Įkraunama...
Įkraunama...

Steikas

tai visgi - taip ir nesupratau blush2.gif Jautienos išpjovą pamarinavus kepti visą orkaitėje, paskui supjaustyti? Bet ar jinai tuomet iškeps per tas kelias minutes, jei bus nepjaustyta?
Bandžiau kartą daryti namie tipo steiką, tai gavosi tokia tragedija verysad.gif
Toks sausa, kietas...ojojoj...
Taigi norėčiau dar pabandyti. Jei kitiems išeina, tai gAL IR AŠ IŠMOKSIU biggrin.gif
Atsakyti
As ji marinuoju para,o paskui kepu folijoje -orkaitej ax.gif
Atsakyti
Uztenka uzmarinuota jautienos ispjova pakepti 3 min keptuveje?
Ar dar reikia deti i orkaite?
Jei reikia, tai kiek laiko kepti?
Patarkit man- ziauriai bijau, kad kepsnys gausis sausas sad.gif
Atsakyti
neskaičiau visos temos, tai nežinau gal toks receptas jau ir buvo, bet aš steiką ruošiu taip: nuo jautienos išpjovos nuimu tą plėvę, supjaustau mėsą neplonais gabalais, vos pamušu su peiliu, paprieskoniuoju druska ir įvairių pipirų mišiniu. Tada atskirame indelyje pasidarau marinatą iš medaus, garstyčių, pomidorų padažo,trupučio aliejaus ir brendžio ar konjako, viską išmaišau ir šiuo gautu padažu tepu mėsą iš abiejų pusių. Štai ir viskas, labai skanu, pabandykite. beje kepant jautiena keptuvėje ją verskite tik po vieną kartą, ta prasme apkepti vieną pusę, tada kitą ir viskas, daugiau nevartyti, nes mėsa pradeda kietėti ir nebūna tokia sultinga. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minimaus: 28 vasario 2006 - 19:02
gal kas zinote kajp ishkepti skanu steika su krauju? nesuprantu niekaip kajp kavinese tokia skani minshta mesyte gaunasi..
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2006 08 23, 15:45)
gal kas zinote kajp ishkepti skanu steika su krauju? nesuprantu niekaip kajp kavinese tokia skani minshta mesyte gaunasi..

Taigi apkepk po keleta minuciu is abieju pusiu ir viskas, vidus bus nedakepes. As megstu ne su krauju, bet kai viduj dar tokia rozine mesyte, pilnai neiskepusi. thumbup.gif Kepu keptuveje, arba gali ant groteliu. o prieskoniu daug nenadoju, tik druska ir ivairiu pipiru, naturali skani ir sultinga mesyte gaunasi thumbup.gif
O kad mesyte butu minksta, pirk jautienos ispjova
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikaa: 24 rugpjūčio 2006 - 10:52
a taj marinuoti reikia kazkaip priesh taj ar nea?? jej tajp taj kajp?
Atsakyti
As tai nemarinuoju. 10 min pries kepima druskos, daug pipiru ir psio, i keptuve biggrin.gif . Bet gali pamarinuoti. As marinuoju pvz. vistiena, karbonadus, o vat steiko tai ne. Kepu keptuvej be riebalu, tada mesyte apskrunda ir apdega, zodziu tokia plutele susidaro ir ant didesnes ugnies, tada vidus lieka toks neiskepes. Kad patikrinti vidu, siek tiek prapjaunu ir matau, gatava ar ne... 4u.gif O paskui megstu ant iskepto steikiuko uzdeti gabaliuka sviesto, jis taip graziai issilydo, niam niam...
Atsakyti
O pas mane steikas nesigavo verysad.gif
Mesytė buvo nerealiai tvirta, teko išmest g.gif
Ar perkepiau, ar mėsytė buvo ne labai geros kokybės.
O taip norėjosi pasimėgauti gardžiu steiku doh.gif
bandysim dar... biggrin.gif
Atsakyti
Radau tokį variantą (dar nebandžius, bet gundausi ax.gif ):

pipirinis steikas
Marinatas:
suspausti galva cesnako,
raudonas sausas vynas,
sojos padazas,
vorcesterio padazas,
juodieji maziukai pipiriukai (gera sauja arba ~100vnt. tongue.gif).
Mesyte (jautienos ispjova) supjaustyti gabalais ~po 250-300gr ir sudeti i marinata. Marinuojam nuo 1val. iki paros.
Kepam: mesyte istraukiam is marinato issunkiam, paspaudinejam, i keptuve pilam alyvuogiu aliejaus (nedaug), gerai ikaitinam, dedam mesyte, kai gerai (labai gerai) apkepa vienas sonas - apverciam. Kepama pagal skoni gerai iskepes-vidutiniskai-nepilnai. I pabaiga sudedam ta marinata kur marinavosi mesyte, ir tuos pipiriukus.
Valgoma su daug darzoviu: pomidoras, agurkas, salotos ir kt... (kas megsta galima su ryziais, su bulvem, kai kuriem gerai ir su stikline acto tongue.gif) niam niam kaip skanu tongue.gif pasidarykite sau ir sveciams - nepasigailesite !
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2004 03 16, 11:13)

Rump steak -  kepsnys is priekinio jautienos kumpio, lietuviskai butu romšteksas smile.gif

šiandien kepėm šitą.supjaustėm 3-4 cm gabalais.tokia storoki man pasirodė. apibarstėm visokiais prieskoniais ir kepėm. tik ilgiau nei tris minutes vieną pusę ax.gif nes pi trijų minučių tikrai neiškepusi buvo. kitą kartą pamarinuosime. cool.gif
Atsakyti
Svarbiausia gera ispjova!!!
turguje daznai apgauna blush2.gif ta pailga raumenuka padaro is kitos vietos mesos... geriausia maximoj pirkti 4u.gif
taigi.. biggrin.gif pamarinuoju raudonam vyne... + priskoniai, tada ant ikaitintos keptuves viena puse 3 min ir kita puse 3 min pakepu, o tada i orkaite, kiek laiko kepti priklauso kokio steiko noresite su krauju ar be smile.gif vidutiniskai kepta steika kepu ~10 min 4u.gif
Atsakyti