Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus!

rasulkadz, JoanaS, Sandriuks, smagu, kad patiekalai patiko smile.gif

Iride, na nors kas nors skanaus gavosi biggrin.gif Jau net nesmagiai jaučiausi, kad niekas tau nesigauna blush2.gif

prieblanda, reikės ir man su serbentais iškepti smile.gif - pilnas šaldytuvas uogų doh.gif

Spurgita, tikiuosi nenusivilsi tortu 4u.gif

Arinva, oho kiek tinginio variantų išbandei bigsmile.gif Malonu, kad patinka 4u.gif

pupa_uoga, bandelės yra gerai smile.gif, ypač kai vyras jų suvalgo kuo daugiau tongue.gif

Atsakyti
Va ,va gamint tai gamint,bet ,kad norisi ir prisikirs tos savo gamybos.Mes vakar su savo "Trupininiu" į svečius išėjom, greit buvo sunaikintas thumbup.gif
Atsakyti
O šįvakar valgėme lazaniją... rolleyes.gif

user posted image

Žvejo lazanija

625 g žuvies filė
½ svogūno galvutės
1 lauro lapelis
1 žiupsnelis juodųjų pipirų grūdelių
300 ml sauso balto vyno
250 virtų luptų krevečių
30 g sviesto
500 g cukinijų, supjaustytų griežinėliais
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
175 g lazanijos lakštų
60 g čedaro sūrio, tarkuoto
2 v. š. parmezano sūrio, tarkuoto

Padažui
90 g sviesto
90 g miltų
300 m neriebios grietinėlės
3 v. š. kapotų petražolių
1 v. š. kapotų krapų
druskos ir pipirų

Dėti žuvį į didelį uodą kartu su svogūnų, lauro lapeliu, pipirais ir vynu. Pripilti vandens tiek, kad žuvį apsemtų, užvirti ir pavirti apie 5 minutes.
Išimti žuvį iš puodo ir šakute susmulkinti. Sumaišyti su krevetėmis.
Žuvies nuovirą perkošti ir jeigu trūksta, pilti vandens, kad susidarytų 900 ml skysčio.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepinti cukinijas su česnaku apie 3 minutes, kol cukinijos pradės minkštėti.
Paruošti padažą: puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir nuolat maišant virti 1 minutę. Nukelti puodą nuo viryklės ir palaipsniui supilti žuvies nuovirą nenustojant maišyti. Padažą užvirti ir pavirti 2 – 3 minutes. Įmaišyti grietinėlę, žalumynus ir pagardinti druska bei pipirais.
Į kepimo indą dėti 1/3 žuvies masės, ant jos išdėlioti 1/3 cukinijų ir užpilti 1/3 padažo. Ant viršaus išdėlioti pusę lazanijos lakštų. Kartoti sluoksnius ir pabaigti padažu.
Pabarstyti sūriais ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. arba kol gražiai apskrus.

P. S. vyno neturėjau, tai užpyliau sultiniu iš kubelio. Vietoje čedaro ir parmezano naudojau olandų sūrį ax.gif Labai skanu, net mažius kirto smile.gif
Atsakyti
Vyrui į darbą neštis kepiau kalakutienos vyniotinį, su sūrio įdaru. Nežinau ar liks jam ką įsidėt blink.gif. Labai greitai padaromas ir greit iškepa thumbup.gif
Atsakyti
Ir aš kepiau kalakutienos kepsnį su sūriu tongue.gif Labai skanus,kepiau iš dvigubos normos,o jau ir nebėr unsure.gif tongue.gif dar padariau padažą su šampinjonais (labai padažus mes mėgstam). thumbup.gif
Žuvienę virsiu rytoj. Jau susipirkau viską ko reikia. Oi,sugrįš visi mano kilogramai,o ir nenumečiau dar jų tiek kiek reikėtų unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nengamo: 31 liepos 2006 - 23:40
Labas rytas,
savaitgali dariau varskes tingini su konservuotais persikais ir svieziomis melynemis thumbup.gif Patiko ir mums, ir sveciams. Niam, tikrai labai skanu rolleyes.gif Dar ant virsaus uzberiau melyniu ir uzpyliau zelatina 4u.gif
Aciu, Sonatina, uz saunius receptus!

