Keliauninkės, padėkite!
Gal turite patirties ilgose vasaros kelionėse - mes 12 dienų išvykstame į Prancūziją. Labai aktualu įsidėti kuo daugiau maisto, kadangiesam studentai - taupom?Tik susidūrėm su klausimu - koks maistas nesugestų ilgos ir tvankios keionės metu (važiuojame vasaros pabaigoje, mikroautobusiuku). Kol kas sugalvojome tik vytintą mėsytę- dešrytę, ji, kiek įsivaizduoju, turėtų nesugesti...
Keliauninkės, padėkite!
Keliauninkės, padėkite!
QUOTE(lipke @ 2006 05 17, 11:23)
Gal turite patirties ilgose vasaros kelionėse - mes 12 dienų išvykstame į Prancūziją. Labai aktualu įsidėti kuo daugiau maisto, kadangiesam studentai - taupom?Tik susidūrėm su klausimu - koks maistas nesugestų ilgos ir tvankios keionės metu (važiuojame vasaros pabaigoje, mikroautobusiuku). Kol kas sugalvojome tik vytintą mėsytę- dešrytę, ji, kiek įsivaizduoju, turėtų nesugesti...
Keliauninkės, padėkite!
Keliauninkės, padėkite!
vaziavome i prancuzija vasaros pabaigoje, autobusu, tai vezemes koncervu, ivairiu salto rukymo mesyciu vakuume, sintetinio uzpilamo maisto (ten visokie makaronai, sriubos ir tt)
o siaip tai pasiimkit maisto ir pirmiau valgykit ta, kuris greiciau genda
Nulasiakai ir svogunai gal ir eina, bet lasiakai tikrai labai gerai ir genda.
O konservai, pasirodo, irgi dauguma aukstesnej nei 20 laipsniu temperaturoj (o tiek tikrai, manau, rugpjucio gale bus) genda. Jau esu tai patyrusi - pries metus i zygi vezemes.Tai skardines issipute ir po to jau valgyti ju nebenorejom...
O konservai, pasirodo, irgi dauguma aukstesnej nei 20 laipsniu temperaturoj (o tiek tikrai, manau, rugpjucio gale bus) genda. Jau esu tai patyrusi - pries metus i zygi vezemes.Tai skardines issipute ir po to jau valgyti ju nebenorejom...
Hmm lasiniai pabuve karstyje gali patezti
siaip mes visada i keliones, kur reikia imti maista, imam vytintu desru, skilandzio, konservu (mesos), duonos (pvz rugelio ar ajeru, kuri nesuges greitai), agurkeliu nedideliu lietuvisku, svogunu nevisada, nes jums turbut reikes su zmonemis bendrauti
taip pat sintetiniu bulviu kosiu su spirguciais ir pan., uzplikomu sriubu, makaronu ir t.t... taip pat labai geras dalykas plikomos aviziniu dribsniu, grikiu koses maiseliuose.... bet kuriuo atveju, keliaujant ne taip jau daug ir valgysite, nenumirsite is bado
jokiu budu neimkite jokiu sviestu, margarinu ir pan., salto rukymo mesu (nebent greitai suvalgysite).. o siaip ko truksta tai bekeliaujant nusipirksite supermarketuose prancuzijoje
siaip mes visada i keliones, kur reikia imti maista, imam vytintu desru, skilandzio, konservu (mesos), duonos (pvz rugelio ar ajeru, kuri nesuges greitai), agurkeliu nedideliu lietuvisku, svogunu nevisada, nes jums turbut reikes su zmonemis bendrauti
jokiu budu neimkite jokiu sviestu, margarinu ir pan., salto rukymo mesu (nebent greitai suvalgysite).. o siaip ko truksta tai bekeliaujant nusipirksite supermarketuose prancuzijoje
Vytinta dešrytė- tai laaaaaabai gerai, tik reikia pirkti tokią labiau padžiūvusią, o ne šviežią. Šviežia vis tiek nuo šilumos apsitraukia pelėsiu.
Dar galima vežtis košių, kurios užpilamos karštu vandeniu, sotu, skanu ir sveika.. Dabar jų pasirinkimas labai didelis, pakuotėje kaip tik dozė vienam kartui. Vietos daug neužima ir verta pasiimti riešutų, džiovintų vaisių. Tirpios sriubos, lydytas arba rūkytas sūris, iš konservų pasiūlyčiau vežtis kumpį, laikys savaitę tai tikrai (bent jau man laikė). Geriau pirkti konservų dėžutes, kurioms nereiktų konservų atidarytuvo (atsidaro pnš. kaip alaus skardinės). Dar sausainiukai pakramtymui, saldainiai čiulpinukai. Iš duonos produktų geriausiai laiko juoda kaimiška duona (aš pirkdavau turguj ar duonos gaminių pardėj). Išbandytas reikalas. Italijoj man ji išliko šviežia daugiau kaip savaitę, tuo tarpu batonas ir maximinės duonos seniai supelijo.
Jei yra vietos, pasiimkite paprasto vandens, visada pravers.
