Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Prieskoniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Maja_vilma
As dabar pradejau vartoti atskirus prieskoniu, o ne misinius thumbup.gif zymiai geresnis skonis maisto. O jau kaip man skanu virta vistiena istrinti pipirais ir druska ir visa tai apskrudini mirksiukas.gif
jurvite
QUOTE(Smėlio kopos @ 2009 02 24, 11:58)
o kaip tie priekoniai gal greiciau druskos, maciau yra "santamarijos" apelsinine baziliku ir melyna, labai butu idomu suzinot, gal kas esat bande
*



Nieko nesupratau blink.gif Kas čia per druskos??? blink.gif Prašom paaiškint, man neišprususiai naujų prekių srity blush2.gif biggrin.gif
regna
Sveikos,
Ar,kas,gali parašyti ,ar ,ten tuose"Viduržemio jūros prieskoniuose yra druskos ir kitokių koncentratų.?
Aš,daug esu skaicius {internete}iapie mišinius,tai jeigu mišinys,taip,juose yra druskos.
Gal,vitik kas parašys,ta,kuri naudojate?.
Aš,kaip radau "provanso žoleles"dabar stengiuosiu naudoti tik,žoleles,{džiovintas,šaldytas}
Pipirus,malu ,kaip naudoju,dabar,kai,turiu grūstuvę,trinu,kaip mačiau J.Oliverio laidoje}
Dar,noriu paklausti,ar naudojate,prieskonius ,kurie yra be druskos?
Pasidalinkime,patirtimi.
mama_Greta
QUOTE(regna @ 2009 02 25, 13:59)
Sveikos,
Ar,kas,gali parašyti ,ar ,ten tuose"Viduržemio jūros prieskoniuose yra druskos ir kitokių koncentratų.?
Aš,daug esu skaicius {internete}iapie mišinius,tai jeigu mišinys,taip,juose yra druskos.

*


Sitame misinyje nera nei druskos, nei skonio stiprikliu, todel tai vienas is tikrai nedaugelio man patinkanciu santamarijos prieskoniu misiniu thumbup.gif ir naudoti ji tinka daug kur - picai, kokioms nors pikantiskoms bandelems, salotoms, troskiniams, sriubai..
Abejoklė
Nežinau ar jau šitie buvo, bet patys skaniausi nesenai mano atrasti Santa Marijos kepintas česnakas su paprikom. Tinka visur - pradedant nuo sumuštinio su kalakutiena, baigiant daržovių sriuba thumbup.gif
regna
Sveikos,turiu klausimuką-Gal kuriai teko matyti Lietuvoje pardavime"Chyawanprash"-Dabur{food supplement}
Main ingrididients:amla fruit,sugar,clarifed,butter,sesame oil,cardamon,cloves,cinamon,long pepper,ashtawargs&dashmool.
Būsiu dėkinga už nuorodėlę. 4u.gif
Mona_si
Sveikos, ka siemet pasisejot ant palangiu? 4u.gif KAs dar dygsta, kas jau sudygo? 4u.gif
jurvite
QUOTE(simoselis @ 2009 03 22, 08:54)
Sveikos, ka siemet pasisejot ant palangiu? 4u.gif  KAs dar dygsta, kas jau sudygo? 4u.gif
*



Svogūnus auginam ant palangės lotuliukas.gif Baziliką, mairūną ir mėtas dar tik ką pasėjau, tai daigelių nerodo ax.gif
Mona_si
QUOTE(jurvite @ 2009 03 22, 11:14)
Svogūnus auginam ant palangės lotuliukas.gif Baziliką, mairūną ir mėtas dar tik ką pasėjau, tai daigelių nerodo ax.gif
*


