Įkraunama...
Įkraunama...

Atėnai

Tai buvo ketvirta kelione i mano dievinama Graikija - Demokratia tes Hellados wub.gif Ir kiekviena karta vis sunkiau ja palikti... ax.gif Si karta tos kelios dienos buvo skirtos Atenams. Karstis karstis ir dar karta karstis, dulkes, smogas, laukiniai vairuotojai ir absoliutus chaosas gatvese bigsmile.gif , nuostabus maistas, salta kava, muzika, isjudinanti bet kuri, niekur neskubantys, visada besisypsantys ir garsiai greitakalbe zodzius beriantys graikai, sokiai ant baru, miegas diena, o gyvenimas nakti...Na argi galima to nemyleti??!!
Keletas foto wub.gif
Vaziuojant is oro uosto Eleftherios Venizelos, kuris isikures labai grazioj vietoj tarp kalnu

user posted image

Atenu pajuris

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Pakeliui i Akropoli (daugelis graiku net nera buve jame, sako, juokinga, kad turistai buriais taip traukia ten, na bet tiek to biggrin.gif )

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Plaka senamiestis

user posted image

user posted image

user posted image

Tiesiog kaktusas biggrin.gif

user posted image

Kate pozuotoja, aptikta Akropolio kalne bigsmile.gif

user posted image
Papildyta:
Pagaliau Akropolis cool.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
Tiesiog vaizdai pro kambario langa wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Paliekant Graikija cry.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 02 birželio 2006 - 10:35
QUOTE(voveriena @ 2006 06 02, 16:46)
nu, visur jos tokios drasuoles  smile.gif  tik pas mus baikscios, lietuviu deka ,ot, gyveneliu nemyletojai  mad.gif
Shalimar, as irgi mastau ten vaziuot, bet mane stabdo tai, kad pvz. turkija, tunisas turi savo paslaptinguma, egzotika, o graikija atrodo paprasta euro salis , tik kad grazi? ar as klystu?
beje, kokios atenuose kainos, pvz.traukiniu, visuomeninio transporto? nes mastau is kurorto nuvaryt savarankiskai?

Man Graikija yra salis numeris vienas ax.gif Kai pirma karta ten nuvaziavau, tiesiog sunku buvo patiketi, kad toks grozis gali buti realybej, viskas kaip is atviruko ohmy.gif Kainu prasme, be abejo, malonesne yra Turkija, nes Graikija gan brangi. Autobusas nuo oro uosto iki stoties 2.9 euro, cigaretes apie 3 eurus, kaviniu kainu nepamenu, bet nepigu. Kavinej su vaizdu i Akropoli uz dvi saltas kavas ir dvi sulciu reikejo pakloti apie 25 eurus blink.gif Supermarketuose padoriau, Martini atrodo arti 8 euru...Egzotikos Graikijai netruksta, gaila, kad nebuvo laiko nulekti bent jau iki Meteoru vienuolynu, nekalbant apie salas wub.gif Bet tikrai mano graikiskos keliones nesibaige, "to be continued" ax.gif
Atsakyti
Ir vel Atenai wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
aš nieko konkretaus negaliu papasakoti, nes Graikijoje buvau su draugu mirksiukas.gif . Bet man graikų vyrai labai simpatiški, draugiški, neikyrūs wub.gif

Beje, kas buvot Oasis viešbutyje, vieno šeimininko žmona visai ne graikė. Bent jau visai nepanaši į graikes. Ar čia man tik taip pasirodė?
Atsakyti
Suradau šią jau kiek primirštą temą mirksiukas.gif
Vakar parskridom iš Graikijos. Aplankėme Atėnus, Meteorus, Chalkidikę....
Čia keletas nuotraukų iš Atėnų 4u.gif
Akropolis šiuo metu restauruojamas, tad toks jausmas, kad pastolių daugiau nei istorinių griuvėsių mirksiukas.gif
user posted image
Atėnų Universitetas su nuostabiomis freskomis wub.gif
user posted image
Visur apstu oleandrų smile.gif
user posted image
Atsakyti
Sioks toks pratesimas... ax.gif

Vaizdai nuo Likabetus kalno nakti

user posted image

user posted image

user posted image

Pasivaiksciojimai po kalnus Atenuose, kaip ir visur Graikijoje - baznyteles, vienuolynai

