Sveikos
Paskutiniai bandyti receptai pagal Beatą:
Pyragėliai su vištiena, grybais ir porais (iš kepinių knygos) - labai skanu Iš to kiekio, kiek nurodyta knygoje išeina labai nedaug pyragėlių,kurie dingsta dar greičiau Įdaro buvo per daug, tai šiaip kaip troškinukas irgi gerai suėjo.
Labai patiko sausainukai iš kepinių knygos - Rugelach . Dalį dariau kaip ir knygoj su nutella, o dalį su aviečių uogiene, ir tie, ir tie tikras skanumėlis
Sausainių ir varškės tortas iš kepinių knygos (bloge irgi yra receptas) - sausainių padas visiškai nesulipo, išejo varškinis torčiukas su sausainių trupiniais Skonis geras, bet jau šventei tokio neneštum. Reikia gal į tą sausainių sluoksnį kokio sviesto papildomai dėti, kad sulipintų viską Kokia jūsų patirtis su šiuo torčiuku, jeigu kas darėt?
Iš šių metų kalendoriaus dariau bulvių ir lašišos apkepą, nesužavėjo, kažkaip trūko skonio jame.
Kepiau Velykų bobą iš blogo, visi valgė, bet kad būtų daug girdėti susižavėjimo šūksnių, nepasakyčiau
Bandžiau šias Burokėlių ir silkės salotas http://www.beatosvir...-tartar-padazu/ Labai labai Kai pirmą kartą padariau, tai paskui porą savaičių kas antrą-trečią dieną kartojau Žalias salotas paskui su tartar padažiuku maišiau, nu tikrai apsivalgymas
Praeitą savaitę reikėjo sunaudoti daug kiaušinių, tai dariau Braškinius ledus (iš antros knygos), o baltymams sunaudoti - Morengo bučinukus iš kepinių. Ledai truputį toks ledukas gavosi, bet skanūs,nežinau, pirmą kartą dariau ledus namuose, gal taip ir turi būti Morengas kaip ir morengas, suėjo greitai kaip saldainiukai
Paskutiniai bandyti receptai pagal Beatą:
Pyragėliai su vištiena, grybais ir porais (iš kepinių knygos) - labai skanu Iš to kiekio, kiek nurodyta knygoje išeina labai nedaug pyragėlių,kurie dingsta dar greičiau Įdaro buvo per daug, tai šiaip kaip troškinukas irgi gerai suėjo.
Labai patiko sausainukai iš kepinių knygos - Rugelach . Dalį dariau kaip ir knygoj su nutella, o dalį su aviečių uogiene, ir tie, ir tie tikras skanumėlis
Sausainių ir varškės tortas iš kepinių knygos (bloge irgi yra receptas) - sausainių padas visiškai nesulipo, išejo varškinis torčiukas su sausainių trupiniais Skonis geras, bet jau šventei tokio neneštum. Reikia gal į tą sausainių sluoksnį kokio sviesto papildomai dėti, kad sulipintų viską Kokia jūsų patirtis su šiuo torčiuku, jeigu kas darėt?
Iš šių metų kalendoriaus dariau bulvių ir lašišos apkepą, nesužavėjo, kažkaip trūko skonio jame.
Kepiau Velykų bobą iš blogo, visi valgė, bet kad būtų daug girdėti susižavėjimo šūksnių, nepasakyčiau
Bandžiau šias Burokėlių ir silkės salotas http://www.beatosvir...-tartar-padazu/ Labai labai Kai pirmą kartą padariau, tai paskui porą savaičių kas antrą-trečią dieną kartojau Žalias salotas paskui su tartar padažiuku maišiau, nu tikrai apsivalgymas
Praeitą savaitę reikėjo sunaudoti daug kiaušinių, tai dariau Braškinius ledus (iš antros knygos), o baltymams sunaudoti - Morengo bučinukus iš kepinių. Ledai truputį toks ledukas gavosi, bet skanūs,nežinau, pirmą kartą dariau ledus namuose, gal taip ir turi būti Morengas kaip ir morengas, suėjo greitai kaip saldainiukai
ech as kazkaip atptingau apsileidau reik imtis vel beatos paskalidyt knygutes, seimanudziugint nustebint
turiu daug namines varskes, gal ka saldaus sumaisyt... ka is varskes labiausiai rekomeduotumet?
turiu daug namines varskes, gal ka saldaus sumaisyt... ka is varskes labiausiai rekomeduotumet?
