Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Padidėjęs gimdos tonusas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Nėštumas
ChinChin
Laba diena,

sakykite prašau, kas yra "padidėjęs gimdos tonusas"? vakar gydytoja apžiūrėjo ir pasakė, kad man padidėjęs, bet kai paklausiau, ar tai blogai, sakė kad ne... bet paskaičius internete, lyg suprantu, kad gali būti gresiantis...

mano mažyliui 11 savaičių, maudžiau pilvuką (nežinau ar raisčius ar ką nors dar, nes labai jau apsimetusi, visko bijau dabar). Maudžia ne tik atsistojant ar čiaudint bet ir sėdint darbe ramiai.. visą laiką jaučiuosi įsitempusi, englaiu atpalaiduoti pilvuko.

labai prašau, pasakykite, kas tai yra ir kaip tą tonusą mažinti... Dėkui

P.S. ir dar - kiek žinau, neščiąsias poliklinikoje maždaug nuo 12 savaitės prirašo kažkaip, duoda kortelę su savim nešiotis visą laiką... Bet man 11 sav., pas gydytoją buvau vakar ir nieko nesakė, nedavė jokių kortelių, o ateiti dabar tik rugsėjį, kai jau bus apie 16 sav...

tai kodėl manęs nepradėjo stebėti kaip neščiosios ir kortelės nedavė?..
Rita Matulionytė
Tai, kad gydytoja pastebėjo gimdos tonuso padidėjimą, tai visiškai normalu. Viso nėštumo metu gimda susitraukinėja, ir taip vystosi jos kraujotaka. Moteris gali jausti iki 10 aiškių susitraukimų per dieną.
maudimas pilvo apačioje tokiu nėštumo metu gali būti sąlygotas hormoninių pokyčių, bei pačios gimdos augimu. Susirūpinti reikėtų tik tada, jei pasirodytų kraujingų išskyrų.
Didelio skirtumo, kada Jums duos taip vadinamą nėščiųjų kortelę, tikrai nėra. Visi duomenys užfiksuoti Jūsų konsultacijos kortelėje, ir prireikus visuomet galėsite gauti išrašą.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.