Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gardūs padažai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Eimy
Prie mėsos patiekalų (dažniausiai vištienos) arba prie džiūvesėliuose apvoliotų ir iškeptų krabų lazdelių darau česnakinį padažą mirksiukas.gif
Visiems labai patinka smile.gif
1. Susmulkiname česnaką
2. Dedame pomidorų padažo
3. Dedame majonezo
Viską gerai išmaišome ir skanaujame rolleyes.gif
Eimy
Majonezas su grietine

200g majonezo, 100g grietinės, 1 šaukštas garstyčių
Majonezas, grietinė, garstyčios sumaišomi. Padažas tinka prie žuvies, su mišrainėmis.

Krienų padažas

400g majonezo, 50g obuolių tyrės, 50g krienų
Sutarkuoti krienai sumaišomi su majonezu ir obuolių tyre. Tinka jautienos patiekalams.

Aštrus padažas

400g majonezo, 100g raudonojo vyno, pipirų
Majonezas sumaišomas su raudonuoju vynu ir paskaninamas pipirais. Tinka prie šaltų mėsos patiekalų.

Rusiškas padažas

400g majonezo, 100g ikrų, 100g koncervuotų krevečių, 75g krevečių
Krevetės ir grybai susmulkinami, sumaišomi su ikrais ir majonezu. Tinka prie liesos jautienos, žuvies, kiaušinių patiekalų.
Neryte
QUOTE(Eimy @ 2008 09 23, 18:04)


Rusiškas padažas

400g majonezo, 100g ikrų, 100g koncervuotų krevečių, 75g krevečių
Krevetės ir grybai susmulkinami, sumaišomi su ikrais ir majonezu. Tinka prie liesos jautienos, žuvies, kiaušinių patiekalų.
*


Sitas man ir vienas sueitu lotuliukas.gif
tarantuliuke
4u.gif sveikos mamytes smile.gif noreciau jusu paklausti gal zinote padaza su grudetomis garstyciomis g.gif labai reikia ax.gif blush2.gif
Dasha
QUOTE(Eimy @ 2008 09 23, 16:19)
Prie mėsos patiekalų (dažniausiai vištienos)  arba prie džiūvesėliuose apvoliotų ir iškeptų krabų lazdelių darau česnakinį padažą  mirksiukas.gif
Visiems labai patinka  smile.gif
1. Susmulkiname česnaką
2. Dedame pomidorų padažo
3. Dedame majonezo
Viską gerai išmaišome ir skanaujame  rolleyes.gif
*


as visada i tokius padazus dedu dziovintu smulkintu zoliu (geriau pries kokia min 10 min, kad jis isbrinktu): baziliko, raudonelio ir pan. Buna pirkti net misniai, man jie labai paitnka good.gif
KibirVibir
QUOTE(Dasha @ 2008 09 27, 17:41)
Buna pirkti net misniai good.gif
*



turiu butent toki misini Provanso zoleles smile.gif stengiuos nepadaugint visada, nes suteikia stipru kvapa rolleyes.gif
šviesuolė
4u.gif Sveikos. Na tokios temos nerandu biggrin.gif . Esu valgiusi tokį "makalą" prie mėsos, kurio pagrindą sudarė graikiški riešutai ir visokie prieskoniai. Toks aštrokas, bet be galo skanus,nors kaip jį ruošė - neišdavė, tik pasakė, kad kilęs iš Gruzijos. Gal žinot kokį pagardą su graikiškais riešutais, pas mus šiemet sode neblogas derlius, todėl galima būtų šeimą nustebint.
zebra
QUOTE(KibirVibir @ 2008 09 28, 18:03)
turiu butent toki misini Provanso zoleles  smile.gif stengiuos nepadaugint visada, nes suteikia stipru kvapa  rolleyes.gif
*


