Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maudymosi baimė
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Sigute
Mano mergyte nuo gimimo nemegsta maudytis. Taciau kuo toliau tuo graziau. Paskutinius kartus ji visa laika isteriskai klyke kol maudem. Nebezinom ka ir daryti ji tiek isiverkia, net dreba. Gal kas susiduret su tokia beda ir gal radot sprendima sad.gif
Ulė
mesbuvom susidure su sia problema.pirma kart,is nemokejimo,isgasdinom vaika,ir viskas,pradejus maudynes prasidedavo klykimo seansai.tai va 2 sav .nemaudem,tik kas diena kruopsciai apvalidavau,kol ji uzsimirso,o po to vel viskas is pradziu,labai ramiai,pasitikinti savim,leisdavau i vonele,ir tyliai kalbedavau su ja,svarbiausia paciai nepanikuot,ir nesukaut,nesiblaskyt.dabar maudynes megstamiausias musu uzsiemimas.

gal vanduo per karstas?? ph34r.gif
delfinas
Kai Paulius buvo visai visai mazutis, irgi labai verkdavo maudomas sad.gif. Dabar manau, kad jam gal ir temperatura vandens galejo netikti, o gal ir dar kas... Mes ji nuo pat pradziu maudydavom didelej savo vonioj. "Problema" issprendem taip, kad as lipau su juo kartu i vonia ir duodavau kruti vonioj. Taip pora sykiu pasimaudem ir daugiau nebeverke. Paskui kuri laika maudydavosi su Teveliu, kol viena diena pamatem, kad jam geriau vienam - vietos daugiau pasipliuskenti buna smile.gif .
Libra
Mano 4 metu bernas bijo maudytis. ph34r.gif
Klykia ant visos vonios "gelbekit" "padekit"!!!
Net nezinau kokiu priemoniu imtis unsure.gif
Kalinka
QUOTE (Libra @ 2004 01 23, 12:02)
Mano 4 metu bernas bijo maudytis. ph34r.gif
Klykia ant visos vonios "gelbekit" "padekit"!!!
Net nezinau kokiu priemoniu imtis unsure.gif

maniskiui irgi buvo užėjusi krize mat sugalvojau jo mėgstamų maudynių metu padaryti jo nemėgstamą plaukiukų pakirpimą, po to maudyti bijojo juodai, tai su teciu eidavo kartu abu bliaudavo susede-po keleto kartu jau tipo bliaudavo nes taip smagiau rolleyes.gif O vandens temperatūra tai vaikų odelė plona ir nors mums atrodo vos šilta vaikui jau per karšta(neseniai teko atsakinėti sūnui kodėl suaugę verdantį vandenį vadina šiltu ir siūlo jame maudytis) temperatūrą geriausia matuoti vaikišku termometru kur parašyta optimal baby, arba merkdami savo jautrią kūno dalį, nes plaštakos visko matę nebejautrios t.y. per alkūnės sulenkimą...
Ajuss
Mes irgi didžiąją iš nemokėjimo pirmąkart išgąsdinom ir viskas - būdavo begalinės problemos, ištisas verkimas kol maudai, kai paaugo - pradėjo vonioj žaisti, bet vos prireikia plautis galvą - vėl rėkimai, net vasarą į vandens telkinį nebrisdavo daugiau nei iki nariukų ph34r.gif . Reikalai pasitaisė, kai pirmąkart pabandė plaukti su ratu, nuo tada ir vonioj problemų beveik nėra, tiesa, plaunant galvą vistiek rėkia, nu bet ir plaukai ne šiaip sau - iki pat užpakalio.
Tieas, dar vienu metu sutikdavo be ašarų plautis galvą, jei tėtis už rankos laikydavo rolleyes.gif
O su maže nėra jokių problemų - tik pirmus porą kartų nelabai patenkinta buvo, o dabar, kaip visi normalūs vaikai, kai įdedi į vandenį - juokiasi, ištrauki - verkia biggrin.gif
Sigute
Na del vandens temperaturos tai as istikinus, kad viskas ok, nes visada termometra naudoju.
As padariau isvada kad plaukuoti zmogeliukai maudytis nemegsta, nes maniske su daug plauku gime ir galvos plovimas didziausia jos gyvenime tragedija.
Aciu mamytes kad patirtim pasidalijot reiks kartu eit maudytis, na bet kaip nepatoguuuuuuu.
Laisvė
Labai gerai prisimenu tą laiką, kai visa laiptinė drebėdavo nuo klyksmo, kai maniškė buvo maudoma. O tai buvo, nes:
1. Kažkoks "lievas" kiniškas termometras rodė neteisingą temperatūrą, ir mes pirmosioms maudynėms pasirinkome per karštą vandenį.
2. Kažkur išgirdau, kad kai kurie mažiai bijo vonios erdvės, tad juos geriau maudyti lengvai susukus į palutę, o paskui po truputėlį išsukti.
3. Kadangi tie klyksmai tęsėsi beveik trejetą metų ir netildavo nuo čiaupo atsukimo iki užsukimo ir iškėlimo iš vonios, pati pradėjau šį procesą atidžiau stebėti ir analizuoti. Suvokiau, kad mano mergaitė paniškai bijo ant veidelio bėgančio vandens. Tada pradėjome plaudamos galvytę, ją kiek galima daugiau atlošti atgal, kad vanduo visai nepatektų ant veidelio. Problemą išsprendėme, maudynės virto malonumu.
Libra
QUOTE (Laisvė @ 2004 01 23, 13:46)
Suvokiau, kad mano mergaitė paniškai bijo ant veidelio bėgančio vandens.

