Aš savo vaiką irgi anksti pradėjau pratinti prie puoduko. Sėdėjo tol, kol išmoko pats nuo jo atsistoti. Dabar jokiais žaislais ar žaidimais jo ant to puoduko neišlaikysi. Netgi kai nesodini, o tik palaikai virš puodo, pradeda muistytis ir pykti. O vasarą mes net bute jį plikutį paleidžiame. Kadangi bute kilimų beveik nėra, tai padaręs balutę ant jos dažnai paslysta ir pargriūna, bet ir tai jo neskatina daryti ant puoduko, nors paklaustas, kur reikia daryti sisi, visada nueina ir parodo į puoduką.
Čia kažkas rašė, kad geriau marlinės palutės nei sauskelnės, taip pat šnekėjo apie įklotus per menstruacijas. Na, kai aš prisimenu laikus, kai moterims įklotų pirkti nebuvo ir reikėjo pačiai kombinuotis iš marlės ir vatos, tai jau šimtą kartų geriau ir patogiau pirktiniai. Taip pat manau ir apie sauskelnes - aš geriau dedu vaikui jas negu palutes. O dėl sauskelnių ir nevaisingumo - taip, užsieny nevaisingumo problema didelė. Bet ar tikrai dėl to kaltos sauskelnės? Kol kas dar neskaičiau nė vieno tai įrodančio mokslinio straipsnio. Aš labiau būčiau linkusi kaltinti užterštą aplinką ir labai įtemptą, stresinį gyvenimo būdą.
aš nuo 10mėn. dienom nebenaudoju sauskelnių, maunu trusikučius su merliukais ir sodinu ant puoduko. tai jei visiškai nenori, tai net nesėda, o padariusi irgi staigiai keliasi. kol kas pasiekimai tokie. na, kakučiai irgi greičiau gaunasi ant puoduko
o kada galima tikėtis, kad pati pasakys/parodys į puoduką? p.s. kartais nelabai nori sėstis, tai užtenka sudomintikokiu daiktu. jeigu jai laikas - iškart padaro.
Aš savo pupa ant puodo sodinu maždaug nuo 10 mėn.
Kartais pasiseka kartais ne,bet jau pastebiu,kad jei ji nori ,tai sako kuku(ji taip ir siusiu vadina) O seip tai namie ji pas man be pampersu buna ir man visai nesunku jos balutes ar torčiukus valyti
cia nuo kiekvieno vaikelio charakterio priklauso kada jis prades noreti daryti ant puodelio.
QUOTE undefined vilma
Aisku vysnia,kad iklotai geriau,nei rusu laiku nesamones.As tik norejau atkreipt mamyciu demesi i tai,kaip mes jauciames su jais ir kaip be ju[kai baigias musu dienos].Tai supraskit,kad vaikas jaucias taip pat.Marliniai vyst.geriau tuom,kad nesutina odos ir vos prisisiojus pakeiciam sausu,o sauskelnes laikom net kelis kart pasisiojus.Man patiko vienos mociutes zodziai''vaikas turi nesiot tualeta prie subinytes].Kategoriskai nesu pries sauskelnes.Labai saunu,kad mes ju deka galim ramiai miegot nakti,keliauti be maiso kelniu,vystyklu.
QUOTE(petelne @ 2006 07 16, 16:43) Man labai gaila vaikuciu,kurie yra ikalinti sauskelnese ... As savo abu vaikus nuo 6-7men prie puodo pratinau,ir gan anksti abu pradejo patys daryt.[na cia jau pasigyriau,nebutinai visi tokie turi but]Prasau atsiliept mamytes i si mano nerima. Petelne, pritariu tau 100 %. Aš ir pati savo mažių nuo 6 mėn. sodinau ant puodo. Negaliu teigti, kad jis į tą puodą darė sąmoningai, bet kad jam išsivystė toks refleksyvus įprotis, tai galiu drąsiai patvirtinti Aišku, mano mažius dabar pradėjo vaikščioti, tai ant puodo jį daug sunkiau nulaikyti, nes iškart bando stotis ir labai dažnai pasitaiko taip, kad sisiukas nuteka ant žemės šalia puodo Palinkėsiu sėkmės bei kantrybėms visoms mamoms, kurios bando pratinti savo vaikiukus prie puodo
Vilma/ Smagu,kad zinot,kad dar yra mamyciu vargstanciu savo vaikelio labui.
