Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai

Keksas

250 g kvietinių miltų
250 g margarino
250 g cukraus pudros
5 kiaušiniai
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštas spirito
500 g džiovintų vaisių (riešutų, migdolų, razinų, džiovintų slyvų be kauliuko, pakepinta žievelė)

Ištrinti margariną, įmušti trynius, po to cukraus pudrą ir alkoholį. Suberti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais ir standžiai išplaktais baltymais.
Sukapotus džiovintus vaisius, išmaišytus su šaukštu miltų, suberti į tešlą ir atsargiai išmaišyti.
Tešlą sudėti į siauras formeles. Kepti 50 min. 170°C temperatūroje.
Keksą galima apipilti šokoladiniu glajumi.
Atsakyti
Keksas be riebalų

150 g miltų
150 g cukraus
3 kiaušiniai
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
150 g džiovintų vaisių (razinų, migdolų, riešutų, datulių, apelsinų žievelių)

Kiaušinį išplakti su cukrumi, suberti miltus su kepimo milteliais, kruopščiai išmaišyti.
Įmesti smulkiai supjaustytus ir apibertus miltais džiovintus vaisius, viską atsargiai išmaišyti.
Siaurą, ilgą kepimo skardą ištepti riebalais, pabarstyti maltais džiūvėsėliais ir supilti į ją tešlą.
Kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.
Atsakyti
Rabarbaru-barskiu pyragas

Teshla:
300 g miltu
175 g margarino kepiniams
1 shaukshtelis cukraus pudros
3-4 saukstai vandens (45-60 ml)

Miltus su margarinu ir cukraus pudra trinti tarp pirshtu, kol pasidarys trupiniai, tada pilti vandeni ir suminkyti teshla. 2/3 teshlos ishkocioti ir ishkloti kepimo forma (20-23 cm skersmens) ir suformuoti krashtus (apie 4 cm aukscio). Ish likusios teshlos daryti groteles ant pyrago.

Idaras:
450 g rabarbaru (nuluptu)
450 g braskiu
175 g cukraus pudros
45 g miltu
15 g sviesto
1 shaukshtas pieno

Rabarbarus supjaustyti 1 cm kubeliais, braskes perpjauti perpus, juos sumaishyti su miltais ir cukraus pudra. Idara suberti i paruoshta teshla, ant virshasu uzdeti sviesto gabalelius, ant idaro deti teshlos juosteles, jas patepti pienuku. Kepti ikaitintoje 220 C orkaiteje 45-50 min. Jei pyragas labai ruduos, po 30 min kepimo pridenkite virshu folija. Ishkepusiam pyragui leiskite pastoveti apie 1 valanda priesh valgant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 17 gruodžio 2003 - 22:45
o stai taip tas pyragas atrode kepimo knygoje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 17 gruodžio 2003 - 22:45
[color=Teal][/color] ;D Laba diena kepėjos. Noriu pasiūlyti ne pyragą, bet ir ne tortą, net nežinau kai jį pavadinti. Pas mus jį vadina riešutiniu. Tai jau galite įsivaizduoti kokis jis būna kietas smile.gif) taigi receptėlis tiems , kurie mėgsta plaužyti dantukus.
RIEŠUTINIS

Tikslių proporcijų nėra, jos priklauso nuo to, kokio dydžio gaminį norime  pagaminti.
TEŠLAI: miltų, druskos žiupsnelį, šaukštą cukraus, vieną kiaušinį ir vandens. Viską išmaisome ir suminkome į kietą kočiojimui tinkamą tešlą. Iškočiojame plonus lakštus, kuriuos supjaustome mažais kubeliais. Tuos kubelius dedame į verdančius riebalus (aliejų) ir kepame, kol apskrunda. Apskrudusius išimame ir sudedame i didelį indą. taip darome, kol supjaustysim visą tešlą.
RIŠAMOJI MEDŽIAGA: dirbinis medus (0.5l), keli šaukštai cukraus ir 4 šaukštai medaus. visą tai sumaišome ir verdame ant silpnos ugnies nuolat pamaišydami. Paimame stiklinę šalto vandens  ir į jį kartas nuo karto įlašinam verdančio medaus. Kai medaus lašeliai vos įkritę į vandenį gerai sustingsta, tada medaus ruošiniu užpilame apskrudintus kubelius ir labai greitai maišome (nes medus labai greit stingsta). Kai matome, jog medaus kliuvo beveik visiems kubeliams, greitai sukrečiame gautą masę į puodą ir šaukštu suspaudžiame, kad įgautų puodo formą. Tada Riešutinis turi atšalti ir sustingti (paliekam kokiom 3 val. šaltoje vietoje). Sustingusį iškratome iš puodo ir skanaus jums valgyti bei dantukus laužyti  ;D
Atsakyti
Custard peach pie with streusel topping
Persikinis pyragas su traškiu viršumi

Tešla:
200 g miltų
120 g margarino kepiniams
45 ml šalto vandens

Margariną su miltais sumaišome trupindamos tarp pirštų. Tada pilame vandenį ir suformuojame tešlą. 23-25 cm kepimo formą ištepame riebalais, tešlą iškočiojame ir išklojame formą.