Va, va, pas mus ta pati problema blink.gif Negaliu priversti net veido nusiprausti. Tai kad ir savo malonumui vaikas nemegsta maudytis. Vasara buvom prie ezero, tai kad nesimaudyti vaikas vos ne krumuose sedejo ph34r.gif o vat broliuko negalejom istraukti is vandens. Net per lietu maudesi vasara tongue.gif
Šmigija
Na buvo ir mano mazius pradejes bijot maudyniu, klyke kaip kazinkas vos i vandeni pamerktas. Tuo metu maudem ji dviese su teciu tetis ji laike vandeny o as apiplaudavau. Zinot nustojo rekt kai pradejau maudyt ji viena, pasiguldydavau ji voneleje galvyte padedavau auksciau, dar linksmesnes maudynes tapo kai vaikis jau galejo sedet, bet ir dabar kai reik plaut galvyte reik ji pasiguldyt ant ranku, kad vandenukas ant veideio nebegtu, va tada vel asaros buna, manau vaika snori jausti tvirta pagrinda po savim o ne tik laikancias rankas, jam truksta tada stabilumo. Beto irgi nemegsta vandens pilamo ant veidelio, tik kaip to isvengt dar nesugalvojau, nes atlost galvyte ne taip lengva. Dabar beje jam 1,2 metuko.
lota
O ar negali taip buti, kad muilo i akis pateko? Nes jeigu bijo veiduka slapint, tai gal muilas kaltas, man paciai taip vaikystej buvo. Mane mama maudydama aplink veida uzdedavo ranksluosti, kai plaukus plaudavo, kad joks laselis vandens neuztikstu smile.gif
Sigute
apie veiduko slapinima net snekos negali buti, as jos su dregna vatyte pavalyt be asaru negaliu. Viena karta pabandziau nuplauti tai pasigailejau biggrin.gif
Bet zinot mamukai kas man labai keista, juk as savo mazes uzpakali tai po kranu plaunu ir kojytes vakarais kai nemaudom nuplaunu po kranu ir viskas ok, o juk vaikas suriestas ir man taip atrodo kaip tik turetu nervas imti. kartais pati pastebiu kad per klaida kai uzupakali plaunu po per karstu vandeniu pakisu, tai ji tik sustena ir tiek. Nesuprasi tu klecku. Matyt as galvoju busiu klaida padarius kad vonioj maudau, gerai sakot gal ir erdve per didele. Sakau jei nepades maudymasis kartu reiks i bliuda pamaudyt pabandyt ir jei tiks vonele nedelsiant isigysiu.
Wili
QUOTE (Sigute @ 2004 01 23, 13:13)
As padariau isvada kad plaukuoti zmogeliukai maudytis nemegsta, nes maniske su daug plauku gime ir galvos plovimas didziausia jos gyvenime tragedija.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tikrai neteisinga isvada. Mes su kupeta plauku gimem, o maudytis laaaabai megstam tongue.gif
Jei vonioj bijo maudyniu, pabandyk vonelej su nedaug vandens, taip pat plonu vystykliuku apsiausk, kad nebutu labai baugu vandens, nedaryk staigiu judesiu, labai pamazu ileisk i vonele ir taip pat pamazu iskelk. Yra pirkti tokie gultai, ant ju paguldzius galima ir vienai maudyt ir galvyte labai patogu isplaut (maciau Nuko parduotuvej atrodo Bebe Comfort firmos). Sekmes!
