Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai

Neįprasto skonio morkų pyragas

Morkų pyragui savitą skonį suteikia "Volčesterio" padažas. kas nebandėt, pabandykit mirksiukas.gif Galima šlakelį jo įpilti į morkų pyragą gaminamą pagal bet kokį receptą, bet mes kepėm tokį:

Kelios stiklinės tarkuotų burokine tarka morkų, stiklinė miltų, 2 kiaušiniai, stiklinė (daugiau-mažiau pagal skonį) cukraus, 100 g sviesto, žiupsnelis kepimo miltelių, pusė stiklinės grietinės, maždaug 4v.š. „Volčesterio“padažo.
Sviestą ištrinti su dalimi cukraus. Kitą dalį išplakti su kiaušinių baltymais. Išplaktus trynius sumaišyti su sviestu, grietine, įpilti 4 v.š. „Volčesterio” padažo. Suberti miltus, kepimo miltelius, morkas. Išmaišyti. Sudėjus plaktus baltymus lengvai pamaišyti ir sukrėsti į formą. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.
Atsakyti
jurvite, klausimas - sviestas tirpinamas ar ne ?
beje,as morku pyraga labai mesgtu bet su vorcesteriu jo skonio kazkaip neisivaizduoju....reiks butinai isbandyti tik gal is puses porcijos smile.gif
Atsakyti
as irgi turiu sioki toki receptuka, is mamos paveldeta smile.gif tik ne visad jis man gaunas verysad.gif zodziu reikes:
2 pakeliu sviesto,
2kiausiniu,
2indeliu grietines,
sodos(gesintos) ir miltu. ir indelio kondensuoto pieno, bet jis ne i tesla smile.gif
is visu situ ismaisyti tesla( sviesto nelydyti), ja atsaldyti, sutarkuoti ir iskepti trupinius, tada pasildyti indeli kondensuoto pieno, ji atsaldyti ir ideti 100g islydyto sviesto. trupinius sumaisyti su kondensuotu pienu, sudeti i torto forma ir suspausti, ideti i saldytuva ir palaikyti keleta valandu, dar geriau kepti vakare ir palikti visai nakciai. skanaus bandysiancioms smile.gif parasykit kaip sekes, man jis kazko daznai subyra g.gif
Atsakyti
QUOTE(rasulensija @ 2008 04 22, 20:33)
as irgi turiu sioki toki receptuka, is mamos paveldeta smile.gif tik ne visad jis man gaunas verysad.gif  zodziu reikes:
2 pakeliu sviesto,
2kiausiniu,
2indeliu grietines,
sodos(gesintos) ir miltu. ir indelio kondensuoto pieno, bet jis ne i tesla smile.gif
is visu situ ismaisyti tesla( sviesto nelydyti), ja atsaldyti, sutarkuoti ir iskepti trupinius, tada pasildyti indeli kondensuoto pieno, ji atsaldyti ir ideti 100g islydyto sviesto. trupinius sumaisyti su kondensuotu pienu, sudeti i torto forma ir suspausti, ideti i saldytuva ir palaikyti keleta valandu, dar geriau kepti vakare ir palikti visai nakciai. skanaus bandysiancioms smile.gif parasykit kaip sekes, man jis kazko daznai subyra g.gif

o kokio mazdaug jis skonio gaunasi? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jumi @ 2008 04 22, 21:09)
jurvite, klausimas - sviestas tirpinamas ar ne ? 
beje,as morku pyraga labai mesgtu bet su vorcesteriu jo skonio kazkaip neisivaizduoju....reiks butinai isbandyti tik gal is puses porcijos smile.gif


Aš tai ištirpinau. Šiaip, pyragas tikrai įdomiai skanus biggrin.gif Skanus, neįprastas, kitoks skonis. Na, galiu pasakyt, kad į "Volčesterio" padažą dedama slyvų marmelado, natūralių prieskonių, kurių tiksliai nerašo, bet jaučiasi kaip ir muskatas, cinamonas... O gi tokie prieskoniai ir dedami kepant morkų pyragus. Taigi, nusprendėm pabandyti šį padažą ir nenusivylėm. Žinoma, žmonių skonis skirtingas, bet kas mėgsta morkų pyragus, manau neturėtų nusivilti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rasulensija @ 2008 04 22, 21:33)
as irgi turiu sioki toki receptuka, is mamos paveldeta smile.gif tik ne visad jis man gaunas verysad.gif  zodziu reikes:
2 pakeliu sviesto,
2kiausiniu,
2indeliu grietines,
sodos(gesintos) ir miltu. ir indelio kondensuoto pieno, bet jis ne i tesla smile.gif
is visu situ ismaisyti tesla( sviesto nelydyti), ja atsaldyti, sutarkuoti ir iskepti trupinius, tada pasildyti indeli kondensuoto pieno, ji atsaldyti ir ideti 100g islydyto sviesto. trupinius sumaisyti su kondensuotu pienu, sudeti i torto forma ir suspausti, ideti i saldytuva ir palaikyti keleta valandu, dar geriau kepti vakare ir palikti visai nakciai. skanaus bandysiancioms smile.gif parasykit kaip sekes, man jis kazko daznai subyra g.gif