aš ir turiu,skonis liuks būna 4u.gif
-Lilė-
Ir man provanso žolelės thumbup.gif
Emerencija
Tai nejau ne viena nezinot, kaip yra gaminamas kornišonų padažas prie žuvies? verysad.gif
S.N.A.S
Nesulaukus ats kitoje temoje, pasikartosiu ir paklausiu čia rašančiųjų.. Viename PC aptikau CITRINŲ PADAŽĄ tokiame buteliuke.. palaikiau rankoj, bet nesumąsčiau kur jį panudot galima? Nejau tik vietoj tikros citrinos salotoms ir pan?? blink.gif Gal kuri bandžius ir žino kam jis tinka? O gal jis prie saldžiųjų patiekalų kokių blynelių? 4u.gif
jurgav..
QUOTE(šviesuolė @ 2008 09 29, 00:36)
4u.gif Sveikos. Na tokios temos nerandu biggrin.gif . Esu valgiusi tokį "makalą" prie mėsos, kurio pagrindą sudarė graikiški riešutai ir visokie prieskoniai. Toks aštrokas, bet be galo skanus,nors kaip jį ruošė - neišdavė, tik pasakė, kad kilęs iš Gruzijos. Gal žinot kokį pagardą su graikiškais riešutais, pas mus šiemet sode neblogas derlius, todėl galima būtų šeimą nustebint.
*


čia gal kas nors panašaus į PESTO? ten alyvuogių aliejus, anakardžių ar kitokie riešutai, petražolės, bazilikai, parmezanas sutrinami. skaniausia trb su makaronais. yra, man atr, receptuose su nuotraukom neseniai įdėta blush2.gif
Nerytė
QUOTE(Emerencija @ 2008 11 05, 15:34)
Tai nejau ne viena nezinot, kaip yra gaminamas kornišonų padažas prie žuvies?  verysad.gif
*


nzn tokio padaro, bet mandau speti, kad bus tarkuoti arba smulkiai pjaustyti karnisonai maisyti su majonezu, krapais gal? g.gif
brashke77
vienam restorancike darydavo taip: majonezo , pvz 3 saukstai, 1 saukstas krienu, smulkiai smulkiai pjaustyti kornisonai, krapai, pipirai. Prie zuvytes thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(brashke77 @ 2008 11 06, 17:37)
vienam restorancike darydavo taip: majonezo , pvz 3 saukstai, 1 saukstas krienu, smulkiai smulkiai pjaustyti kornisonai, krapai, pipirai. Prie zuvytes  thumbup.gif
*


biggrin.gif beveik atspejau
brashke77
tikrai taip- nieko cia labai gudraus, o skonis puikus 4u.gif tik krieno reik nepadauginti
Emerencija
QUOTE(brashke77 @ 2008 11 06, 17:37)
vienam restorancike darydavo taip: majonezo , pvz 3 saukstai, 1 saukstas krienu, smulkiai smulkiai pjaustyti kornisonai, krapai, pipirai. Prie zuvytes  thumbup.gif
*



Aciu uz receptuka 4u.gif
S.N.A.S
tai nieks to citrinų padažo nenaudoja? ir niek oapie jį nežino?? blink.gif
Musiukass
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 11 12, 16:22)
tai nieks to citrinų padažo nenaudoja? ir niek oapie jį nežino?? blink.gif

As nusipirkau kazkur cia paskaicius, kad skanu - paragavau vieno - man asmeniskai neskanus unsure.gif
S.N.A.S
blink.gif niu va, o aš jau per stikliuką maniau, kad turi būt skanus... blink.gif Turbūt nepirksiu ir kitų nebeklausinėsiu. cool.gif
brashke77
kazkas gi rase, kad pyle ant keptos zuvies, bet as tai nezinau nezinau .... As nepilciau ax.gif
jurgav..
gal žinot kokį padažiuką prie troškintų daržovių, makaronų, salotų. nemėgstu jokio majonezo arba riebių padažų.. doh.gif
labai pamėgau pvz troškintus kalafijorus, bet su pom padažu, ad-ika, sojų padažu jau skonis priprato. arba prie salotų..
gal jūs kokius nors padažiukus iš parduotuvės dar galit pasiūlyt (ką renkatės). blush2.gif o gal žinot, ką nors galima patiems pasidaryt??
beje, ta pačia proga paklausiu ax.gif galbūt nutuokiat, kaip pasidaryti tokį padažiuką kaip prie samosų?? 4u.gif
Jolete
QUOTE(Emerencija @ 2008 11 05, 15:34)
Tai nejau ne viena nezinot, kaip yra gaminamas kornišonų padažas prie žuvies?  verysad.gif
*