zika1
Sveikos,oi mamytes ta bedele baigia mane pribaigti,jai jau 2,5metuku,is pradziu iki 1,5metuku maudydavosi su malonumu, maza vonele istatydavau i didele ir dedavau daug zaisliuku,jai patikdavo,bet galvyte tai buvo problema ir dabar dar baisiau reikia maudytis tai klykia,dreba,bijo is tolo,bet rankytes ir veiduka prausiasi,neverkia,pati nezinau kaip galvyte isplauti,stengiuosi reciau tai daryti,bet juk suprantat vistiek reikia,klausiau gyditojo patarimo,sako vaikam taip buna ir turetu isaugti,tai kazkoks baimes sindromas,jei karta teko issigasti,sake zaisliukais bandyt vilioti,nepadeda.Bandziau kartu maudytis,truputi geriau,bet vistiek verke,o prie galvytes negalejau prisiliest,tai nebezinau nei ka daryt,jei kas zinot dar kokiu budu,padekit mums,prasau!
Sigute
Nagi mamytes noriu pasigirti kad vakarykstes maudynes galima sakyt pavyko!!!!!!!
Nusprendziau as savo mergina i bliuda pamaudyt (Voneles neturim nes vonioj maudem).Tai tik nurengem ji jau taip itartinai pradejo ziureti, reik nuimt papmpersa nesiduoda tai pasinaudojom geru patarimu ir apgaubem ja palute siek tiek nurimo ir pamperi nuimt jau leido. Tai taip pridengta pa truputi kojytes pradejom slapint ir visaip dantis uzkalbinet tongue.gif labai jau nepalabnkiai ji ziurejo i si procesa bet vyriskai laikes nepradejus klykti fear.gif , o tik zirze nepatenkinta. Kai atejo galvos plovimo momentas manem tikrai mazei nervai nesilaikys, bet pasitelke visa savo zavesi isplovem be asaru soske.gif
Tai jau siandien leksim pirkt voneles ir to paraloninio pagrindo ir toliau bandysim is kosmaro maudynes padryt pramoga.
zika1
smile.gif Atrodo Sigut,kad jus sia bedele baigiat iveikt,na o mes dar vis vargstam sad.gif
Bekasė
o mes ta problema sprendeme maudydamiesi po dusu - panelei tai labai patinka.
O dabar 11 men jau ir vonioj sutinka issimaudyt - baseino itaka
Jurga
oj oj oj, cia didziausia musu problema tos maudynes...
Merginai jau 1,5 metu, o maudoma klykia taip, kad as vis laukiu kada gi kaimynai Vaiku teisiu psaugos tarnyba iskvies biggrin.gif
Pradejo bijoti maudyniu mazdaug metuku - tada as jai su vaikisku sampunu galvyte isploviau... sad.gif Dabar vos pamato vonele su vandeniu - klykia, ikelt i ja labai sunku, nes isikabina rankutemis i ka nors ir nesileidzia. Kai reikia plauti galva - klykia drebedama ir pamelusi... Todel stengiuosi tai daryti kuo reciau - kas menesi... kitomis maudyniu dienomis - uslapinu plaukucius be sampuno ir saugau kad nepatektu ant veiduko.

