Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Varškės patiekalai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ambro
Varškės apkepas


3 pakeliai varškės
2 šaukštai manų kruopų
1/2 stiklinės grietinėlės
6-7 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
1 citrina
1 stiklinė razinų
1 obuolys
4-5 šaukštai cukraus


Per sietelį pertriname varškę.
Į ją supilame grietinėlę, suberiame manų kruopas ir išmaišome trynius.
Suberiame miltus, cukrų, sutarkuotą citrinos žievelę.
Maišydami sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus.
Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome manų kruopomis.
Įdedame pusę tešlos ir suberiame dalį razinų.
Tada sudedame likusią tešlą.
Viršų puošiame razinomis ir skiltelėmis supjaustytu obuoliu.
Kepame 180-200° temperatūros orkaitėje.
Ambro
Grūdėta varškė su riešutais

2 indeliai grūdėtos varškės
45 g migdolų
30 g lazdynų riešutų
45 g žemės riešutų
2 šaukštai skysto medaus
1 šaukštas konjako
Papuošimui:
39 migdolai
18 žemės riešutų
3 lazdyno riešutai
1 šaukštas medaus

Į dubenėlį supilame grūdėtą varškę, suberiame riešutus, supilame medų ir konjaką. Gerai išmaišome. Sudedame į 3 desertinius indelius. Viršų papuošiame riešutais. Plona srovele ant riešutų pilame skystą medų, kad susidarytų medaus lašeliai.
Ambro
Tradicinis plokštainis su varške


250 g miltų
65 g sviesto
1 šaukštas cukraus
7 g džiovintų mielių
1 kiaušinio trynys (nebūtinai)
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
druskos

Įdarui:

1 stiklinė sausos varškės
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 šaukštai krakmolo

Varškę sumalti mėsmale.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi.
Į dubeni sudėti varškę, kiaušinių trynius, rūgščią grietinę, citrinos sultis, žieveles, krakmolą ir druską. Palengva išmaišyti ir padėti į šaldytuvą.
Į dubenėlį įpilti truputį šilto vandens ir suberti mieles. Kol mielės pradės veikti, paruošti tešlą.
Į dubenį persijoti miltus, sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą. Greit pirštais sutrinti, supilti mieles ir šiltą pasūdytą vandenį. Jei dedamas trynys, tai jį įmaišyti į vandenį. Viena ranka pilti po truputį vandenį, kita ranka minkyti tešlą. Svarbu neįpilti perdaug vandens, nes gausis netrapi tešla. Tos tešlos nereikia kildyti.
Dalį tešlos pasilikti, iš jos iškočioti ilgus plonus volelius. Juos dėdami kryžmai uždengsite varškės paviršių.
Laikinai įuos padėti į šalį.
Paimti maždaug 37x25 cm skardą, patepti ir padėti į šalį.
Ant lentos patiesti skardos dydžio vaškinį popierių, pabarstyti miltais ir iškočioti tešlą. Perkelti ant skardos. Tešlos paviršių patepti kiaušinio baltymu.
Išplakti 3-jų kiaušinių baltymus ir įmaišyti į paruoštą varškę, ją paskleisti ant teslos ir išlyginti.
Dabar volelius kryžmai išdėlioti ant varškės. Paįvairinimui į kiekvieną varškės rombą įdėti po raziną. Volelius patepti kiaušinio tryniu, sumaišytu su šiek tiek vandens. Norint galima pabarstyti trupučiu cukraus.
Kepti įkaitintoje 180° C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių arba kol paviršius gražiai pagels.
Ambro
Piene virti varškėčiai

1 pakelis varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas cukraus
druska
miltai
1 l pieno

Varškę pertriname per tinklelį ir sumaišome su kiaušiniu, cukrumi ir druska.
Miltų įmaišome tiek, kad būtų galima lengvai formuoti varškėčius.
Iš tešlos iškočiojame ritinėlį, jį suplojame ir supjaustome rombais.
Varškėčius išverdame piene (pieną galima pasaldinti) ir karštus patiekiame su trupučiu pieno.
Papuošiame serbentais ir mėtų lapeliais.
Ambro
Silkė su varškės kremu

