Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Svarbu Skinti agurkus reikia rytą.Ir pageidautina nevytinti ilgai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 07 28, 15:35)
Kazkur skaiciau, kad agurku dukart marinatu pilti nerekomenduojama, nes agurkai susirauksleja. Dar kazkas sioje temoje gera patarima dave, kad pirma karta reikia pilti agurkus verdanciu vandeniu, o jau antra karta-marinatu.
Nuo to karto taip ir darau, agurkai nebuna tokie kaip isgrezti.



jau daug metu tik taip darau. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Niekada nežinau kada skinti, nes pati perku agurkus, marinatu pilu vieną kartą, tik paskui verdu puode dar su stiklainiu apie 10min smile.gif
Atsakyti
O as agurku neuzpilineju kelis kartus, atradau greitesni buda. I verdanti marinata, bet dar neuzvirusi, dedu agurkus, pakaitinu kol siek tiek pakeicia spalva ir i stiklainius. Uzverda marinatas, uzpilu ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2012 07 29, 15:01)
O as agurku neuzpilineju kelis kartus, atradau greitesni buda. I verdanti marinata, bet dar neuzvirusi, dedu agurkus, pakaitinu kol siek tiek pakeicia spalva ir i stiklainius. Uzverda marinatas, uzpilu ir viskas.

Patikslinkit,neleidžiat vandeniui užvirti?
Atsakyti
Sveikos
Gal kuri turit, nerandu... unsure.gif kur reikia agurkus perpjauti į keturias dalis ir stačiai sudėti į slovikus... gal turit receptuką?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 07 27, 17:31)
Jolete barsiu kur receptukas cool.gif  cool.gif


Gėda pelėda ax.gif matai, dar neturiu pakankamai agurkų, tai ir receptai pamiršti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 07 27, 10:53)
siemet darau radusi dziunkos raugintus konservuotus
ir aisku marinuoju, nes man marinuoti skaniau  blush2.gif


pagal Dziunkos recepta ir marinuoti superiniai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 30, 10:31)
pagal Dziunkos recepta ir marinuoti superiniai  wub.gif

receptukas kur? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 07 29, 17:31)
Patikslinkit,neleidžiat vandeniui užvirti?

Kol kaitinu agurkus, neleidžiu marinatui užvirti, bet aišku jis turi būti jau labai karštas, taip sakant ant užvirimo ribos.
Atsakyti
saintlina,
kai apraugi agurkėlius į stiklainius, ar jie nesuputoja, kai rūgimas prasideda?
mes raugiam kibiran, paslegiu akmeniu, naudoju šulinio vandenį
Atsakyti
Sveikos, pasidalinsiu savo skonio receptoriu trejetuku:
first.gif Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)

3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.

Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.

second.gif Uspaskicho agurkeliai
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint

third.gif 1 litro stiklainiui reikes:
agurku
5 griezineliu morku
3 griezineliu svogunu
4 kvapiuju pipiru zirneliu
4 juoduju pipiru zirneliu
3 a. s. cukraus
2 a.s. druskos
50 g. acto

visus ingridientus dekite i stiklainio dugna, prikimskite agurku ir uzpilkite verdanciu vandeniu. sterilizuokite 10 min.
Atsakyti