Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Aliejus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
pelytė
QUOTE(Sophi @ 2009 03 22, 23:44)
Sako, kad kepimui alyvuogių nelabai - kažkaip jis ten karščiui neatsparus unsure.gif
*



As jau ne pirmi metai naudoju vien tik alyvuogių aliejų,visad pazystami iš Ispanijos atvešdavo po 5 L.Dabar jau žiūriu mažai beliko ,o į Ispaniją nelabai reisuoja tai teks tenkintis matyt saulėgražų verysad.gif.Siaip as ir kepu ir salotas darau su alyvuogių aliejum ir nieko nesidaro ten jam schmoll.gif
Ata74
Saulegrazu:

1. Natura
2.Floriol
3.Vilniaus
Sophi
QUOTE(pelytė @ 2009 03 23, 14:53)
Siaip as ir kepu ir salotas darau su alyvuogių aliejum ir nieko nesidaro ten jam schmoll.gif

Plika akim ir nepamatysi - chemiškai ten kažkas skyla ar pan.
Dabar esu nusipirkus nerafinuoto saulėgrąžų, bet dar nebandžiau. Įdomu, kas per velnias.
pelytė
Aš nusipirkau alyvuogiu aliejaus maximoj akciinio bet jauciu š....Pripratau prie gero extra aliejaus. blush2.gif
ARN Paukstes
mes visada perkam alieju metaliniuose ar aliuminiai ten buteliai net nezinau. Buna alyvuogiu, kukuruzu aliejus. Mums labai patinka. Nemegstu saulegrazu aliejaus, per daug jauciasi jo kvapas man nemalonus kepant.



Sanrema
Kepimui man patinka Natura pirmo salto spaudimo, neturi jokio kvapo ir skonis super thumbup.gif
dynamite
As irgi tik natura perku drinks_cheers.gif Aisku, reikia ziureti, kad nebutu Rusijos gamybos, kaip Iki buvo. Padare didziule nuolaida, o tada paaiskejo, kad cia ne argentinietiskas, o Rusijoje gamintas, todel ir kokybe buvo prasta, daug zmoniu skundesi unsure.gif

QUOTE(ajel @ 2009 03 24, 17:52)
Kepimui man patinka Natura pirmo salto spaudimo, neturi jokio kvapo ir skonis super thumbup.gif
*


Cuca
Preku tik graikiska extra virgin alieju ir graikiskas tikras alyvuoges smile.gif
Sophi
QUOTE(Cuca @ 2009 03 30, 13:13)
Preku tik graikiska extra virgin alieju ir graikiskas tikras alyvuoges smile.gif
*


g.gif O ispaniškos pvz. jau netikros g.gif
gundez
Keliu alieju vertingosios savybes:

http://www.sodospalvos.lt/Sveikatai_ir_gro...Zoleliu_aliejai
Sophi
Ar teisybė, kad nerafinuotas aliejus (pvz., saulėgrąžų) netinka kepimui?
*Svajone*
naudoju saulėgrąžų aliejų Natura ax.gif
mute7
QUOTE(Supergirl @ 2005 07 17, 12:15)
Spintelėje laikau ir paprastą, ir alyvuogių aliejų. Kažkodėl neatrodo man, kad jis taip gali sugesti, o juo labiau- nuodingas medžiagas skleisti  ax.gif
*


drinks_cheers.gif

QUOTE(Lina444 @ 2009 06 12, 22:22)
naudoju saulėgrąžų aliejų Natura  ax.gif
*


mes kasdieniniam kepimui naudojam ir Natura drinks_cheers.gif
Solopgang
Sveikos,
ar perkat is cia kas alieju? kai kokybe/kainos?