4 silkės
100 g varškės
50 g sviesto
2 šaukštai krienų

Silkę supjaustyti vienodais kvadratėliais.
Varškę ištrinti su minkštu sviestu ir krienais.
Konditeriniu švirkštu ant kiekvieno gabalėlio išspausti kremą.
Patiekti ant duonos riekės, papuošti prieskoniniais žalumynais.
Ambro
Virti varškėčiai

400 g varškės
1 stiklinė miltų
2 kiaušiniai
3 šaukštai tirpinto sviesto
3 šaukštai grietinės
druskos

Kiaušinius ištrinti su druska, sudėti varškę, miltus ir išminkyti.
Iš masės (ant miltais pabarstytos lentos) padaryti 5-2 cm storio volelius, truputį paploti, supjaustyti 4-5 cm ilgio gabaliukais ir virti pasūdytame vandenyje 3-5 min.
Iškilusius varškėčius išgriebti, sudėti į pašildytą pusdubenį, apipilti sviestu, grietine ir tuojau patiekti.
Ambro
Grūdėtos varškės salotos su daržovėmis

2 indeliai grūdėtos varškės
2 pomidorai
1 agurkas
1 nedidelis svogūnas
1 indelis konservuotų kukurūzų
petražolės
druska

Grūdėtą varškę sudedame į dubenį. Suberiame kukurūzus, sudedame supjaustytus pomidorus, agurką, svogūną ir susmulkintas petražoles. Pabarstome druskos.
Ambro
Apkepti varškėčiai

500 g varškės
1/2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 šaukštai taukų kepimui
1/2 stiklinės grietinės
druska

Varškę ištrinti su kiaušiniu, miltais ir druska.
Iš paruoštos vientisos masės suformuoti sklindžius, iškepti iš vienos pusės, viduryje padaryti įdubimą, įpilti šiek tiek grietinės, sudėti ant taukais išteptos kepimo skardos ir 15 min. kepti karštoje orkaitėje.
Patiekti su grietine.
Ambro
Kepti varškėčiai

400 g varškės
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
druskos
riebalų

Į ištrintą varškę įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską ir mediniu šaukštu gerai išsukti.
Ant miltais pabarstytos lentos dėti po šaukštą tešlos, daryti apvalius paplotėlius ir kepti riebaluose.
Patiekti karštus su grietine.
Į tešlą galima įberti ir kmynų.
Ambro
Varškės žagarėliai


1 pakelis varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas degtinės
1/2 stiklinės tirštos grietinės
1 šaukštelis sodos
5-6 šaukštai miltų
1 šaukštas cukraus
miltinio cukraus puošimui

Varškę sumalti mėsmale, ištrinti su kiaušiniu ir cukrumi. Grietinę išplakti su soda ir supilti į varškės masę. Suberti miltus ir supilti degtinę. Viską sumaišyti ir išminkyti.
Palaikyti tešlą šaldymo kameroje 1 valandą.
Kai tešla atšąla, ją iškočioti ir padaryti žagarėlius.
Virti aliejuje.
Išvirtus žagarėlius pabarstyti miltiniu cukrumi.
Jolantukas
Labai megstu varskes patiekalus, radau cia daug nauju dalyku, aciu, viksreli, jau seiles tista ;D
giedrulka
Vaje kiek skanumynu!!! Ryt skaniai pusryciausiu biggrin.gif!
Aciu, Viksreli!!  :-*
Ambro
As pati labai megstu patiekalus is varskes, tai ir renku ivairius receptus ;D ;D ;D...

Dziaugiuos, kad kazkam prireike wink.gif.
Keberiokšt
As cia labai kukluti varskes patiekaliuka parasysiu:
pokelis sausainiu paprastu ( galima su aguonom, sokoladini ar paprasta)
pokelis varskes
razinu, cukraus, slakelis pieno, sokolado apibarstymui

