Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(simbail @ 2012 12 02, 20:38)
bet pažiūrėsiu valgytojų reakciją kai iškepsiu šį  lotuliukas.gif  Žalia spalva  thumbup.gif



kas dėl pačios spalvos, tai intensyvią žalią spalvą galima ir špinatų pagalba iškepti, esu kepusi špinatų biskvitą, tai derinys su balta ir raudona superinis biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 02, 19:35)
kas dėl pačios spalvos, tai intensyvią žalią spalvą galima ir špinatų pagalba iškepti, esu kepusi špinatų biskvitą, tai derinys su balta ir raudona superinis   biggrin.gif


O gal butu galima tokio biskvito recepta? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zhirnius: 03 gruodžio 2012 - 02:00
QUOTE(zhirnius @ 2012 12 03, 03:00)
O gal butu galima tokio biskvito recepta? 4u.gif


vaizdinė gaminimo eiga

Reikės

* 3 kiaušinių

* 1,5 puodelio (355 ml) Demerara cukraus (tinka ir paprastas baltas)

* 2 puodeliai (470 ml) miltų

* 200 g šviežių špinatų ( pačios tyrės gaunasi ~ 150 g)

* 1/2 puodelio ( 120 ml) ištirpinto sviesto arba aliejaus

* 1 arbat .š . kepimo miltelių

* 2 valg. s. vanilės ekstrakto arba 1 pok. vanilinio cukraus

* sviesto kepimo skardai ištepti

Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių karščio.

Šviežius špinatus nuplauti, sudėti į gilią keptuvę (ar puodą) ir kaitinti (galima įpilti truputį vandens) iki špinatai pilnai suminkštės.

Nuo išvirusių špinatų gerai nusunkti vandenį, sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės. Palikti atvėsti.

Kitame inde kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, tada supilti ištirpintą sviestą (arba aliejų), suberti miltus ir kepimo miltelius - viską labai gerai išmaišyti.

Sudėti atvėsusią špinatų tyrę, įpilti vanilės ekstrakto (arba vanilini cukru ) - vėl viską gerai išmaisyti.

Kepimo formą ištepti riebalais, į ją sukrėsti paruoštą tešlą, tolygiai paskirstyti.

Pastatyti kepti ~ 35-40 min.

Po pirmų 20 min galima vos vos sumažinti orkaitės temperatūrą ( nebūtinai, priklauso nuo orkaitės kaitrumo)

Pastaba : Kaip patikrinti ar iškepęs pyragas ? : mediniu iešmeliu ( tinka ir dantų krapštukas) įsmeigti pyragą ir ištraukti - iešmelis turi likti sausas ir švarus. Jei iešmelis yra aplipęs tešla, reikia palikti kepti dar keletą minučių.

Iškepusį pyragą išimti iš kepimo formos ir palikti atvėsti ant grotelių.
Atsakyti
sveikos, nezinau kur klausti ...




 ! 
kibirkstele* , atidžiai skaitykite taisykles - yra draudžiama : komercinio/reklaminio/skelbimo/paieškos pobūdžio žinutės !


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 gruodžio 2012 - 17:04
irmulia, aš dar vis apie tą avokadinį tortą galvoju smile.gif Koks gaunasi biskvitas - ar toks purus, lengvas ar toks sunkesnis (kaip bananinio ar kokio snikerso jei kepėte)? Klausiu, nes noriu pritaikyti kremą kitokį, bet vėlgi galvoju kaip čia man derės. Aš noriu pritaikyti jam grietinėlę su avokadu na ir cukrumi, citrinos rūštele. Arba grietinėlės, maskarponės su avokadu. Dar mintis buvo ir raudona kažką sugalvoti, nes labai gražiai dera jūsų špinatinis su vyšniom wub.gif Galvoju su grietinėle avokadas jaučiu turėtų derėt - juk skonis jo toks, kad tinka tiek su saldžiais tiek su sūriais deriniais. Kaip ten bebūtų avokadai jau nupirkti, tik dėl kremo vis dar galvoju, nes mano šeimynėlei kremo reikia daug, tad su avokado tyre kaip pertepimu aš neprasisuksiu doh.gif
Atsakyti
simbail, deja ne, Jūsų minėtų tortų nesu kepusi ( apskritai tortų nekepu..)