As pernai tiek visko buvau prisisejus, tai arba nesudygo, arba supelijo, arba isdygo ir nunyko doh.gif Tai siemet net upo jokio nera schmoll.gif
regna
Ir aš,įkišau nosį dėl prieskonių.
Ant palangės turiu dar tik svogūną.
Kitų virtuvs draugų dar nebeturiu.Aš,noriu parašyti dėl baziliko,kadangi jo nereikia apiberti žemėmis ,otik pabarstyti ant paviršiaus ,jam reikalinga šiluma.
Man patarė,kad reikia pridengti plėvele tuomet ji iš vidaus ir aprasoja.Preitais metais aš taip dariau,sudygo greičiau.
Tiesa,pamiršau ,kadant palangės tupi gėliapuody imbieras,bet dar be gyvybės ženklų.,dar ir jam šalta.
Iškilo klausimukas,kokių firmų sėklas perkate,gal galite paidalinti informacija.
mickute7
Svogūnai žaliuoja ant palangės
dziunka
Laba,gal merginos zinot kas per prieskonis? Ir kur jo galima gauti?
gal neteisingas pavadinimas,padekite,sako labai geras prieskonis desroms,(naminems)
ashtina
Sveikos , o as perku prieskonius gamintojo kainomis, lietuviskus, kokybe puiki, o ir su parduotuvine kaina nesulyginsi , tuos pacius parduoda bet kur parduotuveje kaina 50 lt uz kg, ash tiesiogiai gaunu uz 10 lt ..yra skirtumas.. jei kas norite isduosiu paslapti , atsiusiu kaininka. ir pasidalinsiu savo paslaptimi. cia gal labiau galiotu vilnietems
Mona_si
QUOTE(ashtina @ 2009 03 27, 13:18)
Sveikos , o  as perku prieskonius gamintojo kainomis, lietuviskus, kokybe puiki, o ir su parduotuvine kaina nesulyginsi , tuos pacius parduoda bet kur parduotuveje kaina 50 lt uz kg, ash tiesiogiai gaunu uz 10 lt ..yra skirtumas.. jei kas norite isduosiu paslapti , atsiusiu kaininka. ir pasidalinsiu savo paslaptimi. cia gal labiau galiotu vilnietems
*


Pasidalink ir su manimi 4u.gif
Viltin
Jau didelis svogūnėlis žaliuoja smile.gif

QUOTE(ashtina @ 2009 03 27, 12:18)
Sveikos , o  as perku prieskonius gamintojo kainomis, lietuviskus, kokybe puiki, o ir su parduotuvine kaina nesulyginsi , tuos pacius parduoda bet kur parduotuveje kaina 50 lt uz kg, ash tiesiogiai gaunu uz 10 lt ..yra skirtumas.. jei kas norite isduosiu paslapti , atsiusiu kaininka. ir pasidalinsiu savo paslaptimi. cia gal labiau galiotu vilnietems
*



pasidalinkite ir su manimi rolleyes.gif
regna
:4u:Pasidalink su manimi 4u.gif
regna
Kolita,tai prieskonis,kuris auga Lietuvoje.
Aš,apiejį žinau iš savo mamytės.
Jis auga daržuose,laukuose,tik jį reikia pažinti.
Jį sutrynus jo dedama į mėsą ,pagrinde į dešras
Jis yra lietuviškas prieskonis.,galima sakyti senovinis
Jo yra tokios apvalios ankštelės,ir tuose apvaliuose yra juodos sėklytės.
Jų skonis kartokas-aštrokas
Aš,nežinau arji taip vadinama dabar.,bet anksčiau taip vadino
Jeigu rasiu įdėsiu nuotraukytę.
gvazdikelis
Mes auginame ant palanges svogunelius, petrazoles, krapus, kalendra. Tuoj sesime ir svyrancius pomidoriukus smile.gif .
ashtina
QUOTE(ashtina @ 2009 03 27, 14:18)
Sveikos , o  as perku prieskonius gamintojo kainomis, lietuviskus, kokybe puiki, o ir su parduotuvine kaina nesulyginsi , tuos pacius parduoda bet kur parduotuveje kaina 50 lt uz kg, ash tiesiogiai gaunu uz 10 lt ..yra skirtumas.. jei kas norite isduosiu paslapti , atsiusiu kaininka. ir pasidalinsiu savo paslaptimi. cia gal labiau galiotu vilnietems
*
galite rasyti i pasta skani.tina@gmail.com