Varske istrinu su saukstu ( ar dviem) cukraus, supilu ismirkytas razinas ir pora saukstu pieno.
I lekste kloju piene pamirkytus minkstus sausainius, tepu varskes mase, vel kloju sausainius, tepu mase ir tt. Ant virsaus patarkuoju sokolado. Pastatau i saldytuva, palaikau 2 -3 val, kol kantrybe leidzia ir valgau...
Labai paprasta ir sveciams labai greitai paruosiama. O ir vaikui manau sveikiau ir skaniau negu chupa chups koks..
sharka111
;DVepla,as paskui tave vaikstau.As darau varskes deserta.Varske permalu per mesmale,su mikseriu isplaku 2 kiausu baltymus.I varske dedu trynius,cinamona.Cukru ir vanilini cukru sumalu kavamale.Tada cukru plaku su 0,5 st.grietines.Viska sudedu i varske ir plaku.Pabaigoje dedu baltymus.Isbrinkinu 1 sauksta zelatinos,pasildau,ir supilu i mase.Tada i saldytuva ir po 1val.-skanaus! tongue.gif
jura
As tai varskes nemegstu, kazkaip nepraryju jos, bet kadangi retkarciais reikia ja valgyti, tai gaminu taip:
sutarkuoju (arba sujaustau smuliai) agurka, supjaustau smulkiai kelis ridikelius, svoguno laisku truputi, viska sudedu i varske, keli saukstai grietines (cia kas kaip megsta, grietine reikalinga kad butu skystesne mase) ir druskytes, nu taip kad butu truputi suru. Ir uzsitepus ant duonytes juodos su grudais, ar ant sveikuoliu riekeles, tai niam niam...
bea
stai kaip atrodo pagerintas varshkes apkepas mano darymo  ;D
laiva
bea, turėk sąžinės su tokiom nuotraukom  ;D ;D ;D
šakės koks grožis, o ir skanumas turbūt.
ką tik rašiau apie mažų vaikų seilėtekį....einu ką nors užkast, nes ir man  tas pats  ;D
bea
taigi tos nuotraukos receptas (gal kurioj kitoj temoj ir buvo, acibodo ieshkot)

600 g musu svelniosios liesos varskes
5 kiaushiniai
1stikline cukraus
1 stikline miltu
shaukshtelis kepimo milteliu
kvapai (romo esencija, vanilinis cukrus ar pan.)

baltymus ishplakam, viska sumaishom, sudedam i riebalais ishtepta kepimo forma ir kepame 180 C apie 45 min. Ishkepus ir ataushinus puoshiame grietinele ir braskemis. Arba nepuoshiame o suedame tik ishkepusi!
Board
QUOTE
Arba nepuoshiame o suedame tik ishkepusi!


[smiley=000136.gif] Tikroviskesnis variantas  [smiley=cook.gif]
Board
Jogurto-varškės desertas  

Ingridientai:
15g želatinos
100g mėgiamų uogų (geriausiai tinka braškės) ar vaisių
50g cukraus
300g jogurto
250g varškės


Paruošimo būdas:
Išbrinkyti želatiną. Uogas išplauti, sutrinti. Į uogas sudėti cukrų ir įpilti šaukštą vandens, užvirinti. Jogurtą ir varškę gerai ištrinti (išplakti), sudėti uogų masę, ištirpintą želatiną. Viską išplakti ir ataušinti.

 
Taurė
ka tik ismeginau VIKSRELIO recepta " Kepti varškėčiai " . gavosi pasaka  ;D tik dar dejau i juos truputi vanilinio neriebaus jogurto ir cukraus pakaitalo. valgiau su grietine ir laseliu medaus. nu apsiryjimas tikras  ;D
une
na . Viksreli, aciu sakau ir as tau uz "keptu varskeciu " recepta. ne tik del to, kad laaabai skanus buvo. bet ir del to, kad ju paragavus toookie prisiminimai uzgriuvo!smile.gif prisiminiau, kur esu ju prie gal 15 metu valgius paskutini karta-taip gera paliko... na nemoku apsakyt to  jausmo... zodziu aciu labai  [smiley=000129.gif]
Ambro
QUOTE
na . Viksreli, aciu sakau ir as tau uz "keptu varskeciu " recepta. ne tik del to, kad laaabai skanus buvo. bet ir del to, kad ju paragavus toookie prisiminimai uzgriuvo!:) prisiminiau, kur esu ju prie gal 15 metu valgius paskutini karta-taip gera paliko... na nemoku apsakyt to  jausmo... zodziu aciu labai  thumbup.gif


Oi kaip pamaloninot mane tais pagyrimais --Resize_Images_Alt_Text-- Kad dazniau taip --Resize_Images_Alt_Text--