Mano manymu čia trupiniuotis 4u.gif Aš darau,bet sviestą lydau ir dedu perpus,ir 3-4 kiašinius,1 ind grietinės.Dabar aplamai "iš akies " darau ,svarbu kieta tešla būtų.Ją pašaldau ir tarkuoju 4u.gif
Papildyta:
[quote=sigita,2007 10 07, 18:33]
Mano improvizacija su prarugusia grietine blush2.gif

apie 450gr (indelis)grietines (tinka ir misiniai su aug. rieb.)
2 nubraukti arb. saukst. sodos
2kiausiniai
1stikline cukraus
ziupsnelis druskos
apie 2stiklines miltu

puse litro tirstos uogienes (naudojau juoduju serbentu)

Grietine, soda, kiausinius, cukru, druska sumaisyti ir poto berti miltus. tesla turi gautis tirsta, panasiai kaip biskvitui ar vafliam.
Forma patepu sviestu, pabarstau dziuveseliu, papilu kelis saukstus teslos, kad plonai padengtu pavirsiu, tada dedu nestora sluoksni uogienes ir ant virsaus supilu likusia tesla (kitaip turbut uogiene neduotu teslai normaliai pakilti). kepu orkaitej 180 laipsniu apie 30-40 min.

Man sitas receptas nuramino nervus, kai karsta vasaros diena is parduotuves parsinesta grietine buvo prarugusi smile.gif
thumbup.gif išbandytas su visokiomis uogienėmis,bet skaniausiai rūgštesnės 4u.gif

Atsakyti
Trapios tešlos pyragas
ĮDARUI:

325 g cukraus,
2 pok.varškės ( 40 proc.riebumo),
3 valg.šaukštų manų kruopų,
6 kiaušinių baltymų
obuoliukas, dziovinti vaisiai kokie namie yra.

TEŠLAI IR TRUPINIAMS –

530 g miltų,
180 g cukraus,
1 pakelio kepimo miltelių,
200 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
2-3 valg.šaukštų grietinės,
4 kiaušinių trynių.
Pagaminkite tešlą. Į platų dubenį suberkite 500 g miltų, 150 g cukraus ir kepimo miltelius. Atšaldytą sviestą sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant miltų. Taip pat suberkite vanilinį cukrų, supilkite grietinę ir kiaušinių trynius. Užminkykite tešlą. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais, išdėkite į ją du trečdalius tešlos ir suformuokite aukštus kraštelius.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Varškę sudėkite į dubenį ir sumaišykite su 200 g cukraus bei manų kruopomis. Kiaušinių baltymus išplakite ir įmaišykite į varškės masę.
Ant paruoštos tešlos AS SUDEJAU PJAUSTYTUS OBUOLIUS,DZIOVINTUS ANANASUS, KRISTALIZUOTO IMBIERO KELIS GABALIUKUS, TADA VARSKYTE SUPYLIAU(idara galima visaip daryti, ka tik turi namuciuose)
Likusią tešlą sumaišykite su 30 g miltu, sutrupinkite pirštais ir šiais trupinėliais apibarstykite įdarą. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie vieną valandą. Po to pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti, neišimdami iš kepimo formos.
SKANAUS!
P.S. Nemoku ideti foto ax.gif blush2.gif
Papildyta:
DATULIŲ IR GRAIKIŠKŲ RIEŠUTŲ PYRAGAS

225gr., susmulkintų džiovintų datulių
Vieno apelsino sultys ir smulkiai sutarkuota žievelė
115 gr., sutrupintų graikiškų riešutų
½ arb., šaukštelio malto cinamono
85 gr., ištirpinto sviesto
12 sloksniuotos be mielės tešlos lakštų (geriausiai kepimo skardos pločio, nes parduotuvėse yra siauručiai pakštai ir platūs)
1 arb., šaukštelis sezamo sėklų
145 gr., medaus skysto
Pusės citrinos sultys