Papildyta:
parasykite man i pasta skani.tina@gmail.com ir atsiusiu kaininka, tada galesite rinktis kiek tik noresite.. cia yra saldvos prieskoniai, bet gaunu juos is pirmu ranku
Mona_si
QUOTE(ashtina @ 2009 03 27, 20:04)
Papildyta:
parasykite man i pasta skani.tina@gmail.com ir atsiusiu kaininka, tada galesite rinktis kiek tik noresite.. cia yra saldvos prieskoniai, bet gaunu juos is pirmu ranku
*


Parasiau mirksiukas.gif
ashtina
QUOTE(simoselis @ 2009 03 27, 21:12)
Parasiau mirksiukas.gif
*



issiunciau smile.gif
Mona_si
QUOTE(ashtina @ 2009 03 27, 21:49)
issiunciau smile.gif
*


Nerealus pasiulymai thumbup.gif
ashtina
QUOTE(simoselis @ 2009 03 27, 23:16)
Nerealus pasiulymai thumbup.gif
*





ash pati kai pirmakart , gal pries metus suradau tokia galimybe , tai net issiziojau, ypac kai namie vireju turiu, o kainos tai nesulyginsi su parduotuvinem... vos ne dykai smile.gif mirksiukas.gif gero rinkimosi. gali padalint ir draugems nes kuo didesni uzsakyma padarysi tuo greiciau atvesiu
Gunes
Geriausias man prieskonis yra česnakas, jo dedu į ryžius, makaronus, kiaušinienę, sriubas, ant keptos duonos etc.
Kvapelis gal ir ne visiems patinka ypač pavalgius g.gif , bet nedėti aš jo negaliu.
Mona_si
QUOTE(Gunes @ 2009 03 28, 22:55)
Geriausias man prieskonis yra česnakas, jo dedu į ryžius, makaronus, kiaušinienę, sriubas, ant keptos duonos etc.
Kvapelis gal ir ne visiems patinka ypač pavalgius  g.gif , bet nedėti aš jo negaliu.
*


thumbup.gif drinks_cheers.gif
dziunka
QUOTE(regna @ 2009 03 27, 15:46)
Kolita,tai prieskonis,kuris auga Lietuvoje.
Aš,apiejį žinau iš savo mamytės.
Jis auga daržuose,laukuose,tik jį reikia pažinti.
Jį sutrynus jo dedama į mėsą ,pagrinde į dešras
Jis yra lietuviškas prieskonis.,galima sakyti senovinis
Jo yra tokios apvalios ankštelės,ir tuose apvaliuose yra juodos sėklytės.
Jų skonis kartokas-aštrokas
Aš,nežinau arji taip vadinama dabar.,bet anksčiau taip vadino
Jeigu rasiu įdėsiu nuotraukytę.
*


aciukas,butu gerai nuotraukyte ,
ashtina
o ash cesnaka naudoju vistos marinavimui, dar dedu druskos, pipiru, medaus, siek tiek balto vyno ... super
Neryte
Sveikos,
Sakykit gal matet kur yra pirkti CIBERZOLES g.gif ,noriu velykom kiausus su ja dazyti,bet prekybos centruose nemaciau doh.gif
Lung
QUOTE(Neryte @ 2009 04 03, 09:55)
Sveikos,
Sakykit gal matet kur yra pirkti CIBERZOLES  g.gif ,noriu velykom kiausus su ja dazyti,bet prekybos centruose nemaciau  doh.gif
*



Ciberžolė 4u.gif
Neryte
QUOTE(Lung @ 2009 04 03, 11:05)