Savo mažaja ant puoduko pradėjom sodinti nuo 9 mėn. Dabar metai ir 3 mėn. tai kai nori ant puoduko (o jis stovi prie lovos) visada ji paima ir pastato ant lovos bei sako a-a.
Nuo pat tada kai tik gimus iš ligoninės atvažiavom namo iki 2 mėn. pampersus dėdavau tik nakčiai. Nuo 2 mėn. atsisakiau ir užsiemiau palučiu skalbimu, nes labai šuto odelė. Kai atsisakėm sauskeliu labai greitai išsigydėm. Dabar su sauskelnėm važiuojam tik į polikliniką. Beje yra problema: svečiuosi ne visada prašosi, o prekybos centre daugybę kartu, ir aišku beveik visada meluoja
Bet as manau kad daug kas priklauso ir nuo sauskelniu kokybes- yra tokiu, kurios taip gerai sugeria, kad nuemus net nesupranti ar jos "pilnos" ar jos "sausos"....
O siaip tai as irgi pritariu, kad jei yra salygu, vasara labai smagu vaikuciams lakstyt be jokiu sauskelniu, bet juk yra tokiu mamu, kurios turi 2-3 vaikus, kurios ir dirba namuose, na tikrai tokiu atveju jei gyvena bute negali tos laisves suteikti vaikuciui...bet tai nereiskia kad jos blogos mamos, ar maziau vaikuti myli.... O del vystyklu medvilniniu naudos, tai labai abejoju... na nezinau, man tie vystyklai kazkaip " nelimpa"
o mano gyditoja sake bent pora valandu per diena palaikyt maza be pampersu..tai mes taip ir stengemes,o ant puodo dar nenori sestis
QUOTE(petelne @ 2006 07 18, 19:36) Aisku vysnia,kad iklotai geriau,nei rusu laiku nesamones.As tik norejau atkreipt mamyciu demesi i tai,kaip mes jauciames su jais ir kaip be ju[kai baigias musu dienos].Tai supraskit,kad vaikas jaucias taip pat.Marliniai vyst.geriau tuom,kad nesutina odos ir vos prisisiojus pakeiciam sausu,o sauskelnes laikom net kelis kart pasisiojus.Man patiko vienos mociutes zodziai''vaikas turi nesiot tualeta prie subinytes].Kategoriskai nesu pries sauskelnes.Labai saunu,kad mes ju deka galim ramiai miegot nakti,keliauti be maiso kelniu,vystyklu. Norėčiau pasvarstyti. Jum gal dar neteko, bet buvo tokie laikai, kai nebuvo normalių įklotų, tai tekdavo dėtis ką turi. Man ameniškai geriau su įklotais. Pabandykite su marliukais. Įdomu kaip jausitės? Manau kol vaikai nedaro ant puoduko geriau sauskelnės. Auginau didįjį su merliukais, nes pampersų nebuvo (atsirado kai jau ant puodo darė) - vargo vakarienė. Ryte kol vaikas miega ką nors nuveiktum, bet reikia didžiulius puodus virinti, džiovinti, po to išliginti. Tai vaiko auginimą prisimenu kaip didžiausią košmarą. Taip ir laukdavau vasaros.
Mes 1,2m kaime kai gražus oras vasarą net kalbos apie pampersus nebuvo. Naktim nuo devynių mėn stengiuosi migdyti be pampersų. Ant puoduko nenori sėdėti. Per prievartą nesodinu, tik kai jam nuoatika palaikau virš puoduko, jeigu pagaunam, labai giriu. Pasiekimas, kai sysioja, kiša rankytę po srove ir sako pššš.Pas mus pastebėjau tokį dalyką: kai su pampersu būna, nesako pššš. Dabar dryzynuose galima prisipirkti daug kelnių net kai šalta tik su triusikiukais ir kelnytėm leisti bėgioti. Nereikės nei marlių. O dėl nevaisingumo, tai aš labai nesidomėjau, bet bijau. Tikiu tom kalbom bent iš dalies. Juk pampersas šutimą tai duoda.