Ne maistas- šlapios servetėlės, gydomasis pleistras-labai praverčia.
Dar galima vežtis košių, kurios užpilamos karštu vandeniu, sotu, skanu ir sveika.. Dabar jų pasirinkimas labai didelis, pakuotėje kaip tik dozė vienam kartui. Vietos daug neužima ir verta pasiimti riešutų, džiovintų vaisių. Tirpios sriubos, lydytas arba rūkytas sūris, iš konservų pasiūlyčiau vežtis kumpį, laikys savaitę tai tikrai (bent jau man laikė). Geriau pirkti konservų dėžutes, kurioms nereiktų konservų atidarytuvo (atsidaro pnš. kaip alaus skardinės). Dar sausainiukai pakramtymui, saldainiai čiulpinukai. Iš duonos produktų geriausiai laiko juoda kaimiška duona (aš pirkdavau turguj ar duonos gaminių pardėj). Išbandytas reikalas. Italijoj man ji išliko šviežia daugiau kaip savaitę, tuo tarpu batonas ir maximinės duonos seniai supelijo.
Jei yra vietos, pasiimkite paprasto vandens, visada pravers.
Ne maistas- šlapios servetėlės, gydomasis pleistras-labai praverčia.
tikrai nemazai ideju radau, pati tikrai nebuciau susigalvojusi...Truputi nustebino lydytas/ rukytas suris- maniau, kad jis pirmas suges(tiksliau - apsilydys ir suminkstes...)
Is dziovintu vaisiu rekomenduociau abrikosus,nes nuo sauso maisto viduriai uzkieteja.Tai abrikosai labai efektyviai "sutvarko" si reikaliuka. Maista mes laikydavome automobiliniame saldytuve.
QUOTE(lipke @ 2006 05 17, 16:44)
tikrai nemazai ideju radau, pati tikrai nebuciau susigalvojusi...Truputi nustebino lydytas/ rukytas suris- maniau, kad jis pirmas suges(tiksliau - apsilydys ir suminkstes...)
is suriu rekomenduociau liliputa veztis.. mes praeita vasara 12 dienu po italijos dolomitines alpes rugpjucio menesi karstemes, tai zinok tas liliputas net be saldytuvo per savaite nieko.. tik siek tiek pasilyde bet tikrai patikimas suris kelioneje
tikrai gera mintis cia auksciau issakyta veztis pakramtymui sausainiuku visokiu, bonbonkiu kokiu.. koses tai jau savaime aisku
tiesa, isidekite nuo viduriavimo vaistu Immodium, no spa ir nuo skausmo.... nezinai kada gali prireikti...
tiesa, patarimas bet ne del maisto - eurokose ar euro vaistineje nusipirk aerozoli purksti veidui su terminiu vandeniu, apie 7 lt kainuoja bet vasara nepamainoma kai karsta... pasipurski veida ir is karto atsigauni
Geriausia pasiimti šaldytuvą. Jei ne, galima pasiimti 50 dėžučių šprotų - batoną nusipirksite kasdien šviežią.
vežames visą laiką sūrį liliputą(jis brangus ,bet super),juoda duona,žali obuoliai,agurkai,mėsos tai iš vytintų kažką,studentų riešutukų mišinį,sausainiai, gėrimai
QUOTE(lipke @ 2006 05 17, 11:23)
Gal turite patirties ilgose vasaros kelionėse - mes 12 dienų išvykstame į Prancūziją. Labai aktualu įsidėti kuo daugiau maisto, kadangiesam studentai - taupom?Tik susidūrėm su klausimu - koks maistas nesugestų ilgos ir tvankios keionės metu (važiuojame vasaros pabaigoje, mikroautobusiuku). Kol kas sugalvojome tik vytintą mėsytę- dešrytę, ji, kiek įsivaizduoju, turėtų nesugesti...
Keliauninkės, padėkite!
Keliauninkės, padėkite!
Na, kai važiuoji su savo auto, tai gali pilną bagažniką visko prisikrauti. Na, taip mašininis šaldytuvas būtų neblogai, bet praeitą vasarą kelionėje į Prancūziją išsivertėme ir be jo.
Prisikrovėme visą bloką Tiches, paskui visokių sausų boronkyčių, meduoliukų, javinukų, sausos dešrytės, rūkyto sūrio, agurkų Bet, patarimas...tikrai neverta daug imti maisto. Nuo to sauso prisidėto maisto skrandis garantuotai sustreikuos. Mes pvz. sustojame Lenkijoje, nusiperkame kokio jogurto, bananų, tuno konservų. Lenkijoje vos ne kad pigiau nei Lietuvoje. Na, Vokietijoj - brangoka, ten nė cento neišleidome. Bet štai Prancūzija
Buvo pridėję visokių sausų košių, sriubų ir pan, bet visas parvežėme namo, nes nebuvo sąlygų kur vandens užsivirti kelionės metu (miegojome automobilyje, o nuvažiavę į svečius valgyti gavome), o be to, visai nesinorėjo visos tos chemijos.