Iki 180 laipsnių įkaitinkit orkaitę. Tuo metu keptuvėje 4-5 min., patroškinkite datules su apelsino sultimis, kol susigers skystis. Tuomet suberkite ir išmaišykite sutarkuotą apelsino žievelę, riešutus ir cinamoną. Kvadratinės (maždaug 20 cm., pločio) kepimo skardos dugną ištepkit sviestu. Išklokit tešlos lakštą, viršųpatepkit sviestu. Tuomet klokite kita, taip pat patepkit. Procesą kartokit kol sudėsit 8 lakštus. Pusę datulių mišinio suklokite ant lakštų viršaus, užklokite dar du tešlos sluoksnius toliau – likusias datules ir užklokite paskutinius tešlos lakštus. Šiek tiek apspauskite kraštus, apibarstykite sezamais ir kepkite apie 30 min., kol gražiais pagels, tuomet sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar apie 30-40 min.,
Atskirame inde 10-15 min., ant lėtos ugnies pakaitinkite medų su citrinos sultimis ir 200 ml., vandens, kol skysčio kiekis sumažės per pus, tuomet 20 min., palikite atvėsti. Užpilkite nt pyrago ir prieš pjaustant dar palaikykite šaltai apie vieną valandą.
Papildyta:
CITRININIS JOGURTINIS MANŲ PYRAGAS


115 gr., ištirpinto sviesto
¾ st., cukraus pudros
Sutarkuota vienos citrinos žievelė
4 kiašiniai
1 st., manų kruopų
2 arbat., šaukšteliai kepimo miltelių
1 st., maltų migdolų
1 st., razinų
½ st., susmulkintų migdolų
170 gr., jogurto be priedų

Sirupui
1 st., cukraus pudros
1 st., citrinos sulčių
½ st., medaus

Ikaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 20 cm., skersmens kepimo skardą sutepame riebalais ir išklojame kepimo popieriumi. Elektriniu mikseriu gerai išplakame sviestą su cukrumi ir citrinos ievele. Vieną po kito įmušame kiaušinius ir išplakame. Suberiame manų kruopas, kepimo miltelius ir maltus migdolus, razinas, sutrupintus migdolus, jogurtą ir viską atsargiai išmaišome.
Sudėkite viską į kepimo skardą ir kepkite apie 35-45 min., kol viršus šiek tiek gražiai paruduos.
Pagaminame sirupą: dubenėlyje išsukite cukrų su medumi ir citrinos sultimis ir apie 15-20 min., pakaitinkite ant lėtos ugnies, kol pavirs sirupėliu. Tada sirupą šiek tiek atvėsinkite ir užpilkite ant pyrago. Galima patiekti su grietine.
Papildyta:
OBUOLIŲ IR VARŠKĖS APKEPAS


2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
200g., grūdėtos varškės
2 šaukštai miltų
Stiklinė neriebios grietinėlės
5 rūgštesni obuoliai
Šaukštelis cinamono
3 šaukštai rudojo cukraus

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsniu karščio. Sumaišykite kiaušinius, cukrų, varškę, miltus ir grietinėlę. Nulupkite obuolius, išpjaukite šerdis ir supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir apiberkite cinamonu ir ruduoju cukrumi. Sukrėskit varškės masę ir kepkite apie 40 min.,

Papildyta:
MORKŲ KEKSAS


Kiaušinis
Po pusę stiklinės pieno ir aliejaus
2 tarkuotos vidutinės morkos
Pusantros stiklinės rupių miltų (arba pusė ruginių ir kvietinių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Po šaukštelį vanilinio cukraus ir cinamono
Žiupsnelis druskos
50 gr., smulkintų riešutų
Stiklinė rudojo cukraus

Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių karščio. Tuo tarpu suplakame kiaušinį, pieną, aliejų ir tarkuotas morkas. Kuitame dubenyje sumaišome miltus, kepimomiltelius, vanilinį cukrų, cinamoną, druską, smulkintus riešutus ir rudajį cukrų. Ipilame pieno mišinį ir lengvai viska sumaišome. Tešlą sukrečiame į sviestu išteptą keksų formą ir kepame apie 40 min.,

