zinau, kad tie kurie mane zino, galbut tikejosi reportazo apie Sicilija-Balkanus, taciau prie jo labai daug darbo, o vasara trumpa

1 diena, 2013-08-14.
Kelionė automobiliu iki Saaremaa.
Keliamės į Muhu:

Papildyta:
Atplaukiam į Kuivastu uostą:

Beje, kuro kainos (dyzelio), tiek Latvijoje, tiek Estijoje, beveik tos pačios kaip Lietuvoje. Gal Estijoje keliais centais netgi pigiausia. Labai keista, nes pries 3 metus, buvo gerokai brangesnis

Keltas kainavo apie 50 lt. į vieną pusę. Čia automobilis+2 suaugę+1 vaikas, 2 vaikų (9 mėn., ir 3,5 m.) neskaičiavo.
Nedaug pavažiavę randam malūną:

Papildyta:
Atvažiuojam į Koguvą etnografinį kaimelį. Įdomus, man tikrai patiko.

Papildyta:
Važiuojam iš Muhu salos į Saaremos salą. Buvau skaitęs, kad tai tiltas, aš jo taip nevadinčiau, greičiau pylimas.
Pirmiausia nuvažiuojam prie kraterio. Pradeda lyti. Pavalgom laukdami kol kiek aprims.

Toliau važiuojam į Kuressaare. Automobilį palikti jokių problemų nemokamose aikštelėse.
Lietus tai pradeda, tai nustoja lyti, tokios ir buvo prognozės-trumpalaikis. Mes juokaujam, kad nelabai aišku, daugiau lyja ar daugiau nelyja

Papildyta:

Papildyta:
Miegoti atvažiuojam prie Panga skardžio:

Sąlygos puikios: tualetas, pavėsinė, supynės, didelė aikštelė, visiškai nėra žmonių, mašinų.
Ryte apžiūrim skardį išsamiau.

Norint padaryti tas nuotraukas iš apačios, reikėjo nusileisti štai tokia:

Lengva, mano dukra (9 m.) sakė, kad iš visos kelionės tai buvo smagiausia

Papildyta:
Važiuojam į Angla vietovę, apžiūrėti malūnų. Įėjimas 5 eurai visiems. Nedaug, bet iš tiesų tai viduje ten nieko gero.

Papildyta:
Atvažiuojam į Leisi. Nustebina visiškai nemokamos karstyklės.

Toliau važiuojam į Trigi. Iš čia kelsimės į Hiumaa salą.

Pataikom laiku, nes reikia laukti tik apie valandą. Šiaip per parą keltas plaukia tik 4 kartus, planuodami turėkit omenyje, galima užstrigti ilgam.
Bilietus perkam pačiam kelte, nes uoste nėra nei vieno darbuotojo. Įvažiuojant į keltą užsirašo tavo numerį, o išvažiuojant sutikrina. Susimokėti turi plaukiant, kelto bare.
Beje, jei keltas į Muhu plaukė vos apie pusvalandį, tai iki Hiumos plaukėm jau apie valandą. Kaina ta pati, apie 50 lt. už visus.
Čia jau atplaukus į Hiumaą, Soru uostas:

Papildyta:
Kopu švyturys:

Statytas berods prieš 500 metų, įspūdingas.
Toliau Ristna švyturys:

Toliau Tahkuna švyturys. Prie jo memorialias kelto "Estonia" aukoms atminti:

Pakrantė prie švyturio:

Papildyta:
Atvažiuojam į Ristimagi, čia berods žuvo jaunavedžiai, nuo tada žmonės daro kryželius. Vieta manau greit bus įdomesnė už Kryžių kalną, kuris jau tapo komerciniu objektu.

Atvažiuojam į Heltermaą uostą. Pataikom (taip ir taikėm)

Plaukimas trunka daugiau nei valandą, gal net 1,5 val., tiksliai neskaičiavom.
Čia jau Rohukula: