Sveiki, pamėgau ir aš baklažanus labai, o ypač patinka kinų virtuvės "vištiena su baklažanu"
tai kažką pameginau ir aš
radau padažo receptą :
Saldžiarūgštis sojos padažas
1/3 puodelio sojos padažo
1/3 puodelio acto
1/3 puodelio cukraus
1 puodelis vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
0,5 v. š. aliejaus
Paruošimas krakmolą išmaišyti su vandeniu. Sumaišyti visus ingredientus puodelyje ir užvirti. Actą geriau naudoti ryžių ar obuolių, 4 5 %.
tik acto aš dėjau mažiau, bet visvie jis kažkaip jaučiasi.
baklažaną nulupiau supjausčiau, mesytę supjausčiau, ir viską į keptuvą pakepinau, kai gerai apkepė, užpyliau padažu ir dar patroškinau, na štai rezultas