Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tarptautiniai vardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
OB-si-DEIZE
yra vardu " per viduri" ir lietuvoje ir uzsieny graziai skamba: gabriele -gabriela; izabele -izabela; beatrice -beatrisija;patricija , patrikas. o lietuviskas man asm. labai grazus radvile.
Serra do Mar
QUOTE(OB-si-DEIZE @ 2011 12 19, 02:12)
yra vardu " per viduri" ir lietuvoje ir uzsieny graziai skamba: gabriele -gabriela; izabele -izabela; beatrice -beatrisija;patricija , patrikas.  o lietuviskas man asm. labai grazus radvile.
*

o man tokie vardai nea,nes vistiek mama vadins vienaip tete kitaip tongue.gif jau tada geraiu normalus vardas,o kazkas "tarp vidurio" jei Gabriela tai ir Gabriela,nors jauciu mama/tete vistiek vadintu Gabriele biggrin.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(Serra do Mar @ 2012 01 07, 04:40)
o man tokie vardai nea,nes vistiek mama vadins vienaip tete kitaip  tongue.gif  jau tada geraiu normalus vardas,o kazkas "tarp vidurio" jei Gabriela tai ir Gabriela,nors jauciu mama/tete vistiek vadintu Gabriele  biggrin.gif
*

Aha, svarsteme suneli pavadinti Adam, tai garantuotai buciau Adomu vadinusi. Bet isrinkome varda be lietuvisko atitikmens, tai abu ir vadinam vienodai. Na as dar kartais pridedu mazybine priesaga ir galune blush2.gif
Močiutė Eglutė
QUOTE(babsi @ 2011 12 07, 14:54)
jeigu mes ne lietuviai ir gyvename Lietuvoje?
Kaip jūs įsivaizduojate tokius variantus kaip Jokūbas Ivanov ar Austėja Stankevič, nei penki nei dešimt
Todėl ir tenka rinktis kažką universalaus, kad tiktų ne tik šioje šalyje gyvenant, bet ir prie pavardės  ax.gif
*

Tikrai, nei penki, nei dešimt. Man gražu, kai ne lietuviai Lietuvos piliečiai ne tik išlaiko originalias pavardžių formas (kvailai atrodo, kai už rusakalbio ištekėjusi rusakalbė pasirenka ivanovienės pavardę), bet ir savo tautos vardų formas.
linejaa2012
QUOTE(Ridikute @ 2007 06 22, 07:37)
premium vardų man gražiausias Mila, o mes savo mergytei, jei tokia kada bus, esame išrinkę vardą Tėja, kuris reiškia Dievo dovaną :
*

Pirma kart girdziu,kad vardas Teja reikstu dievo dovana,kiek visur ziuriu ismeta,kad reiskia deive. O Doroteja vardas reiskia dievo dovana
Ruby Tuesday
QUOTE(linejaa2012 @ 2012 01 26, 00:19)
Pirma kart girdziu,kad vardas Teja reikstu dievo dovana,kiek visur ziuriu ismeta,kad reiskia deive. O Doroteja vardas reiskia dievo dovana
*

Teja yra Dorotejos trumpinys mirksiukas.gif
NEIMA
Sveiki, gal kas turit patirties, arba siaip norite isreiksti savo nuomone, koki varda rinkt vaikui kurio tevai yra is skirtingu valstybiu, kad vaiko vardas neskambetu kvailai Lietuvoj, ir kitoj sali?Na manau vardas Laura yra visame pasaulyje zinomas, kokiu daugiau pasiulymu mergaitems ir berniukams?
*INSOMNIA*
QUOTE(NEIMA @ 2012 01 28, 19:26)
Sveiki, gal kas turit patirties, arba siaip norite isreiksti savo nuomone, koki varda rinkt vaikui kurio tevai yra is skirtingu valstybiu, kad vaiko vardas neskambetu kvailai Lietuvoj, ir kitoj sali?Na manau vardas Laura yra visame pasaulyje zinomas, kokiu daugiau pasiulymu mergaitems ir berniukams?
*

As Lietuve o busimas vyras is buvusios SSRS salies, musulmonas.. sutarem kad kai bus vaikelis pavadinsim kokiu vardu is jo aplinkos, jau ziurejau vardu sarasiukus radau daugiau nei kelis priimtinus, ir jus pabandykit paieskot ax.gif
Ruby Tuesday
Mano vyras musulmonas ir kadangi planavome gyventi jo salyje (bet planai pasikeite tongue.gif ), vardui nustateme tokius kriterijus: tinkantis vyro kulturai, bet normaliai skambantis Lietuvoje, be jokiu x,w ir q raidziu, pagal rasyba tariamas abiejose salyse vienodai ir ne tipiskai musulmoniskas (t.y. ne koks Abdullah biggrin.gif ).

NEIMA, jei ne paslaptis, parasykite is kur jusu vyras kiles, tada bus galima kokiu variantu pasiulyti smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.