Gal jau toks padaziukas buvo, bet pasikartosiu. Jis labai tinka prie vistienos arba kepsniu
2 saukstai majonezo
1 saukstas grietines
1 saukstas pomidoru padazo
pora skilteliu (jei nedideles) cesnako
svieziu krapu
Viska sumaisom, krapus susmulkiname, cesnaka ispaudziame, gerai ismaisome ir skanaus Kam nepatinka cesnakas, tai ir be jo skanu, nes krapai duoda skoni
QUOTE(labamba @ 2009 04 11, 23:05)
majonezas, keciupas, truputi grietines, cesnako ir smulkiai pjaustytu raugintu agurku padazas
bandziau, skanu ir vyras neispeike
Mano mėgstamiausias dabartinis salotų padažas-
medus, balzaminis actas ir alyvuogių aliejus.
Tokį padažą naudoju Nicos salotoms (skanu ir su bulvių salotomis ar vištiena):
alyvuogių aliejus, citrinų sultys, šaukštas rupaus malimo garstyčių, šaukštelis ančiuvių pastos arba 1 sutrinta ančiuvio file, 1 mažytė česnako skiltelė, maltų pipirų, smulkinti šviežio peletrūno lapeliai.
Puikus saldžiarūgštis tirštas padažas, manau prie visokios mėsos ir paukštienos tinka (bandžiau su kiauliena ir antiena):
Svogūną supjaustyti kubeliais, pakepinti, 2 rūgščius obuolius supjaustyti plonom skiltelėm, saują džiovintų slyvų supjaustyti ketvirčiais, sumesti į keptuvę su svogūnais, užpilti porą puodelių vištienos ar kokio kitokio sultinio, patroškinti apie 15 min. neuždengus, kol obuoliai suminkštėja, tada supilti apie 100 ml grietinėlės ir 1 šaukštą rupaus malimo garstyčių. Dar porą minučių patroškinti, kad sutirštėtų.
medus, balzaminis actas ir alyvuogių aliejus.
Tokį padažą naudoju Nicos salotoms (skanu ir su bulvių salotomis ar vištiena):
alyvuogių aliejus, citrinų sultys, šaukštas rupaus malimo garstyčių, šaukštelis ančiuvių pastos arba 1 sutrinta ančiuvio file, 1 mažytė česnako skiltelė, maltų pipirų, smulkinti šviežio peletrūno lapeliai.
Puikus saldžiarūgštis tirštas padažas, manau prie visokios mėsos ir paukštienos tinka (bandžiau su kiauliena ir antiena):
Svogūną supjaustyti kubeliais, pakepinti, 2 rūgščius obuolius supjaustyti plonom skiltelėm, saują džiovintų slyvų supjaustyti ketvirčiais, sumesti į keptuvę su svogūnais, užpilti porą puodelių vištienos ar kokio kitokio sultinio, patroškinti apie 15 min. neuždengus, kol obuoliai suminkštėja, tada supilti apie 100 ml grietinėlės ir 1 šaukštą rupaus malimo garstyčių. Dar porą minučių patroškinti, kad sutirštėtų.
Labai paprastas padazo kiaulienai receptukas
Pakepus kiauliena (kiaulienos gabaliuku riebaliukus pries marinavima nupjaustyti ir po to kepti ant ju, o ne ant aliejaus), jau kai beveik baigia kepti, isimti riebaliukus ir ant mesytes uzpilti labai paprasta padaza - isspausto apelsino sultis sumaisytas su medumi... siek tiek patroskinti ant mazos ugnies ir deti i lekstes, o padaza is keptuves uzpilti ant virsaus (jokio aliejaus ar kitokiu riebalu!)
Proporcijos - mazdaug 2 apelsinu sultys ir nepilnas saukstas medaus.. jei saldziau megstat - tai daugiau medaus, jei karciau - daugiau sulciu...
Pakepus kiauliena (kiaulienos gabaliuku riebaliukus pries marinavima nupjaustyti ir po to kepti ant ju, o ne ant aliejaus), jau kai beveik baigia kepti, isimti riebaliukus ir ant mesytes uzpilti labai paprasta padaza - isspausto apelsino sultis sumaisytas su medumi... siek tiek patroskinti ant mazos ugnies ir deti i lekstes, o padaza is keptuves uzpilti ant virsaus (jokio aliejaus ar kitokiu riebalu!)