Papildyta:
Kalėdinė duonelė su varške

Reikės:
1 pakuotė sausu mielių (aš perku Dr. Oetker)
1 pakuote vanilinio cukraus
1 pakelis varškės
600 gr., miltų
200 ml., šilto vandens
2 kiaušiniai
100 gr., cukraus
10 gr., razinu
5 gr., smulkintų migdolų
Sezamo seklų, aguonų (papuošimui)

Gaminimas:
Į indą sudėkit miltus, mieles, vandenį, kiaušinius,cukrų,vanilinį cukrų viską gerai išmaišykit ir išminkykit. Tada ideti varškę ir vėl viską gerai perminkyti. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad neliptų prie indo. Tešlą pastatykit šiltai 90 min.,kol ji pakils.
Po 45 min., įdėkite į tešlą smulkintus migdolus, razinas ir palikite toliau kilti, jeigu pradėjo lipti prie rankų dar iberkite miltų ir perminkykit.
Iškilusią tešlą padalinkit į tris dideles ir tris mažas dalis ir iškočiokite su kočėlu. Tris dideles dalis supinkite į kasą. Tris mažas dalis taip pat supinkite į kasą ir uždėkit ant didžiosios kasos. Būtinai sutvirtinkite kasų galus mediniais smeigtukais, kad kepant kasos neatsiskirtų. Duonelės viršų aptepkit sviestu arba išplaktu kiaušiniu ir apibarstykite mažają kasą sezamo sėklomis, o didžiosios šonus aguonomis.
Duonelę dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180-200 laipsniu ir kepkite apie 35min., patikrinkite ar duonelė jau iškepė ismeigdami medinį smeigtuką, jeigu tešla prie smeigtuko neprikimba-duonelė jau iškepė.

P.S. Pas mane kazkodel neprisisega foto...jau kiek bandem...nezsinau kodel neprisisega...gal kas zinote kodel???
Atsakyti
Na mėtutė ir padirbėjo, ŠAUNUOLĖ 4u.gif Ypač dėkinga už morkų kekso ir kalėdinės duonelės su varške receptukus. Sykį kepėm datulių pyragą, bandėm atkurt receptą kur Rimi ar Maximoj būna Amerikietiškas pyragas su datulėm. Šiaip, skanus buvo, bet ne toks visvien išėjo... Na, pabandysim šį kada nors tongue.gif O dėl nuotraukų prisegimo, tai čia yra žinučių cenzas. Reik nemažai žinučių prirašyt, kad iškart nuotrauka prisegt galėtum. Visgi, išeitis yra nuotraukas prisegt kitaip. Pvz., man patinka kelt per http://www.radikal.ru/ Paspaudus Browse išsirenki iš savo PC nuotrauką, tada spaudi mėlyną mygtuką ir nukopini į savo rašomo komentaro tekstą tą nuorodą pažymėtą 2 numeriu (2. Картинка в тексте ) Lauksim nuotraukėlių rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 26 balandžio 2008 - 12:05
QUOTE(jurvite @ 2008 04 26, 13:00)
Na mėtutė ir padirbėjo, ŠAUNUOLĖ  4u.gif  Ypač dėkinga už morkų kekso ir kalėdinės duonelės su varške receptukus. Sykį kepėm datulių pyragą, bandėm atkurt receptą kur Rimi ar Maximoj būna Amerikietiškas pyragas su datulėm. Šiaip, skanus buvo, bet ne toks visvien išėjo... Na, pabandysim šį kada nors  tongue.gif  O dėl nuotraukų prisegimo, tai čia yra žinučių cenzas. Reik nemažai žinučių prirašyt, kad iškart nuotrauka prisegt galėtum. Visgi, išeitis yra nuotraukas prisegt kitaip. Pvz., man patinka kelt per http://www.radikal.ru/ Paspaudus Browse išsirenki iš savo PC nuotrauką, tada spaudi mėlyną mygtuką ir nukopini į savo rašomo komentaro tekstą tą nuorodą pažymėtą 2 numeriu  (2. Картинка в тексте ) Lauksim nuotraukėlių  rolleyes.gif



labutukas smile.gif

labai megstu suktis virtuveje...tik dabar tai darau reciau nes turim mazyte dukryte, kuri reikalauja daug demesio blush2.gif
Aciu uz gera zodi...o del nuotraukyciu pabandysiu ideti smile.gif

Kalėdinė duonelė

Reikės:
1 pakuotė sausu mielių (aš perku Dr. Oetker)
400 gr., miltų
200 ml., šilto vandens
1 kiaušinis
30 gr., cukraus
10 gr., razinu
5 gr., smulkintų migdolų

