IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )


9 Puslapiai:  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> Žuvienė

Asta
post 2004 07 28, 20:12
Paskelbta: #1


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1499
Prisijungė: 2004 02 16
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:berniukas 2006
Antras vaikas:mergaitė 2010

Apdovanojimų: 0


Vasara - shashlyku ir zuvienes metas. Ar verdate jus jas? Gamtoje ar namuose? Gal kokia kulinarine paslapti ta tema ishduosite ar savo firminiu receptu pasidalinsite? ;)

Tiesa pasakius man tai apie zuviene eme galvoje mintis kirbeti ne gamtoje, o parduotuveje apsilankius. Pamaciau toki dalyka "lashishos rinkinys sriubai"...tai ir pamasciau, kad gal ir nieko butu zuvienes kokios ishsivirti :hm :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Čillė
post 2004 07 28, 20:51
Paskelbta: #2


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 6178
Prisijungė: 2003 07 01

Pirmas vaikas:turiu

Apdovanojimų: 1


Aš žuvienę verdu iš šaldytos menkės arba jūros lydekos file.
Atšildytą file ir batoną permalu per mėsmalę, tada pridedu kiaušinį, kepintų svogųnų. prieskonių.Užverdu vandenį, darau kukuliukus ir dedu į tą vandenį.Jie bevirdami išsileidžia.Tada pridedu morkų, bulvių, krapų ir viskas.Gaunasi tokia tirštoka ir labai ksani žuvienė :super
TAip pat iš šaldytos menkės darau žuvies kotletukus.Liuks :super
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Elena
post 2004 07 29, 07:07
Paskelbta: #3


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3269
Prisijungė: 2003 07 03

Pirmas vaikas:ღ
Antras vaikas:✿

Apdovanojimų: 0


Aš žuvienė verdu taip(bet čia mano asmeniškas receptas):
Kartais perku tą lašišos rinkinį sriubai ( jei noriu riebios žuvienes)
kartais nuperku kokios žuvies pora gabaliukų skirtingos rušies.
Tai va, žuvį gerai išplaunu sudedu į puodą ir verdu su prieskoniais (lauro lapas, pipirų grudeliai ir kvapnuju ir juoduju).Idedu į verdančią žuvienė visa galvutė svogūno. Tada dedu bulves pjaustytas, ir apkepinntas aliejuje morkas. Man vienas žvejis pasake, kad tu bulvių ir morkų visai nereikia, bet man taip skaniau :P Nu va, ir verdu. Žuvis greit išverda, tada ją išimu, tada žuvį atskiriu nuo kaulų ir sudedu atgal į puodą. Verdu kol suminkšteja bulvės. Dedu daug žalumynų. O dar pipirų maltų. Vsio.
Dar turiu receptuką tirštos žuvienes:
Jums reiks
žuvies,3 šaukštai miltų, sviesto, grietinės, pora svogūnų, petražolių, lauro lapeliai, grūdeliai kvapniųjų pipirų,druskos, pipirų
Žuvį su prieskoniais išvirti. Kai išverda, žuvį su prieskoniais permalti per mėsmalę arba gerai sutrinti. Svieste pakepinti miltus, paskui supilti grietinę, viską išmaišyti ir sumaišyti su žuvies mase. Viską maišant pamažu supilti sultinį, kuriame virė. Tuomet dar užverdame, užbarstome žalumynais ir valgome...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
vija
post 2004 07 29, 07:57
Paskelbta: #4


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 4272
Prisijungė: 2003 07 02


Apdovanojimų: 0


O as verdu zuvies tyrsriube. Pakepinu keptuveje daug saliero (sakniagumbio), morku, svoguno, tada viska suverciu i puoda, dar galima imesti viena kita bulve, bet nebutinai jei dietinates, ar kokia kita uzsilikusia zalia darzove (paprika, kalafiora), sudedu gabaliukais supjautyta zuvi ( menke arba juros lydeka), uzpilu vandens ir siek tiek paverdu. Aisku dar viskiu prieskoniu pribarstau. Isvirus viska sutrinu el.trintuve ir uzbalinu indeliu grietineles (Dvaro, 13%). Labai skanu!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ladute
post 2005 01 13, 09:44
Paskelbta: #5


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 994
Prisijungė: 2004 08 07

Pirmas vaikas:mergaitė
Antras vaikas:mergaitė

Apdovanojimų: 0


Cia tokia tirsta zuviene, mano vyras del jos alpsta.
Is zuvies gabaliuku, galvu, kaulu (pvz., kai lieka darant file) isverdu sultini su lauro lapais, pipirais, druska.
Kubeliais supjaustau 2 paprikas ir nuluptus 4 pomidorus, grezineliais - 1 pora ir 2 salieru stiebus, dar kelias skilteles cesnako. Darzoves kelias minutes apkepu aliejuje. Tada viska suverciu i puoda, uzpilu perkosta sultini, idedu prieskoniu ir verdu apie 20 min. Tuo metu isdarineju virta zuvi, mesyte irgi sudedu i puoda, dar idedu siek tiek smulkiu makaronu.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Virdzinija
post 2005 04 13, 03:16
Paskelbta: #6


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3308
Prisijungė: 2004 12 14
Vieta: Meksika


Apdovanojimų: 0


Žuvienė - :super sriuba!
Nusiperku didokų žuvų, kurias nuvalytas kepu. Nupjautas galvas ne išmetu, o panaudoju sriubai virti :)
Išverdu aš jas su prieskoniais, lauro lapais, pipirais, druska... O tada - morkyčių, bulvyčių. Dažniausiai galvas išmetu... Paprasta ir taupu, valgom su grietine.

