Įkraunama...
Įkraunama...

BT matavimas

user posted image

BT grafikų pildymas anglų kalba

Gali būti, kad reikės pakvietimo registruojantis, tada paprašykite jau ten esančių narių, kad išsiųstų jums pakvietimą į elektroninį paštą.

GRAFIKĖLIAI RUSŲ KALBA

Užsiregistruokite ir suvedinėkite temperatūrą kiekvieną dieną. Taip pat naudinga žymėti išskyras bei ND. Jei darote OT - taip pat pažymėkite kada bus teigiamas.

PATALPINTI GRAFIKIUKĄ KAIP PAVEIKSLĄ TIESIAI IŠ FERTILYFRIEND ARBA BABYPLAN NEPAVYKS,
REIKIA JĮ PIRMA ĮKELTI Į INTERNETINĮ ALBUMĄ IR Į FORUMĄ KELTI KAIP PAVEIKSLIUKĄ!
Nekopijuokite internetinio adreso laukelio, nes kitiems nerodys grafiko.

*Norint išsaugoti grafiką reikia:
1. Užeik ant grafiko su pele. paspausk dešinį pelės klavišą- išlįs lentelė, eilutė "įrašyk paveikslą kaip..". Paspausk ant tos eilutės. Tavo grafikas atsidurs tavo kompe "Mano paveikslėliai".
2. Surink www.radikal.ru
3. Ten rasi iškart viršuj lietuvišką žodį "parinkti". Eini ant jo. Viršuj atsidaryk langelį "My pictures" arba "Mano paveikslėliai".
4. Tada atsivers tavo visos nuotraukos, spaudi ant savo grafiko ir ant žodžio "Atidaryti".
Tada ant žodžio mėlynam fone "zagrūzit".
5. Atsivers tavo grafikas. Apačioj surask aštuntą adreso eilutę, ją nukopijuok.
6. Nukopintą adresą įkelk čia.

user posted image

Kaip pasidaryti grafiką rodančią FertilityFriend liniuotę:
1) FF Chart lange spausti "Home page setup", ten pažymėti "Publish intercourse data" (kad rodytų ir ND) ir spausti Save settings mygtuką.
2) FF Chart lange spausti "Tickers" ir susikurti liniuotę Ruller/Slide, pažingsniui pasirenkant liniuotę Ruller, slankiklį Slider, spausti Next kol pamatom kelis laukelius su kodais.
3) Nukopijuojam bbCode į Notepad ar kitą teksto redagavimo programą, padarom kad viskas būtų vienoje eilutėje.
4) Iš Notepad nukopijuojam viską į SM parašą ("Mano nustatymai" -> "Redaguoti parašą")

*norėdama, kad tavo liniuotę matytų visi, kelinta tau CD ir kiek tau DPO turi daryti taip :
kai parašai žinutę forume prieš skelbdama žinutę paspausk varnelę ant "ijungti parašą?"

Kaip įkelti grafiką per nuorodą:
1) Fertilityfriend: virš kalendoriaus spausti Home Page Setup ir nukopijuoti ten rodomą nuorodą. Pirmą kartą paspaudus reikia spausti Save kad nuoroda susikurtų.
2) Bablyplan: pase pasirinkti otkryt dlia vseh. Tada virš lentelės kopijuoti nuorodą.

user posted image

BT - Bazinė temperatūra
NT - nėštumo testas
CD - ciklo diena
mm arba mmm - turim omeny mėnesines
DPO - kiek dienų po ovuliacijos
O - Ovuliacija
OT - ovuliacijos testas
TB - tavo brangusis arba vyras
ND - "namų darbai", arba kitaip - lytiniai santykiai
HCG tyrimas - kraujo tyrimas, nustatyti ar yra nėštumas ar ne, parodo net ir labai ankstyvą nėštumą.

user posted image

Dar šis tas:

Trumpas atskirų hormonų veikimo paaiškinimas:

GnRH (Gonadotropin releasing hormone) - gonadotropinus atpalaiduojantis hormonas.GnHR poveikyje iš hipofizės išsiskiria FSH and LH.
FSH (Follicle stimulating hormone)–folikulus stimuliuojantis hormonas. FSH yra gaminamas hipofizėje. Jis stimuliuoja folikulų augimą, kuriuose bręsta kiaušialąstės.
LH (Luteinizing hormone)– liuteinizuojantis hormonas. LHyra gaminamas hipofizėje. Jo poveikyje įvyksta ovuliacija.
Prolaktinas (Prolactine) - gaminamas hipofizėje, veikia krūtis ir kiaušides. Prolaktinas sąlygoja krūtų augimą nėštumo metu ir stimuliuoja pieno gamybą po gimdymo. Per didelė prolaktino sekrecija gali sutrikdyti ovuliaciją.
Estradiolis (Estradiol) - gaminamas kiaušidėse. Estradiolis stimuliuoja gimdos gleivinės augimą mėnesinių ciklo metu. Aukšta estradiolio koncentracija mėnesinių ciklo viduryje sąlygoja LH sekrecijos suintensyvėjimą dėl kurio įvyksta ovuliacija.
Progesteronas (Progesterone)- gaminamas kiaušidėse. Progesteronas kartu su estradioliu paruošia gimdos gleivinę apvaisinto kiaušinėlio implantacijai. Nėštumo metu progesteronas slopina gimdos susitraukimus.
Androgenai (Androgenes) – gaminami kiaušidėse ir antinksčiuose. Nuo jų priklauso plaukuotumas ir lytinis potraukis. Padidėjusi androgenų sekrecija sutrikdo ovuliaciją.
hCG (human chorion gonadotropin)– žmogaus chorioninis gonadotropinas. HCG gaminamas placentoje ir veikia kaip nėštumą palaikantis hormonas. Šis hormonas yra tiriamas siekiant nustatyti nėštumą. Mėnesinių metu kiaušidėse yra keletas - keliolika mažų folikulų. Kiekviename jų yra nesubrendęs kiaušinėlis. Hipofizė išskiria hormoną FSH, kurio poveikyje folikulai auga kol išsivysto vienas, dominuojantis, apie 20 mm diametro, folikulas. Kai folikulas subręsta, yra išskiriamas ovuliaciją stimuliuojantis hormonas LH.

Papildoma naudinga informacija:

Temperatūra iki pakilimo vadinama 1 faze, o po ovuliacinio pakilimo - 2 faze. 2 fazėje temperatūra pakilusi laikosi iki mėnesinių, o mėnesinių dieną ji pakrinta, arba krinta palaipsniuj kelios dienos iki mėnesinių.
2 fazė paprastai būna vienodo ilgio, blogiausiu atveju su 2 dienų paklaida, o ovuliacijos diena gali kisti priklausomai nuo ciklo reguliarumo.
Temperatūros pakritimu skaitoma kai temperatūra pakrinta bent 0,2 laipsnio. Taip pat ir su temperatūros pakilimu.
Lytinius santykius nebūtina užtaikyti ovuliacijos dienai, spermiukai moters organizme vidutiniškai išgyvena 3 dienas.

Pastojimo tikimybė pagal lytinius santykius iki/po temperatūros pakilimo:

user posted image

Svarbu: 5-11 DPO gali būti implantacinis pakritimas - kai temperatūra pakrinta 0,2 laipsnio ar daugiau, o vėliau vėl pakyla. Implantacinis pakritimas nereiškia kad įvyko implantacija, o implantacinio pakritimo nebuvimas nereiškia kad implantacijos nebuvo. Tai reiškia kad jei buvo pakritimas, ciklas nebūtinai baigsis II juostelėm, o jei pakritimo nėra - nebūtinai nėra nėštumo.

Naudinga informacija!!!

SĖKMĖS IR KUO DAUGIAU II!

user posted image

Pastojusių BT grafikėliai

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kotytė: 01 spalio 2012 - 13:39
Labas visoms!
Registruojuos ir as i nauja trioba smile.gif

Tekstelejau siandien zemyn sad.gif
mano BT
Atsakyti
QUOTE(Vilma_M @ 2012 10 01, 19:59)
sveikutės  4u.gif 
gražūs namučiai, dėkui  aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif  nbuvau tik pusantros savaitėlės,o jūs namelius užpildėt  ax.gif  šaunuolės  4u.gif

Kur BT? blush2.gif
QUOTE(barbarise @ 2012 10 01, 20:05)
Labas visoms!
Registruojuos ir as i nauja trioba smile.gif

Tekstelejau siandien zemyn sad.gif

Dar tik 6 DPO, tai galima ax.gif Ryt kilsi bigsmile.gif

Aš čia kaip ragana kokia buriu kas kils rytoj lotuliukas.gif Ragany sakiau kad kils ir Barbarise kils biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2012 10 01, 08:08)

QUOTE(* viva* @ 2012 10 01, 10:43)

QUOTE(evelinute @ 2012 10 01, 17:47)

Panos, grazu ziureti wub.gif bigsmile.gif

QUOTE(ujankus @ 2012 10 01, 11:39)
Klausykit, o krutine kai pabrinksta po O, tai jau kai O ivyksta ar ji pradeda brink jau pries tai? Na kaip turetu but pagal filiologija?  g.gif As dar neilgai stebiu save, tai neissiaiskinau kol kas  smile.gif

Man (.Y.) jautrus is kart po O pasidaro, sekancia diena. Tik si cikla kazkaip uzvelavo...bet siandien atsiemiau su kaupu, neina prisiliesti blush2.gif

