Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bijau dėl savo nėštumo
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Calendula
Kaip nugalėt baimę dėl nėštumo? Jis pas mane kol kas mažas- tik 4 savaitėlės. Vienas gydytojas buvo jau prigąsdinęs, kad ne vietoj vystosi, po to apsižiūrėjo, kad gal ir ne.
Kartais pykina (nors nevemiu), svaigsta galva. Mano situacija tokia, kad kasdien keliuosi 5 val ir važiuoju dirbt į Vilnių. Tai mane labai vargina. Bijau, kad nepakenktų vaikeliui.
Šitas nėštumas labai labai lauktas.

Be to ir sutacija darbe- šiuo metu gana prasta: nauja mano šefe nori mane išgrūsti lauk. Kadangi važinėju, tai dėl tyrimų tariauosi, kad 1 dieną likčiau Kaune, tačiau šefė rašo "tarnybinius", kad neatvykstu į darbą. Ir darbe dar kol kas nenoriu sakyt, kad esu nėščia, labai jau nedraugiškas kolektyvas.

Man gydytoja siūlo imti biuletenį, tačiau jaučiuos įsipareigojus darbe ir tikrai žinau, kad jie nebus patenkinti. Esu žiauriai pasimetusi, ką daryt?
Sarune
Visų pirma - stengtis nusiraminti. Juk tu sakai, kad nėštumas labai lauktas, tai ir džiaukis juo. Nervai, jaudinimasis verčia gimdą susitraukinėti, o tai gali iššaukti persileidimą. Taigi, ramybė, ramybė ir dar kartą ramybė. Prie to dar ir gera nuotaika. Kiekvieną vakarą, atsigulusi pasakyk sau, kad tu esi labai laiminga, tau viskas gerai sekasi. Pamatysi, ryte atsikėlusi taip ir jausies.
Dėl pykinimo - nieko keista, juk nėštumo pradžioje labai daug moterų pykina, kai kurios taip vemia, kad dėl toksikozės turi ir į ligoninę atsigulti. Stenkis daugiau gerti, valgyti vaisių. Medikų nuomone, kad mažiau pykintų, dar gulint lovoje reikia užvalgyti kokių sausainukų ar riešutų. Aš pati to nebandžiau, manęs nei per vieną nėštumą nepykino, bet pabandyk, gal padės.
Pažymą apie nėštumą siūlyčiau į darbą pristatyti ir kuo greičiau. Tada visi tarnybiniai bus bereikšmiai. Kol darbdaviui nepranešta apie nėštumą, jis gali tave atleisti iš darbo. Jei šefė kiekviena proga rašo tarnybinius, gali prasidėti papeikimų rašymas ir po trijų gali tave atleisti iš darbo. Taigi, siūlyčiau darbdaviui pranešti.
Dėl biuletenio - pagalvok kaip tau ir tavo vaikiukui, o ne šefei ar kolektyvui bus geriau. Jei manai, kad tau reiktu truputi pailsėti, tai taip ir padaryk. wink.gif
Renacikas
Pas mane darbe situacija buvo panasi, kad kiek galejau slepti savo nestuma tai ir slepia..... Is pradziu irgi labai baiminausi del savo vaikelio, nes pries tai buvo bu nesivystantys nestumai.... Darbe buvo tokia suirute, kad tik buciau pasakiusi kad laukiuosi esu isitikinusi, kad buciau jau atleista.... Per tuos visus nervus taip ir nutiko, kad 16 savaite teko gultis i ligonine ir paskui 18 savaite... Labai jaudinausi del darbo.... PAskui i viska spjoviau ir nuraminau save, kad VAIKAS man siuo metu yra svarbiausia. Sutinku, kad darbai siais laikais nesimeto, taciau reikia tokiu lememu momentu nuspresti kas svarbiau..... Paskui buvo biuleteniu krovos nes nuo tu nervu vis tekdavo karts nuo karto apsilankyti pas gydytojus.....

Kiek zinau tai manes nelabai ir laukia sugristant, nes i mano vieta prieme 2 zmones ..... Gaila bet tikriausiai reikes ieskotis kito darbelio.... Aisku jie pagal istatymus turi priimti po metu, bet kaip savininkai gali sugalvoti toki darbeli ir salygas, kad as pati iseisiu.

Priemiausia turi rupintis tuo savo mazu zmogiuku, o darbu susirasi, juk esi jauna... Sekmes ir svarbiausiai istvermes laukiant savo maziuko wink.gif
Calendula
oi merginos, labai jums ačiū už palaikymą.