Bet temoje turbūt kalbama apie tikrą žuvienę - kuri verdama iš specialiai tam perkamų žuvų, o čia - tik galvos, kurias šiaip ar taip išmetam.

Šią žinutę redagavo Virdzinija: 2005 04 13, 03:17
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
olé
post 2005 05 05, 21:38
Paskelbta: #7


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1227
Prisijungė: 2005 04 30


Apdovanojimų: 0


SVELNI ZUVIENE
pakepinu truputi iki auksines spalvos siaudeliais pjaustyta morkyte ir svoguna smulkiai pjaustyta, tada dedu i verdanti sudyta vandeni ir bulviu kubiukus ten pat. kai truputi paverda, dedu juros lydekos file didesniais gabaliukais supjaustytas (kad galima butu isgriebt) ir verdu, kol suminksteja zuvis (tik nepervirt svarbu). tada zuvyte greit susemiu ir iszvejoju, i sriuba maisydama ipilu mazam puodely salto virinto vandens ismaisyta nubraukta sauksta miltu, maisau, kol uzverda. tada jau galima lauro, pipiriuko imest ir kitu prieskoniu, kelias minutes pavirt ir tada ipilt salto pieno. kai sushyla ir jau pradeda uzvirinet (nelaukit, kol kunkuliuos), sudedu atgal zuvyte, kokia minute pasildau. tiesa, jei dedu svieziu krapu ar petrazoliu, tai ne kartu su lauru ir pipirais, o kai isjungiu ugni, kad vitaminai neprapultu :) tik smulkiai sukapot reikia.
cia kazkada radau senoj rusiskoj knygoj sita recepta.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
zyzane
post 2005 08 03, 09:16
Paskelbta: #8


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 467
Prisijungė: 2005 06 23
Vieta: Klaipeda

Pirmas vaikas:Rūta 2009 11 28

Apdovanojimų: 0


Sy savaitgali su draugais vykstame i gamta, pagrindinis akcentas- zuvienes virimas ant lauzo. Kazkada jau esame vire (tokiam diiiiideliam katile), bet gal kas nors turi kokiu special patarimu ar recepturos paslapciu? Pasidalinkit! :sutinku
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Mįsliukė
post 2005 08 15, 19:24
Paskelbta: #9


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1012
Prisijungė: 2004 03 25

Pirmas vaikas:mergytė-vandenis
Antras vaikas:mergytė- avytė

Apdovanojimų: 0


Šiandien valgiau tikrą žuvienę virtą dideliame katile ant laužo. Labai skanu buvo ir labai subtilus skonis.Virė vienas pažįstamas, anksti ryte, kai mes po šokių nakties dar miegojome. Klausėme ką dėjo, sakė viską tą patį, ką ir jūs dėtumėte. Tik draugų mergaitė 5 metų išplepėjo paslaptį. Sako "Aš nevalgysiu tos sriubos, nes mačiau, kaip dėdė butelį šnapso supylė". Pasirodo, tai ir buvo visa skonio paslaptis.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
erika9
post 2005 10 29, 10:38
Paskelbta: #10


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 289
Prisijungė: 2005 03 18

Pirmas vaikas:Sūnelis
Antras vaikas:Dukrytė
Trečias vaikas:Ciucikas

Apdovanojimų: 0


Kartais verdu žuvienę iš lašišos rinkinio sriubai+bulvės, morkos, svogūnas+jūros gėrybės :valgis Dar kartais ir grietinėlės ipilu
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Asta
post 2005 10 29, 14:38
Paskelbta: #11


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1499
Prisijungė: 2004 02 16
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:berniukas 2006
Antras vaikas:mergaitė 2010

Apdovanojimų: 0


Pas anyta valgia žuvienę iš lašišos, o pati viriau nesenei iš karpio. Tai va "karpinė" labiau patiko, ji tokia tikresnė. Kaip mano vyras sako "Joje daugiau skonio" :ax:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Lauriukas
post 2005 10 29, 15:21
Paskelbta: #12


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1409
Prisijungė: 2004 10 04
Vieta: uk

Pirmas vaikas: Mark 2004
Antras vaikas:Laukiam Spali ...

Apdovanojimų: 0


QUOTE(Asta @ 2005 10 29, 14:38)
Pas anyta valgia žuvienę iš lašišos, o pati viriau nesenei iš karpio. Tai va "karpinė" labiau patiko, ji tokia tikresnė. Kaip mano vyras sako "Joje daugiau skonio"  :ax:
*


Man irgi labai patinka "karpine " :super , bet ir idomus ir geras skonis gaunasi is karoso ir lydekaites . O siaip zuviene verdu paprastai su daug morku , svogunu , keliom bulvem , ir daug zalumynu , zuvi dedu pries gala ir paverdu apie kokia 15 min. Cia radau tikrai idomiu receptuku , reikes isbandyt :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

9 Puslapiai:  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0
 



Lo-Fi versija Dabar: 2014 12 19, 20:11

Atsakomybės apribojimas