Nu visas temas perskaiciau, atsakymo neradau. Mano bernui 2m. 8 men., diena sisioja i puoduka, bet kai ateina reikalas kakoti, pats atsinesa pampersa ir praso, kad uzdeciau. Dar aiskina protingu veidu, kad sisioti reikia i puoduka, o kakoti i papa (cia reiskia pampersa)
Mum taip irgi buvo
Maniskiui buvo 1 metai ir 10 men.,kai as ji atpratinau nuo tustinimosi i pampersa. Mano metoda tikrai sudirbtu visi vaiku psichologai, bet as jau irgi nebezinojau ka daryt.
sveikos mamytes, gal patartumet man. jusu zuikiai tik kaku i pampersus daro, o as niekaip nesugebu saviskio aplamai pripratint, kad ant puodo darytu, jei pasodinu nusislapina, bet jei nepasodinau tai pilnos kelnes, o jau trys metukai su kapeikom, nezinau nei kaip ji prikalbet, seniau sisiuko prasesi, o paskui kaip nustojo prasytis, tai niekaip nebesusitariam.gal turit kokiu patarimu, nes jau nezinau ka daryt
Mes irgi turim ta pacia beda...Sysiuka darom i puoduka, o kaku i kelnyes
Ir tikemes, kad kada nors isaugsim QUOTE sveikos mamytes, gal patartumet man. jusu zuikiai tik kaku i pampersus daro, o as niekaip nesugebu saviskio aplamai pripratint, kad ant puodo darytu, jei pasodinu nusislapina, bet jei nepasodinau tai pilnos kelnes, o jau trys metukai su kapeikom, nezinau nei kaip ji prikalbet, seniau sisiuko prasesi, o paskui kaip nustojo prasytis, tai niekaip nebesusitariam.gal turit kokiu patarimu, nes jau nezinau ka daryt As manau kad jusu lialiui dar neatejo lakas Maniskis ir na niekaip nenorejo sest ant puodo
Nu mes tai sisiojam taip: po namus lakstom nuogu sikniuku, triusiku nepripazistam.
O maniškis viską atvirkščiai daro
Musu Maze puoda turi jau nuo kokiu 8men.,tai kai ja tada pameginau ant jo uzsodinti,tai ji reke kaip skerdziama
QUOTE(Juodulys @ 2006 03 30, 15:21) O maniškis viską atvirkščiai daro Ir mūsiškis taip pat elgiasi. Bandžiau laikyti be pamperso, bet per dieną susikaupė kalnas kelnaičių, pėdkelnių ir kelnių. Nutariau, kad kasdien jungti skalbimo mašiną bus brangiau, nei pirkti sauskelnes. Ateis laikas ir pradės prašytis. Nepanikuoju.
Butent ir man taip atrode,kad kiekvienam vaikui viskam savas laikas
nu zinoma gerai kai vaikai patys iniciatyva rodo, bet maniskis tikrai jau didelis, o noro tokiu buti tai nelabai turi, kai ka pasakau, tai sako as mazas, as nemoku, nors tikrai zinau kad daug ka moka.mes namie lakstom jau seniai be pamperso, bet kelnes amzinai slapios, tai ir skalbiu skalbiu skalbiu, kaip ji sudomint tuo toletu nezinau
Maniškė kartais kai pila puoduką tai į save jį verčia, na ir aišku pati apsipila
Verta paskaityti http://www.2mm.ru/vospitanie/35 tik cia rusu kalba bet geras straipsnis
O kaip auklėtojos darželiuose žiūri į tai, kai vaikutis vaikšto be pamperso. Mažą reikaliuką daro į puoduką, o didelį į kelnes
Na manau tokiems atvejams jos kąnors jau yra sugalvojusios, jug daugybė vaikų taip daro. Gal tada deda pampersus - kelnaites?