Padažą prie keptos arba farširuotos žuvies, t.y. šaltos, darau tokį:
labai smulkiai sukapoti marinuoti agurkai arba karnišonai
labai smulkiai sukapota paprika įvairių spalvų
krapai
porai
pipirai
majonezas
pabandykit, svarbiausiai labai smulkiai sukapoti agurkus ir papriką mirksiukas.gif
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 11 05, 16:38)
Nesulaukus ats kitoje temoje, pasikartosiu ir paklausiu čia rašančiųjų.. Viename PC aptikau CITRINŲ PADAŽĄ tokiame buteliuke.. palaikiau rankoj, bet nesumąsčiau kur jį panudot galima? Nejau tik vietoj tikros citrinos salotoms ir pan?? blink.gif Gal kuri bandžius ir žino kam jis tinka? O gal jis prie saldžiųjų patiekalų kokių blynelių? 4u.gif
*


Tas citrinų padažas daugiau salotoms tinka, bet man jis nevertas dėmesio schmoll.gif , naminiai padažai skaniau ir sveikiau. Blyneliams nelabai
regna
Aš,tik už naminius padažus,bet būna momentas,kai surandi geros sudėties padažą ir nusiperki.
Gal,kam yra tekę ruošti {namuose šaltą kario padažą}.
Norėčiau pasiruošti namuose,bet nežinau sudėties.
Gal yra čia žinančių,jis turi būti šaltas.
Galima pasiruošti pačių įvairiausių padažų,tarkime:
Aliejus+garstycios+medus+virtas obuolys.
Aliejus+kivi{sumaigytas}+marinuotas česnakas+lašelis balzaminio acto{prieskoniai sausi kokius męgstame}laisvas pasirinkimas
Mango dalelė+marinuotas česnakas+mėgstamas suris+prieskoniai,
Marinuoti pomidorai{išsutisu mikseriu} ančiuviai+alieju+melynas svogūnas.
Grietin+balti pipirai+aliejus+garstycios[issukame]
xxevuxx
Sveikos mamytės ir ne mamytės, va sėdėjau, galvojau kokį čia skanesnį padažiuką padarius prie kotletų, grybų jau kaip ir biškutį atsibodo, gal galit pasidalinti, kokius padažiukus gaminate? Gal ir receptukais pasidalintumėt? ax.gif
ERUGĖ
QUOTE(xxevuxx @ 2009 03 27, 17:17)
Sveikos mamytės ir ne mamytės, va sėdėjau, galvojau kokį čia skanesnį padažiuką padarius prie kotletų, grybų jau kaip ir biškutį atsibodo, gal galit pasidalinti, kokius padažiukus gaminate? Gal ir receptukais pasidalintumėt?  ax.gif
*


šiandien viriau kalakutienos kukulius,ir sugalvojau prie jų vietoj kokio grybų padažo padariau brokolių padažiuką thumbup.gif

brokolius su porais pakepinau keptuvėje su aliejuku,užpyliau pienu,įdėjau šaukštą pomidorų padažo,ir subėriau iš pokelio tirštos brokolių sriubos smile.gif
labamba
majonezas, keciupas, truputi grietines, cesnako ir smulkiai pjaustytu raugintu agurku thumbup.gif padazas 4u.gif
Lūga
Labutis,
ieskojau tokio patiekalo is virtu bulviu ir netycia ikisau nosi cia ax.gif . Na labai atsiprasau, bet visos temos neperskaiciau, bet noriu pasisakyti ax.gif Man labai skanus prie mesytes toks padaziukas-garnyras: Supjaustau griezineliais svogunus, pakepinu juos ant sviestuko, tada iberiu sutarkuotas morkytes, kai apkepa ir morkytes iberiu smulkiai supjaustyta paprika,idedu Knorr bulionuko , tada tarkuota cesnakiuka ir ant galo pomidoru padazo, kelias min.pakaitini ir viskas.Beto jis skanus ir karstas ir saltas. Ir keisti ji galima kaip nori, galima ideti zirnliu, pupeliu ir t.t
Na ir baltas tas neatsiejamas padaziukas, sviestukas, grietine, pienas su miltukais ir pomidoru padaziukas thumbup.gif , skanu ir beveik prie visko tinka ( galima ,prie kokiu bulvyniu blynu, i ta padaza ideti kepintos rukytos sonines na ir t.t) Atsiprasau jei pasikartojau ir tai jau buvo rasyta 4u.gif
Zyliuke
Gal jau toks padaziukas buvo, bet pasikartosiu. Jis labai tinka prie vistienos arba kepsniu 4u.gif

