Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(*AMRI* @ 2014 07 29, 10:14)
O prieskonius tik nurodytus dedate?Nei krapu,nei kitokiu  nededate?


Aha,tik nurodytus recepte.Jokiu zoliu papildomai nekraunu mirksiukas.gif
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 07 29, 10:39)
As Uspaskicho saukstus dedu su kaupu-tik tada skonis atsiranda drinks_cheers.gif O jei praruge, tai blogai uzvekuota(ar stiklainis blogai isplautas), kai vekavimo procesas geras buna, tai agurkai, net paprastu verdanciu vandeniu uzpilti, nerugsta schmoll.gif


Bet su kitais agurkais bedu nekyla,tik su sitais.Matyt auros musu nesutampa biggrin.gif
Stiklainius tik uzsukamus naudoju.
Kad ir siemet,stiklainis itartinai tikrai neatrode,dangtelis nepasiputes,bet atidarius visas skystis snypsdamas isbega g.gif
Atsakyti
Aš tai irgi marinuoju agurkus keliais receptais: bulgariškus, Uspaskicho, su medum ir pagal Mildažytę. Kažkaip įdomiau taip, nepabosta vienas skonis. Visus darau vienu principu, išskyrus bulgariškus. Švariai nuplautus agurkus metu į verdantį, bet neužvirusį marinatą. Kai pakeičia spalvą, kemšu į stiklainius, marinatą užvirinu, užpilu ir vsio. Jau nežinau kiek metų taip darau, niekada niekas nei surūgo, nei pabalo, nei nušovė.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 07 28, 13:59)
O jus isbandykit kelis litrus pasidaryti 4u.gif
Visada agurkus marinuoju trim receptais: bulgarisku, uspakicho ir sparaginiu pupeliu receptu(buvo metu atradimas, nerealus skonis thumbup.gif ). Ant dangteliu pasizymiu trumpiniais su spec.markeriu, skirtu rasyti ant disku. Ziemos metu turime marinuotu agurku visokiausiu skoniu, pagal kiekvieno pageidavimus-ir saldziarugscius, ir rugscius, ir gaivius drinks_cheers.gif

Pabandysiu pagal pirmą receptuką,nes antrame česnakas dedasi o aš jo nemėgstu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanilė @ 2014 07 29, 18:36)
Pabandysiu pagal pirmą receptuką,nes antrame česnakas dedasi o aš jo nemėgstu  doh.gif

Cesnako niekur nededu, juk jis ne pagrindinis(o ir nebutinas) ingridientas blush2.gif
Atsakyti
Gal kuri turite ir galite pasidalinti receptu agurkų marinavimas su garstyčiomis (t.y. garstyčių padaže) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saule27 @ 2014 07 30, 10:13)
Gal kuri turite ir galite pasidalinti receptu agurkų marinavimas su garstyčiomis (t.y. garstyčių padaže)  4u.gif

Turiu tokį, jei tiks
AGURKAI SU GARSTYČIOMIS
Marinatas 1 litrui vandens:
1.5 stiklinės (350 g) acto
1.5 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
2 šaukštai garstyčių
Užvirintu marinatu užpilti agurkus ir nuo užvirimo 0.5 l stiklainius kaitinti 10 min.
Atsakyti
Ar labai nukentėtų skonis, jei į tą Uspaskicho receptą nedėčiau vyšnių, serbentų ir krienų lapų? Tiesiog, neparsivežiau jų šiandien, o ryte vėl nebus galimybės. Gal kas darote be jų ir ok išeina? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2014 07 30, 23:27)
Ar labai nukentėtų skonis, jei į tą Uspaskicho receptą nedėčiau vyšnių, serbentų ir krienų lapų? Tiesiog, neparsivežiau jų šiandien, o ryte vėl nebus galimybės. Gal kas darote be jų ir ok išeina? smile.gif

Dedu agurku marinavimo misini, kiekvienoj parduotuvej dabar yra mirksiukas.gif O ten tikrai, maciau, tera krapu stimburiai, lauro lapai, kalendros ir dar kazkokiu dziuvesiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 07 31, 05:51)
Dedu agurku marinavimo misini, kiekvienoj parduotuvej dabar yra mirksiukas.gif O ten tikrai, maciau, tera krapu stimburiai, lauro lapai, kalendros ir dar kazkokiu dziuvesiu biggrin.gif

Va tokie:
http://www.manorecep...su-prieskoniais
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 07 31, 07:03)


Didelis AČIŪ 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Turiu superinį agurkų receptuką. Šiandien kaip tik gaminau. Noriu su jumis pasidalinti.

Agurkai su pomidorų padažu

agurkai 2,5 kg
pomodorų padažas (pasta sudėtyje 55 procentai pomidorų) pusė 0,5 stiklainio
150 gr česnako
100 gr aliejaus
100 gr acto
100 gr cukraus
1 šaukštas druskos

Supjaustyti agurkus smulkiai (į 4 dalis ir jas griežinėliais), įdėti į puodą. Sudėti priedus, virti 5 min. Įdėti 150 gr plonais griežinėliais pjaustytų česnakų. Vėl virti 6-8 min. Agurkai turi perkaisti. Viską sudėti į stiklainius. Uždaryti.
Atsakyti
Aš visur beveik dedu tą konservavimo mišinį, su visais tais lapais man neskanu blush2.gif
Atsakyti