Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip su užsienio kalba svetimoje šalyje?

Apklausa: Ar kalbate laisvai svetima kalba? (193 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Labai ydomu rezultatai.As suprantu,kad kai esi svetimoje salyje,tu privalai mokytis ju kalbos.Bet mane sokiravo vienos lietuvaites zodziai.Mudvi kalbejomes apie anglu kalba.Ji manes klause,o tu cia mokais,gal lankai kursus ir t.t.As sakiau,kad paskaitau namie,o ir darbe stengiuosi kuo daugiau bendrauti su zmonemis,nes man atrodo,kad tai geriausia priemone pramokti kalbai.Nes kai atvykau y svetima salele mano anglu tikrai buvo skurdi,na dabar apie ax.gif ax.gif Reikia dar daug istikro.Reik geros mokytojos,bet cia kita tema.Tai va...O ji praktiskai visiskai be kalbos.As jei ir sakau:
- gal nori as tau atnesiu knygu kur galesi pasiskaitinet,na bent jau truputuka kazka pramoktum.
O ji man ir sako:
-o nea as tai jau nesimokinsiu,nereik man yra kas uz mane pakalbes,lauzysiu as cia savo galva g.gif g.gif
Mano reakcija buvo.... tyla,na ka dar galima pasakyt jei pati visiskai nenori.
Atsakyti
Tai va,ydomu......
Atsakyti
Kur mamos uzsienientes? blink.gif
Atsakyti
as prabalsavau uz pirmaji varianta.mnes kalbu, rasau, skaitua ir bendrauji lebai lengvai, taciau vis tiktai tai ne giimtoji kalba ir akcentyas vis tiek girdisi.
kai tik pradejau draugauti su MB, jo siem man pasake kad PRIVALSU mokytis olandu kalbos. kaip man tada sukilo pyktis! paskaiu kad neprivalaus nieko, nes tuo metu Olandijoj net negyvenau ir neplanavau persikraustyti. tik atsikrausciua pasakaiu, kad mokytis salies kalbos yra nperivaloma, bet pageidautina, tai kaip pagarbos zenklas tai salai kuri tapo tau namais.
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks @ 2006 07 16, 13:54)
Kur mamos uzsienientes? blink.gif


Puse cia dalyvaujanciu mamu dar miega, kitoms - sekmadienio popiete, per kuria turbut nesedi prie kompiuterio. Be to, reikejo tema paskelbti ne subforume, o uzsienio mamu pagrindiniam forume, ten ji butu daugiau pastebeta.
Atsakyti
TAi nieko palauksim smile.gif Laiko yra daug wink.gif
Atsakyti
Sandriuks, bet tu pirma pasižiūrėk į save-kiek gramatinių klaidų darai rašydama lietuviškai. doh.gif
Atsakyti
NU AS KAIP ISTEKEJAU UZ UZSIENIECIO TAI IR ISMOKAU ANGLU KALBOS,O RASYT IRGI PARASAU,BET PASITAIKO IR KLAIDU PADARAU,TIEK KALBOJ,TIEK RASYME,BET TURIU GERU DRAUGU,TAI JAI KA IR PARASAU NETEISINGAI,MANE PATAISO.AS SUSISNEKET TAI LENGVAI SUSISNEKU,BET DAR MAN VIS MOKINTIS IR MOKINTIS.MANE DABAR SUNUS MOKINA KAIP REIKIA ZODZIUS TARTI,JAI JAM KNYGA SKAITAU ANGLISKAI,NOR JIS NEGALI MANES TAISYTI KAIP SNEKU SU JUO LIETUVISKAI. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 07 16, 14:20)
Sandriuks, bet tu pirma pasižiūrėk į save-kiek gramatinių klaidų darai rašydama lietuviškai. doh.gif

Tema ne apie tai.O jei pradetume visu cia klaidas taisyti.....
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 07 16, 06:20)
Sandriuks, bet tu pirma pasižiūrėk į save-kiek gramatinių klaidų darai rašydama lietuviškai. doh.gif


Tą patį norėjau pasakyti mirksiukas.gif.

Tema gal ir ne apie tai, bet apie KALBĄ smile.gif.

Anglų kalba skaitau, kalbu ir rašau laisvai smile.gif. Vilniaus Universitete baigiau anglų kalbą ir literatūrą, virš pusės metų iškart po Universiteto baigimo gyvenau ir dirbau Anglijoj, dirbau vertėja ir kitokius anglų kalbos reikalaujančius darbus dar Lietuvoje smile.gif.

Užtat čia atvažiavau faktiškai be specialybės, nes tik susikalbėti ir temokėjau bigsmile.gif.
Atsakyti
Matau geru konsultanciu galesiu susirast.Patinka tokie zmones is kuriu galiu kazko ismokt lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks @ 2006 07 16, 11:31)
Matau geru konsultanciu galesiu susirast.Patinka tokie zmones is kuriu galiu kazko ismokt lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  aciuks.gif


Šiaip tai lietuvių kalbos gramatikos moksleiviai išmoksta (arba neišmoksta) vidurinėj mokykloj mirksiukas.gif. Konsultacijos čia vargiai bepadės ax.gif.
Atsakyti