Apie medu as irgi pagalvojau, bet cia jau kitam kartui.... o su riesutais turetu buti idomu, aciu uz ideja, butinai ismeginsiu
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 09, 16:44)
Zaliuju alyvuogiu uzkandele:
175 zaliuju alyvuogiu be kauliuku
50 g anciuvu file
2 cesnako skilteles
1 citrinos sultys
4 saukstai alyvuogiu aliejaus
20 g (sauja) svieziu baziliko lapu
20 g (sauja) placialapiu patrazoliu
druskos, juoduju pipiru
Viska sumaisyti ir susmulkinti virtuviniu kombainu ar blenderiu iki norimos teksturos. Man labiau patinka nevienalyte, rupesne mase. Vietoj svieziu baziliku naudoju dziovintus, tik zinoma maziau; garbanotosios petrazoles irgi puikiausiai tinka; na, o anciuviu kieki taupumo sumetimais irgi galima sumazinti:) su citrinos sultimis ir druska taip pat reikia atsargiai, nes jau ir be ju buna gan rugstoka ir suroka. Zodziu, gaminant ragaukite ir bus
175 zaliuju alyvuogiu be kauliuku
50 g anciuvu file
2 cesnako skilteles
1 citrinos sultys
4 saukstai alyvuogiu aliejaus
20 g (sauja) svieziu baziliko lapu
20 g (sauja) placialapiu patrazoliu
druskos, juoduju pipiru
Viska sumaisyti ir susmulkinti virtuviniu kombainu ar blenderiu iki norimos teksturos. Man labiau patinka nevienalyte, rupesne mase. Vietoj svieziu baziliku naudoju dziovintus, tik zinoma maziau; garbanotosios petrazoles irgi puikiausiai tinka; na, o anciuviu kieki taupumo sumetimais irgi galima sumazinti:) su citrinos sultimis ir druska taip pat reikia atsargiai, nes jau ir be ju buna gan rugstoka ir suroka. Zodziu, gaminant ragaukite ir bus
Deja,man sis receptukas nepavyko Gavosi labai rugstu.Reikejo veikiausiai naudoti juodasias alyvuoges..Kadangi nedejau anciuvu(esu vegetare),tai kazko labai truko,skonis nebuvo tobulas.Pati sugadinau puiku recepta
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 02 13, 23:06)
Deja,man sis receptukas nepavyko Gavosi labai rugstu.Reikejo veikiausiai naudoti juodasias alyvuoges..Kadangi nedejau anciuvu(esu vegetare),tai kazko labai truko,skonis nebuvo tobulas.Pati sugadinau puiku recepta
Del citrinos perspejau !!! as pati toli grazu ne visa citrina spaudziau darydama, ir tai gan rugstoka buvo valgant kaip uztepele. su zuvim tas rugstumas truputi normalizavosi..
Sveikos mamulės , kaip pastebėjau tema nelabai lankoma, bet jau jei čia užklysit, tai patarsiu kur rasit šiokios tokios info apie tas uogytes, nors jei žinot jos net ne uogos , pateiksiu vieną receptuką.
# 600g juodųjų ir žaliųjų alyvuogių su kauliukais (patarčiau naudoti stambias alyvuoges)
# šviežių bazilikų (nusipirkau vazonėlyje, tai visai vasarai užteko)
# čiobrelių (taip pat vazonėlyje galima rasti)
# rozmarinų (čia jau miltelius naudojau )
# šviežios aitriosios paprikos (patariu sėklyčių neišimti, kuo aštraiu tuo daugiau užteks)
# 4 česnako skiltelės
# alyvuogių aliejus
Žoleles ir česnaką susmulkinkite. Papriką perpjaukite pusiau, peilio galu nubraukite sėklas (jei mėgstate aštruma, sėklas galite ir palikti), smulkiai supjaustykite.
Alyvuoges ir prieskonius sudėkite į stiklainį, užpilkite aliejumi, statykite į šaldytuvą ir kelias dienas palikite pasimarinuoti.
Pateikite su šviežia itališka duona kaip užkandį prie baltojo vyno.
Gal neišmes manęs iš forumo už nuoroda www.olives.lt ,kur tokiu skanumynų rasite daugiau
# 600g juodųjų ir žaliųjų alyvuogių su kauliukais (patarčiau naudoti stambias alyvuoges)
# šviežių bazilikų (nusipirkau vazonėlyje, tai visai vasarai užteko)
# čiobrelių (taip pat vazonėlyje galima rasti)
# rozmarinų (čia jau miltelius naudojau )
# šviežios aitriosios paprikos (patariu sėklyčių neišimti, kuo aštraiu tuo daugiau užteks)
# 4 česnako skiltelės
# alyvuogių aliejus
Žoleles ir česnaką susmulkinkite. Papriką perpjaukite pusiau, peilio galu nubraukite sėklas (jei mėgstate aštruma, sėklas galite ir palikti), smulkiai supjaustykite.