pats biskvitas yra tikrai nesausas (nesprangus, kas mane ir sužavėjo) ir purus, drėgnas. Purumą galima ir čia pamatyti, nes iš tos pačios tešlos esu ir keksiukus su braškėmis kepusi, šeima įvertino labai gerai thumbup.gif

user posted image

kas dėl kremo, pati dar nesu bandžiusi maišyti avokado tyrę su sūrio kremu ar grietinėle, tad labai stipriai ir nepakomentuosiu, nors teoriškai turėtų ir derėti, ir spalva daili gautis mirksiukas.gif + skonis nebus toks intensyviai avokadinis kaip ir gryno avokado/cukraus pudros/citrinos sulčių. mirksiukas.gif

verta iš pradžių pasibandyti ( kaip koks juodraštis) mažytėmis proporcijomis sumaišant saldžios avokado tyrės mažesnę dalį su plakta grietinėle mirksiukas.gif

taigi , reziumuojant - už avokadinį biskvitą laiduoju visoms 4 - iomis biggrin.gif , o už kremą - rekomenduoju, tik tiems, kas eina iš proto dėl avokadų mirksiukas.gif biggrin.gif

tik avokadai turi būti labai jau gerai prinokę mirksiukas.gif

Kas dėl spalvų kontrastų, tai galima imti kokias vyšnias ar kitas uogas ir išdėlioti ant užtepto storo kemo sluoksnio, ant viršaus biskvito lakštas ir t.t. - turėtų dailiai atrodyti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 04, 17:36)

Kas dėl spalvų kontrastų, tai galima imti kokias vyšnias ar kitas uogas ir išdėlioti ant užtepto storo kemo sluoksnio, ant viršaus biskvito lakštas ir t.t. - turėtų dailiai atrodyti  wub.gif

Dėkui, irmulia, šiandien eksperimentuosiu. Kepsiu avokadinį biskvitą, o pertepti bandysiu grietinėle su avokadu ir vyšnias kelias įdėsiu, nes kaip tik parsinešiau uogienės iš rūsiu. Viršų tai nežinau, bet gal šokoladu liesiu. Žiūrėsim kas čia man gausis doh.gif
Atsakyti
Avokadinis biskvita jau iškeptas. Tik jis man toks sakyčiau mažai iškilo. Šeip purus, skylėtas ir skanus, tik kyla turbūt jis nedaug? Ar čia man kažkas nesigavo gal g.gif na bet gi purus toks nesusmegęs, iškepęs. Ryt sutepsiu ir tada jau kas bus tas smile.gif
Atsakyti
simbal, na jis neturėtų labai išsipūsti mirksiukas.gif

kiek man kepant tešla pakilo, tai galima išs šios foto matyti

user posted image

avokadinio biskvito purumas/oriškumas labai priklauso nuo to, kaip bus gerai išplakti baltymai ir kaip atsargiai (mentelę keliant iš apačios į viršų) jie buvo įmaišyti į tešlą mirksiukas.gif

pati masė čia daugiau primena keksinę konsistenciją, nei tą tradicinį sausą biskvitą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 05, 23:51)
simbal, na jis neturėtų labai išsipūsti  mirksiukas.gif
pati masė čia daugiau primena keksinę konsistenciją, nei tą tradicinį sausą  biskvitą  mirksiukas.gif

Maniškis mažiau išsipūtė, bet formos skersmuo šiek tiek didesnis. Viršus nesutrūko, bet iškepęs na tikrai labai gerai - tortui tiks thumbup.gif Eisiu dabar kaip tik ir konstruoti smile.gif
Atsakyti
Sveikos kepėjos,
Sugalvojau išsikepti tortą, bet pasimečiau receptų gausybėje... Norėčiau sodraus skonio torto, bet nenoriu labai riebaus, gal galėtumėte ką rekomenduoti? Kol kas patiko turtingas kavos, ar jis labai riebus gaunasi? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BukSavimi: 06 gruodžio 2012 - 10:34
QUOTE(BukSavimi @ 2012 12 06, 10:33)
Sveikos kepėjos,
Sugalvojau išsikepti tortą, bet pasimečiau receptų gausybėje... Norėčiau sodraus skonio torto, bet nenoriu labai riebaus, gal galėtumėte ką rekomenduoti? Kol kas patiko turtingas kavos, ar jis labai riebus gaunasi? smile.gif

Na,sakyčiau,jis prie riebesių,bet būna ir dar riebesnių,o tikrai labai labai skanus 4u.gif
Atsakyti