Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

user posted image

Sena tema: http://www.supermama...?...970635&st=0
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 06 10, 01:23)
.Viena šeima neišgaudys tau visų vabalų,persirys  smile.gif

apie paukštukus.
mes šiemet 3 naujus inkilus iškėlėme, varnėnai irgi vaikšto po teritoriją kaip šeimininkai, net manęs nebijo.
Bet tai vakar nueinu į braškes doh.gif kas antra raudona per pusę nukąsta:)
Spėju, kad čia tie varnėnai po vabalų ant deserto patraukė.

Atsakyti
Braškes nuo paukščių aš dengiu specialiais tinkleliais, nes kitaip patiems neliktų... kas lieka nenušalę, tą suryja gyviai, o jeigu dar lieka, tai paukščiai pribaigia... biggrin.gif Pas mane rėmintos lysvės, tai lengva tą tinkliuką uždėti.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 06 10, 09:24)
Braškes nuo paukščių aš dengiu specialiais tinkleliais, nes kitaip patiems neliktų... kas lieka nenušalę, tą suryja gyviai, o jeigu dar lieka, tai paukščiai pribaigia...  biggrin.gif Pas mane rėmintos lysvės, tai lengva tą tinkliuką uždėti.

na pas mane irgi rėmintos, ale česnakai subujoję, tai kaip tą tinklą uždėt per tuos česnakus g.gif
reiks maut jiems per galvas ir kiekvieno atsiprašinėt:)
Atsakyti
Atbegau basa tai koju nevalysiu biggrin.gif 4u.gif
QUOTE(AusraR @ 2014 06 09, 23:38)
Nesu as vabalu experte bet mano giliu isitikinimu pirmoj nuotraukoj TIKRAI ne karkvabalis. Antroj taip, karkvabalis, o pirmoj ne. Ten tokie mazi rudi vabaliukai, pas man pilna tokiu irgi, bet jie aciu D nusitaike I berzu lapus ir kol kas I uogynus nelindo tfutfutfu. Nezinau kaip vadinasi tie vabaliukai, jei suzinosiu pasakysiu. Nezinau ir naturalaus priesnuodzio jiems. Na o karkvabaliu "draugai" varnenai. Pas mus anie pyskina tuos vabalus net dulka. Pilnas darzas skeletu biggrin.gif o lervu "draugai" kurmiai. Puikiai tvarkosi smile.gif tai uzsiveskit situ dvieju- apmazins populiacija smile.gif

Znacit tak. Kurmiai savo darba dirba 24h*365d
O vabalai Grikinukai pas mane , jau identifikuota cool.gif Paguoda nebent tokia kad jie jokiu kiausiniu i ziedus nededa g.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 06 10, 11:32)
O vabalai Grikinukai pas mane , jau identifikuota  cool.gif Paguoda  nebent tokia kad jie jokiu kiausiniu i ziedus nededa  g.gif

nesidžiauk labai... tuoj prisistatys žiedgraužiai... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2014 06 10, 09:04)
apie paukštukus.
mes šiemet 3 naujus inkilus iškėlėme, varnėnai irgi vaikšto po teritoriją kaip šeimininkai, net manęs nebijo.

Esu kažkur girdėjusi pletkų lygyje, kad jei šalia keli inkilai, tai varnėnai nemėgsta gyventi viens šalia kito. Jei neteisybė, tai kitąmet, duodu žodį pioneer.gif , bus du-trys nauji smile.gif
Vienais metais reikėjo keisti seną inkilą į naują, buvo ankstyvas pavasaris, parskrido špokai, verkiant reik inkilo, o mūsų kaimą semti pradėjo, vanduo pakilo iki namų pamatų, vyrai kooperavosi į gelbėjimo būrį, maniškis irgi. Grįžo kažko namo, aš pristojau, kad greit inkilą kaltų, špokų pritūpę pilni medžiai, o švilpia visi... doh.gif Tai ir sakau: Žiūrėk, kaip prašo inkilo, tik ir švilpia "dėėėdeeeeee, daryyyyk inkiiiląąąąą". Ir ką, puolė žmogus kalti, kiti kaimo vyrai su basliais po griovius makaluojas, atkimšinėja kelio perlaidas, o jis inkilą kala biggrin.gif Iki šiol juokai ima, kai į inkilą pasižiūriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 10, 11:14)
Esu kažkur girdėjusi pletkų lygyje, kad jei šalia keli inkilai, tai varnėnai nemėgsta gyventi viens šalia kito. Jei neteisybė, tai kitąmet, duodu žodį pioneer.gif , bus du-trys nauji smile.gif

na nežinau, pas mus atstumai tarp medžių kokie 30 metrų, visi inkilai buvo apgyvendinti per valandą laiko nuo įkėlimo, dar tokias muštynes su dukra žiūrėjom, kad gyvenime nebuvau mačius - vartėsi pora patinų (gal) ant žemės susikibę, tik plunksnos skraidė. Tas kas laimėjo, tas ir apsigyveno:) Dar ilgai pilni medžiai konkurentų buvo:)
Atsakyti
pas mus varnenu tumulais- aplink nepjautos pievos- zole iki keliu, tai jiems nepatogu po tokia zole begioti. todel tupiasi pas mus ant pjaunamos vejos ir gainiojasi tuos ruduosius. ir tresia cia pat vietoj: i decimetra po paukstsudi biggrin.gif ekologiskos vejos trasos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 10, 12:14)

Netiesa. Mūsų sode ant kiekvieno vaismedžio pakabinta po 3-5 inkilus (~0.5 m atstumu vienas nuo kito, skirtingame lygyje). Inkilų dešimtys. Bet...užpraeitą pavasarį MB sugalvojo sukalti bendrabutį, tingėjo pjauti lentas, tai galutiniam variante buvo ilgas, 5 vietų inkilas (pertvarėlės viduje, kaip ir priklauso, landos kiekvienam). Ir ką...niekas jame neapsigyveno, net kraštiniuose "butuose". Tad praeitą pavasarį išardė ir pagamino 5 atskirus inkiliukus (ir pakabino toj pačioj vietoj), kuriuos kaip mat užėmė atskridę varnėnai biggrin.gif
Atsakyti
Jei jau taip, tada kitąmet ir pas mus bus daugiau inkilų thumbup.gif
QUOTE(yerena @ 2014 06 10, 12:53)
. Bet...užpraeitą pavasarį MB sugalvojo sukalti bendrabutį, tingėjo pjauti lentas, tai galutiniam variante buvo ilgas, 5 vietų inkilas (pertvarėlės viduje, kaip ir priklauso, landos kiekvienam). Ir ką...niekas jame neapsigyveno, net kraštiniuose "butuose".

Buvo ir pas mus kažkada toks bendrabutis, tik gal trivietis, tai apsigyveno balandžiai.
Atsakyti
Kaip elgtis su zieminiais cesnakais? ant kiekvieno cesnako isauga ziedkotis. Juos nulauzti ? O kada reikia cesnaku laiskus surisyneti ? ACIU
Atsakyti