QUOTE(rainiukas @ 2006 03 28, 12:03) Nu visas temas perskaiciau, atsakymo neradau. Mano bernui 2m. 8 men., diena sisioja i puoduka, bet kai ateina reikalas kakoti, pats atsinesa pampersa ir praso, kad uzdeciau. Dar aiskina protingu veidu, kad sisioti reikia i puoduka, o kakoti i papa (cia reiskia pampersa) Labai idomus variantas, bet ir mano mazius neeblogai ciudinasi . Jau si menesi bus 3 metai , bet kaku daro tik i kelnes ir atsistojes . Bet pries tai jis pradeda garzei sokineti , lyg zuikutis ir paskui jau susikaupes stumia . Kai pabandau pasodinti ant puodo jau besokinejanti , tai jau ta diena nieko visai nepadaro. QUOTE(Almike @ 2006 04 04, 23:10) Man tas kakojimas ir sisiojimas i puoduka, tai tikras galvos skausmas
Labas merginos,papasakosiu ir as savo istorija.Vasara,kai mano merginai buvo 2 m.ir 3 men.prasidejo ir man atpratimo nuo pampersu metas,nes nuo rudens jau ruosiausi vest i darzeli.Namuose budavo apsirengusi,kai apsisisiodavo neleisdavau nusimt bent 5 min.triusiku.Sakiau paziurek,ar patinka buti slapiai.Tai po savaites jau pati begdavo i puoduka sisioti.I kiema einant pasiimdavau triusiku,ar sortuku ir jei apsisisios.tai irgi neleisdavau iskart nusiimt.Taip mes ir pripratom.
QUOTE(Nuokata @ 2006 04 05, 12:14) Labas merginos,papasakosiu ir as savo istorija.Vasara,kai mano merginai buvo 2 m.ir 3 men.prasidejo ir man atpratimo nuo pampersu metas,nes nuo rudens jau ruosiausi vest i darzeli.Namuose budavo apsirengusi,kai apsisisiodavo neleisdavau nusimt bent 5 min.triusiku.Sakiau paziurek,ar patinka buti slapiai.Tai po savaites jau pati begdavo i puoduka sisioti.I kiema einant pasiimdavau triusiku,ar sortuku ir jei apsisisios.tai irgi neleisdavau iskart nusiimt.Taip mes ir pripratom. Oooooooooo, sakyciau visai nebloga ideja! Ir as taip pabandysiu, tik truputi veliau-vasara.
Mes jau dvi dienas kakojam i puoda. Po daug daug
Sveikiname tapus tikrais vyrais
Mum tai 1.1, bet ant puodo jau dabar diziule problema, yra pora kartu padares, bet kazkaip per stebukla, o dabar tai itk visas isitempia ir nieko nedaro, lipa lauk, o po kurio laiko prisikrauna pilna pamperi, uosviene sako kad tipo va jau per vlu, bet a taip nemanau, nes kol jis neprotauja, na kad cia yra jo tualetas, kad cia reik daryt, tai nieko ir nebus.o su kelnem tai mielai sedi, mistika kazkokia:)
QUOTE(saura @ 2006 04 07, 09:06) Mum tai 1.1, bet ant puodo jau dabar diziule problema, yra pora kartu padares, bet kazkaip per stebukla, o dabar tai itk visas isitempia ir nieko nedaro, lipa lauk, o po kurio laiko prisikrauna pilna pamperi, uosviene sako kad tipo va jau per vlu, bet a taip nemanau, nes kol jis neprotauja, na kad cia yra jo tualetas, kad cia reik daryt, tai nieko ir nebus.o su kelnem tai mielai sedi, mistika kazkokia:) Kai mano mažius buvo tokio amžiaus tai irgi isšitempdavo kaip styga,verkdavo ir nieko tu nepadarysi. Dabar jam virš 2 metų, bet daro tik mažą reikaliuką. Bet ateis laikas ir darys viską.