Rudugys
*macchiato*
Natura kasdieniam kepimui naudoju, o salotoms turiu alyvuogiu aliejaus 4u.gif
info.percea
Naudojam tik alyvuogių aliejų smile.gif
GAPO
Sveikos, kadangi diskutuojate apie aliejus, gal kam naudinga bus ši informacija, rašiau darbą apie sveiką gyvenimo būdą, tai teko paliesti ir riebalus.
Riebalai yra sudaryti iš glicerolio, riebalų rūgščių ir kitų sudėtinių dalių

Riebalų rūgštys yra sočiosios (palmitino ir stearino), mononesočiosios (oleino) ir polinesočiosios (linolo, linoleno, arachidono ir kt.). Mono ir polinesočiosios rūgštys, jei nevartojama per daug riebalų, sveikatai nekenkia ir mažina cholesterolio kiekį.
Alyvuogių ir rapsų aliejuose daugiau yra mononesočiųjų riebalų rūgščių.
Daugiausia linolo rūgšties yra saulėgrąžų, sojų, kukurūzų aliejuose. Linoleno rūgšties yra sėmenų, rapsų, linų, kanapių, sojų aliejuose, jūrų žuvų taukuose. Tik linolo ir linoleno riebalų rūgštys yra nepakeičiamos, nes žmogaus organizmas jų visiškai nesintetina. Polinesočiosios (linolo ir linoleno) riebalų rūgštys yra nepatvarios. Jas kaitinant iki didesnės temperatūros, lengvai pasigamina prekancerogeninės medžiagos.
Čia padariau išvadą, kad kaitinimui labiausiai tinka alyvuogių aliejus, būtent dėl to, kad prekancerogeninių medžiagų susidarymo temperatūra juose yra palyginti aukšta, t.y. greičiausiai nesusidaro. Dėl rapsų aliejaus susilaikysiu, nes yra skirtingų nuomonių apie jį.
Beje, ypač daug sočiųjų riebalų rūgščių yra kokosų riešutų bei palmių aliejuose. Tad gerai pagalvokite valgydami gruzdintas bulvytes mirksiukas.gif .
Išvada: aliejai- tai vieninteliai organizmui nepamainomi riebalai.
Beje, aliejaus galiojimo laikas priklauso nuo gamybos būdo.
Bendra info apie skirtingus aliejų gamybos būdus ir rūšis.
Būkit sveiki 4u.gif
Sophi
QUOTE(GAPO @ 2010 01 30, 20:26)
Čia padariau išvadą, kad kaitinimui labiausiai tinka alyvuogių aliejus, būtent dėl to, kad prekancerogeninių medžiagų susidarymo temperatūra juose yra palyginti aukšta, t.y. greičiausiai nesusidaro.

tai tinka tik rafinuotam alyvuogių aliejui, nerafinuoto (extra virgine) nereikėtų kaitinti daugiau kaip iki 175 C, todėl kepimui jo geriau nenaudoti ax.gif
Priscila
Kepimui - Natura, o visam kitam - alyvuogių.
Rapola
QUOTE(Priscila @ 2010 01 30, 22:29)
Kepimui - Natura, o visam kitam - alyvuogių.
*


sutinku thumbup.gif
Sophi
Kuo jums tas "Natura" toks ypatingas? Man jis nesiskiria nuo kitų gerų saulėgrąžų aliejų rolleyes.gif
fragila
Naudoju alyvuogiu alieju salotom, saulegrazu kepimui.
*tigriukas*
Naudoju Alyvuogiu salto spaudimo, nerafinuota alieju.
labai geras puslapiukas pasiskaitineti thumbup.gif
http://www.aliejus.com/aliejai
svaraine
QUOTE(Sophi @ 2010 02 01, 21:45)
Kuo jums tas "Natura" toks ypatingas? Man jis nesiskiria nuo kitų gerų saulėgrąžų aliejų rolleyes.gif
*