Jei rimtai, tai dziaugiuos, kad jus panaudojot mano ideta receptuka --Resize_Images_Alt_Text--
Ingute
Oi, aciu tau Viksreli uz toki puiku pamirsta keptu varskeciu recepta  ;)
Vakar su vyru issikepem, niam naim kaip skanu wink.gif
Tik i tesla dar idejau trupuciuka cukraus, valgem su uogiene [smiley=eda.gif]
Springlet
Vel is gurmanu receptelis, isbandytas ir tikrai skanus wink.gif

Varskes apkepas

Sudetis:

3 kiausiniai,
2 pakeliai varskes,
0,5 stiklines manu,
1 saukstas kukuruzu kruopu,
1 saukstas aliejaus,
3 saukstai grietines,
1 saukstas cukraus,
nubrauktas arbat. saukstelis kepimo milteliu,
razinos,
pienas.

Procesas:

kiausinius, varske, manus, alieju, cukru dedam/pilam paeiliui ir ismaisom. Kukuruzu kruopos nera butinos jos tik suteikia apkepui grazu gelsva atspalvi ir duoda purumo ir lengvumo. 3-juose saukstuose grietines ismaisom kepimo miltelius, supilam i mase. Pieno pilame, kad mase pasidarytu kaip skysta grietine. Dedame rasinas, pilame i forma ir kepame apie 35 minutes 200 C orkaiteje.

Skanaus!
Elena
Radau savo sena receptą citrininio varškes torto. Kept nereikia, bet man jis labai skanus. Taip, reikia: 500 gr varškes, 400 gr grietineles, 1 stiklinė cukraus, 2 citrinos, 1/2 stiklinės kokoso drožlių, 6 kiaušinių tryniai, 5 šaukštai želatinos. Eiga: Puse stiklines cukraus ir kiaušinių trynius išplakti iki purumo ir supilti per sietelį pertrintą varškę.Sudeti su likusiu cukrum išplaiktą grietinelę, kokoso drožlius, 1 citrinos sultys, 2 citrinų tarkuotą žievelę ir nuolat maišant supilti šaltame virintame vandenyje išbrinkintą želatiną. Masę sukresti į aliejumi ištepta formą ir pastatyti į šaldytuvą. Tortą apibarstyti kokoso drožlėm, papuošti citrinos griežineliais, plakta grietinele. Skonis tikrai fantastiškas. Geriau pagaminti iš vakaro. rolleyes.gif
Springlet
QUOTE (Elena @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 8:15)
Radau savo sena receptą citrininio varškes torto. Kept nereikia, bet man jis labai skanus.

Sis man irgi labai skanus, as ji is kazkokio nediduko zurnaliuko persirasius buvau, tikrai laaaaaabai geras, rekomenduoju pasidaryti smile.gif
Elena, net sutikrinau recepta, tas pats smile.gif
Springlet
GRAIKISKA VARSKES UZKANDA
CACIKI


2.5 kg varskes
2 ilgi agurkai
0.5-1 galvute cesnako
1 nedidelis svogunas
druska, pipirai
1/8 butelio aliejaus
1/8 butelio acto

Visi produktai sumaisomi, valgoma tepant ant baltos duonos.
bea
springlet, su tokiu kiekiu tai dar reik turet shejmyna ooooo kokiu razmieru.. jezau 2.5 kg.. unsure.gif g.gif
Springlet
QUOTE (bea @ 2004 04 02, 18:40)
springlet, su tokiu kiekiu tai dar reik turet shejmyna ooooo kokiu razmieru.. jezau 2.5 kg.. unsure.gif g.gif

Orginaliame recepte 5kg varskes laugh.gif
As ir pakelio, na is dvieju darau, 2.5 irgi nesuvalgyciau smile.gif
Smurka
Nu, as kadangi kalorijas skaiciuoju, tai suimprovizuosiu su Springlet varskes recepteliu. Reikes

100 g liesos varskes
1 rauginto agurkelio (del rugsteles, kad acto nereiketu)
cesnakiuko
prieskoniuku (suriu)
jokiu alieju
jokios duonos tongue.gif
Springlet
Smurka, gal kur jau ir rasiau

svelnioji liesa varske + dziovintos slyvos
arba
svelnioji liesa varske + puse banano ir keli saukstukai citrinos sulciu, galima ir zievutes patarkuoti