Mano sūneliui 1m 4 mėn jis puoduko nepripažįsta
Ir mums su puodukų nekaip sekasi
Nuo 8 mėn. pasodintas padarydavo, bet kažkur apie du mėnesius (dabar 1,5metukų) neatsisėda ant puoduko ir viskas, sisioja stovėdamas, tai kažkiek patenka tenai, bet daugiausia tai ant grindų Jei laksto nuogu užpakaliuku, tai vos ne kas 5 minutes pasiima puoduką ir išspaudžia lašiuką. Nežinau, ką jis galvoja, bet jam turbūt tas sisiojimas, kaip žaidimas. O taip anksti pradėjau pratint, nes nesu tikra ar tie pampersai nekenkia berniukų vyriškumui ir bijau, kad paskui nebūčiau dėl to kalta. Visi straipsniai skirtingai aiškina
Mums du metai ir 3 men ir mes tik siusiojam ant puodo, o kakojam ir miegam su sauskelniais
QUOTE(Buriuke @ 2006 04 09, 11:12) Mano sūneliui 1m 4 mėn jis puoduko nepripažįsta pas mus irgi panasiai-toks jausmas,kad degintu uzpakaliuka,saukia iki uzkimimo. Tai dabar jau net nebesodinu,nes jauciu,kaip vaikis stresuoja-tikiuos ateis laikas
musu sunelis kakuciu visada pridaro i kelnes .
Tai kai jau kitam kambary ramus stovi,reik paimt ir nuvesti ant puoduko ar i WC.Gal tada supras.Tik išgąsditni nereiktų,nes po to iš vis bijos tuštintis.
O gal jis tuo pačiu laiku daro?Na pvz iš ryto,ar po pietų?Mano pvz dažniausiai daro po rytinio pavalgymo.Tai tokiu atveju,jei panašiu laiku daro, pasodint ant puoduko reiktų,užimti kokia įdomia veikla ir tegu sėdi,kol padarys Sėmės
Mums irgi pasitaiko dar kad padaro į kelnytes kakutį, nors keletą dienų vakare pasiprašo ir bėgam į tualetą ir padaro....šiaip dažniausiai daro vakare, tai arba į puoduką, arba į kelnytes....bet į puoduką dažniau pradėjom daryti....stengiausi tuo pačiu laiku visada sodinti ant puoduko...manau savaime viskas įvyksta.....
nespauskite taip vaikiuko ir tikrai nebarkite, ateis laikas ir pats pasiprasys, pakentekit, kiekvienam ateina savas laikas ... mes irgi ant kilimo jau tiek plastelino prideje esam , kad oj
QUOTE(Laimingoji @ 2006 05 09, 22:22) musu sunelis kakuciu visada pridaro i kelnes . Pas mus irgi kakutis daromas tik i kelnes Nors sisiu jau seniai daome tik i puoduka
mano pusbrolio vaikas taip pat dare i kelnytes kol nenupirko grojancio imantraus puoduko kai tik padaro ka nors i puoduka tai jis uzgrodavo ir jam tai patiko tada visada eidavo ant puoduko prasydavosi net ir tada kai nenoredavo
O ką daryti kai po laiko pasako, ateina sako "kaku" ir vedasi i WC, bet jau būna reikaliukas padarytas.
QUOTE(Redane @ 2006 05 14, 21:02) O ką daryti kai po laiko pasako, ateina sako "kaku" ir vedasi i WC, bet jau būna reikaliukas padarytas. Maniškis ir taip darė,bet tai buvo pati pradžia to,kad greitu laiku pradėjo prašytis
as tai saviski labai stebedavau,jei tik pasirodydavo kad nori ko nors,tuoj klausdavau arba sodindavau ant puoduko,kad ir ilgiau pasedetu.mums dabar 2.3m ir kartais dar pasitaiko,kad nespejam nusimauti kelnyciu....
pirmaji pradejau sodinti tik nuo pusantru metuku, anksciau tingedavau pati. Kokius du menesiu vargau, aibe slapiu kelniu, budavo ir pabardavau, bet manau nevertejo, viena ryta atsibudes pats pradejo prasytis, ir ant didelio ir ant mazo. O mazaji atsilus orams irgi jau uzsiimsiu nes iki rudens tikiuos ismokyti, noriu i lopseli vesti
laimingoji, gal jam viduriukai pakietėję ir patogiau daryti stovint?