Gaminimas:
Į indą sudėkit miltus, mieles, vandenį, kiaušinį ir cukrų, viską gerai išmaišykit ir išminkykit. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad neliptų prie indo. Tešlą pastatykit šiltai 90 min.,kol ji pakils.
Po 45 min., įdėkite į tešlą smulkintus migdolus, razinas ir palikite toliau kilti.
Iškilusią tešlą padalinkit į tris dideles ir tris mažas dalis ir iškočiokite su kočėlu. Tris dideles dalis supinkite į kasą. Tris mažas dalis taip pat supinkite į kasą ir uždėkit ant didžiosios kasos. Sutvirtinkite kasų galus mediniais smeigtukais, kad kepant kasos neatsiskirtų. Duonelės viršų aptepkit sviestu arba išplaktu kiaušiniu ir apibarstykite smulkintais migdolais.
Duonelę dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180-200 laipsniu ir kepkite apie 35min., patikrinkite ar duonelė jau iškepė ismeigdami medinį smeigtuką, jeigu tešla prie smeigtuko neprikimba-duonelė jau iškepė.

Kalėdinė duonelė su varške

Reikės:
1 pakuotė sausu mielių (aš perku Dr. Oetker)
1 pakuote vanilinio cukraus
1 pakelis varškės
600 gr., miltų
200 ml., šilto vandens
2 kiaušiniai
100 gr., cukraus
10 gr., razinu
5 gr., smulkintų migdolų
Sezamo seklų, aguonų (papuošimui)

Gaminimas:
Į indą sudėkit miltus, mieles, vandenį, kiaušinius,cukrų,vanilinį cukrų viską gerai išmaišykit ir išminkykit. Tada ideti varškę ir vėl viską gerai perminkyti. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad neliptų prie indo. Tešlą pastatykit šiltai 90 min.,kol ji pakils.
Po 45 min., įdėkite į tešlą smulkintus migdolus, razinas ir palikite toliau kilti, jeigu pradėjo lipti prie rankų dar iberkite miltų ir perminkykit.
Iškilusią tešlą padalinkit į tris dideles ir tris mažas dalis ir iškočiokite su kočėlu. Tris dideles dalis supinkite į kasą. Tris mažas dalis taip pat supinkite į kasą ir uždėkit ant didžiosios kasos. Būtinai sutvirtinkite kasų galus mediniais smeigtukais, kad kepant kasos neatsiskirtų. Duonelės viršų aptepkit sviestu arba išplaktu kiaušiniu ir apibarstykite mažają kasą sezamo sėklomis, o didžiosios šonus aguonomis.
Duonelę dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180-200 laipsniu ir kepkite apie 35min., patikrinkite ar duonelė jau iškepė ismeigdami medinį smeigtuką, jeigu tešla prie smeigtuko neprikimba-duonelė jau iškepė.

user posted image

VALIOOOOO :)PAVYKO IKELTI. ACIU TAU smile.gif blush2.gif
Papildyta:
KALEDINIS VARSKES PYRAGAS
user posted image

Tešlai:
70gr., miltų
150 gr., ištirpinto sviesto
125 gr., cukraus
0,5 pakelio kepimo miltelių
250 gr., varškės
2 kiaušiniai
0,5 pakelio vanilinio cukraus
Riešutų, razinų, džiovintų vaisių.

Gaminimas:
Į indą suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cukrų, vanilinį cukrų ir supilame sviestą, kiaušinius ir varškę. Viską gerai išmaišome elektriniu plakikliu geriausia, tačiau jeigu neturime pasiraitojame rankovytes 
Į gautą masę suberiame paruoštus vaisius, riešutus, razinas. Rankomis išmynkome tešlą.
Padedame tešlą į išteptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių irn kepame apie 35 min.,
Iškeptą pyragą ištepame ištirpintu sviestu ir apibarstome cukraus pudra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėtutė: 27 balandžio 2008 - 09:32
sveikos visos

gal galite luri man pagelbėti - kadangi labai daug prirašyta - gal pražiopsojau - ieškau tokio obuolių pyrago recepto - anksčiau kažkas panašaus parduotuvėse būdavo:
apatinis sluoksnis tešla - per vidurį obuolių masė ir ant viršaus tešla - gal kuri turite receptuką - būčiau labai dėkinga. 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti