neistysta i blyna. As kocioju barstydama krakmola,man kazkaip geriau nei pudra.

tai, kad ir as ne lt. Cia pakuciu buna ir po 180gr ir po 240gr berods g.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 06 12, 23:07)
antro auksto tortas su padekliuku remiasi i siaudelius,esancius pirmajame aukste.taip jis nesusmunka i pirmaji auksta



QUOTE(elenka @ 2012 06 12, 23:07)
jei teisingai supratau cia tam ,kad jis neisilenktu i vidu, nes ant jo dedasi dar vienas 4u.gif

aaaaaa, viskas aisku smile.gif
Atsakyti
nuuuuu, kas išrankiąjai Olestai pasakys, ką gimtadieniui išsikepti, visi jau taip pabodę, kad nebeišneša galva, kuom draugus ir namiškius nustebinti doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2012 06 14, 21:55)
nuuuuu, kas išrankiąjai Olestai pasakys, ką gimtadieniui išsikepti, visi jau taip pabodę, kad nebeišneša galva, kuom draugus ir namiškius nustebinti doh.gif  doh.gif  doh.gif


aš sau išsikepiau rafaelo biskvitus,varškinio pertepimas tik be žėlė o braškių sluoksniai dar ant pertepimo,sulaisčiau braškiniu kokteiliniu gėrimėliu,tortas gaivus ir laabai skanus 4u.gif
Atsakyti
šitie visi jau išbandyti, mano repertuaras kepamiausių maždaug toks:


TORTŲ ASORTIMENTAS
Vanilinio biskvito tortai
1. Vaisiniai tortai, kai pertepime
a) Grietinėlė + norimi vaisiai/uogos
cool.gif Grietinėlė + jogurtas + vaisiai/uogos
c) Grietinėlė + desertinė varškė + vaisiai /uogos
d) Grietinėlė + rikotos/mascarponės sūris/ + vaisiai/uogos (galimas variantas dar + jogurtas)
Skoniai įvairūs: su persikais, bananais, vyšniomis, kriaušėmis ir t.t.
2. Kriaušinis karamelinis tortas: grietinėlė, kriaušės, rududu
3. Rafaello svajonė: grietinėlė, sviestas, kondensuotas pienas, kokoso drožlės
4. Jogurtiniai tortai (braškiniai, vyšniniai, persikiniai ir praktiškai visų tų skonių, kokių yra jogurtų ir vaisių/uogų)
Šokoladinio skonio tortai
Tai tortai, į kurių sudėtį įeina šokoladiniai biskvitai, arba šokoladinis kremas, ar šokolado sluoksnis...
1. Juodasis miškas: grietinėlė, šokoladas, vyšnios
2. Slyvos šokolade: džiovintų slyvų ir graikinių riešutų kremas su grietinėle
3. Mascarponės sūrio tortas su bananais: kreme grietinėlė, mascarponės sūris, šokoladas, bananai, amaretas
4. Turtingas kavos tortas: šokoladinis ir karamelinis pertepimas, sulaistomas kava ar amaretu pagal pageidavimą, į kremą dedama migdolo riešutų
5. Persikinis, bananinis varškės tortas: grietinėlė, desertinė varškė, bananai, persikai
6. Šokoladinis, vyšnių tortas su karameliniu aguoniniu sluoksniu
7. Šokoladinis tortas: šokoladinis kremas su riešutais ir kava
8. Tailandietiškas bananų tortas: grietinėlė, varškė, trinti bananai, šokoladas, braškių želė gabaliukai
9. „Puriena“: šokoladiniai biskvitai pertepti Kuršėnų vyniotinio kremu
10. Vyšninis karamelinis tortas: grietinėlė, vyšnios, rududu
Medaus tortas: kočiojamos tešlos arba biskvitinis, perteptas grietinėlės, arba grietinės-grietinėlės pertepimu, pagal pageidavimus galima įdėti: vaisių, uogų, želė gabaliukų, karamelės sluoknsiukų, riešutų
Sūrio tortai:
1. Mascarponės sūrio tortas su bananais ir šokoladu
2. Mascarponės sūrio tortas su braškėmis
3. Mascarponinis jogurtinis su persikais
4. Balto biskvito tortas su mascarponės sūrio kremu
5. Rikotos sūrio tortas su vyšniomis ir vyšnių želė
6. Rikotos sūrio tortas su persikais ir persikų želė