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Graikijoje buna ir taip... blink.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Mano suo dziaugesi gyvenimu kaip niekad yahoo.gif

user posted image

Tokie vaizdai iprasti atrodo lietuviams, bet toli grazu ne graikams. Sniego Atenuose beveik niekada nebuna, tai ypatingai isskirtinis ivykis, ir man teko laime ji pamatyti biggrin.gif Gyvenimas cia visiskai sustojo...Uzsidare mokyklos, darbovietes, keliai, per TV apie nieka daugiau ir nerode doh.gif Suauge zmones metesi sniego gniuztem, state besmegenius ir klykavo kaip mazi vaikai, grazu ziureti biggrin.gif
Papildyta:
Po poros dienu viskas nutirpo ax.gif

Prezidentura

user posted image

Sargybos keitimasis

user posted image

E.Venizelos - turbut svarbiausia figura Graikijos istorijoje

user posted image

Papildyta:
Mistinis Vouliagmenis ezeras, atsirades po zemes drebejimo. Niekas neismatavo jo gylio, ir jame dingsta zmones...Sujungtas su jura urvais, todel vanduo surokas, bet labai sveikas, nes pilnas mineralu. Yra ispejimai neplaukti uz ribu, bet ne visi klauso doh.gif
Praeita savaite ten buvo +24, superinis vanduo ir mano pirmos maudynes siais metais biggrin.gif cool.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Nuotraukos iš to kalno nuostabios....

O kaip vadinasi šitas kalnas? 4u.gif Į jį norėjau nuvykt, bet nežinojau, kaip... Sako, gražūs vaizdai atsiveria unsure.gif

user posted image

Čia tas kur smaigalys išsikišęs Plakoj ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2008 05 08, 12:03)
Nuotraukos iš to kalno nuostabios....

O kaip vadinasi šitas kalnas?  4u.gif Į jį norėjau nuvykt, bet nežinojau, kaip... Sako, gražūs vaizdai atsiveria  unsure.gif

Cia tas pats Likabetus kalnas, Kolonaki rajone, netoli Sintagmos ax.gif
Atsakyti
Fainos nuotraukėlės... 4u.gif
Dar tik gegužė, o vienoj iš nuotraukų jau ryškiai matyt smogas, kabantis virš Atėnų... doh.gif tai kas bus vasarą? blink.gif doh.gif

Shalimar, keliose paskutinėse nuotraukose su pirštu objektyvą buvai palietus ar kas ten tokio? biggrin.gif kaip piršto antspaudas atrodo... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 05 08, 15:06)
Fainos nuotraukėlės... 4u.gif
Dar tik gegužė, o vienoj iš nuotraukų jau ryškiai matyt smogas, kabantis virš Atėnų... doh.gif  tai kas bus vasarą? blink.gif  doh.gif

Shalimar, keliose paskutinėse nuotraukose su pirštu objektyvą buvai palietus ar kas ten tokio? biggrin.gif kaip piršto antspaudas atrodo... biggrin.gif

Ten objektyva suo su nosim bakstelejo, o as per velai pastebejau doh.gif
O nuo smogo cia turbut nepabegsi niekaip, visgi miestas apsuptas kalnu verysad.gif Bet po lietaus atgija, o isvaziavus i koki kalnu kaimeli isvis tokia gaiva jauciasi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 08 gegužės 2008 - 16:29
QUOTE(Shalimar @ 2008 05 08, 17:28)
O nuo smogo cia turbut nepabegsi niekaip, visgi miestas apsuptas kalnu verysad.gif Bet po lietaus atgija, o isvaziavus i koki kalnu kaimeli isvis tokia gaiva jauciasi bigsmile.gif

nu va, dėl to ir nenorėčiau ir net negalėčiau gyvent pastoviai Atėnuose... jie vilioja mane savo kultūrine puse, bet man užtenka pabūt ten porą dienų ir plaučiai užsikemša... (o nosis dar labiau.. doh.gif )..
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2008 05 08, 16:34)
Shalimar, išsikėlei su visam į Graikiją? (aš čia kažką matyt, praleidau ax.gif ) kas? kur? kaip? rolleyes.gif

Oi tu smalsute tongue.gif Na taip, gyvenu dabar cia cool.gif

QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 05 08, 20:06)
nu va, dėl to ir nenorėčiau ir net negalėčiau gyvent pastoviai Atėnuose... jie vilioja mane savo kultūrine puse, bet man užtenka pabūt ten porą dienų ir plaučiai užsikemša...  (o nosis dar labiau.. doh.gif )..

As gal ipratau, o gal nejauciu to. Labai myliu Atenus ir niekur kitur Graikijoj gyventi nenoreciau, toks pamises ir gyvas miestas. Mano drauge, gyvenusi beveik pora metu Graikijos provincijoj, buvo depresijoj ir tiesiog pradejo nekesti salies, o persikrauscius i Atenus pasake, kad cia sirdis atsigavo biggrin.gif
Atsakyti