2 saukstai majonezo
1 saukstas grietines
1 saukstas pomidoru padazo
pora skilteliu (jei nedideles) cesnako
svieziu krapu

Viska sumaisom, krapus susmulkiname, cesnaka ispaudziame, gerai ismaisome ir skanaus 4u.gif Kam nepatinka cesnakas, tai ir be jo skanu, nes krapai duoda skoni 4u.gif
Ernestyyte
QUOTE(labamba @ 2009 04 11, 23:05)
majonezas, keciupas, truputi grietines, cesnako ir smulkiai pjaustytu raugintu agurku thumbup.gif padazas 4u.gif
*


bandziau, skanu thumbup.gif ir vyras neispeike biggrin.gif
himalaia
Mano mėgstamiausias dabartinis salotų padažas-
medus, balzaminis actas ir alyvuogių aliejus.
Tokį padažą naudoju Nicos salotoms (skanu ir su bulvių salotomis ar vištiena):
alyvuogių aliejus, citrinų sultys, šaukštas rupaus malimo garstyčių, šaukštelis ančiuvių pastos arba 1 sutrinta ančiuvio file, 1 mažytė česnako skiltelė, maltų pipirų, smulkinti šviežio peletrūno lapeliai.

Puikus saldžiarūgštis tirštas padažas, manau prie visokios mėsos ir paukštienos tinka (bandžiau su kiauliena ir antiena):

Svogūną supjaustyti kubeliais, pakepinti, 2 rūgščius obuolius supjaustyti plonom skiltelėm, saują džiovintų slyvų supjaustyti ketvirčiais, sumesti į keptuvę su svogūnais, užpilti porą puodelių vištienos ar kokio kitokio sultinio, patroškinti apie 15 min. neuždengus, kol obuoliai suminkštėja, tada supilti apie 100 ml grietinėlės ir 1 šaukštą rupaus malimo garstyčių. Dar porą minučių patroškinti, kad sutirštėtų.
dianita
Labai paprastas padazo kiaulienai receptukas

Pakepus kiauliena (kiaulienos gabaliuku riebaliukus pries marinavima nupjaustyti ir po to kepti ant ju, o ne ant aliejaus), jau kai beveik baigia kepti, isimti riebaliukus ir ant mesytes uzpilti labai paprasta padaza - isspausto apelsino sultis sumaisytas su medumi... siek tiek patroskinti ant mazos ugnies ir deti i lekstes, o padaza is keptuves uzpilti ant virsaus (jokio aliejaus ar kitokiu riebalu!)
Proporcijos - mazdaug 2 apelsinu sultys ir nepilnas saukstas medaus.. jei saldziau megstat - tai daugiau medaus, jei karciau - daugiau sulciu... 4u.gif
Jesensija
mesos padazas
5 galvos cesnako nulupti ir sutarkuoti 2 dideli saukstai sezamo seklu citrinos pagal skoni ir sojos keturis didelius saukstus siaip sojos galima daugiau kaip kam reik surumo lotuliukas.gif
Gintar!aa
Nežinau ar toks buvo, atsiprašau jeigu kartojuosi 4u.gif

Labai skanu:

Priklausomai nuo padažo kiekio 50:50 grietinės ir majonezo,

Smulkiai sutarkuoti rūgstų raugintą agurkėlį,

Aišku DAAAUG česnakiukio,

Ir išspausti truputį citrinos sulcių.

Prie picos super smile.gif drinks_cheers.gif
regna
Šiais metaisteko skanauti tokį gerą padažiuką:
Jogurtinė grietinė{arba jogurtas naminis},
Balti grūsti pipirai,
traškytas česnakas,
žalias tarkuotas agurkas,
jūros druskytė,
keli pjaustyti žali mėtos lapeliai.
Valgome su Iranietišku patiekalu.
Cosette
patarkit, kokį padažą daryt prie jautienos suktinukų... turiu spanguolių, man atrodo, kad tiktų... g.gif tik nelabai moku daryt: aš jas visada su šakute sugrūdu su medum ir česnako išspaudžiu ir viskas... doh.gif

dar įdomu, kokios salotos tiktų... bet neradau temos, kur galima būtų paklaust...
Laimuske
Nežinau ar buvo toks receptukas (tai sorry, jei pasikartosiu):
indelis grietinės, aštrių prieskonių, smulkinto česnako, tarkuoto rauginto ar marinuoto agurko.