Proporcijos - mazdaug 2 apelsinu sultys ir nepilnas saukstas medaus.. jei saldziau megstat - tai daugiau medaus, jei karciau - daugiau sulciu...
mesos padazas
5 galvos cesnako nulupti ir sutarkuoti 2 dideli saukstai sezamo seklu citrinos pagal skoni ir sojos keturis didelius saukstus siaip sojos galima daugiau kaip kam reik surumo
5 galvos cesnako nulupti ir sutarkuoti 2 dideli saukstai sezamo seklu citrinos pagal skoni ir sojos keturis didelius saukstus siaip sojos galima daugiau kaip kam reik surumo
Šiais metaisteko skanauti tokį gerą padažiuką:
Jogurtinė grietinė{arba jogurtas naminis},
Balti grūsti pipirai,
traškytas česnakas,
žalias tarkuotas agurkas,
jūros druskytė,
keli pjaustyti žali mėtos lapeliai.
Valgome su Iranietišku patiekalu.
Jogurtinė grietinė{arba jogurtas naminis},
Balti grūsti pipirai,
traškytas česnakas,
žalias tarkuotas agurkas,
jūros druskytė,
keli pjaustyti žali mėtos lapeliai.
Valgome su Iranietišku patiekalu.
patarkit, kokį padažą daryt prie jautienos suktinukų... turiu spanguolių, man atrodo, kad tiktų... tik nelabai moku daryt: aš jas visada su šakute sugrūdu su medum ir česnako išspaudžiu ir viskas...
dar įdomu, kokios salotos tiktų... bet neradau temos, kur galima būtų paklaust...
dar įdomu, kokios salotos tiktų... bet neradau temos, kur galima būtų paklaust...
Nežinau ar buvo toks receptukas (tai sorry, jei pasikartosiu):
indelis grietinės, aštrių prieskonių, smulkinto česnako, tarkuoto rauginto ar marinuoto agurko.
labai gerai prie lavašo ir panašių dalykų
Dabar perskaiciau, panasus buvo
indelis grietinės, aštrių prieskonių, smulkinto česnako, tarkuoto rauginto ar marinuoto agurko.
labai gerai prie lavašo ir panašių dalykų
Dabar perskaiciau, panasus buvo
perskaičiau visą temelę ir galiu daryti tokią išvadą : kas nemėgsta česnako- tam nelemta nevalgyt padažų
galiu pasidalinti itin paprastu pievagrybiu padažiuku: riekelėm pjaustyti pievagrybiai (pripjaustau taip kad vos telpa į keptuvę), pakepinu ant sviesto kol pagelsta ir sukrenta, pridedu druskytes ir grietines kokius keturis valgomi šaukštus,man asmeniskai tinka prie visko
beja,gal žinot koki špinatų padažiuką? kazkada teko valgyt su vistiena
galiu pasidalinti itin paprastu pievagrybiu padažiuku: riekelėm pjaustyti pievagrybiai (pripjaustau taip kad vos telpa į keptuvę), pakepinu ant sviesto kol pagelsta ir sukrenta, pridedu druskytes ir grietines kokius keturis valgomi šaukštus,man asmeniskai tinka prie visko
beja,gal žinot koki špinatų padažiuką? kazkada teko valgyt su vistiena
As gaminu taip tap paprasta ir prie viso tinkanti padaza
Majonezas-pomidoru padazas (maisau lygiomis dalimis),sutarkoju cesnako (pagal skoni) 2-3 skilteles tikrai dedu,pipiru maltu ir baziliko ,zalio nevisada turiu,tai iberiu dziovinto ( puse arb.saukstelio) cia jis nepakeiciamas nors pries tai niekada jo nevalgiau ir niekada nenaudojau.
Skanaus
Majonezas-pomidoru padazas (maisau lygiomis dalimis),sutarkoju cesnako (pagal skoni) 2-3 skilteles tikrai dedu,pipiru maltu ir baziliko ,zalio nevisada turiu,tai iberiu dziovinto ( puse arb.saukstelio) cia jis nepakeiciamas nors pries tai niekada jo nevalgiau ir niekada nenaudojau.
Skanaus
QUOTE(Grantee @ 2010 02 12, 17:39)
perskaičiau visą temelę ir galiu daryti tokią išvadą : kas nemėgsta česnako- tam nelemta nevalgyt padažų
beja,gal žinot koki špinatų padažiuką? kazkada teko valgyt su vistiena
beja,gal žinot koki špinatų padažiuką? kazkada teko valgyt su vistiena
As pvz. zalio cesnako netoleruoju, tai vietoj jo tiesiog dedu astresniu prieskoniu, kad ir cili milteliu.
O del padazo su spinatais, tai esu kazkada gaminusi.. Tiesiog juostelemis supjaustytus spinatus patroskinau piene, pridejau druskos, maltu j. pipiru ir tiek. Sutirstinimui galima miltu siek tiek ideti. Negaliu pasakyti, kad skonis butu ypatingas -tiesiog kadangi spinatai nepraranda savo ryskios zalios spalvos, tai padazas su jais papuosia ir pagyvina patiekala ir tiek