Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus!

Na, tikrai grįžkim prie receptų biggrin.gif Savaitgalį dariau labai skanų desertą rolleyes.gif Deja, nuotrauka nevykusi, na bet vis tiek buvo labai skanu smile.gif

user posted image

Klasikinis Creme-Brulee

3 tryniai
2 v. š. cukraus
1 puodelis grietinėlės
1/2 a. š. vanilės
2 a. š. cukraus

Įkaitinti orkaitę iki 150 С.
Išplakti trynius su cukrumi ir vanile, kol gausis šviesi lygi masė. Grietinėlę pakaitinti, kol pradės garuoti (bet neužvirti) ir supilti į trynius, nuolat maišant.
Supilti masę į keturis 125 ml talpos orkaitei tinkamus nedidelius indelius (ramekins). Sudėti indelius į gilų indą ir į šį indą pripilti verdančio vandens iki pusės formelių.
Kepti 25 - 30 min. Tikrinti, ar iškepė, reikėtų pajudinant formeles - turi šiek tiek judėti tik kremo vidurys.
Pilnai atšaldyti šaldytuve 2 val. Po to apibarstyti cukrumi ir užkepti įkaitintame grilyje 1 - 2 min., kol ant viršaus susidarys karamelė. Dar šiek tiek atšaldyti ir patiekti.

P.S. puodelis kaip visada 236 ml smile.gif Beje, neatsidžiaugiu įsigijusi stiklinius Luminarc matavimo puodelius, kuriuose sužymėti ir mililitrai, ir amerikietiški puodeliai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 01 rugpjūčio 2006 - 09:43
o aš vakar iškepiau vištieną jogurto padaže, gavosi thumbup.gif ir skonis labai geras. nors naudojau jogurtinį padažą, bet ne tos firmos, kur Sonatina siūlė, nes jo tiesiog nebuvo Maksimoj..

dabar labai viliojančiai atrodo lazanija su krevetėm, reiks pabandyt... tongue.gif
Atsakyti
Specialiai Shiduh - mėsa biggrin.gif

user posted image

Kiauliena, marinuota sidre

1- 1,3 kg kiaulienos minkštimo

1 v. š. druskos
1/ 2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/ 2 a. š. sutrintų lauro lapelių (kelis lapelius susmulkinti)
4 - 5 sklitelės česnako
330 ml (1 skardinė) obuolių sidro
4 - 5 rūgštūs obuoliai (Granny Smith)

Susmulkinti česnaką ir sumaišyti su druska, pipirais bei lauro lapeliais.
Ištrinti šiuo mišinius mėsą, standžiai susukti į plėvelę ir marinuoti šaldytuve mažiausiai 24 val. (geriau 36 ).
Išimti mėsą iš druskos, nuskalauti, dėti į indą ir užpilti sidru. Dar marinuoti 12 val.
Išimti mėsą iš marinato, nusausinti, jei reikia, apsukti siūlu ir dėti į kepimo skardą, šiek tiek pateptą aliejumi.
Kepti 175 С orkaitėje (kepimo laiką apskaičiuoti imant 45 minutes 1 kg mėsos), nuolat palaistant susidarančiomis sultimis.
Likus 20 min. iki kepimo pabaigos šalia mėsos išdėlioti skiltelėmis supjaustytus obuolius.
Iškepusią mėsą išimti iš skardos, suvynioti į foliją ir palaikyti 10 – 15 min.

P. S. va šitą mėsytą noriai valgė ir vaikai smile.gif
Atsakyti
Sonatina, tu stebuklas wub.gif
Dabar valgyt darau tik iš tavo receptukų mirksiukas.gif
Dar išbandžiau:

Kiniški paplotėliai su mėsa "Rou bing" (neralu - ypač kad taip greit iškėpa faršas smile.gif dukrelė lapnojo, kad net ausys linksėjo, nors mėsos šiaip nelabai mėgsta) thumbup.gif
VARŠKINIS TINGINYS ( vakar dariau su vyšniomis ir šviežiais persikais. Labai skanu tik gal truputį norėtųsi tirštesnio) bigsmile.gif
Kotletai su suflė kepurėlėmis ( vyras valgė apsilaižydamas) wub.gif
Greitas pyragas su uogomis ( tešla nelabai kažko gavos, bet šiaip labai skanu) tongue.gif
Cukinijų pyragas su tunu ( ypaš pagrindas vertas dėmesio bigsmile.gif , o ir pats pyragas labai skanus ir šaltas, nors vyras nevalgė) doh.gif
ŽUVIES FILĖ PRANCŪZIŠKAI (neralu) thumbup.gif