Man labai gaila vaikuciu,kurie yra ikalinti sauskelnese
o as skaiciau kazkur, kad galima bandyt kiek nori sodint ant puoduko, bet vaikas pajaucia stimula tik apie antruosius gyvenimo metus. Zinoma, atsitiktinai galima "pagauti", arba ivedus tikslu dienos rezima ir valgant ir miegant tuo paciu laiku lengviau ir pripratinti ant puodo pasedeti, bet tai vistiek nebus valingas dalykas....
Mano pirma dukra butent ismoko budama 2 metu, nors pradejom bandyti nuo 1,5 metu. zinoma, galima vaikucius vasara laikyti pievoje ar kieme be jokiu sauskelniu, bet bute nemanau kad yra galimybiu, juk daro "tortukus" ir balutes kas 10 min...na nebent jei kas nori visa diena tuo uzssiimti... O kalbos apie berniuku vaisinguma manau nepagristos, nes dar nera uzaugusi ta karta...cia tas pats kaip kalbos apie impotencija ir mobilius telefonus...
Visiškai pritariu b3b
Aisku,kai taip karsta,ne kas jiems buti istisas paras su sauskelnem
Sveikutes,
As manyciau,kad tikrai kai vaikai pazysta gerai aplinka pripranta prie puoduko tuomet Na,as sakau pagal savo mergina iki 2m sodinau kelis kartus reke
[quote=b3b,2006 07 16, 18:31]
o as skaiciau kazkur, kad galima bandyt kiek nori sodint ant puoduko, bet vaikas pajaucia stimula tik apie antruosius gyvenimo metus. Zinoma, atsitiktinai galima "pagauti", arba ivedus tikslu dienos rezima ir valgant ir miegant tuo paciu laiku lengviau ir pripratinti ant puodo pasedeti, bet tai vistiek nebus valingas dalykas.... Mano pirma dukra butent ismoko budama 2 metu, nors pradejom bandyti nuo 1,5 metu. zinoma, galima vaikucius vasara laikyti pievoje ar kieme be jokiu sauskelniu, bet bute nemanau kad yra galimybiu, juk daro "tortukus" ir balutes kas 10 min...na nebent jei kas nori visa diena tuo uzssiimti... O kalbos apie berniuku vaisinguma manau nepagristos, nes dar nera uzaugusi ta karta...cia tas pats kaip kalbos apie impotencija ir mobilius telefonus... atsakau b3b/Na cia tik psichologiskai nustatyta,o uzsienieciai tiek neturi laiko vaikams,kad ten dar buna ir 3-4meciai su pamperiais.
Petelne, kas įrodė,kad užsienyje nevaisingumo problema didelė ir tai yra būtent dėl sauskelnių
Nu jau kas 10min,tikrai kad nesisioja vaikas.O kad mamytes tingi skalbti tai ir laiko vaikucius sauskelnese.Sakyciau ten moteris augina kokius 4 vaikus,dar uki dideli,nu kada tokiai beskalbt[ir kaip zinau tokios butent ir speja viska].tik islepusios mamytes negaili
Papildyta: Na,kad nevaisingumas didelis,tai teko ir televizijoj girdet ir siaip skaityt.As aisku negaliu aklai teigti,kad cia del sauskelniu,bet man vaiku gydytoja tai sake.
Ne visada ir gydytojais reikia tukėti. Aš daugiau tai savo galva galvoju,o jei jaučiu, kad gydytoja kažką ,,nuvažiuos į lankas'' visada prieš tai paieškau literatūros ir patikėkit tikrai daug ko gydytojai nežino. Tai dabar mes kartu pasitariam, niekas nebeperša savo nuomonės,o dėl skaitymo kiekvienam šaltiny skirtingai rašo. Aišku, tos sauskelnės vasarą - siaubas ypač kai šiemet taip karšta, bet gi dieną gali, kad ir mažesni pabūti be pampersų. Ptritariu nuomonei, kad sauskelnių karta dar neužaugo.
|