Turiu ir as jau pagaliau isgirtaja pirmaja Baetos knyga , reiks pradet gaminti.
Mamos dienai gaminau is antrosios knygos: Pasteta (Mamai dovanu), labai patiko .Saslykai su obuoliu sultimis fantastiski, labai skanu tasai sutarkuotas svogunas, apskrunda jis kepant, kai kas net klause ar cia ne dziuveseliai , ir labai puikiai suderinti prieskoniai. Tortas sokoladinis- karamelinis, nepaprasto skonio, tikrai kepsiu iskilmingom progom visada
Mamos dienai gaminau is antrosios knygos: Pasteta (Mamai dovanu), labai patiko .Saslykai su obuoliu sultimis fantastiski, labai skanu tasai sutarkuotas svogunas, apskrunda jis kepant, kai kas net klause ar cia ne dziuveseliai , ir labai puikiai suderinti prieskoniai. Tortas sokoladinis- karamelinis, nepaprasto skonio, tikrai kepsiu iskilmingom progom visada
QUOTE(lince23 @ 2013 05 06, 10:45)
Saslykai su obuoliu sultimis fantastiski, labai skanu tasai sutarkuotas svogunas, apskrunda jis kepant, kai kas net klause ar cia ne dziuveseliai
Gal galima recepta?
QUOTE(Saldu444 @ 2013 05 06, 21:44)
Gal galima recepta?
Saslykai su obuoliu sultimis
1 kg. kiaulienos sprandines (supjaustom 3-4 cm gabalais)
1 a.s. maltu kmynu
1 a.s. maltos kalendros
0.5 a.s. maltu lauro lapu
1 didelis svogunas (sutarkuojam per burokine tarka),
druskos
dosniai juoduju pipiru maltu
obuoliu sulciu naminiu (is pokeliu , parduotuvines netinka) reikia tiek, kad apsemtu mesyte, bet ne tiek, kad jose plaukiotu (apie 200 ml).
Viska gerai ismaisome ir para laiko apgyvendiname saldytuve.
Tikrai labai skanu, verta pameginti
QUOTE(lince23 @ 2013 05 07, 10:59)
Saslykai su obuoliu sultimis
1 kg. kiaulienos sprandines (supjaustom 3-4 cm gabalais)
1 a.s. maltu kmynu
1 a.s. maltos kalendros
0.5 a.s. maltu lauro lapu
1 didelis svogunas (sutarkuojam per burokine tarka),
druskos
dosniai juoduju pipiru maltu
obuoliu sulciu naminiu (is pokeliu , parduotuvines netinka) reikia tiek, kad apsemtu mesyte, bet ne tiek, kad jose plaukiotu (apie 200 ml).
Viska gerai ismaisome ir para laiko apgyvendiname saldytuve.
Tikrai labai skanu, verta pameginti
1 kg. kiaulienos sprandines (supjaustom 3-4 cm gabalais)
1 a.s. maltu kmynu
1 a.s. maltos kalendros
0.5 a.s. maltu lauro lapu
1 didelis svogunas (sutarkuojam per burokine tarka),
druskos
dosniai juoduju pipiru maltu
obuoliu sulciu naminiu (is pokeliu , parduotuvines netinka) reikia tiek, kad apsemtu mesyte, bet ne tiek, kad jose plaukiotu (apie 200 ml).
Viska gerai ismaisome ir para laiko apgyvendiname saldytuve.