P.S. Nusipirkau makaronu-kriaukliu, tad siandien vakare gaminsiu kriaukles su farsu mirksiukas.gif
Aciu dar karta uz idejas! aciuks.gif
Atsakyti
Mil@na, krika, vakar kalbėjau su bea dėl galimybės redaguoti žinutes ir ji turi gauti supermamos atsakymą... g.gif Tikiuosi ji leis smile.gif

Shiduh 4u.gif Miltinius patiekalus dažniausiai gaminu savaitgaliais ir per atostogas, kai vaikai namie... Nes nelabai juos priverčiu valgyti mėsą ar sriubas g.gif Darželyje valgo, o namie neskanu tongue.gif Sriubas kartais verdu, na bet nemanau, kad kažką domina barščių ar kt. įprasti receptai... Tad čia stengiuosi įdėti kažką įdomesnio smile.gif Paprastom dienom tai gaminu tik vakare po darbo ir po vieną patiekalą, na kartais vaikams kažką atskirai smile.gif O šiaip jie užkandžiauja sūreliais, sūrio lazdelėm, alyvuogėm ir panašiai..... ir, deja, saldumynais ax.gif O iš mėsos kažkodėl dažniausiai vartojam paukštieną, net nežinau kodėl taip susiklostė g.gif

nengamo, gabriele, malonu, kad buvo skanu thumbup.gif
Atsakyti
Na bet kokiu atveju, ar planuoji laiką, ar ne - valgyti reikia pagaminti biggrin.gif Tik skirtumas tas, ar gamini kažką įprasto ir kasdieniško, ar kažką įdomesnio ir įvairesnio smile.gif O laiko atžvilgiu tai nėra didelio skirtumo, ar virsi barščius, ar padarysi lazaniją ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamute.lt @ 2006 07 31, 23:34)
Matau, kad isizeidei, be reikalo, as tik manau, kad nereiketu taip sureiksminti pilvo reikalu, per ta valgio gaminima nebelieka laiko kitiems ne maziau idomiems reikalams.
As taip pat labai megstu gaminti, o dar labiau valgyti skanu maista, ir tavo receptais naudojuosi, bet moteriskas rupestis nugalejo g.gif

doh.gif mamute.lt , ar nemanai, kad svetimos figūros ir svetimo laiko planavimas ne tavo rūpestis?

Išbandžiau žuvies file prancūziškai- nu skanumėlis essen.gif
Kalakutienos vyniotis man tikriausiai nesigavo verysad.gif - ir išvaizda ne tokia ir skonis tai toks labiau į netikrą zuikį buvo panašus g.gif
Beje, dar bandžiau pagal pyrago su bruknėm receptą - pyragą su šviežiom vyšniom- nu labai skanu smile.gif . Tik tiek, kad aš atskirai išplakiau kiaušinio baltymus, ir tik paskui sumaišiau su jogurto mase, tai tie baltymai, kažkodėl, taip ir liko pyrago paviršiuje ax.gif ( nu toks pyragas ale kiaušiniene užkeptas blush2.gif ) bet vis tiek -labai skanu 4u.gif

Dar vis svajoju kaizerio omletą išsikepti ax.gif (kol kas jis pirmas mano receptų eilėje.... išskyrus pyragus lotuliukas.gif )

Sonatina 4u.gif
Atsakyti


Sveikutės. 4u.gif
Netyčia užėjau šį puslapiuką. ax.gif Labai mėgstu šeimynai skaniai ir įvairiai gaminti maistą.Bet vasarą nelieka tam daug laiko.Konservavimai,marinavimai atima daug laiko.Bet vakar dar po konservavimo suradau vos ne naktį laiko ir išbandžiau sagutes.Na čia ir mažoji galėjo padėti man pjaustyti tešlą.Labai skanu buvo kol karštos buvo.O ryte žiūri dešrelės truputi sukrito iš tešlos,kai atšalo.Bet manau šiandien vaikai pasišildys mikrobanginėje ir suvalgys. thumbup.gif
O jau pyragai bus išbandyti rudeniop.Dabar toks derlius uogų,daržovių,kad atima visą laiką. doh.gif doh.gif Bet varškinį tinginį reikės būtinai išbandyti. g.gif
Atsakyti
Na ką.. žiūriu kol manęs čia nebuvo.. tai ir pavydo priepuolių kokių prikilę buvo..? doh.gif lotuliukas.gif Graudoka skaityt nekuriuos pasisakymus.. dry.gif

Taigiz.. taigiz.. užvakar kepiau keptus varškėčius.. eina sau kaip skanu buvo.. bigsmile.gif Iš pradžių nedašilo prisisukti ugnį.. tai galvojau kaip čia yra.. kad greit susvyla.. bet vidus toks nedakeptas.. doh.gif lotuliukas.gif blush2.gif Bet paskui visi likę tiesiog super iškepė.. tokie purūs, minkštutėliai.. ir tooookie skanūs.. wub.gif

O šiandien sakiau darysiu Vapsvų lizdus.. ar kaip ten jie vadinasi.. unsure.gif Žodžiu jau išsiviriau bankę kondensuoto... tai vakare reikės pasidarbuoti.. bigsmile.gif essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
o kaip tu vapsvu lizdus padarysi? ar turi tokias formas?
Atsakyti