QUOTE(vailija @ 2006 07 22, 16:17) Norėčiau pasvarstyti. Jum gal dar neteko, bet buvo tokie laikai, kai nebuvo normalių įklotų, tai tekdavo dėtis ką turi. Man ameniškai geriau su įklotais. Pabandykite su marliukais. Įdomu kaip jausitės? Manau kol vaikai nedaro ant puoduko geriau sauskelnės. Auginau didįjį su merliukais, nes pampersų nebuvo (atsirado kai jau ant puodo darė) - vargo vakarienė. Ryte kol vaikas miega ką nors nuveiktum, bet reikia didžiulius puodus virinti, džiovinti, po to išliginti. Tai vaiko auginimą prisimenu kaip didžiausią košmarą. Taip ir laukdavau vasaros. pritariu tau... bet jau nuo metu viska panele i puoda dare...
pirmąjį sūnelį ant puodo pradėjau sodinti apie 7 mėn. ir pampersų reikėdavo tik į lauką ir nakčiai, kambary leisdavau būti su triusikėliais, kartais dar palytę įdėdavau. Kai vaikui buvo apie metus, pats jau pasiprašydavo į tualetą (puodas visada stovėdavo tualete ir tik ten darydavome, po kambarius nenešiodavome). Antrąjį vaikį irgi panašiai pradėjau sodinti ant puodo, bet su juo sekėsi sunkiau. Iš pradžių pasodintas sėdėdavo, tai kartais pavykdavo pagauti, o apie metus tai pradėjo nesėsti ant puodo, aš jį pasodinu, o jis strykt ir stovi, ir negaliu priprašyti, kad atsisėstų. dabar jau 1,4m., bet norimų rezultatų vis dar nesulaukiam, kambary irgi stengiamės būti tik su triusikėliais, o pampers tik nakčiai ir į lauką.
Paskaičiau jūsų mintis ir nusprendžiau pasisakyti ir aš. Sūnui mano 12 metų. Kai gimė anyta prisakė, kad jokiu būdu neduočiau vaikui mišinių ir nedėčiau sauskelnių, bo nuo mišinių alergija o nuo sausklenių ... pati užsidėk ir palaikyk. Taip ir dariau. Daviau vaikams skirtą pienuką, nes pati negalėjau o gal nemokėjau maitint, ir marlines palutes dėjau. To rezultate turėjom siaubingą alergiją, kaip išaiškėjo pienui, o su vystyklais irgi nieko gudriau nebuvo - nors sodinau ant puodo nuo 6 mėn (čia apytiksliai, nebepamenu tiksliai), metų iš viso nebesėdo, o pats pradėjo daryt į puodą apie 2 m.
Dabar dukrai tuoj 2 metai. Pradėjau sodint ant puodo tik nuo 1,4 m ir dabar visą naktį išbūna sausa, einam visur be sauskelnių, visų parduotuvių tualetus puikiai pažystam. Trukmė mokymo skirtinga o rezultatas vienodas. O dėl užsidėk pati ir pabandyk tai irgi galiu pasakyt, po pirmo gimdymo naudojau paprastus įklotus, tai galvojau kad išprotėsiu, žaisdaz nutrynė, po antro nusipirkau Tena Kiek mamų tiek nuomonių. Papildyta: Tiesa, dar užkliuvo toks pasakymas - ...smagu kad yra mamų vargstančių dėl mažylių. Gal mano amžius nebe tas, bet manau kad motinystė turėtų teikti džiaugsmą, ja reikia mėgautis, o ne sąmoningai ieškoti sau sunkumų, papildomų vargų. Tikrai nežinau kaip ten su tuo vaisingumu, bet man smagu, kad vaikų upskaliai baltučiai ir gražučiai kad ir su sauskelnėm. Juk galima dažnai jas nuimti, oro vonios ir t.t. Mama turi jaustis gerai, o ne vargstu vargstu, bet va vaiko naudai. Tikrai neaišku kiek tos naudos iš marlinių vystyklų(dabartinių nebandžiau ir tikrai nebandysiu). bent kiek pamenu tai priežiūros tikrai daugiau reikėjo kad nešustų.