NATURA ypatingas tuo, kad jis nepatenka į modifikuotų aliejų sąrašą. Cituoju:
"Genetiškai modifikuoti augaliniai aliejai, kurie pagaminti iš genetiškai modifikuotų sojų pupelių arba į kurių sudėtį įeina aliejus, pagamintas iš genetiškai modifikuotų sojų pupelių, – Tautas, Aukselis, Grace, Jasmine, Brolio, Optima linija, Luccia, Omili, Huilor, Sodžiaus, Kolumbo, Saulutė, Augalinis aliejus, Oilio, Perla, Tėviškės, Coroli, Dolores, Lankų, Flarina, Karolina, Maxima."
Be to, šis aliejus yra šalto, pirmo spaudimo. Gaila tik, kad rafinuotas verysad.gif
Taip pat OBELIŲ aliejus nepatenka į blogąjį sąrašą. Jis pirmo spaudimo, bet vėlgi rafinuotas...
Sophi
QUOTE(svaraine @ 2010 04 24, 13:01)
NATURA ypatingas tuo, kad jis nepatenka į modifikuotų aliejų sąrašą. Cituoju:
"Genetiškai modifikuoti augaliniai aliejai, kurie pagaminti iš genetiškai modifikuotų sojų pupelių arba į kurių sudėtį įeina aliejus, pagamintas iš genetiškai modifikuotų sojų pupelių, – Tautas, Aukselis, Grace, Jasmine, Brolio, Optima linija, Luccia, Omili, Huilor, Sodžiaus, Kolumbo, Saulutė, Augalinis aliejus, Oilio, Perla, Tėviškės, Coroli, Dolores, Lankų, Flarina, Karolina, Maxima."
Be to, šis aliejus yra šalto, pirmo spaudimo. Gaila tik, kad rafinuotas  verysad.gif
Taip pat OBELIŲ aliejus nepatenka į blogąjį sąrašą. Jis pirmo spaudimo, bet vėlgi rafinuotas...
*


Be "Naturos" dar yra n aliejaus rūšių, nepatenkančio į tą sąrašą ax.gif
svaraine
QUOTE(Sophi @ 2010 04 24, 17:31)
Be "Naturos" dar yra n aliejaus rūšių, nepatenkančio į tą sąrašą ax.gif
*


Pilnai tikiu, kad yra jų ir daugiau. Tik parašiau tuos, kuriuos pati paskutiniu metu naudoju, nes anksčiau pirkdavau bet ką ir per daug nesigilindavau.
Obeta
salotoms labai skanu graikiškų riešutų aliejus rolleyes.gif ir kepiniams jis gerai, nes nėra kvapo ax.gif
Saldainė
Mes nenaudojame aliejaus, jau ypatingais atvejais ir tai kai kas nors ateina i svecius. Kepu kai reikia ant keptuves, kur nereikia riebalu, salotoms naudoju citrina ar neriebu jogurta, o jei norisi ka nors troskinti, tai ant kokoso pieno g.gif
rsc
QUOTE(-Radė @ 2010 06 23, 16:50)
salotoms labai skanu graikiškų riešutų aliejus  rolleyes.gif ir kepiniams jis gerai, nes nėra kvapo  ax.gif
*


Jis kaip tik turi labai malonu skoni ir kvapa bigsmile.gif
skanu_skanu
QUOTE(rsc @ 2010 07 10, 23:31)
Jis kaip tik turi labai malonu skoni ir kvapa bigsmile.gif
*


Graik.riesutu aliejus tikrai turi labai malonu skoni 4u.gif
Mr.Love
O koksai aliejus būtų ZZZZUPER košėms pagardinti ? Pvz.grikių, ryžių ..

smile.gif
Sasuke
Kepimui alyvuogių Boromeo Extra Virgin cooking, taip pat Obelių saulėgrąžų/rapsų aliejus.

Salotoms šiuo metu Olvios - Organic PDO Mylopotamos N.Rethymnon (graikiškas), bet labiau man patinka El Greco (taip pat graikiškas).

Pastaruoju metu neretai naudojam ir nerafinuotus "Obelių" ir "Tyras" saulėgrąžų ir rapsų aliejus..

Vienur rašo, jog kasdien naudoti nerafinuoto aliejaus nerekomenduojama, nes jie nėra išvalyti nuo kenksmingų cheminių medžiagų.. Nors aliejuje jų yra ir labai nedaug, bet kasdien naudojant, jos gali kauptis organizme ir sukelti ligas.. Žinoma, čia tiesa ar ne - nežinau. Vienur nerafinuotus labai giria (sveikiausi), o va kitur dviprasmiška informacija..

Taip pat pilna visokių gandų apie rapsų aliejus, jog nerekomenduojama vartoti žmonėms, sergantiems širdies ligomis, nes aliejuje gali būti pilnai/dalinai nepašalinta eruko rūgštis. Vėlgi, čia tiesa ar ne - neaišku. Nes gamintojai privalo rūgštį pašalinti, o ar šalina, kas žino :]

Šiaip kepimui kažkokio konkretaus ir neišsirenkam.. Gal ką gero pasiūlytumėt?

P.S Gal kas naudojate ryžių alieju kepimui?
PP.S Teko naudot ekologišką saulėgrąžų aliejų Mr. Bio Village. Skonis patiko.
Tik va internete tokio nerandu... (Rašo, kad pagamintas Prancūzijoj)
Slabake
Visą laiką viskam naudojau alyvuogių aliejų (dažniausiai pirkdavau Virgin), tačiau paskutiniu metu keletas nupirktų Virgin tipo alyvuogių aliejaus butelių turėjo labai keistą skonį, dėl kurio nebesinori keptų patiekalų. Ar kas nors žino, kodėl tas šalto spaudimo aliejus turi keistą skonį? Labiausiai pasijaučia kepant, toks įspūdis, kad kažkokių chemikalų yra, tačiau tas skonis išlieka ir naudojant salotose. Gamintojų vieno neprisimenu, lygtai "Grand" (pirkau Norfoje ir Maksimoje), o kitas - Montevergine, "Olio Vergine d'Oliva".
regna
QUOTE(Slabake @ 2010 09 28, 14:53)
Visą laiką viskam naudojau alyvuogių aliejų (dažniausiai pirkdavau Virgin), tačiau paskutiniu metu keletas nupirktų Virgin tipo alyvuogių aliejaus butelių turėjo labai keistą skonį, dėl kurio nebesinori keptų patiekalų. Ar kas nors žino, kodėl tas šalto spaudimo aliejus turi keistą skonį? Labiausiai pasijaučia kepant, toks įspūdis, kad kažkokių chemikalų yra, tačiau tas skonis išlieka ir naudojant salotose. Gamintojų vieno neprisimenu, lygtai "Grand" (pirkau Norfoje ir Maksimoje), o kitas - Montevergine, "Olio Vergine d'Oliva".
*



Slabake,

reikia žiūreti,kaip alyvu aliejus yra apdorotas{kokiu būdu} yra mechaninis būdas.

Aš,visai nesenai suzinojau,kad į alyvu aliejų pripila kelių rūšių.

Ir jeigu paemus šitus pigesnius alyvų aliejus,jų visų skonis kazkoks keistas.

Nesenai viename iš P.C.nuipirkau tamsiame butelyje alyvu aliejaus,skonis gana geras,aisku ir kaina didesnė.

Man patinka graikinių riešutų,moliūgų aliejai.
Skaiiistė
Aš dažniausiai naudoju saulėgrąžų aliejų,alyvuogių retais atvejais(salotos ir pan.), o jei kepu mėsą tai kepu ant taukų,skonis nepalyginamai geresnis ir mėsa minkštesnė būna smile.gif
ligiukss
Labukas , o koks aliejus geresnis? Rafinuotas ar ne? g.gif
Borzika
QUOTE(svaraine @ 2010 04 24, 12:01)
Taip pat OBELIŲ aliejus nepatenka į blogąjį sąrašą. Jis pirmo spaudimo, bet vėlgi rafinuotas...
*

Bet yra ir nerafinuoto smile.gif
Gal galite įkelti to sąrašo nuorodą? 4u.gif
QUOTE(ligiukss @ 2010 11 17, 19:34)
koks aliejus geresnis? Rafinuotas ar ne?
*

Nerafinuotas.
ligiukss
QUOTE(Borzika @ 2010 11 25, 08:31)

Nerafinuotas.
*


Ačiukas biggrin.gif
Inevitable
Sveikos,
Gal kas esat naudoje ir zinot kur pritaikyti 'Red Palm Oil' (Raudonasis palmiu aliejus) ? Internete si ta radau, bet noretusi isgirsti realiai naudojusiu isminti biggrin.gif Ne pati pirkau tai taip ir gavosi..O reikejo tik blynam aliejaus lotuliukas.gif O cia uz tokia kaina doh.gif auksiniai blynai gautusi biggrin.gif
Sophi
QUOTE(ligiukss @ 2010 11 17, 19:34)
Labukas , o koks aliejus geresnis? Rafinuotas ar ne? g.gif
*


kepti rafinuotas, salotoms nerafinuotas.
Nr1
QUOTE(Sophi @ 2011 01 14, 21:28)
kepti rafinuotas, salotoms nerafinuotas.
*