Varske su priedais reiketu su mikseriu issukti smile.gif

Dar salotos buvo
Plonas ir storas
grudeta varske,
pomidoras,
agurkas,
toliau jau improvizacija cesnakas ar krapai,
dar dedamas saukstas neriebaus majonezo, bet tikrai jis nera butinas.
Miglute
QUOTE (Springlet @ 2004 04 03, 19:03)


Dar salotos buvo
Plonas ir storas
grudeta varske,
pomidoras,
agurkas,
toliau jau improvizacija cesnakas ar krapai,
dar dedamas saukstas neriebaus majonezo, bet tikrai jis nera butinas.

essen.gif Niam niam, visą vasarą valgiau šitas salotas. Sveika, ir labai skanu. Kas nebandėt - būtinai paragaukit. Aš neleabai mėgstu varškę, bet man labai patiko.
Pippa
Viksreli, super skanus tavo varskes apkepas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif. Labai aciu uz receptuka.
Vasara
QUOTE (bea @ 2003 06 26, 20:06)
taigi tos nuotraukos receptas (gal kurioj kitoj temoj ir buvo, acibodo ieshkot)

600 g musu svelniosios liesos varskes
5 kiaushiniai
1stikline cukraus
1 stikline miltu
shaukshtelis kepimo milteliu
kvapai (romo esencija, vanilinis cukrus ar pan.)

baltymus ishplakam, viska sumaishom, sudedam i riebalais ishtepta kepimo forma ir kepame 180 C apie 45 min. Ishkepus ir ataushinus puoshiame grietinele ir braskemis. Arba nepuoshiame o suedame tik ishkepusi!

Bea saunus visi tavo receptai thumbup.gif surijom per 15 minuciu smile.gif

Aciu uz recepta thumbup.gif thumbup.gif
ramaske
labai megstu varske,ti radau daug puikiu receptuku.Aciu moterytes,reiks isbandyti thumbup.gif
Bitemaja
liuks recepteliai, bet gal kas gali patarti, ka daryti, jei turiu labai daug kaimiskos RIEBIOS varskes ir kiausiniu?
Bitemaja
Atsiveziau ir dabar mastau ka cia tokio iskepus:)
labai tiktu kokie sausainiukai. Mano seimyna edri, apkepus ir pyragus sunaikina akies mirksniu biggrin.gif
smike
Sausainiu receptas tavo seimynai! wink.gif Kadangi kaip minejai ji edri tai teks trigubint kieki. biggrin.gif

Sausainiai kankoreziai

1 pakelis varskes,
150 g sviesto,
2 kiausiniai,
4 saukstai cukraus,
250 g miltu (jei reikia idedama ir daugiau),
razinu.

Margarinas pasildomas ir visi produktai sumaisomi. Teslos gabaliukai braukiami per teslos antraja puse. I vidu galima ideti po riesuta. Kepama vidutinio karstumo orkaiteje (apie 180 ` C ) kol graziai paruduoja. Skanaus!!! smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1095074595[[b]*smike rgetime] [/b]
Radau dar viena recepta

Varskes- obuoliu sausainiai

300 g sausainiu trupiniu,
400 g varskes,
300 g obuoliu tyres,
4 kiausiniai,
cinamono pagal skoni,
gvazdikeliu,
50 g sviesto,
50 g cukraus pudros.

Trupinius pakepinti ant sviesto kol paruduos. Varske pertrinti. Visus ingredientus sumaisyti iki vienalytes mases (isskyrus cukraus pudra). Ja sudeti i konditerini svirksta ir pro dideli zvaigzdes antgali isspausti "ramunes" 2-3 cm atstumu vienas nuo kito. Visa tai daryti is karto ant skardos! Kepti vid. karstumo orkaiteje kol graziai parusves. Atvesintus pabarstyti cukraus pudra.
Bitulka
O as tai labai paprastai pusryciauju, man beje irgi varske patinka. Puse pokelio varskes uzpilu trupuciu kefyro, ipjaustau puse pomidoro ir idedu vegetos arba druskos, ir kapoju net ausys linksta laugh.gif su duona arba batonciku biggrin.gif
Saga
viena syki dejau kaimiska varske i lietinius, nu super thumbup.gif ....... ta varske tokia tystanti gavosi, dar drauge vaisinau, tai ji labai susidomejo kas per varske.....
Bitemaja
QUOTE (Saga @ 2004 09 13, 14:28)
viena syki dejau kaimiska varske i lietinius, nu super thumbup.gif ....... ta varske tokia tystanti gavosi, dar drauge vaisinau, tai ji labai susidomejo kas per varske.....