Uzpakaliuka po dusu galima prausti nors istisa diena, bet neduok dieve dusho srove pakyla virs uzpakaliuko... huh.gif Bandziau maudyt ir vonioj, ir vonelej, ir po dusu... be klyksmu neapsienam unsure.gif

Galvytes atlosti plaunant - neiseina, nes issigandusi ji kaip tik rieciasi i kamuoliuka arba stojasi.

As puikiai atsimenu save vaikystej - irgi nepakedavau galvos plauti, tai per maudynes laikydavau ranksluosti ant veido. O dukrytei ranksluostis ant veido - tai tik dar vienas baisus dalykas ph34r.gif

tai va, taip ir vargstam... mad.gif
zika1
smile.gif Na noriu pasigirti,kad ir mums jau be isterijos vakar pavyko issiplauti galvyte smile.gif ,tikiuosi viskas eisis geryn,o pavyko,kad paprasiau atlosti galvyte,ir jai tai nepasirode baisiai.Tai va rolleyes.gif
Cheburashka
Maniske pirmus kartus irgi klykdavo,lyg skerdziama.Net nuo kaimynu nepatogu budavo,ka jie galvodavo,neisivaizduoju. g.gif bet po keliu kartu ta isterija po truputi mazejo.As vis stengdavaus jai dantis uzkalbet wink.gif I akis ziuredama labai kalbindavau,tai siek tiek aprimdavo.O dabar jau maudomes be problemu.
O kai sunus buvo mazas,pries kisant i vandeni apgobdavau ji vystyklu,ir turbut jam ne taip baisiai viskas tada atrodydavo wink.gif
Sigute
QUOTE (zika1 @ 2004 02 05, 20:31)
smile.gif Na noriu pasigirti,kad ir mums jau be isterijos vakar pavyko issiplauti galvyte smile.gif ,tikiuosi viskas eisis geryn,o pavyko,kad paprasiau atlosti galvyte,ir jai tai nepasirode baisiai.Tai va rolleyes.gif

Dziaugiuosi kad viskas eina geryn clap.gif O mes berods bedele jau isprendem tfu tfu tfu. Nupirkau as jai vonele ir paralona i dugna. Ipilu mazai vandens ir atsargiai guldau is pradziu ant pilvo kad matytu kur papuole, po to ant nugarytes. Paskutini karta isdryso ir siek tiek pasispardyt ir netgi syptelejo clap.gif clap.gif clap.gif
trola
nebeismanau ka daryti cry.gif jau antra savaite vaikas nesimaudo doh.gif jei bandau ikisti i vonele, tai prasideda verkimas cry.gif ir kuo skubiau bando is jos islipti cool.gif duse taip pat nesimaudo, net kriaukleje bandziau pasodinti, nepadeda cry.gif PATARKITE smile.gif
laguna
Matyt kazkas isgazdino. Pripilk bliuda vandens ir pastatyt vonioje ant grindu. Pridek zaislu ir tegul turskiasi. Gal po biski pripras. Mano butu toks pasiulymas. mirksiukas.gif
Aries
Mazajai irgi taip buvo, nors pries tai maudesi noriai. As dariau taip: ilipau i vonia , tuscia, maudytis, jinai uzsinorejo pas mama, o tada truputi prileidau vandens. Baime praejo po kokiu 2 proceduru
Zvirblis
Gal netycia vanduo pasiteike per karstas? Maniskei karta taip buvo... Gali pabandyti prileisti vandens, prideti zaislu ir leisti su rankytem pasiturksti, arba su kojytem per vandenuka pamakaluoti, po truputeli pasodinti... Arba maudytisd kartu? Sito, tiesa, nesu isbandziusi... Na, mano mergytei tik duok vandens ir "pusku - pusku"!!!
Nagi
Na tikrai atrodytu maziukas kazko tai isibaimino, jei nenori maudytis. Mano dukryte kelis kartus taip pat buvo labai nepatenkinta maudynemis, bet as padariau isvada kad tau nuo galvytes plovimo- laaaabai nepatenkinta buna. Taigi priviliojome i vonia naujais nematytais zaislais, keleta kartu neploveme galvos ir priesinimasis maudynems pradingo smile.gif
Trola sekmes!
trola
aciu visoms uz patarimus 4u.gif