tik nereikia sitaip absoliutinti: jei jau vaikas su pampais, mama- tingine, nerupestinga ir tik savo nagais rupinasi, kaip cia kazkas panasiai issireiske
juk manau, dauguma mamu nelaiko visa diena kudikio pamperse, jie yra daznai keiciami, vaikas prausiamas ir dali dienos paliekamas visai be pampu. tikiu, kad temos autores nerimas nuosirdus, bet atsiliepdama i si nerima, tik tiek galiu pasakyti, kad nebus zalos, jei bus saikas, o krastutinumai tiek i viena, tiek i kita puse manau nera sveika. beje, kodel mamos,nevengiancios pampersu ir galbut kitu patogumu, nevargsta savo vaikeliu labui??? juk nebutina isvargti kiekviena imanoma vargeli, ir dar papildomu susikurti
As ir manau, kad daug kas priklauso nuo vaiko. Atrodo, nuo 6men pradejau sodinti ant puoduko, kartais sodindavau, kartais pamirsdavau... Kazkuri tarpa, kai buvom atostogose, tai is vis nebesodinau
QUOTE(petelne @ 2006 07 16, 16:43) Man labai gaila vaikuciu,kurie yra ikalinti sauskelnese Aš nemanau, kad vaikams nepatogu su sauskelnėmis, nes jie jas nešioja nuo gimimo ir jiems atrodo kad turi taip būti. O berniukams nėra sveika, jei pampersas ilgai laikomas nepakeistas, nes tada perkaista kiaušinėliai, bet jei nelaikant pusę dienos su tuo pačiu pampersu, tai manau, kad labai jau nepakenks.
mano mažius puodą pažįsta puikiai, sėdasi ant jo ir sako aaaa, bet tik kartu kaip pamperis uždėtas, nuogą pasodinu kad sysią darytų, niekaip, nors pratinu seniai, bet kol kas jokių rezultatų, tik supratimas, ką ten daryt reikia, bet aš ir nepergyvenu, viską turi išmokti paeiliui, vienas greičiau ant puodo sėdas, kitas valgyt pats pradeda.
dieną laksto su triusikėliais, o kaip šilta buvo ir nuogutis, tai visas kilimas prisisiotas, pasodinu, nedaro, tik atsistoja, ir jau bala ant kilimo
Joooo,na ir prisiskaičiau,vienu metu,net pamaniau,kad kokia bėda gyventi 21amžiuje,kaip taip mes palengvinam savo buitį?Nors skalbiankę turim,plaukim rankomis,o dar neduok die nagus užauginsim
Na mamytės nenusvaikim,logiškai pamąstykim.Jei nėra pinigėlių,ar neužtenka kur valstybė būtent vaiko auginimui skiria,kad nupirktume geros kokybės pampersus,tai jau kita kalba Dar vienas pastebėjimas,kad nevaisingumas mielosios yra tik ytariamas ir ne nuo pampersu,o nuo kad ir vystyklų jei vaikas bus ilgai paliktas šlapias....Taip kad sakyčiau priežiūra svarbu,o ne marlės ar vystyklo klausimas Papildyta: [quote=giedruthele,2006 08 24, 19:45] dieną laksto su triusikėliais, o kaip šilta buvo ir nuogutis, tai visas kilimas prisisiotas, pasodinu, nedaro, tik atsistoja, ir jau bala ant kilimo [/quot Ir mes per tą praėjom,tačiau dabar retai kada bėda ištinka tereikia kantrybės ir tinkamo laiko QUOTE(petelne @ 2006 07 16, 16:43) Man labai gaila vaikuciu,kurie yra ikalinti sauskelnese Mano sunui sukako metukai tik pries pora dienu ir ant puodo sedejo pirma karta tik siandien,jis jo bijo,bega,bet as tikiu kad ismoks.... Nesuprantu prasmes sitos tavo zinutes,visos manau zino sauskelniu ir pliusus ir minusus.Vasara sunui leisdavau kuo daugiau plikam pabut,o dabar kai salta tai tik po kiekvieno keitimo siek tiek plikas palaksto.