Aciu labai,bet as Kaune doh.gif ,o uz atsiuntima moketi 17 lt.,uz ciberzoliu pokeli kuris kainuoja 3lt,nesinori blush2.gif
Va,radau,gal kam pravers mirksiukas.gif
http://www.gamtosproduktai.lt/lt/info/apra.../augalu_sarasas
ashtina
QUOTE(Neryte @ 2009 04 03, 10:55)
Sveikos,
Sakykit gal matet kur yra pirkti CIBERZOLES  g.gif ,noriu velykom kiausus su ja dazyti,bet prekybos centruose nemaciau  doh.gif
*



yra butent prieskoniu parduotuvese, arba jei lapeliu reikia bandykite turguje g.gif
Papildyta:
QUOTE(ashtina @ 2009 04 03, 14:07)
yra butent prieskoniu parduotuvese, arba jei lapeliu reikia bandykite turguje g.gif
*




pas mane ciberzoles 100 gr 0,99 lt kainuotu tik tiek kad ilgiau laukti uzsakymo reikia
jurvite
Ciberžolės yra IKI, Maximos parduotuvėse prie visų prieskonių. Raudonuose pakeliuose su geltona etikete. gamintojas-"Saldva". Būna berods ir "Santa Marijos" ax.gif
ashtina
QUOTE(jurvite @ 2009 04 03, 18:02)
Ciberžolės yra IKI, Maximos parduotuvėse prie visų prieskonių. Raudonuose pakeliuose su geltona etikete. gamintojas-"Saldva". Būna berods ir "Santa Marijos" ax.gif
*




pas mane visi prieskoniai is saldvos, o kiek kainuoja parduotuveje?ir kiek gramu?
jurvite
Kainos tikrai nepamenu, bet kiekis pakelyje 20g. ax.gif Na, kaina matyt nedidelė, jei pirkau lotuliukas.gif
EdJu
[quote=ashtina,2009 04 03, 13:10]
yra butent prieskoniu parduotuvese, arba jei lapeliu reikia bandykite turguje g.gif



na turguje tikrai visko galima rasti, net ciberzoles lapeliu smile.gif kaip prieskonis naudojami SAKNU milteliai (geltona spalva suteikia tik jose esamas kurkuminas) 4u.gif
Neryte
QUOTE(jurvite @ 2009 04 03, 17:02)
Ciberžolės yra IKI, Maximos parduotuvėse prie visų prieskonių. Raudonuose pakeliuose su geltona etikete. gamintojas-"Saldva". Būna berods ir "Santa Marijos" ax.gif
*


Aciu visoms 4u.gif ,
Bandysiu ieskoti,nes reikia iki kiausu dazymo biggrin.gif
Sophi
Kolyta lietuviškai - dirvinė čiužutė (lot. Thlaspi arvense) 4u.gif
user posted image
asrasa123
ivairiai bigsmile.gif
Mona_si
QUOTE(Neryte @ 2009 04 03, 22:18)
Aciu visoms  4u.gif ,
Bandysiu ieskoti,nes reikia iki kiausu dazymo  biggrin.gif
*


O ciberzole "nukanda"? blink.gif Jei nepatingesi, imesk nuotraukyciu blush2.gif
Gero dazymo, skaniu kiausiniu ir graziu svenciu thumbup.gif drinks_cheers.gif
regna
Mielos prieskoių mylėtojos 4u.gif
Esu girdėjusi ,kad J.Oliveris yra išleidęs savo prieskonių liniją.
Gal jau teko girdėti,ką ,nors Lietuvoje.
Jis ruošiasi atvažiuoti į Švediją,gal kurioje nors šalyje jau yra pasirodę,bet čia jau sklando kalbos.

regna
Nors čia ne ta temukė,bet kadangi aš ,ankstesnėje nuorodoje rašiau apie jo prieskonius{J.Oliverio}noriu klausti jo Gerbėjų kur dingo jo tema .
regna
Užsukusi į šią temą noriu padėkoti 4u.gif Gadget3 4u.gif -už. prieskonį,apie kurį buvau girdėjusi,bet nežinojau,kas ,tai,o,tai "žagrenis"
sužinojau plačiau iš interneto,kad šis prieskoniukas,naudojamas Artimųjų Rytų virtuvėse.
Jis naudojamas mėsos gaminiams,salotoms,.lęšių ,avinžirnių sruiuboms.
Tenka apgailestauti,jog jo nėra LT.
Gal kuri,galite parašytiapie"Provansalų virtuves{"Herber de Provence"} plačiau.
alexxandra
Sveikos,
man asmeniškai parduotuvėse dar neužkliuvo už akies šie prieskoniai, bet gal kam nors teko jau bandyti? Internete pagooglinus visai nieko atsiliepimų yra... Sakau gal kas iš mamų jau irgi bandė?

user posted imageuser posted image
mama_Greta
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 24, 09:18)
Sveikos,
man asmeniškai parduotuvėse dar neužkliuvo už akies šie prieskoniai, bet gal kam nors teko jau bandyti? Internete pagooglinus visai nieko atsiliepimų yra... Sakau gal kas iš mamų jau irgi bandė?
*


as tai nebandziau, bet karta uzkliuvo uz akies saldytos petrazoles is tos serijos. nu bet kaina pasirode tiesiog nenormali - 7 ar 8 litai uz labai maza kieki doh.gif o juk uz 2-3 litus galima isigyti svieziu petrazoliu istisus metus!! ta pati apie cesnakus galima pasakyti..
lunija
Sveikutės. Aš rašau diplominį darbą apie prieskonius, tad gal galite pasidalinti kokia nors įdomesne informacija apie juos. Kai gavau temą atrodė bus daug paprasčiau, o dabar... patikėkit : g.gif
regna
QUOTE(lunija @ 2009 04 24, 17:20)
Sveikutės. Aš rašau diplominį darbą apie prieskonius, tad gal galite pasidalinti kokia nors įdomesne informacija apie juos. Kai gavau temą atrodė bus daug paprasčiau, o dabar... patikėkit  :  g.gif
*


Gal gali parašyti,ko reikia ,tau konkrečiai?
mama_Greta
QUOTE(lunija @ 2009 04 24, 17:20)
Sveikutės. Aš rašau diplominį darbą apie prieskonius, tad gal galite pasidalinti kokia nors įdomesne informacija apie juos. Kai gavau temą atrodė bus daug paprasčiau, o dabar... patikėkit  :  g.gif
*


Knygynuose yra tokia visai nebloga knyga, Pochliobkino "Prieskoniai ir pagardai".. gal pagelbes smile.gif nors ji aisku nepigi, as vien del diplominio nepirkciau. taciau idomiai ir lengvai skaitosi, yra ganetinai informatyvi, pateikta prieskoniu misiniu receptu, taip kad megstancioms sukinetis virtuveje turetu patikti thumbup.gif
regna
Iškilo klausimukas,gal kuri iš jūsų esate auginusi gelteklę.
Tai yra tokios juodos šaknytės.{daugiametis augaliukas}
Valgomos žalios ,virtos,keptos,marinuotos,džiovintos.
Jas augino mano močiutė.
Pasidalinkite žiniomis apie šią prieskoninę daržovę.
Chouchou
QUOTE(regna @ 2009 05 10, 16:25)
Iškilo klausimukas,gal kuri iš jūsų esate auginusi gelteklę.
Tai yra tokios juodos šaknytės.{daugiametis augaliukas}
Valgomos žalios ,virtos,keptos,marinuotos,džiovintos.
Jas augino mano močiutė.
Pasidalinkite žiniomis apie šią prieskoninę daržovę.
*




cia ne tas pats augalas kuris vadinams gelsve? Lapai sriubai suteikia grybu skoni.(jei nemaisau).mes lapus dziovindavom butent del to skonio. (tikiuosi nepainioju) blink.gif
regna
QUOTE(katyte mamyte @ 2009 05 18, 22:37)
cia ne tas pats augalas kuris vadinams gelsve? Lapai sriubai suteikia grybu skoni.(jei nemaisau).mes lapus dziovindavom butent del to skonio. (tikiuosi nepainioju) blink.gif
*


Gelsvė ir gelteklė yra du skirtingi prieskoniai. 4u.gif
Kartojuosiu ,kad geltekiės yra juodos šaknys.
Ir tuo pačiu noriu paklausti gal kas naudojate"katžolę"?
ja skaninami padažai,įvairiausi gerimai,arbatos.
Ji mažina galvos skausmą gydo mažakrauystę.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.