na man atrodo, kad tikrai jis jau nebenori praustis del galvos plovimo, labai jau nepatikdavo cry.gif bet tai kaip ja isplauti...?gal kartais kokiu apsaugu yra g.gif
sotto
Labas trola tongue.gif ,
kas lanko baseiną, tai žino, jog užpylus vaikui ant veiduko vandenuko, vaikelis refleksiškai sulaiko kvėpavimą ir kai kuriuos mažius tai labai gąsdina. Mačiau vaikų parduotuvėse būna tokie kaip snapeliai užmaunami ant galvos, gal padės.
mor
ir as tokia problema turiu.... jau antras menuo.. pries tai maudesi kuo smagiausiai ir staigiai pradejo paniskai bijoti cry.gif lyg ir nieko neatsitiko... tevas irgi neprisipazysta ka ne toko padares g.gif ir niekuom mano vyruko neiseina i maudynes privilioti... nei i vonia ,nei i vonele, nei i dusa ( nors ruriuke plauname be problemu)... idejus bet koki zaisla i vonele juodai suisterikuoja ir puola jo gelbeti... o paskui rekia iki apsivemimo kol ji ant smugio duse nuprausiam.. nezinau ka kaimynai galvoja blink.gif
greiciausiai bus taip, kaip ir jus sakote, bijo galvos plovimo... bet,kad vakar puse mano kvepiancio vazelino lupoms i galva susitepe, tai kaip neplausi... reiks snapelio ieskoti... nors namanau kad pavyks uzdeti ant galvos cry.gif
Bishojo
Maniškei irgi galvos plovimas yra tragedija. sad.gif O ką tas snapelis daro? Kas čia per daiktas?
Nagi
Tikrai kas tai per snapelis?
Bet galvos plovimas tai turbūt "amžiaus problema", nes pati nuo vaikystes dar pamenu kaip jo bijodavau smile.gif , na ir teko ji išaugti. Bet taip norėtusi, kad dukrytė tos baimės jau dabar atsikratytų cry.gif
Etina
Mano mažius nesisėda vonioj schmoll.gif schmoll.gif arba tupi , arba stovi ir abiejais atvejais žaidžia doh.gif
*DAIVA*
MET TAI TAIP ZAIDZIAM AS SU SAMPUNU ISTRINU GALVYTE IR KAI REIKIA ISPLAUT GALVYTE TETIS UZKALBINA IR RODO AUKSTAI ZAISLIUKA TAI JI ATMETA GALVYTE IR AS SU KEMPINE(TIK NEVARVANCIA) NUPLAUNU GALVYTE
Ingute
QUOTE(Sfinxute @ 2005 03 29, 11:27)
Mano mažius nesisėda vonioj  schmoll.gif  schmoll.gif arba tupi , arba stovi ir abiejais  atvejais žaidžia doh.gif
*