Tikrai labai skanu, verta pameginti
gal galite pasakyti iš kurios čia knygos? ačiū
Sveikos,
bandziau Baltojo sokolado torta su avietem kepti, ir kremas kazkoks visai netikes gavosi, nesuprantu ka galejau ne taip padaryti kazkaip visiskai nesusimaise plakta grietinele su istirpdintu baltu sokoladu, sokoladas zymiai sunkesnis negu plakta grietinele, o finale sudejus plaktus baltymus, isvis kazkoks marmalas gavosi gal yra bandziusiuju kepti si torta, ir zinok kame problema galejo buti ? labai lauksiu patarimu, tortas taip skaniai atrodo, ir taip noretusi sekmingai issikepti ji aciu
bandziau Baltojo sokolado torta su avietem kepti, ir kremas kazkoks visai netikes gavosi, nesuprantu ka galejau ne taip padaryti kazkaip visiskai nesusimaise plakta grietinele su istirpdintu baltu sokoladu, sokoladas zymiai sunkesnis negu plakta grietinele, o finale sudejus plaktus baltymus, isvis kazkoks marmalas gavosi gal yra bandziusiuju kepti si torta, ir zinok kame problema galejo buti ? labai lauksiu patarimu, tortas taip skaniai atrodo, ir taip noretusi sekmingai issikepti ji aciu
QUOTE(ssottezze @ 2013 05 11, 19:54)
gal galite pasakyti iš kurios čia knygos? ačiū
Is antros
QUOTE(daliux78 @ 2013 05 12, 02:22)
Sveikos,
bandziau Baltojo sokolado torta su avietem kepti, ir kremas kazkoks visai netikes gavosi, nesuprantu ka galejau ne taip padaryti kazkaip visiskai nesusimaise plakta grietinele su istirpdintu baltu sokoladu, sokoladas zymiai sunkesnis negu plakta grietinele, o finale sudejus plaktus baltymus, isvis kazkoks marmalas gavosi gal yra bandziusiuju kepti si torta, ir zinok kame problema galejo buti ? labai lauksiu patarimu, tortas taip skaniai atrodo, ir taip noretusi sekmingai issikepti ji aciu
bandziau Baltojo sokolado torta su avietem kepti, ir kremas kazkoks visai netikes gavosi, nesuprantu ka galejau ne taip padaryti kazkaip visiskai nesusimaise plakta grietinele su istirpdintu baltu sokoladu, sokoladas zymiai sunkesnis negu plakta grietinele, o finale sudejus plaktus baltymus, isvis kazkoks marmalas gavosi gal yra bandziusiuju kepti si torta, ir zinok kame problema galejo buti ? labai lauksiu patarimu, tortas taip skaniai atrodo, ir taip noretusi sekmingai issikepti ji aciu
As esu karta ji bandzius daryt, bet irgi nesigavo... Tik galvojau, kad gal per karsta zelatina supyliau...
QUOTE(Miranda80 @ 2013 05 12, 15:18)
As esu karta ji bandzius daryt, bet irgi nesigavo... Tik galvojau, kad gal per karsta zelatina supyliau...
mano zelatina tikrai nebuvo karsta, patikrinau pries pilant, bet va sokolodas galejo gal ir buti per karstas, bet ilgiau saldyti irgi jau nesinorejo, nes pradejo kieteti jis., stengti o dejus sauksta sokolado, jis "sedo" ant dugno ir nelabai maisesi, gal sakau, grietineles nereikia isplakti labai standziai, iki tokio lygio, kad apvertus inda, laikytusi jinai, nes iki tokio lygio isplakta, tikrai labai lengvesne yra nei sokoladas, todel niekaip nesimaise man sie produktai kartu... Pabandysiu is mazo kiekio produktu pasitreniruoti, nes labai noriu kad sitas tortas iseitu tobulai
QUOTE(daliux78 @ 2013 05 12, 02:22)
Sveikos,
bandziau Baltojo sokolado torta su avietem kepti, ir kremas kazkoks visai netikes gavosi, nesuprantu ka galejau ne taip padaryti kazkaip visiskai nesusimaise plakta grietinele su istirpdintu baltu sokoladu, sokoladas zymiai sunkesnis negu plakta grietinele, o finale sudejus plaktus baltymus, isvis kazkoks marmalas gavosi gal yra bandziusiuju kepti si torta, ir zinok kame problema galejo buti ? labai lauksiu patarimu, tortas taip skaniai atrodo, ir taip noretusi sekmingai issikepti ji aciu
bandziau Baltojo sokolado torta su avietem kepti, ir kremas kazkoks visai netikes gavosi, nesuprantu ka galejau ne taip padaryti kazkaip visiskai nesusimaise plakta grietinele su istirpdintu baltu sokoladu, sokoladas zymiai sunkesnis negu plakta grietinele, o finale sudejus plaktus baltymus, isvis kazkoks marmalas gavosi gal yra bandziusiuju kepti si torta, ir zinok kame problema galejo buti ? labai lauksiu patarimu, tortas taip skaniai atrodo, ir taip noretusi sekmingai issikepti ji aciu
Gaminau šita torta, viska dariau kaip knygoj parašyta...man jis gavosi , jei viska darėt pagal recepta keista, kad nesigavo... Gal šokoladas ne visas tinkamas kremui?