Sonatina, tave išbučiuot reikia už tokius receptukus aciuks.gif oro_buckis.gif
Vėl naujų receptų pilna - vėl bus nauji gaminiai ant stalo ploja.gif
Atsakyti
Ups... pasirodo toks klausimas jau buvo blush2.gif . O įdomu ar galima daryti tipo tokius lizdus formuojant tik rutuliuką ir į vidų dedant krema? ax.gif
Atsakyti
kriziuk, Burtininke, ačiū 4u.gif

sirse, na tik rutuliukus be įdaro jau dariau - labai skanu, bet, manau, tikrai galima pamėginti ir kažkaip įdėti įdaro, nes su įdaru dar skaniau rolleyes.gif O gal tikrai - suformuoti rutuliuką, įspausti įdubimą, įdėti įdaro ir tiesiog įdaru į viršų patiekti (prieš tai šiek tiek suploti rutuliuko apačią, kad jis nenuvirstų ant šono) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 01, 10:16)
Na bet kokiu atveju, ar planuoji laiką, ar ne - valgyti reikia pagaminti biggrin.gif  Tik skirtumas tas, ar gamini kažką įprasto ir kasdieniško, ar kažką įdomesnio ir įvairesnio smile.gif  O laiko atžvilgiu tai nėra didelio skirtumo, ar virsi barščius, ar padarysi lazaniją ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš irgi mėgstu šeimyna palepint kažkuo įdomesniu ir kad gražiai patiekta būtų bigsmile.gif Tavo receptukai tokie paprastučiai ir thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Ir dar,ne kiekviena šeimininkė dalinasi savo paslaptimis mirksiukas.gif Tai manau kad mes turim tikrai būt labai dėkingos Sonatinai. Ji ne tik atvirai pasidalina receptais ir patirtim,bet ir supaprastina receptukus,kad kiekviena galim pasigamint per daug galvos nelaužydamos iš labai kasdieninių produktų thumbup.gif Nu nežinau ar aiškiai mintį išsakiau ax.gif bet man pvz pakankamai sudėtinga atsiverst ten kokį receptą,kurio sudėtinės dalys tokios,apie kurias išvis girdžiu pirmą kartą... unsure.gif Nu sorry,aš čia jau ne į temą įsivažiavau rolleyes.gif
Atsakyti
Dikse, kur pirkai formeles "vapsvų lizdams"?Aš irgi norėčiau tokias įsigyti blush2.gif
Atsakyti
82 %
Atsakyti
naaringiux, sviestą rinkis pagal, kokio kietumo tinginius mėgsti - jeigu gana kietą, tai mažiausiai 82%, jei minkštą, tai 73%, o jei nesustengusį - tai dar mažesnio riebumo tongue.gif Aš dažniausiai naudoju Ventos 73% riebumo smile.gif

O dėl formos dydžio... g.gif Gal visgi daryk iš daugiau produktų, jei nori aukštesnio, nes mano forma, man regis, buvo 16 cm. Tai gal mėgink padidinti 1,5 karto unsure.gif Ir uogų dėk daugiau, nei nurodyta recepte - bent 1,5 puodelio o gal ir daugiau 4u.gif
Atsakyti
Sveiki. Na ir as prisidesiu prie liaupsiu Sonatinai 4u.gif .Neperseniausiai suradau si skyreli ir nenusivyliau nei as nei mano seimyna. gathering.gif .Siaip sudetinga vaikus priverst valgyt normalu maista,o cia kerta net ausys juda.Viska darau dvigubos ar net trigubos normos taciau tik tuscios lekstes telieka.Va siandien pietums pagaminau kopustu apkepa su farsu,nu liuks gavos .Spejau vyrui atidet ,kad vakare paragautu biggrin.gif Saunuole Sonatina,taip ir toliau .Visos busim dekingos bis.gif Dabar laukiu palankaus momento Varskini tingini isbandysim,labai jau vilioja ax.gif
Atsakyti

Sonatina,

o aš dar norėjau pasiklausti dėl kiniškų paplotėlių su mėsa Rou bing - ar tikrai tereikia kepti tik 4,5-5 min.? kaip tas faršas taip greit iškepa g.gif juk jį žalią dedi, ar ne?
Atsakyti