QUOTE(Miaffa @ 2012 10 01, 13:09)
Labas Rytas  4u.gif
Paneles, patarkit ka nors, nes visai pasimetusi esu. mm kaip ir reguliarios yra. bent jau tokios buvo. Paskutiniai 2 ciklai buvo 24 ir 25d. (nors anksciau budavo 26-28) gine sake tiek to, mazdaug buna visko. Man po paskutiniu mm (15 rugsejo), kurios vyko 3d. kaip ir yprasta man, 4 dienas tepliojo rudom isskyrom (pienisko sokolado spalvos mazdaug). man anksciau tepliodavo maximum 1 d. po menesiniu. Tai su kraujavimu gaunasi kad 7d. vyko mm.... ir ka gi toliau! praeina dar 8 dienos (16cd) ir vel pradedu kraujuoti. Vakar jau buvau tikra kad vel rasidejo mm. O siandien ziuriu vel rudai tepa vos vos. Koks cia velnias gali buti is viso?
Pagal BT galva guldau kad O turejo vykti penktadieni-sestadieni (29-30 rugsejo) graziai kritau pries ja, kaip ir praeita cikla. tempa pakylo po kritimo per kelias dienas iki 36.90
Jei ne uzplanuoti tyrimai, laukciau sekanciu mm ir ziureciau kas bus. Bet man liepe hormonus tikrintis 3-5 CD. Tai si kraujavima uzskaityt kaip mm, ar laukti sekanciu ir tada eit tyrimus darytis?

Man daznai tepliodavo vidury ciklo, kartais vos vos, kartais gausiau taip, bet rudai dazniausiai. Dazniausiai sutapdavo su O ar kelios dienos po O budavo, giniai sake cia ovuliaciniai tepliojimai, bet po LP paaiskejo, kad turiu endometrioze, tai vas del ko tepliodavo sad.gif
As tavo vietoj palaukciau nauju mmm, tada tyrimus daryciaus. Nebent pinigwliu negaila ir nenori laiko gaisti

QUOTE(Agute. @ 2012 10 01, 15:32)
Dalinuosi savo grafikėliu.

Be to, dariausi siryt PRG tyrimą (66,5 nmol/l). Koks, Frėjuke, tavo PRG buvo?

Labai geras PRG thumbup.gif

QUOTE(eastie_girl @ 2012 10 01, 18:06)
dar labai nedaug, apie 20  4u.gif

Wow, va cia tai naujienos!!! Linkiu HCG skaiciuku augimo, sveikinsim veliau ax.gif mirksiukas.gif

QUOTE(Frėjukė @ 2012 10 01, 20:12)

Dar tik 6 DPO, tai galima  ax.gif  Ryt kilsi  bigsmile.gif

Aš čia kaip ragana kokia buriu kas kils rytoj  lotuliukas.gif  Ragany sakiau kad kils ir Barbarise kils  biggrin.gif

Frejuke, burk burk ir prasau ko gero priburk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Frėjukė @ 2012 10 01, 20:12)

štai BT smile.gif http://tevu-darzelis...518@120912c235a
smile.gif labai nematuota,nes buvo daug nemigo ir streso, mažai miego,todėl ir BT nematau tomis dienomis ax.gif tikiuos O dar pagausiu,aišku,dar neišsiaiškinau,ar jis išvis pas mane būna doh.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Turiu jum toki klausimeli kvailoka blush2.gif Jei pasimatuoji BT bet kokiu dienos metu tai jis gali buti daugiau negu 37 cia jei neesi nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(indruliukeee @ 2012 10 01, 20:31)
Sveikos smile.gif
Turiu jum toki klausimeli kvailoka  blush2.gif  Jei pasimatuoji BT bet kokiu dienos metu tai jis gali buti daugiau negu 37 cia jei neesi  nestuke.gif

Taip dazniausiai ir buna...vakare is vis auksta BT, todel ir reikia matuotis ryte, vos prabudus, kad matytum ta tikraja BT, o ne per diena prisirpusia, kaip as sakau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2012 10 01, 21:09)
Taip dazniausiai ir buna...vakare is vis auksta BT, todel ir reikia matuotis ryte, vos prabudus, kad matytum ta tikraja BT, o ne per diena prisirpusia, kaip as sakau smile.gif

Aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Labas vakariukas, kaip sakiau prisijungsiu naujojoje temutėje pas jus tai ir jungiuosi bei pasirodau su savo BT blush2.gif

QUOTE(indruliukeee @ 2012 10 01, 20:31)
Sveikos smile.gif
Turiu jum toki klausimeli kvailoka  blush2.gif  Jei pasimatuoji BT bet kokiu dienos metu tai jis gali buti daugiau negu 37 cia jei neesi  nestuke.gif

o tai kam matuoti BT dienos metu, jei tas matavimas neturi jokios reikšmės? mirksiukas.gif Žinoma gali būti daugiau nei 37.....
Atsakyti
Aš tai tikiu, kad kilsiu, nors šian nejaučiau jokių O požymių, kaip keista g.gif Nepamenu, kada taip būtų buvę.. Bet ciklas nurašytas vistiek.. Peršalimas...
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

už lango tikras ruduo... unsure.gif o grafikėlis kaip ir priklauso tokioje fazėje - gražutis wink.gif
Atsakyti
ZNu va, dėjau į viršų be jokių skausmų šįkart, tai įtariu, kad vakare jau papus skaudėt ims doh.gif
http://www.babyplan....mp;t=1349152488
Atsakyti