Sfinxute, maniskė taip pat nesisėda visai vonioj schmoll.gif Irgi, arba atsistojus turškiasi ir žaidžia, arba atsitūpus biggrin.gif Buvo kelis kartus netyčia atsisėdus, bet tuo ir baigėsi, turbūt neatėjo dar tas metas biggrin.gif
O su galvos plovimu, tai visai neseniai pradėjom be didelių klykimų skalaut ją. Nes anksčiau tai irgi labai problema būdavo su galvytės plovimu, uj kaip pykdavo ir verkdavo kai reikėdavo ją skalaut doh.gif Dabar kažkaip jau normaliai, vyras arba aš laikome akytes uždengtas, o kitas su dušu išskalaujam ir po to iš kart duodam su rankšluostuku akytes nusivalyt rolleyes.gif
rrrxxx
Maniškė tai kartais irgi nesimaudo. Vat užeina kažkas ir niekaip neišmaudysi. Bet tai trunka iki kito maudymo.
Tačiau labai jau sunkiai mes galvytę plaunam. Kitą kartą net žaislų nereikia, nes kai pasodinu į vonią tuoj rėkia opapa.
Aušrinė
Mes irgi tokią problemą turėjom - nenori vaikas maudytis ir psio.
Viskas išsisprendė žaidimo forma - prileidus vonią laikydavau virš vandens, leisdavau kojytėmis taškytis ir merkiau vis giliau. Dar stebuklingai veikia bėgantis kranas - įduodu mažą dubenėlį ir pilsto ji tą vandenį. O tuo metu aš ją prausiu smile.gif Dar gelbsti maudymasis kartu.
Etina
QUOTE(Ingute @ 2005 03 29, 12:34)
Sfinxute, maniskė taip pat nesisėda visai vonioj  schmoll.gif Irgi, arba atsistojus turškiasi ir žaidžia, arba atsitūpus  biggrin.gif Buvo kelis kartus netyčia atsisėdus, bet tuo ir baigėsi, turbūt neatėjo dar tas metas  biggrin.gif
O su galvos plovimu, tai visai neseniai pradėjom be didelių klykimų skalaut ją. Nes anksčiau tai irgi labai problema būdavo su galvytės plovimu, uj kaip pykdavo ir verkdavo kai reikėdavo ją skalaut  doh.gif Dabar kažkaip jau normaliai, vyras arba aš laikome akytes uždengtas, o kitas su dušu išskalaujam ir po to iš kart duodam su rankšluostuku akytes nusivalyt  rolleyes.gif
*

Ale, matyt, dvimetinukų sindromas biggrin.gif

Su galvytės plovimu anksčiau neturėjom jokių problemų, tik dabar neseniai pradėjo plaunant žviegti doh.gif neįsivazduoju ką čia reiks daryti blink.gif
trola
oho, kiek nesiprausianciu atsirado:)

mes jau maudomes biggrin.gif pratinau pamazu, pradzioje tik kojytemis pabraukydavau, o po to ir pats atsisedo, mat labai rupejo su zaislais zaisti tongue.gif tai ta karta galvos nelieciau...o vakar tai, kaip cia kazkas rase, pakabinau zaisla prie lubu, ir kai galva buvo ismuiluota, tevelis leipe jam ziureti i virsu, tai as greitai ir nuliejau vandeniu galva tongue.gif ant veiduko vandens net nepateko smile.gif