labai gerai prie lavašo ir panašių dalykų ax.gif

Dabar perskaiciau, panasus buvo blush2.gif
Grantee
perskaičiau visą temelę ir galiu daryti tokią išvadą : kas nemėgsta česnako- tam nelemta nevalgyt padažų biggrin.gif
galiu pasidalinti itin paprastu pievagrybiu padažiuku: riekelėm pjaustyti pievagrybiai (pripjaustau taip kad vos telpa į keptuvę), pakepinu ant sviesto kol pagelsta ir sukrenta, pridedu druskytes ir grietines kokius keturis valgomi šaukštus,man asmeniskai tinka prie visko biggrin.gif
beja,gal žinot koki špinatų padažiuką? kazkada teko valgyt su vistiena g.gif
tupukas
As gaminu taip tap paprasta ir prie viso tinkanti padaza

Majonezas-pomidoru padazas (maisau lygiomis dalimis),sutarkoju cesnako (pagal skoni) 2-3 skilteles tikrai dedu,pipiru maltu ir baziliko ,zalio nevisada turiu,tai iberiu dziovinto ( puse arb.saukstelio) cia jis nepakeiciamas thumbup.gif nors pries tai niekada jo nevalgiau ir niekada nenaudojau.

Skanaus essen.gif
noriu zinoti
QUOTE(Grantee @ 2010 02 12, 17:39)
perskaičiau visą temelę ir galiu daryti tokią išvadą : kas nemėgsta česnako- tam nelemta nevalgyt padažų  biggrin.gif 

beja,gal žinot koki špinatų padažiuką? kazkada teko valgyt su vistiena  g.gif
*



As pvz. zalio cesnako netoleruoju, tai vietoj jo tiesiog dedu astresniu prieskoniu, kad ir cili milteliu.

O del padazo su spinatais, tai esu kazkada gaminusi.. Tiesiog juostelemis supjaustytus spinatus patroskinau piene, pridejau druskos, maltu j. pipiru ir tiek. Sutirstinimui galima miltu siek tiek ideti. Negaliu pasakyti, kad skonis butu ypatingas -tiesiog kadangi spinatai nepraranda savo ryskios zalios spalvos, tai padazas su jais papuosia ir pagyvina patiekala ir tiek smile.gif
brashke77
QUOTE(Grantee @ 2010 02 12, 17:39)
perskaičiau visą temelę ir galiu daryti tokią išvadą : kas nemėgsta česnako- tam 
beja,gal žinot koki špinatų padažiuką? kazkada teko valgyt su vistiena  g.gif
*


va CIAyra, manau, eilinis, klasikinis, bet pats skaniausias spinatu padazas 4u.gif
AkvileZ
Aš darau paprastą špinatų padažą: pakepinu ant sviesto špinatus, pilu grietinėlę, beriu druskos. pipirų ir kaitinu kol sutirštėja iki norimos konsistencijos. Kartais su blenderiu pertrinu, o kai laiko trūksta tai ir netrinu.

Dar darau padažą universalų prie mėsos į jį galima dėti ką nori ir pritaikyti prie įvairių patiekalų: pakepinu svogųna su morkom ant sviesto, beriu šaukštą miltų, šiek tiek apkepus pilu piena, beriu druską, pipirus ir pakaitinu nuolat maišydama iki kol sutirštėja. Vietoj morkų su svogūnais gali būti špinatai, brokoliai, kaparėliai, marinuoti agurkai, paprikos, pomidorai ir t.t. Vietoj pieno gali būti grietinėlė, bet tada miltų nereikia.

Padažas prie blynų, kugelių, koldūnų ir pan. lydytas sviestas sumaišytas su grietine ir truputį pašildyta, įberta druskos ir pipirų smile.gif
Turiu keletą technologinių kortelių padažų tai jei ką domins galėsiu įmesti receptus smile.gif Va koks pasirinkimas mirksiukas.gif
1. Pagrindinis baltasis padažas
2. Baltasis padažas su kiaušiniu
3. Skystas pieno padažas
4. Vidutinio tirštumo pieno padažas
5. Grietinės padažas
6. Natūralus lenkiškas padažas
7. Olandiškas padažas
8. Spirgučių padažas su grietine
9. Spirgučių padažas su svogūnais
10. Spirgučių padažas su svogūnais ir grietine
11. Pagerintas grietinės padažas
12. Grietinės padažas su daržovėmis
13. Grietinės–sviesto padažas
14. Grietinės–sviesto padažas su svogūnais
15. Aštrus pomidorų padažas su vynu
16. Pomidorų padažas su slyvų sultimis
17. Baltasis padažas su kumpiu
18. Svogūnų padažas su aliejumi
19. Svogūnų padažas su grybais
20. Grybų padažas su grietine
21. Desertinis padažas su cinamonu
Finna
QUOTE(AkvileZ @ 2010 05 24, 10:02)
Turiu keletą technologinių kortelių padažų tai jei ką domins galėsiu įmesti receptus  smile.gif Va koks pasirinkimas  mirksiukas.gif