Aš ką tik iš ligoninės, tai savaitė gulėjimo padėjo nusiraminti ir apsispręst. Žiūrėsim kaip bus, ar imsiu biuletenius ar pavyks dar pasiimt ir kelias savaites atostogų. Žodžiu nusprendžiau, nesiplėšyti. Ir darbe, kai nunešiu pažymą (nors mums dar tik 6 savaitėlės), pareikalauti sąlygų sau.
lengvute
manau, kad baimių ir nerimo visoms buvo visais nėštumais ir bus, jei ne vienų, tai kitų, ir nesvarbu, ar tai pirmas nėštumas ar dešimtas.Nežinau, ar čia kaltas informacijos perteklius, ar stoka, ar nuo žmogaus, nuo nervų, ankstesnės nesėkmingos praeities priklauso g.gif
Pažįstama, laukdamasi pirmo, sakė, visai nesibaimino, bet ir nieko specialiai neskaitė, kad nesigąsčiot dry.gif
zanet
Del darbu is vis patarciau kuo maziau nervintis, nes jie negali nesciu ir po nestumo taip paimti ir atleisti. Man rodos, kad net darbo salygu ir atlyginimo pagal istatymus jie neturi teises keisti. Geriau pamokekit kokius 50 litu advokatui uz konsultacija ir jis jums isaiskins, kokios jusu teises besilaukiant ir po dekretiniu.
Calendula
O gal kas žinot Kaune gerą teisininką? ir kuris už konsultaciją prašo tik 50t? Nes esu girdėjusi, kad teisininkai žymiai daugiau lupa.

O dėl pasakymo, vis dar svarstau, ar jis gali ką pakeist. Kalbėjau poliklinikoj su gydytoja, sakė, jie pažymą gali išrašyti tik 12 savaitės.

Tai ir svarstau ar man bandyti mėnesįišssukinėti ir po to atnešti pažymą, ar pasakyti, pvz, pirmadienį-antradienį ir laukti kas bus. Mat man biuletenis bus tęsiamas tik iki rugsėjo 25d. o Nuo šios datos norėčiau kelioms savaitėms pasiimti atostogas. Tik nežinau, ar susitarsiu su savo nesupratinga vadove. Ir gaunasi, kad be pažymos, jog esu nėščia, nesu apsaugota.
Paranormali
biggrin.gif O tu kai pasibaigs biuletenis, ta pačia diena nuvažiuok į ligonine, pasakyk kad tau skauda pilva, pagulėsi savaitikę, o po to vel biuleteni galės testi. patikėk taip daug nėštukių daro nestuke.gif O po ligoninės biuliotenio gali reikalauti mėnesiui, po to vėl stacionaras wink.gif O taip ir dekretas atostogaujant ateis nestuke.gif
Ape
QUOTE (Dailin @ 2004 08 28, 10:50)
biggrin.gif O tu kai pasibaigs biuletenis, ta pačia diena nuvažiuok į ligonine, pasakyk kad tau skauda pilva, pagulėsi savaitikę, o po to vel biuleteni galės testi. patikėk taip daug nėštukių daro nestuke.gif O po ligoninės biuliotenio gali reikalauti mėnesiui, po to vėl stacionaras wink.gif O taip ir dekretas atostogaujant ateis nestuke.gif

Taip taip. Gailiuos, kad as taip nedariau, nes nusivariau visai per savo nestuma besidarbuodama.

Jei tik gali, t.y. jei ne pati esi verslininke, daryk taip.

Tu ir leliukas dabar svarbiausia.

Jei tau bus gera namie, zinoma. Man tai buvo geraiu dirbti, kad ir intensyviai, nes namie - viena, vyras is darbo labai velai grizta...
Calendula
Aš irgi esu ne iš naminukių, tačiau bandau save įtikinti, kad vaikelis dabar svarbiausia.
Vakar namuose gan smarkiai padirbėjau, tai šiandien pasirodė rudos išskyros. Labai bijau, eisiu vakare pas gydytoją. Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai.
mozaika
Aš irgi esu ne iš naminukių, tačiau bandau save įtikinti, kad vaikelis dabar svarbiausia

na matai sita fraze gali vadovautis visa nestuma.
mano situacija lygiai tokia pat. sad.gif
pagulde i ligonine kai buvau 6 savaiciu pragulejau. sefams klausinejant kas man yra vis issisukinejau.
dabar jau trecia savaite tesia bileteni.
o kai pasakiau darbdaviams apie nestuma tai jie sumete kad as viska suplanavau ,
nes isidarbinau birzeli o pastojau rugpjuti, jie jau skaiciuoja kad isidarbinau budaba nescia.
aisku kai pasakysiu kiek savaiciu tai gal taip negalvos.
dabar sedziu ramiai namuose ir auginu kausinius, pas mane jie du.
sunku is pradziu nes esu pripratusi prie tempo o dabar nei i darba keltis nei kazkur skubeti.
sugalvojau kad man reikia uzsiimineti joga, atsipalaidavimo pratimais, lankytis pas psichologe, kazkoks uzsiemimas ir nusiraminimas del darbo, dzzzin man dabar ant jo. neprapulsiu.smile.gif

o del darbo kodekso tai pasiskaityk 179, 180, 278 ir 214 straipsnius.
pamatysi kiek gali gauti lengvatu ir jei darbdaviai purkstaus numesk pries nosi ir parodyk.
nescia moteri gali atleisti tik tuo atveju kai likviduojama firma.
todel teisiskai esu pasikausciusi ir galiu reikalauti sau salygu.
dabar ramiai sdziu bet kai pageres eisiu i darba kelti vejus.

ir dar patarimas nepersitenk ir ink bileteni ypac pirmomis savaitemis, jos labai pavojingos unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.