tai vat kad tystanti ... pyragams ji visai kitaip pasireiskia nei parduotuves:)
miau
QUOTE (Bitemaja @ 2004 09 13, 13:35)
liuks recepteliai, bet gal kas gali patarti, ka daryti, jei turiu labai daug kaimiskos RIEBIOS varskes ir kiausiniu?

Nu va ir as to pacio turiu ir nezinau ka daryti. Varskeciai - skanu, bet nenoriu g.gif
vasarėja
QUOTE (Nedurna @ 2003 06 23, 23:41)
As cia labai kukluti varskes patiekaliuka parasysiu:
pokelis sausainiu paprastu ( galima su aguonom, sokoladini ar paprasta)
pokelis varskes
razinu, cukraus, slakelis pieno, sokolado apibarstymui

Varske istrinu su saukstu ( ar dviem) cukraus, supilu ismirkytas razinas ir pora saukstu pieno.
I lekste kloju piene pamirkytus minkstus sausainius, tepu varskes mase, vel kloju sausainius, tepu mase ir tt. Ant virsaus patarkuoju sokolado. Pastatau i saldytuva, palaikau 2 -3 val, kol kantrybe leidzia ir valgau...
Labai paprasta ir sveciams labai greitai paruosiama. O ir vaikui manau sveikiau ir skaniau negu chupa chups koks..

as kazka panasau is vaikystes prisimenu, tik kazkaip ta varske dar per puse dalindavom, ir i viena puse kakavos, o kita tarkuotos citrinos zieveles dedavom, o finale tuos sausainius kurie pakloti budavo ant kieto popieriaus lapo, perlekdavom ir gausdavosi toks namukas, ir virsu sokoladiniu glajumi tepdavom, ale pilnai nepamenu... g.gif
bet labai skanu, gal kas daro ir gali tas visas receptines subtilybes priminti.
buciau dekinga wub.gif
bea
Stogelis - varškės-sausainių pyragas

Reikia:
3 pakelių sausainių “Gaidelis”;
4 paprastų varškės sūrelių su razinomis;
150 g sviesto;
1 stiklinės šilto pieno;
1 valg. šaukšt. kakavos arba tirpios kavos;
100 g cukraus;
0,5 arbat. šaukšt.vanilinio cukraus;
1 valg. šaukšt. rūgščios uogienės;
1 arbat. šaukštelio maltų riešutų;
pusės banano;
2- 3 marmeladinių saldainių;
pieniško arba juodojo šokolado plytelės (100 g).

Gaminimas:
Sūrelius ištrinti su cukrumi, supilti išlydytą sviestą, išmaišyti. Masę padalinti į 3 dalis. Į vieną dalį dėti kavos arba kakavos, o į kitas dvi dalis dėti maltų riešutų, banano, vanilinio cukraus, pasmulkintų marmeladinių saldainių.
Ant stalo padėti polietileninį maišelį. Sausainius pamirkyti piene ir dėlioti ant maišelio 3 x 6.
Tepti 1 baltos masės dalį ir uždėti sausainių sluoksnį 3 x 6.
Tepti kakavinės masės sluoksnį ir uždėti sausainių sluoksnį 3 x 6.
Tepti antrą baltos masės dalį ir per vidurį nutiesti uogienės juostelę.
Paimti maišelį už keturių kampų, suformuoti stogelį- trikampį nestipriai suspaudžiant. Apgaubtą maišeliu pyragą palikti šaldytuvo kameroje apie 2 val.
Po 2 val. dubenėlyje išlydyti 50 g sviesto su šokolado gabalėliais ir gauta mase aplieti pyrago-torto viršų. Galima papuošti konditeriniais saldainukais. Pyragą- tortą laikyti šaldytuve, kad netįžtų.

Nijolė Pilipavičienė

Šaltinis:
http://moteru.takas.lt/receptu_knyga.php?t...d=153
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.