1. Pagrindinis baltasis padažas
7. Olandiškas padažas
11. Pagerintas grietinės padažas
15. Aštrus pomidorų padažas su vynu
17. Baltasis padažas su kumpiu

*



Jei galit, įdėkit šituos 4u.gif
AkvileZ
Pagrindinis baltasis padažas
Produkto pav.Masė, g
-------------------Bruto---------Neto
Sultinys----------1100---------1100
Kvietiniai miltai--50------------50
Sviestas----------50------------50
Sviestas----------50------------50
Citrinų rūgštis----1-------------1
I š e i g a 1000
Miltai išsijojami ir paskleisti plonu sluoksniu skardoje džiovinami kepimo krosnyje 110–120°C temperatūroje, nuolat maišant ir stebint, kad nepasikeistų jų spalva. Atvėsinti miltai ištrinami su sviestu, įpilama karšto sultinio ir gerai išmaišoma iki vienalytės masės. Paskui praskiedžiami iki skystos konsistencijos, supilami į verdantį sultinį ir verdami nuolat maišant 25–30 min. Pabaigoje pasūdomi ir perkošiami. Dar kartą užvirinama.
Pagrindinis baltasis padažas vartojamas įvairiems išvestiniams padažams gaminti. Galima jį patiekti ir prie antrųjų patiekalų, tik pridedama 1 g citrinų rūgšties arba atitinkamai 8 g citrinų sulčių ir 50 g sviesto. Sviestas supjaustomas mažais gabalėliais, sudedamas į padažą, išmaišomas, kol ištirps ir tolygiai pasklis visoje masėje.

Olandiškas padažas
Produkto pavadinimas Masė, g
---------------------Bruto-------Neto

Sviestas------------400---------400
Kiaušiniai-----------8 vnt.-------128
Vanduo-------------70-----------70
Kiaušinių–sviesto masė-----500
Kvietiniai miltai-----38-----------38
Sviestas------------38------------38
Sultinys-------------500----------500
Pagrindinis baltasis padažas-500
Citrinų rūgštis------1--------------1
I š e i g a 1000
Į storasienį indą sudedami kiaušinių tryniai, supilamas vanduo ir trečdalis mažais kubeliais supjaustyto sviesto. Indas kaitinamas vandens vonioje nuolat maišant, kol sutirštėja. Temperatūra turi būti ne didesnė kaip 70°C. Likę du trečdaliai sviesto išlydomi ir plona srovele, nuolat intensyviai maišant, supilami į sutirštėjusią masę. Taip ruošiama kiaušinių ir sviesto masė.
Padažui paliesinti pridedama pagrindinio baltojo padažo. Padažas pasūdomas, įpilama citrinų rūgšties arba citrinų sulčių ir perkošiamas.
Olandiškas padažas – riebus, kaloringas padažas, tinka prie virtų daržovių patiekalų – žiedinių kopūstų, šparagų, taip pat prie virtos žuvies patiekalų, tik tada padažas ruošiamas iš žuvies sultinio.

Pagerintas grietinės padažas
Produkto pavadinimas Masė, g
Bruto Neto

Grietinė 500 500
Sultinys 617 617
Svogūnai 95 80
Sviestas 60 60
Miltai 20 20
I š e i g a 1000
Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami, pridedama miltų ir dar pakepinama, praskiedžiama sultiniu, pridedama druskos, pipirų ir 45–60 min. verdama. Po to perkošiama, pridedama užvirintos grietinės ir pakaitinama.