o kodėl kepti geriau rafinuotas? kad kvapo neturi? g.gif
Nežinau ar gerai darau, bet aš perku tik nerafinuotą, ir kepu su juo. Skaičiau kažkur, kad rafinuotas yra jau apdirbtas, iš jo pašalinamas kvapas, todėl nerafinuotas yra geriau
Sophi
QUOTE(Nr1 @ 2011 01 15, 00:17)
o kodėl kepti geriau rafinuotas? kad kvapo neturi? g.gif
*


todėl, kad jame yra medžiagų, neatsparių aukštai temperatūrai - jos dega ir susidaro kancerogenai... iš rafinuoto aliejaus tos medžiagos yra pašalintos.
regna
Vakar žiūrėjau Lino laidelę,pasakojo ,kai tik apie alyvų aliejų.

Jis sakė,jeigu alyvuogės yra užaugintos pietų Italijoje -aliejus bus kartesnis,jeigu šiaurinėje Italijoje-švelnesnis.
Gal kam bus aktualu.

PC.iki yra alyvuogiu aliejus jis tinka kepimui.

Ir kaina yra prieinama,vieno ltr. talpos.
Šaltmėtė
QUOTE(Sophi @ 2011 01 15, 17:07)
todėl, kad jame yra medžiagų, neatsparių aukštai temperatūrai - jos dega ir susidaro kancerogenai... iš rafinuoto aliejaus tos medžiagos yra pašalintos.
*


Tai čia labai priklauso koks aliejus. Ar jūs kalbate tik apie kokį nors saulėgrąžų ar rapsų? (tokių pas mane namie, tiesą pasakius, išvis nerasta).
Yra aliejų, kurie būdami nerafinuoti, yra atsparūs aukštai temperatūrai.
Kepu šiaip ką nors labai retai, tai naudoju alyvuogių arba sezamų aliejų.
Sophi
QUOTE(regna @ 2011 01 15, 18:46)
Vakar žiūrėjau Lino laidelę,pasakojo ,kai tik apie alyvų aliejų.
*


Man švelniausias atrodo graikiškas alyvuogių aliejus smile.gif

QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 01 15, 19:06)
Tai čia labai priklauso koks aliejus. Ar jūs kalbate tik apie kokį nors saulėgrąžų ar rapsų? (tokių pas mane namie, tiesą pasakius, išvis nerasta).
*


Tai galioja visam aliejui. Alyvuogių aliejus - taip, atsparesnis už saulėgrąžų ar rapsų, bet kepti taip pat geriau rinktis rafinuotą ar bent maišytą smile.gif
Šaltmėtė
QUOTE(Sophi @ 2011 01 15, 20:53)
Man švelniausias atrodo graikiškas alyvuogių aliejus smile.gif
Tai galioja visam aliejui. Alyvuogių aliejus - taip, atsparesnis už saulėgrąžų ar rapsų, bet kepti taip pat geriau rinktis rafinuotą ar bent maišytą  smile.gif
*


Na, aš remiuosi graikiška patirtim. Ten naudojamas vienas vienintelis aliejus viskam, iš tos pačios statinės semiama smile.gif o širdies ligomis sergama mažiausiai.
laurarrr
man geriausias extra virgin alyvuogiu aliejus smile.gif
regna
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 01 15, 22:05)
Na, aš remiuosi graikiška patirtim. Ten naudojamas vienas vienintelis aliejus viskam, iš tos pačios statinės semiama smile.gif o širdies ligomis sergama mažiausiai.
*


Šaltmėte, 4u.gif ,gal galėtai plačiau pasidalinti ta graikiška patirtimi? 4u.gif
Jolirta
Pasidalinkit kur vilniuje isskyrus pc perkate aliejus. Big pastebejau nauja parduotuve aliejus. Gal jau teko pirkti?
Slabake
QUOTE(Jolirta @ 2011 02 07, 23:10)
Pasidalinkit kur vilniuje isskyrus pc perkate aliejus. Big pastebejau nauja parduotuve aliejus. Gal jau teko pirkti?
*



Žirmūnuose, tiksliau Šiaurės miestelyje (Žukausko gatvėje) yra specializuota parduotuvė "Aliejus", mačiau, kad joje pardaavinėjamas aliejus, prieskoniai, arbatos. Dar ten nesilankiau, tik pro šalį porą kartų ėjau.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.