Parašysiu ir aš keletą receptukų
1. K.PRUNSKIENĖS SALOTOS (nusižiūrėtos per TV

):
Kalmarai (kalmarus išvirti ir supjaustyti; kas nemėgsta,gali naudoti krabų lazdeles)
Konservuoti žirneliai
Fermentinis sūris
Obuolys
Poras
Petražolės
Majonezas
2. BUŠO SALOTOS:
Brokoliai
Morkos
Agurkai (švieži)
Pomidorai
Švieži pievagrybiai
Porai
Daug krapų, petražolių, salierų lapų (turi būti labai žalia
Majonezas
3. SALOTOS SU TUNU:
Virti ryžiai
Tunas konservuotas aliejuje
Smulkinti graikiški riešutai
Majonezas arba alyvuogių aliejus (pagal skonį

)
4. SALOTOS "PAVASARIS":
Virti ryžiai
Šviežias agurkas
Pomidorai
Konservuoti kukurūzai
Paprika
Krapai ir petražolės
Majonezas
5. GAIVIOSIOS SALOTOS:
Virtos morkos
Švieži agurkai
Pomidorai
Kumpinė dešra
Fermentinis sūris
Majonezas
Viską pjaustyti šiaudeliais ir į salotinę dėti sluoksniais.
6. MILANO SALOTOS:
Makaronai
Virtas kumpis
Fermentinis sūris
Marinuoti agurkėliai
Pomidorai
Svogūnas
Majonezas
Makaronus išvirti, kumpį, sūrį, agurkus, pomidorus supjaustyti kubeliais, svogūną pusžiedžiais.
7. ŠEFO SALOTOS:
Salotų lapai (apšlakstyti citrinos sultimis)
Pomidorai
Fermentinis sūris
Kumpis (man skaniausia su "Panevėžio file")
Konservuoti kukurūzai
Petražolės
Majonezas
Garstyčios (majonezą sumaišyti su garstyčiomis)
8. TIEMS, KAS MĖGSTA GAIVIAS SALOTAS (labai tinka kaip garnyras prie mėsos ar vištienos):
Žalias kopūstas
Žalia morka
Šviežias agurkas
Pomidorai
Įvairių spalvų paprikos
Aliejus
Actas (kas nemėgsta- tinka citrinos sultys)
Kopūstą supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka, paprikas- šiaudeliais. Agurką ir pomidorus- kaip kam patinka

Viską sumaisyti padažu, padarytu iš aliejaus, acto, prieskonių, druskos, pipirų.
Čia surašiau tas salotas kurios pas mus namuose daromos dažniausiai

Dar labai mėgstamos yra salotos su vištiena, bet jų receptukų čia ir taip jau prirašyta įvairių įvairiausių
Skanaus