Aštrus pomidorų padažas su vynu
Produkto pavadinimas Masė, g
Bruto Neto

Miltai 50 50
Margarinas 50 50
Aštrus pomidorų padažas 320 320
Sultinys 300 300
Raudonasis sausas vynas 100 100
Grietinėlė 200 200
I š e i g a 1000
Miltai pakepinami su margarinu, pridedama aštraus pomidorų padažo, palaipsniui praskiedžiama sultiniu, pavirinama, pridedama raudonojo sauso vyno, grietinėlės.

Baltasis padažas su kumpiu
Produkto pavadinimas Masė, g
Bruto Neto

Sultinys 1020 1020
Sviestas 110 110
Miltai 60 60
Svogūnai 48 40
Petražolių šaknys arba 40 30
Salierų šaknys 44 30
Citrinų rūgštis 1 1
Kumpis formoje 51 51
Pakepinto kumpio masė 48
Grietinė 30 30
Miltai pakepinami, pravėsinami ir praskiedžiami karštu sultiniu, pridedama šiaudeliais supjaustytų, pakepintų salierų arba petražolių šaknų, svogūnų ir paverdama. Po to dedama druskos, citrinų rūgšties, daržovės pertrinamos, pridedama šiaudeliais supjaustyto, pakepinto kumpio, pavirinama, pagardinama sviestu ir pašildyta grietine.

Neišeina gražiai įkelti. Pirmas skaičius yra bruto, o antras neto, gal suprasite, o kas ne tai gal į až rašykit tai atsiūsiu normalaus formato mirksiukas.gif
Netta
O gal galetumet imesti ir situ padaziuku receptuka? Aciu 4u.gif
3. Skystas pieno padažas
4. Vidutinio tirštumo pieno padažas
Milena**
gera tema 4u.gif
Inga.Inga
Taigi, gal zinote kokiu specialiu padazu receptu? galbut jie viviskai paprasti,bet universalus, o gal super ypatingi ir patiekalui suteikia unikalu skoni?
Mano megstamiausias:

sviestas
pora saukstu miltu
kiausinio trinys
grietinele
sultinys
uzkaiciame tuscia puoda ir tirpdome sviesta, tuomet dedame miltus ir maisydami pilame sultini. tada maisome maisome ir kai nebera gumulu, ipilame grietinele sumaisyta su kiausinio tryniu.

tinka su virta vistiena.

L.noreciau pagirti si receptuka, ka tik pagaminau si padaziuka- truputi pridejau morkyciu virtu, zirneliu ir sudejau i si padaza kotletus vistienos, nerealus skonis blush2.gif
dekui uz receptuka padaziuko thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
AkvileZ
QUOTE(Netta @ 2010 05 24, 17:28)
O gal galetumet imesti ir situ padaziuku receptuka? Aciu  4u.gif
3. Skystas pieno padažas
4. Vidutinio tirštumo pieno padažas
*



Skystas pieno padažas
Produkto pavadinimas----------------Masė, g
------------------------------------Bruto-------Neto
Pasterizuotas pienas------------1000--------1000
Kvietiniai miltai------------------50-----------50
Sviestas--------------------------50-----------50
I š e i g a 1000
Padžiovinti miltai ištrinami su sviestu per kelis kartus, skiedžiami karštu pienu. Maišant pavirinama 5–7 min. Pabaigoje dedama druskos ir perkošiama. Tinka prie mėsos, žuvies, daržovių patiekalų, galima su juo troškinti daržoves.

Vidutinio tirštumo pieno padažas
Produkto pavadinimas------------Masė, g
---------------------------------Bruto-------Neto
Pasterizuotas pienas----------1000--------1000
Kvietiniai miltai----------------80-----------80
Sviestas------------------------80-----------80
I š e i g a 1000
Šis padažas ruošiamas taip pat, kaip ir skystas pieno padažas. Kad būtų skanesnis ir maistingesnis, į karštą padažą galima įmaišyti 2–3 kiaušinių trynius 1000 g padažo.

Finna
QUOTE(AkvileZ @ 2010 05 24, 14:21)
Neišeina gražiai įkelti. Pirmas skaičius yra bruto, o antras neto, gal suprasite, o kas ne tai gal į až rašykit tai atsiūsiu normalaus formato  mirksiukas.gif
*



Ačiū labai, viską supratau, bandysiu kada 4u.gif
MO
sveikos,
permečiau visą temą akimis,bet nelabai ką radau bulvių traškučiams g.gif
kiek žinau,būna pirkti kažkokio padažo jiems g.gif bet norėtųsi pasigaminti namie,be konservantų...gal turit minčių?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.