nebutinai nuogu uzpakaliuku laikyti ,triusikeliai ir kelnytes tam yra ,sauskelnes naudojam i lauka ir miegui
QUOTE(grazina37 @ 2006 10 16, 15:39) nebutinai nuogu uzpakaliuku laikyti ,triusikeliai ir kelnytes tam yra ,sauskelnes naudojam i lauka ir miegui Viskas super,o as kaip jau minejau,tai nuogu uzpakaliu namuose laikydavau kai emiau pratinti prie puoduko,tada jis kai uzsimanydavo pats nubeges padarydavo i puoduka ir toliau zaidzia...Mat kai su triusikeliais ar kelnytem laikydavau ,ati jam atrodydavo,kad su pampersu ir prisiusiodavo nepamastes,o slapio juk nelaikysi... QUOTE(petelne @ 2006 07 16, 16:43) Man taip pat gaila,tai ka dabar daryt? Man gaila vaikuciu kurie dar nemoka vaiksciot-pabandyk visa diena pasliauziot. Man gaila vaiku kurie dar nemoka kalbet-pabandyk isreiksti savo norus be zodziu. Man gaila vaiku kurie dar nemoka................................................................ir t.t.. Papildyta: QUOTE(petelne @ 2006 07 16, 16:43) Mamytes gal pabandykit jus pacios pabut kelias paras su sauskelnem,nors manau,kad menstruaciju metu panasu jausma isgyvename.Visos zinome kaip nusibosta vaiksciot su paketais,o ypac vasara. Nusibosta,bet ka padarysi,nepatinka paketai-naudok tamponus. Ir nelabai suprantu nerimo priezasties.Vaikas uzaugs ir nebereikes tu pampersu,o ar jis su pala ar su sauskelnem tai vienodai kencia,dazniau uzpakali paplaut reikia ir sauskelnes keist.Man pvz gaila labiau saves kai buvau maza ir gulejau su palom ir dar iki puses metu suvystita kaip malka,nes taip tipo reikejo.
Sveikos visos mamytes
Mano manymu tai laikinas dalykas...Ziurek atrodo jau kazka moka,o paskui isvis nedaro
Mama mazyli sodinti ant puoduko ragino jau nuo 9 menesiu... Bet labai nesiseke, nusprendem palaukti truputi. Persikraustem su vyru i nauja buta, o jame skalbimo masina stovejo taip, kad tualeto ir vonios durys niekaip neuzsidare. Na mes is to dideliu problemu nedarem - visi savi, o be to viskas gamtos duota... Zinoma kai mazylis uzklysdavo i tualeta nemalonu budavo tiek man tiek vyrui kai jis spoksodavo i mus tokia atsakinga akimirka
O kadangi pampersu nebepirkom, kai atejo laikas didesniam "reikalui", be jokiu pykciu sedo ant puoduko...