Kiti tortai, tortai su karamele:
1. Snikersas: karameliniai biskvitai, grietinėlės ir šokolado sluoksniukai, vienas pertepimas karamelinis su žemės arba migdolo riešutais
2. Kriaušinis karamelinis: balti biskvitai, grietinėlė, kriaušės ir rududu
3. Džiovintų vaisių ir riešutų tortas: kondensuoto pieno lakšteliai, grietinėlė, grietinė, džiovinti vaisiai, riešutai
4. Apelsininis suflė: grietinėlė, apelsinų sultys, apelsinų želė, želatina
5. Varškinis gaivumėlis: balti biskvitai, grietinėlė, varškė, želė asorti gabaliukai smulkaus tarkavimo


čia aišku dar ne visos variacijos, susigalvoju aš belenkokių biggrin.gif o vat sau įtikti nebegaliu...ieškau kažko naujo...nu einu darban visai dienai, gal sugalvosiu ką nors įdomesnio, kažkaip sukasi mintys apie apelsininio suflė kremą, bet ne su apelsinų sultimis, o su aviečių, dar įmaišyčiau aviečių uogienės, turiu du baltus, du kakavinius biskvitus, gal visai nieko gautųsi, o gal pamaišyti apelsiną su aviete, nu nebežinau, reikia pagalvoti dar smile.gif

Atsakyti
Aciu visom uz patarimus va musu medutis, tik gaila fotika berniukai sugadino, tai kokybe telefonine unsure.gif
tortas pirmas ir puosyba aisku, irgi pirma bigsmile.gif
bet seima rezultatu patenkinta, berniukai vis tempia mane uz rankos "paziuleti tolta"
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 15 birželio 2012 - 21:49
QUOTE(Olesta @ 2012 06 15, 04:53)
šitie visi jau išbandyti, mano repertuaras kepamiausių maždaug toks:
TORTŲ ASORTIMENTAS


O brolyti nu ir dejai tu cia blink.gif doh.gif
Atsakyti
matuke isivaizduoju kaip didziavotes padarius toki torciuka:) pamenu savo pirma karta,nors as nuo dengimo mases pradejau 4u.gif

kl: labai reik greito atsakymo. padariau braskini plykytos teslos torta, kremas maskarpone(namine) grietinele cukraus pudra, braskes. AR GALIMA PUOST BEZE?AR NEISTIRPS?IR SLAPIA AR GALIMA IR PAPRASTA BEZE?ZDZ KAIP BENDRAI BEZE DRAUGAUJA SU GRIETINELE?? SIAIP KREMO KIEK PRITRUKO,PLANAVAU PLONAI SVIESTINIU APTEPT. GALIMA?IR AR GALIMA BEZEPUOSTUS TORTUS DET I SALDYTUVA? NES LYG KAZKUR SKAICIAU,KAD KAZKURI JU TIRPSTA?O GAL SUMAISIAU KA? LABAI LAUKIU ATS. KAZKUR JAU MACIAU TA, BET DABAR NEATRANDU doh.gif doh.gif ir laiko ner tiek skaityt blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elenka: 16 birželio 2012 - 08:21
QUOTE(Olesta @ 2012 06 15, 06:53)

9. „Puriena“: šokoladiniai biskvitai pertepti Kuršėnų vyniotinio kremu


Gal padesit surasti sio tortuko recepta.Perverciau visus ir nerandu blush2.gif
Atsakyti