sekmes kitoms 4u.gif ir aciu uz patarimus tongue.gif
Vit.Ka
na ir mes tokia problemele igyjom g.gif , taip tai raunasi maudytis, turskiasi laimingas, kol neateina eile galvos plovimui...matyt ji gasdina tas vanduo kai papuola ant veiduko blink.gif . kur galima isigyti ta snapeli, kad vaikui vanduo ant veiduko neuztisktu? doh.gif rolleyes.gif
vilmic
Kai maniškiui buvo tokia baimė užėjus - kartu vonioj maudėmės. Mama išdykavo, vandenį pilstė, žaidė blush2.gif - vaikui labai patiko thumbup.gif
linoo
Kazkas atsitiko mano dukrai - nuo gimimo siaip nebuvo jokiu problemu su maudymusi, bet pries koki menesi prasidejo isterijos: vos tik supranta, kad jau eisim praustis i vonele, pradeda rekti. verysad.gif Isodinta i vandeni klykia iki ziaukciojimu, ypac kai reikia plauti galva.. sad.gif Siaip rankas plautis megsta, jei vien tik kojytes plaunu - irgi viskas gerai, bet jei visu kunu i vandeni pakliuna, tai rekia nerealiai! As bijau, kad nuo to rekimo kas blogo jos sveikatai neatsitiktu...
Gal galetumet patarti, ka daryti, kad vel su vandeniu susidraugautu?
Akrile
QUOTE(linoo @ 2005 06 22, 14:47)
Kazkas atsitiko mano dukrai - nuo gimimo siaip nebuvo jokiu problemu su maudymusi, bet pries koki menesi prasidejo isterijos: vos tik supranta, kad jau eisim praustis i vonele, pradeda rekti. verysad.gif  Isodinta i vandeni klykia iki ziaukciojimu, ypac kai reikia plauti galva.. sad.gif Siaip rankas plautis megsta, jei vien tik kojytes plaunu - irgi viskas gerai, bet jei visu kunu i vandeni pakliuna, tai rekia nerealiai! As bijau, kad nuo to rekimo kas blogo jos sveikatai neatsitiktu...
Gal galetumet patarti, ka daryti, kad vel su vandeniu susidraugautu?
*

Manau, kad atsakymas bus tradicinis - pagalvok, kodel ir kada tas vanduo galejo ja isgasdinti.
Mano, pavyzdziui, didysis berniukas (neprisimenu kiek jam metuku tada buvo), bet bijodavo ciaupa atsukti, net ir man salia bunant, nes viena karta jam beplaunant rankas kranas pradejo uzti. Kaip klykdamas jis isbego is kambario!!
bitemajagsm
Pritariu Svyturiui - kažko bus išsigandusi. Kai mano vyresnioji buvo maža (kokių gal 1,5 -2 metų) maudžiau ją pas savo tetą, kuri prieš tai labai iššveitė savo ir taip naują vonią. Tai manajai užteko tik paslysti - taip išsigando, kad po to ilgai problemų turėjau su maudymu. Ilgainiui kažkaip įpratom - per žaidimus: primesdavau į vonią žaisliukų ir eidavom atseit prausti kojyčių. Tai net pati nepastebėjo, kaip užsižaidusi atsisėdo. Tik reikia apsišarvuoti didele kantrybe ir nukreipti vaiko baimę į kitus jam malonius dalykus. Manau, su laiku priprasit. Sėkmės.
Beje manoji ir į jūrą bijojo lįsti po to, kai banga ją tupinčią "paglostė".
Erszebeth
O maniškė nuo pat gimimo bijojo maudytis g.gif Nors darėm viską lyg ir pagal taisykles, ir vanduo ne per karštas - bet žviegdavo kaip skerdžiama. Ne maudynės, o skerdynės. Kai paaugo - pavykdavo sugundyti šokoladu, kurį gaudavo iškart išlipusi iš vonios. Bet ašarų būdavo gal net iki 5 metų. Ir maudymosi su rankšluosčiu rankoje - kad nesušlaptų veidas doh.gif Dabar jau maudosi pati, ir mėgsta, tik galvos išplauti reikia ateiti - va tada irgi jaučiasi įtampa, jeigu ką - tai šluosto šalia padėtu rankšluostuku vandenį nuo veido, reikia labai atsargiai elgtis, kad ginkdie neužvarvėtų... Plaunu galvą atsilošusiai, panašiai kaip kirpykloje. Panašu, kad ir užaugs su tokiais "pričiūdais" doh.gif
Akrile
QUOTE(Erszebeth @ 2005 06 24, 13:12)
O maniškė nuo pat gimimo bijojo maudytis  g.gif  Nors darėm viską lyg ir pagal taisykles, ir vanduo ne per karštas - bet žviegdavo kaip skerdžiama. Ne maudynės, o skerdynės. Kai paaugo - pavykdavo sugundyti šokoladu, kurį gaudavo iškart išlipusi iš vonios. Bet ašarų būdavo gal net iki 5 metų. Ir maudymosi su rankšluosčiu rankoje - kad nesušlaptų veidas  doh.gif Dabar jau maudosi pati, ir mėgsta, tik galvos išplauti reikia ateiti - va tada irgi jaučiasi įtampa, jeigu ką - tai šluosto šalia padėtu rankšluostuku vandenį nuo veido, reikia labai atsargiai elgtis, kad ginkdie neužvarvėtų... Plaunu galvą atsilošusiai, panašiai kaip kirpykloje. Panašu, kad ir užaugs su tokiais "pričiūdais"  doh.gif
*