mamytes paketas ir pampersas nera tas pats dalykas ,man teko reanimaciniame pabuti su pampersu,ir kai visas uzpakalis buna suprakaitaves tai jausmas siaubingas ,ir musu mazyliai tikrai patiria ta patį ,zinoma jie nuo kudikystes tai patiria ,bet nuo metu tikrai galima riboti laika buvimo su sauskelnem,juk kai keiciate jas ilgai nelaikote nuogu uzpakaliuku
Sveikos visos mamytes Noreciau jusu patarimo. Mano dukrytei dabar metukai. Pradejau ja sodinti ant puoduko nuo 6men, kartais padarydavo, kartais ne, bet kakucio tai dazniausiai darydavo ant puoduko. Dabar vis dazniau pradejau sodinti ant puoduko, kas val tai tikrai, o gal ir dazniau, bet pastebejau toki liudna dalykeli. Sisiuko tai padarom ant puoduko, bet kakucio tai pradejo visiskai nedaryt i puoda. Pasodinu, ji pasedi, tik apmaunu pampersa, atsistoja, pabuna kelias minutes ir pridaro i pampersa. As jau tiesiog nezinau kodel taip yra ir ka daryti. Patarkit prasau
QUOTE(Redane @ 2006 05 14, 20:02) O ką daryti kai po laiko pasako, ateina sako "kaku" ir vedasi i WC, bet jau būna reikaliukas padarytas. Man irgi buvo iš pradžiu taip, o po to lyg ir prašėsi, bet va bėda ji ir vėl daro į kelnes, ir niekiek nesiprašo, o ir jai atrodo normalu daryti į kelnes, nors kai paklausiu kur reikia daryti sako kad į puoduką, bet gi nenori ir negaliu aš nieko padaryti...
Mes irgi susidurem su sia problemyte.
Sisiuko, tai jau kaip ir darom i puoduka. Aisku, visada pasitaiko "kap kap" i kelnytes, bet tada begam greit ant puoduko ir bent likuti ten padarom O va su "kaku". Nu nors tu ka... Jai taip baisu, kad is jos kazkas iskrenta, kad toki triuksma pakelia. Kakoja tik stovedama. Ir dabar dazniausiai pasislepia ir varo i kelnes
niekaip nesuprantu kaip priversti savo mazaji nors 2 minutes ant puodo pasedeti. dabar jam 1m 3men, bet su puodu nenori draugaut nors tu ka. ir pati kelnes moviausi, demonstravau ka reikia daryt , rezultato jokio. Bandau sudomint kuo nors ir pasodint, bet nea, rekia, muistosi ir bega tolyn. na, ne laikas dar vadinasi.
vasara irgi be kelnyciu nuogas po zolyte lakstydavo, bet namuose ant kilimo, tai nelabai noriu as ji nuoguti laikyt- jau ne viena kakuti teko valyt. QUOTE(zave @ 2006 10 19, 16:05) niekaip nesuprantu kaip priversti savo mazaji nors 2 minutes ant puodo pasedeti. dabar jam 1m 3men, bet su puodu nenori draugaut nors tu ka. ir pati kelnes moviausi, demonstravau ka reikia daryt , rezultato jokio. Bandau sudomint kuo nors ir pasodint, bet nea, rekia, muistosi ir bega tolyn. na, ne laikas dar vadinasi. vasara irgi be kelnyciu nuogas po zolyte lakstydavo, bet namuose ant kilimo, tai nelabai noriu as ji nuoguti laikyt- jau ne viena kakuti teko valyt. kai mums buvo 1,3m. as taip pat pradejau pratinti ant puoduko. bet namuose buvo karas, cypimai, rekimai, asaros. pavargau kankinti vaika ir atidejau iki vasaros kai bus silta. ir kagi pusantru metuku ji pati atsisedo ant puoduko ir padare viska. nuo to karto taip draugiskai ir gyvenam su juo. nors nemeluosiu nelaimiu buvo visokiu. bet nieko ismokom. ir dabar jau nepilnas menesiukas kaip ji net pasipraso ant puoduko!!! taigi dabar ir pati zinau ir kitiems sakau, kad per prievarta nieko nepasieksi. QUOTE(zave @ 2006 10 19, 15:05) niekaip nesuprantu kaip priversti savo mazaji nors 2 minutes ant puodo pasedeti. dabar jam 1m 3men, bet su puodu nenori draugaut nors tu ka. ir pati kelnes moviausi, demonstravau ka reikia daryt , rezultato jokio. Bandau sudomint kuo nors ir pasodint, bet nea, rekia, muistosi ir bega tolyn. na, ne laikas dar vadinasi. vasara irgi be kelnyciu nuogas po zolyte lakstydavo, bet namuose ant kilimo, tai nelabai noriu as ji nuoguti laikyt- jau ne viena kakuti teko valyt. Manau, kad reiskia tai, kad per anksti, pritariu mamytems, kad viska ateina su laiku (noras sedeti ant puoduko
