Aš jau keli metai perku tik pilstomą aliejų su priedais. Dažniausiai kepimui - saulėgražų su baravykais šalto spaudimo, salotoms su baziliku. Moliūgų man visai nieko ant silkės. O Abrikosų kauliukų ir mogdolų riešutų pilu į kremą veidui
Klaipėdoje yra firminė aliejaus parduotuvė ir ten pasirinkimas labai didelis. Labiausiai džiaugiuosi, kad tie aliejai yra beveik bekvapiai.
Klaipėdoje yra firminė aliejaus parduotuvė ir ten pasirinkimas labai didelis. Labiausiai džiaugiuosi, kad tie aliejai yra beveik bekvapiai.
QUOTE(Jūružė @ 2006 10 12, 08:37)
Aš jau keli metai perku tik pilstomą aliejų su priedais. Dažniausiai kepimui - saulėgražų su baravykais šalto spaudimo, salotoms su baziliku. Moliūgų man visai nieko ant silkės. O Abrikosų kauliukų ir mogdolų riešutų pilu į kremą veidui
Klaipėdoje yra firminė aliejaus parduotuvė ir ten pasirinkimas labai didelis. Labiausiai džiaugiuosi, kad tie aliejai yra beveik bekvapiai.
Klaipėdoje yra firminė aliejaus parduotuvė ir ten pasirinkimas labai didelis. Labiausiai džiaugiuosi, kad tie aliejai yra beveik bekvapiai.
o kur Klaipėdoj?
QUOTE(Jūružė @ 2006 10 12, 07:37)
Aš jau keli metai perku tik pilstomą aliejų su priedais. Dažniausiai kepimui - saulėgražų su baravykais šalto spaudimo, salotoms su baziliku. Moliūgų man visai nieko ant silkės. O Abrikosų kauliukų ir mogdolų riešutų pilu į kremą veidui
Klaipėdoje yra firminė aliejaus parduotuvė ir ten pasirinkimas labai didelis. Labiausiai džiaugiuosi, kad tie aliejai yra beveik bekvapiai.
Klaipėdoje yra firminė aliejaus parduotuvė ir ten pasirinkimas labai didelis. Labiausiai džiaugiuosi, kad tie aliejai yra beveik bekvapiai.
QUOTE(Lindra @ 2006 10 12, 12:52)
o kur Klaipėdoj?
Jūruže, atsakyk atsakyk... Niekad apie tai nebuvau girdėjus....
Mes tai perkam Natura. Kazkada buvau pirkus alyvuogiu, bet man jis labai nemalonus, o i salotas det tai is viso apetita prarandu
Papildyta:
Mes tai perkam Natura. Kazkada buvau pirkus alyvuogiu, bet man jis labai nemalonus, o i salotas det tai is viso apetita prarandu
Papildyta:
Mes tai perkam Natura. Kazkada buvau pirkus alyvuogiu, bet man jis labai nemalonus, o i salotas det tai is viso apetita prarandu
QUOTE(Lindra @ 2006 10 12, 13:52)
o kur Klaipėdoj?
kiek zinau, senajame turguje,tame pastate ,kur seniau buvo audiniai,dabar lygtai ukines prekes (turgaus gale,kur darzovemis prekiaujama) ten yra ivairiu prieskoniu ir pilstomo aliejaus parduotuve
Šiandien laabai ilgai stovėjau prie visokių aliejų, actų, balsamicų lentynos... apžiūrėjau ir kokių tik aliejų neatradau... pradedant paprastu alyvuogių, baigiant moliūgo sėklų aliejum... ir dar ten visokios egzotikos buvo pilna... tai vat iš tos daugybės išsirinkau graikiškų riešutų aliejų salotoms, vištienai (rašo, kad su žuvim irgi tinka ) ir migdolų aliejų - šitas daugiau į visokius kepinius dėti, skoniui švelniam ir kvapui... reiks išbandyt rytoj...
ir dar tiesa nusipirkau balto Modenos balzamiko.. saločikėms irgi..
ir dar tiesa nusipirkau balto Modenos balzamiko.. saločikėms irgi..
Ar naudojat ir kaip moliūgų sėklų aliejų?
QUOTE(graphke @ 2006 02 07, 14:51)
mm.. friutirinems aliejus geriausiai tiktu palmiu, tuomet galetum kepti ant jo iki 10 kartu, jei jis maisytas su kitu, dazniausiai ant etikeciu rasoma gruzdinimo, tuomet galesi kept maziau kartu, nes susidaro nuodingosios medziagos. tokie aliejaus kaip rapsu, saulegrazu ar kt. nepatariu pilt i gruzdintuves, nes antra kart reikes pilt laukan, mat jiems kepant aukstoj temperaturoj susidaro koncerogenines medziagos, kurios yra nuodingos musu organizmui. o jau nebereikalinga alieju labai lengvai galima supilt i koki buteli ir i siuksliu deze.
Fritiūrinei naudoju tik palmių aliejų. Bet gal jūs žinote ką geriausia pirmus kartus jame kepti? nes jei pirmą kartą iškepi jame mėsą, tai jau antrą kartą nepanaudosi, nes atsiranda kažkokių apdegusių gabalėlių, lygiai tas pats su koldūnais įdarytais mėsa. ką geriausia kepti pirmus kartus, kad tas aliejus išliktu skaidrus? bulves, daržoves ar dar kažką?
O dėl tų kvapiųjų aliejų, tai ma irgi labai įdomu būtu sužinoti, čia kiek skaičiau, tai jūs trinate, česnakus, prieskonius. O kaip jei dėti tiesiog šviežią šakelę, na kaip būna pardavime? Ar deda, tik dėl grožio? Be to aš net nežinau kur tokį aliejų (su prieskoniais) naudoti? Nes turbūt kaip ir kievieną prieskonį reiktų naudoti skirtingiems patiekalams?
Naudoju saulegrazu alieju ,,Natura".
Natura
QUOTE(ryyd @ 2007 06 03, 23:01)
Natura
As irgi perku tik Natura , o savo mazei i darzoviene pilu Aniros moliugu seklu alieju, jis man super ir daaaug visokiu mikroelementu turi