Oi, kaip as nemegdavau, kai man mama galva plaudavo!! Kaip nekesdavau, kai slapindavo, sampuna trindavo, o blogiauisia - tai kai perplauti reikedavo. Ir kazkaip virs manes pasilenkusi sniopuodavo silta ora. O siaip maudytis tai valandomis galedavau (su mylima lele tiktai, aisku). Ir vandens baisiai ant veido nekesdavau - ranksuostis po ranka visuomet budavo. Ir dabar nekianciu vandens ant veido, bet su galvos plovimu viskas susitvarke...
linoo
Jo.. Gal ir itariu, kad maniske labiausiai galvos plovimo ir vandens, tekancio ant veido, issigando.. unsure.gif Vakar bandziau apgauti, kad tik kojytes prausim, tai po truputi ir pilvuka ir nugaryte pavyko be asaru nupraust! smile.gif Bet galvos neleido, sake ne, ne, ne, ne! Matyt tai reiskia, kad viskas del plauku plovimo....
Psichologe
Nuo rekimo sveikatai tikrai nieko blogo neatsitiks. Kad susidraugautu su vandeniu, stenkites maudymasi padaryti kuo patrauklesni, pvz., duoti zaisliuku maudantis.
rukla
Maniskis taip pat pradejo siaubingai bijoti vandens, nors visada turskesi su didziausiu malonumu, zaisdavo su zaisliukais vos ne valanda... as manau kad tai gali but susije ir su tuo, kad vaikas pradejo suprasti, kad jam yra salta, slapia, kad vandeniukas gali griauzt akytes ir pan. Cia panasiai kaip su purvu: kol buvo mazytis isteptos rankutes nekele jokiu emociju, o kai perzenge du metukus staiga pradejo darytis bjauru (net iki asaru)...
O vonioj klykia iki siol kai galva plaunam...
asfaltuota
Siūlyčiau primesti kuo daugiau žaislų. Ypač masinančiai atrodo kamuolys po krano ar dušo srove thumbup.gif kai pili vandenį ant vieno jo krašto, jis pradeda suktis suktis vis greitėdmas. Maniškei net žiauna nuo susižavėjimo nukara- užmiršta visus nenorus, ožius ir puola vonion pas kamuolį...dar kartu lėles maudom, žuvytes visokias, laistytuvėlis irgi super daiktas thumbup.gif Tiesiog siūlau paversti maudynes pačiu smagiausiu ir linksmiausiu žaidimu. Tiesa tai gali išvirsti į atvirkštinę problemą- kauks, kai iš vonios trauksite...
sigitac
Pas mus maudynes irgi buvo didziausias kosmaras, o vaikui jau 4metai buvo. Mokiau ir mokiau ji atlost galvyte, tada vanduo nepateks ant veiduko-juk vanduo ant veido ''badosi''. Vis manim nepasitikedavo, bet kai pamate, kad darant kaip as prasau, tikrai vandens ant veido nepapuola-maudomes be problemu. Ir vonioj su zaislais gali turkstis valanda, ir dusas po mokyklos labai tinka. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.