Mano dukrytei 1.3 m.Ant puodo sodinu jau 5men,bet niekaip neseda ir nedaro,nors puikiai zino ,kur reikia sisiuka daryt,nes paklausus parodo,bet neseda ir viskas,ir sodinama sestis nenori-rekia
QUOTE(linusssia @ 2006 10 17, 13:27) Sveikos visos mamytes Mažulė ji
sveikos mamos,cia kazkas rase, kad kas 10 min nesisioja. musu sisioja ir dar kaip. mums 1,2. ant puodo pratinom nuo 6 men. dabar jis net i ta puse neziuri, atnesa kai jau buna apsikakojes. o pasodintas tuoj pat atsistoja ir ka tu padarysi? su triusikeliais laikiau kai buvo silciau, dabar kai namie +17 tai nelabai ir palaikysi, kai be to beveik istisai buna slapias tik spek keisti. ne del plovimo, o del jo pacio sveikatos, geriau pampersas, o ne su slapiais triusikeliais. o beto kakojam nuo 3 iki 5 kartu per diena, tai vel gi. manau kiekvienam vaikui ateina savas laikas ir nereikia jiems to streso. jie patys puikiai zino kas jiem gerai kas ne.
Maniskes ant puodo net pasodinti neina,zviegia,rekia ir niekaip
As irgi nezinau ka daryti
Sveikos mamytės
mano berniukui jau 2 metai ir 2 mėn, tačiau kakučio į puoduką dar nesam padarę O su sisiuku tai geresni reikaliukai: padarom ir į puoduką ir į klozetą, tik reikia nepamiršti priminti, nes pats neturi laiko tokiais "niekais" kvaršinti sau galvos. Jai sako "nenoriu", bet žinau,kad jau laikas - duodu pasirinkti: "kur darysim ar tuolete ar į puoduką kambary?" Šis pasirinkimas jam lyg žaidimas ir tuomet padarom.
O as galvojau, kad tik mano vaikas toks. Sysiuko, be problemu, pasipraso i tualeta, bet kakuti-tik i pampersa. Prisimenu, kad ir didzioji taip darydavo. Cia gal toks psichologinis vaiku aspektas..
mano tai nuo 7 men. sedi ant puodo ir padaro kartais syiuka kartais didesnio ka tuo metu nori, kai pasodinu visad padaro jei nenori tai nors lasiuka ispaudzia, bet vistiek ne viskas nes pati nepapraso
O mes tai darom tai nedarom. Kartais jam užeina atsineša pats puodą ir sako sysi, kartais į kelnes pridaro. Būna visaip.
O kodėl jis čia taip skirtingai sugalvoja net nežinau. QUOTE(vyšnia @ 2006 07 18, 01:38) Čia kažkas rašė, kad geriau marlinės palutės nei sauskelnės, taip pat šnekėjo apie įklotus per menstruacijas. Na, kai aš prisimenu laikus, kai moterims įklotų pirkti nebuvo ir reikėjo pačiai kombinuotis iš marlės ir vatos, tai jau šimtą kartų geriau ir patogiau pirktiniai. Taip pat manau ir apie sauskelnes - aš geriau dedu vaikui jas negu palutes. Jeigu sauskelnes keičiate kiekvieną karta kai vaikas pasišlapina, o pasišlapinęs vaikas jaučia savo darbo pasekmes - tada tikrai sauskelnes geresnes už palutes
Tikrai nemanau, kad maniškiui nepatogu su sauskelnėm, nes net ir prisikakojęs, jis nerodo jokio diskomforto jausmo
Maniskis puoduka pasinesioja po kambari kaip rankinuka, sisiu daro i pampersa, na o kakuti - i pampersa, pasislepes kur nors uz dviratuko ar vezimelio
o savo leliukes neisivaizduoju kaip pripratinti prie puoduko. jau jau metai ir 7men, bet vis dar su pampersiuku diena nakti vaikstom
|