Alyvuoges ir prieskonius sudėkite į stiklainį, užpilkite aliejumi, statykite į šaldytuvą ir kelias dienas palikite pasimarinuoti.
Pateikite su šviežia itališka duona kaip užkandį prie baltojo vyno.
Gal neišmes manęs iš forumo už nuoroda www.olives.lt ,kur tokiu skanumynų rasite daugiau
[quote=obeliux,2009 10 03, 16:45]
Sveikos mamulės , kaip pastebėjau tema nelabai lankoma, bet jau jei čia užklysit, tai patarsiu kur rasit šiokios tokios info apie tas uogyte
Obeliux -nuoširdžiai dėkoju,Tau,už,ydomią nuorodą
Sveikos mamulės , kaip pastebėjau tema nelabai lankoma, bet jau jei čia užklysit, tai patarsiu kur rasit šiokios tokios info apie tas uogyte
Obeliux -nuoširdžiai dėkoju,Tau,už,ydomią nuorodą
Prašom, į sveikatą
Pateiksiu labai paprastą, skanų ir labai lengvai pagaminamą alyvuogių receptuką
Ingredientai:
# sluoksniuota tešla 400 gr.
# alyvuogės be kauliukų 40 vnt.
# migdolai 20 branduolių
# Saldžioji paprika 1 vnt.
# krapai arba petražolės
Tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti mažomis juostelėmis. Pusę alyvuogių įdarykite migdolais, kitą paprikos gabaliukais (galite naudoti ir įdarytas alyvuoges) Ant tešlos juostelės padėkite įdarytą alyvuogę. Įvyniokite alyvuogę į tešlą ir persmeikite mediniu smeigtuku. Kepkite orkaitėje iki auksinės spalvos. Patiekiant pabarstykite žalumynais.
Dar daugiau alyvuogių receptų:
alyvuogių receptai
Pateiksiu labai paprastą, skanų ir labai lengvai pagaminamą alyvuogių receptuką
Ingredientai:
# sluoksniuota tešla 400 gr.
# alyvuogės be kauliukų 40 vnt.
# migdolai 20 branduolių
# Saldžioji paprika 1 vnt.
# krapai arba petražolės
Tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti mažomis juostelėmis. Pusę alyvuogių įdarykite migdolais, kitą paprikos gabaliukais (galite naudoti ir įdarytas alyvuoges) Ant tešlos juostelės padėkite įdarytą alyvuogę. Įvyniokite alyvuogę į tešlą ir persmeikite mediniu smeigtuku. Kepkite orkaitėje iki auksinės spalvos. Patiekiant pabarstykite žalumynais.
Dar daugiau alyvuogių receptų:
alyvuogių receptai
Labutis,biski idesiu ka ir kaip galima padaryti is alyviuogiu.O as turiu pasidarius naminiu alyviuogiu.Gyvenu alyvuogiu kraste ir kur tik zvelgi pro langa vien alyvuoges.Tai pasidalinsiu ka zinau is cia idedu tik maza dalele
kaip galima papuosti,manau nieka cia nereikia nupasakoti,paprasciausiai matosi.
cia ant kausinio dedi norimo misrainytes
cia perpjauni alyuoge,idedi anciuvi su saldzia paprika
Tai tam kartui,jei kam patiks.
kaip galima papuosti,manau nieka cia nereikia nupasakoti,paprasciausiai matosi.
cia ant kausinio dedi norimo misrainytes
cia perpjauni alyuoge,idedi anciuvi su saldzia paprika
Tai tam kartui,jei kam patiks.
[quote=Papugele,2009 02 06, 23:27]
Niam kaip skaniai atrodo, reikes butinai isbandyti
Niam kaip skaniai atrodo, reikes butinai isbandyti
jatau kaip skanu as nespeju pagaminti, nes visa indeli suvalgau, man jos pacios paciausios tiek zalio su idarais ir be ju, tiek juodos
Aš mėgstu juodas alyvuoges, o dabar turiu žalių alyvuogių, įdarytų, kaip supratau čili ("pimiento").
Ką galima su jomis pasidaryti? Su kuo jos tiktų?
Ką galima su jomis pasidaryti? Su kuo jos tiktų?
i | FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |