QUOTE(radastele @ 2005 11 14, 16:30)
Sveikos! Ilgai skaitinejau sita skyreli, kol pagaliau nutariau prisiregistruoti, kad ir as galeciau pasidalinti savo receptukais. Esu neprofesionale, bet mano vyras dar nesiskunde mano pagamintu maistu.
FARSU IDARYTI BAKLAZANAI
4 Baklazanai
Truputis aliejaus skardai
500 g Farso (geriau maisyto)
1 Svogunas
4 Saukstai alyvu aliejaus, (gali buti bet koks)
druskos
Pipiru
6 Pomidorai
1 Saukstelis pomidoru pastos (koncentruotos)
Petrazoliu
200 g Fermentinio sürio, tarkuoto
40 g Sviesto
2 Saukstai Miltu
Puse litro pieno
Truputis cirinos sulciu
1 kiausinis
Baklazanus nuplauti ir deti i skarda istepta aliejum. Kepti 200 laipsniu temperaturoj apie 20 min. Iskepus atvesinti. Perpjauti per puse (isilgai) ir isskobti minkstima.
Farsa su smulkiai supjaustytu svogunu apkepti keptuveje. Ideti druskos, pipiru. Baklazanu minkstima ir kubeliais pjaustyta pomidorus, pomidoru pasta sudeti i apkepinta farsa (pomidorus reikia pirma nulupti isimti seklytes ir tik tada supjaustytus kubeliais sudeti i farsa).Viska troskint 10 min.
Smulkiai pjaustytas petrazoles ir puse surio (100 g) sumaisyti su farsu.
Iskobtus baklazanus vel sudeti i skarda. Juos idaryti paruostu farsu.
Sviesta istirpinti, sudeti miltus ir nuolat maisant pakepinti. Supilti piena ir nuolat maisant uzvirinti. Ant silpnos ugniestruputi pavirti, kol sutirstes. Padruskinti, papipirinti ir supilti citrinos sultis. Likusi suri, isplakta kiausini i ta padaza supilti ir dar karta gerai ismaisyti.
Idarytus baklazanus apipilti padazu ir 180 laipsniu temperarturoj apie 30minuciu apkepti.Skanaus!
P.S. Padazo pasidarykite daugiau. Nes man pagal recepta jo buna per mazai.
Man sis patiekalas labai patinka.
Noreciau ir jusu atsiliepimus isgirsti
FARSU IDARYTI BAKLAZANAI
4 Baklazanai
Truputis aliejaus skardai
500 g Farso (geriau maisyto)
1 Svogunas
4 Saukstai alyvu aliejaus, (gali buti bet koks)
druskos
Pipiru
6 Pomidorai
1 Saukstelis pomidoru pastos (koncentruotos)
Petrazoliu
200 g Fermentinio sürio, tarkuoto
40 g Sviesto
2 Saukstai Miltu
Puse litro pieno
Truputis cirinos sulciu
1 kiausinis
Baklazanus nuplauti ir deti i skarda istepta aliejum. Kepti 200 laipsniu temperaturoj apie 20 min. Iskepus atvesinti. Perpjauti per puse (isilgai) ir isskobti minkstima.
Farsa su smulkiai supjaustytu svogunu apkepti keptuveje. Ideti druskos, pipiru. Baklazanu minkstima ir kubeliais pjaustyta pomidorus, pomidoru pasta sudeti i apkepinta farsa (pomidorus reikia pirma nulupti isimti seklytes ir tik tada supjaustytus kubeliais sudeti i farsa).Viska troskint 10 min.
Smulkiai pjaustytas petrazoles ir puse surio (100 g) sumaisyti su farsu.
Iskobtus baklazanus vel sudeti i skarda. Juos idaryti paruostu farsu.
Sviesta istirpinti, sudeti miltus ir nuolat maisant pakepinti. Supilti piena ir nuolat maisant uzvirinti. Ant silpnos ugniestruputi pavirti, kol sutirstes. Padruskinti, papipirinti ir supilti citrinos sultis. Likusi suri, isplakta kiausini i ta padaza supilti ir dar karta gerai ismaisyti.
Idarytus baklazanus apipilti padazu ir 180 laipsniu temperarturoj apie 30minuciu apkepti.Skanaus!
P.S. Padazo pasidarykite daugiau. Nes man pagal recepta jo buna per mazai.
Man sis patiekalas labai patinka.
Noreciau ir jusu atsiliepimus isgirsti
nerealiai skanu
vakar pasidariau, tai MB apsalo