Įdaras
6-8 vidutinio dydžio persikai (700 g)
150 ml grietinės
3 tryniai
200 g cukraus
30 g miltų (vienas didelis šaukštas su kaupu)

Traškiam viršui:
60 g sviesto ar margarino kepiniams
75 g miltų
60 g cukraus pudros
1/2 šauklštelio cinamono

Kepti 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.

Ant tešlos išdėlioti skiltelėmis supjaustytus nuluptus persikus. Tada paruošti masę užpilimui: grietinę, trynius, cukrų ir miltus išmaišyti į vientisą masę. Ją tolygiai užpilti ant persikų. Kepti orkaitėje 30 minučių. Tuo metu paruošti traškiam viršui masę: tarp pirštų trinti margariną, miltus ir cukraus pudrą kol pasidarys trupiniai, tada įberti cinamono. tuos trupinius užberti ant vidurio pyrago, kepti dar 15 min. (Jei labai ruduos, pridengti folija) Pyragas bus iškepęs, kai peilis įkištas į jo vidurį išlys nesuteptas. Pyragą aušinti 1 valandą ir tada valgyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 17 gruodžio 2003 - 22:46
Slyvų-migdolų apkepas

Cinamono tešla

175 g miltų
120 g margarino kepiniams
60 g cukraus
1/2 šaukštelio malto cinamono

tešlą padaryti trupinant visus ingredientus tarp pirštų. Kepimo formą (20-23 cm) ištepti riebalais ir ant jos pirštais spaudant sudėti tešlą.

Įdaras

700 g slyvų
100 g cukraus
1 šaukštas (25 g) krakmolo
1/2 šaukštelio cinamono
migdolų esencijos
30 g kapotų migdolų
(galima patiekti su plakta grietinėlė)

Įdarui slyvas supjaustome gabalėliais, įšėmus kauliukus. Tada sumaišome su cukrum, krakmolu, cinamonu ir migdolų esencija. Sudedam įdarą ant tešlos ir ant viršaus pabarstom migdolais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 17 gruodžio 2003 - 22:47
gal kam gabaleli su kava? vaishinu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 17 gruodžio 2003 - 22:47
bea, tu besirde su tom nuotraukom  :'( mano zarnokai viens kita surys i tuos pyragus beziurint  :-/   ;D
Atsakyti
Bea, aciu uz super skanius receptus  [smiley=buketik.gif]
Isbandziau ir sokoladini ir persikini, abu labai patiko [smiley=cook.gif] Gal isduosi tos knygos pavadinima?
Atsakyti
Žinoma išduosiu. Mary Berry "Best Desserts". Ta Merė yra viena garsiausiu šiuolaikinių britų virėjų, veda kažkokia tai kulinarinę laidą, išleidusi daug knygų ir pan. Aš esu užsisakius jos knygą "The Complete Cookbook", tačiau man dar jos neatvežė, ten va tai turėtų būti hitas. Nes kiekvienas receptas su nuotraukom ir detaliu aprašymu bei patarimais. Ir kadangi tai Europinė virtuvė, tai su ingredientais tikrai neproblema. Šiaip labai nepigios jos knygos, bet pirkti verta, nes tai virtuvės talmudas, bent jau man. Deja, tik tiems kas moka anglų kalbą. Lietuviškai tikrai nėra.
Atsakyti
Labutis kepejos!!! Noriu ir as pasiulyti varskes ir obuoliu pyrago recepta
Teslai reikes:
200gr.sviesto
1 kiausinio
100gr. cukraus
300-350gr. miltu
Varskes mase:
500gr.varskes
1stikline razinu
1 citrina
2 kiausiniai
200gr. cukraus
2 saukstai krakmolo
3 obuoliai
7-8saukstai aguonu
0.5 indelio kondensuoto pieno
200gr.grietineles ir 2 saukstai cukraus papuosimui.
Is teslai skirtu produktu paruosiame tesla ir 30min. palaikome saltai.
Varske ir citrina sumalame mesmale. I mase imusame kiausinius,imaisome cukru,krakmola ir razinas.
Is teslos iskociojame laksta ir iklojame i forma,supilame varskes mase ir dedame nuluptus ir skiltelemis supjaustytus obuolius.Papuosiame kondensuoto pieno ir aguonu misiniu.Kepame 45 min 170o karstumo orkaiteje.
Patiekiant puosiame plakta grietinele.
Skanaus!
As grietinele net nespejau papuosti.Vyras ir be jos,dar karsta suvalge  :)
Gal kuri zinot dar koki varskes pyraga?
Atsakyti