QUOTE(akilezna @ 2011 09 28, 16:58)
Turiu klausyma
drauge paprase padaryt tortuka mamos gimtadieniui ir noriu isbandyt toki tortuka
http://vitoria.livej....com/36627.html siaip pertepimas ne slapias, bet i ji ieina zelatina, o galvoju puost ne mase, o slapia beze, bet kiek zinau jinai nedraugauja su zelatina, bet cia gal kiek kitoks variantas, arba geriau nerizikuot ir aptept viska sviestiniu kremu
deja nesulaukiau atsakymo ir surizikavau, padariau sapia beze ir pradejau puost
deja ko ir bijojau, beze prarado forma ir viskas nubego zemyn
dabar jauciu reikia begt i parduotuve ir pirkt gretinele, bandyt su ja. Beja jauciu beze man ir taip neisejo iki galo gerai, nes pirma karta darant sunku nusprest kokios konsistencijos turi buti
jauciu gal per mazai ant ugnies palaikiau. Ir is vis as nusiminusi, plilyti lapeliai nesigavo, siandien dariau pastilaza lipdymui, viskas trupa, gal tikrai isigyt ta gum traganak, tai viska ismeciau ir dariau is marshalow geriau bet vistiek nepasakyciau, kad laiko forma, lipdziau rozytes, tai lapeliai nusileidzia, nelaiko formos
o dabar dar slapia beze nesigavo, ech, o taip norejosi viska graziai padaryt, jau ir vyras pyksta, kad taip ilgai zaidziu su situ tortu, sako vaika is vis pamirsau...
ir svarbiausia perskaiciau sita sakyni ...Su beze galika puosti tokius tortus kuriu kreme nera zelatinos,ji didziause jo priese ( tinka kremai is plaktos grietineles be zelatino ,sviestiniai ) ,paprasciausia beze negali liestis su zele nes tuoj pat pavandenyja.
kodel vistiek surizikavau