Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baklažanai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Spurgė
as savaitgali padariau baklazanus su vistiena ir pievagrybiais. Gaminau garu puode. I pirma auksta sudejau pievagrybius su vistiena, o baklazanus, pomidorus ir cesnaka i inda skirta virti ryziams. Pries baigiant gaminti i baklazanus idejau siek tiek grietines. Gavosi tikrai skanu, baklazanas toks sultingas ir be jokiu riebaliuku thumbup.gif
JulieTa
O aš sekmadienį didžiulį baklažaną apkepiau ir užtepiau varškės padažu su grietine ir česnaku thumbup.gif
dziunka
vakar dariau baklazana :
supjausciau 1 cm grezineliais
apvoliojau miltais ir apkepiau
atvesinau ir pertepiau
cesnaka sumaisiau su majonezu

visai skanu,tik aliejaus labai daug prigeria, gal atvesinti reiketu deti ant kokiu groteliu,kad siek tiek nuvarvetu
Esmerelda
http://patiekalai.blogspot.com/2008/07/bak...iame-padae.html
user posted image
Skonis labai kinietiškas thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(dziunka @ 2008 08 29, 18:49)
vakar dariau baklazana :
supjausciau 1 cm grezineliais
apvoliojau miltais ir apkepiau
atvesinau  ir pertepiau
cesnaka sumaisiau su  majonezu

visai skanu,tik aliejaus labai daug prigeria,  gal atvesinti reiketu deti ant kokiu groteliu,kad siek tiek nuvarvetu
*


nuvarvink ant popierines serveteles mirksiukas.gif
-Braskeele
O gal kas gali parasyt koki "liesesni" receptuka, kur ieitu baklazanas? na gal koki apkepa? g.gif nutariau biski pasikudint...o su mozarelos suriu tai vargu ar pavyktu tongue.gif
Nerytė
QUOTE(marlena24 @ 2008 09 04, 12:28)
O gal kas gali parasyt koki "liesesni" receptuka, kur ieitu baklazanas? na gal koki apkepa? g.gif nutariau biski pasikudint...o su mozarelos suriu tai vargu ar pavyktu tongue.gif
*


gal sita recepteli pabandyk...
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...&p=18594469
skanu kaip uzkandis ir prie mesos patiekalu 4u.gif
-Braskeele
Aciu 4u.gif skamba skaniai blush2.gif
Nerytė
QUOTE(marlena24 @ 2008 09 05, 08:39)
Aciu 4u.gif skamba skaniai blush2.gif
*


Skanu ir yra thumbup.gif
Otava
Neryte, kas yra blansiruoti pomidorai blush2.gif
Neryte
QUOTE(Otava @ 2008 09 05, 15:13)
Neryte, kas yra blansiruoti pomidorai blush2.gif
*


Nuplikyti ir nulupta odele mirksiukas.gif (atsake kita Neryte lotuliukas.gif )
Arven
As darau idarytus baklazanus. Recepta pati sumasciau, bet gal kur nors panasu buvau macius. rolleyes.gif Perpjaunu baklazanus perpus, isskobta minkstima susmulkinu ir pakepinu su farsu, svoguniuku, morkyte, pomidoru pasta, cesnakais ir visokiais prieskoniais. Bendrai paemus tai nedaug to farso ir reikia. Tada mase sudedu atgal i baklazanu puseles, kartais dar surio uzbarstau arba pomidoro griezineli uzdedu ir kepu orkaiteje, kol balklazanai apminksteja. Man ir mb labai patinka! tongue.gif
Nerytė
QUOTE(Otava @ 2008 09 05, 14:13)
Neryte, kas yra blansiruoti pomidorai blush2.gif
*




QUOTE(Neryte @ 2008 09 05, 18:33)
Nuplikyti ir nulupta odele  mirksiukas.gif (atsake kita Neryte  lotuliukas.gif )
*



drinks_cheers.gif nuplikyk karstu vandeniu ir nulupk odele mirksiukas.gif

QUOTE(Arven @ 2008 09 05, 18:59)
As darau idarytus baklazanus. Recepta pati sumasciau, bet gal kur nors panasu buvau macius.  rolleyes.gif  Perpjaunu baklazanus perpus, isskobta minkstima susmulkinu ir pakepinu su farsu, svoguniuku, morkyte, pomidoru pasta, cesnakais ir visokiais prieskoniais. Bendrai paemus tai nedaug to farso ir reikia. Tada mase sudedu atgal i baklazanu puseles, kartais dar surio uzbarstau arba pomidoro griezineli uzdedu ir kepu orkaiteje, kol balklazanai apminksteja. Man ir mb labai patinka!  tongue.gif
*


as irgi taip darau thumbup.gif i idara dar dedu morka tarkuota, dziovintu pomidoru irgi liuks, zodziu turinys priklauso nuo saldytuvo turinio biggrin.gif taip pat darau ir su jaunom cukinijom thumbup.gif
regna
QUOTE(Nerytė @ 2008 09 04, 17:34)
gal sita recepteli pabandyk...
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...&p=18594469
skanu kaip uzkandis ir prie mesos patiekalu  4u.gif
*



Papildyta:
Baklazanai su padazu ir suriu
reikia baklazanu,
alyvuogiu aliejaus,
neastraus padazo,6-8 griezineliai cederio arba mocarelos.
Supjaustykite baklazanus isilgai 1cm.storio griezineliais.
Ikaitinkite grotelias istepkite aliejum.
Baklazanus istepkite aliejumi ir dekite ant groteliu.
Kepkiteis kiekvienos puses iki rausvos spalvos.
Iskeptus baklazanu griezinelius istepkite pasildytu padazu,sudekite po 2ir vel istepkite padazu.
Uzdekite ant virsaus surio,uzdenkite folijos lakstu ir dar pakepkite ,kol suris issilydis. 4u.gif
Abejoklė
Vakar vakarienei gaminau faršu įdarytus baklažanus. O jau skanumas neišpasakytas bigsmile.gif . Šiandien jau manau laukia patiekalo kartojimas
-Braskeele
Oi, negaliu as ramiai skaityt sitos temos, seile tysta lotuliukas.gif
o gal kas moka pagamint baklazanus kaip nors kinietiskai, kad gautusi traski plutele ir tas padazas saldus?esu neseniai valgius kinieciuose, tai niam niam kaip skanu blush2.gif
aiduliuke
O as is baklazanu kepiau toki apkepa kaip lazanija, tik vietoj makaronu sluoksniais dejau baklazanus. Juos pries tai paruosiau, kaip visur mineta - pjausciau ziedais ir pabarsciau druska. 1-as sluoksnis baklazanu, tada sluoksnis parusoto farso, surio, vel baklazanai ir t.t. Jei nortite riebiau, galima apipilti kokiu padazu - grietineles, pomidoru padazo ar kokiu kitokiu. Jei nepilsite nieko, bus liesiau. mirksiukas.gif
-Braskeele
Gal patarsit kaip skaniai iskepti baklazanus ant groteliu?nes kai paskutini karta kepiau, tai skonis buvo kaip kokio tualetinio popieriaus,o tiksliau visai be skonio doh.gif juos tiesiog supjausciau, apibarsciau druska, po to nuploviau ir kepem...s... gavosi blush2.gif
Nerytė
QUOTE(marlena24 @ 2008 09 08, 11:58)
Gal patarsit kaip skaniai iskepti baklazanus ant groteliu?nes kai paskutini karta kepiau, tai skonis buvo kaip kokio tualetinio popieriaus,o tiksliau visai be skonio doh.gif juos tiesiog supjausciau, apibarsciau druska, po to nuploviau ir kepem...s... gavosi blush2.gif
*


as juos supjaustau griezineliais, pamirkau vandeni su druska, priprieskoniuoju grilliaus prieskoniais, apkepu is vienos puses, apverciu ir dedu pomidoro griezineli ir surio griezineli, pakepu siek tiek kol suris pradeda lydytis ir skanaus thumbup.gif
-Braskeele
ui, kaip skainiai skamba, reiks siandien pamegint su sonkauliukais ax.gif
Nerytė
QUOTE(marlena24 @ 2008 09 08, 14:10)
ui, kaip skainiai skamba, reiks siandien pamegint su sonkauliukais ax.gif
*


pabandyk, tik plonai pjaustyk baklazanus wink.gif
-Braskeele
opa blink.gif o maniskis kaip tik staugia,kad storiau pjauxtyciau,nes sudega tongue.gif
Nerytė
QUOTE(marlena24 @ 2008 09 08, 16:46)
opa blink.gif o maniskis kaip tik staugia,kad storiau pjauxtyciau,nes sudega tongue.gif
*


g.gif nezinau kokiu budu jus kepat... mes megstam ploniau, tada greiciau iskepa, o ir odele buna minkstesne ax.gif
Eliza
Sveikos merginos,
Na va, ir aš pirmąkart bandžiau daryt baklažanus.
Dariau pagal šį receptą receptas
, tik dar pridėjau raudonųjų paprikų bei voveraičių. Gavosi tikrai laaaabai skaniai mirksiukas.gif
Pavargusi
O gal kas gali pasakyti kodėl baklažanas gali būti labai aitrus? Kepiau pagal vieną iš pirmųjų šioje temoje parašytų receptų. Plonai pjausčiau, apvoliojau tešloje ir t.t. Aitriųjų pipirų nedėjau, nes nemėgstu aštriai. Įdomu, kad ne visi gabaliukai buvo aitrūs. Vieni visai nieko, o kiti - tiesiog neįmanoma valgyt verysad.gif Gal reikia kažką žinot, kai renkiesi baklažaną parduotuvėje? blush2.gif
Koruklu
Na as baklazanus tiesiog dievinu ir kiekviena savaite kazka gaminu su jais!

Siandien gaminau paprastai: baklazanus supausciau uostelem, apibarsciau druska ir po 15 min apkepiau alyvu alieuje. Svarbu, kad aliejus butu labai karstas, nes tada graziai apskrunda! Nusausinau alieaus pertekliu popieriniumi ranksluosciu ir apipyliau baklazanus naturalaus ogurto padazu su cesnaku ir citrinos sultimis bei druska. Labai skanu!!!

user posted image

Na cia jau nepagailejau padazo, nes mums visada jo pritruksta!!! ax.gif


Baklazanu suktinukai su baltu suriu ir keptom paprikom. Baklazanu juosteles apkepti, susukti su fetos suriu ar kitu baltu suriu, orkaiteje siek tiek apkepti. As dar salia apkepiau paprikas ir pomidora! Veliau uzpiliau citrinos, alyvu alieaus ir cesnako padazu! Skanu!!!

user posted image
Vakarė
Ikeliu ir nuotraukyte blush2.gif
user posted image
QUOTE(Vakarė @ 2008 08 07, 16:42)
Sveikutes  4u.gif
Mano baklazanu suktinukai: baklazana supjaustau liezuveliais, pabarstau druskyte, ir palieku paguleti, tuo metu ruosiu idara: sutarkuoju morka, pakepinu aliejuje kartu su pomidoru (nuluptas), tuomet, kai atsala, idedu cesnakiuko, tarkuoto surio, sumaisau viska su majonezu. Baklazanu liezuvelius nusausinu, apkepu aliejuje is abieju pusiu, tuomet, kai atsala, nusausinu, dedu idara ir vynioju...Liezuvelius dedu i lekste, apibarstau petrazolemis ir i saldytuva trumpam...Laaabai skanu su bulvytemis, mesyte... wub.gif
*


lortea
Štai keletas parimų,nors kai kas ir yra paminėta 4u.gif

Baklažanai bus ne tokie kartūs, jeigu supjaustysite riekelėmis, pasūdysite ir palaikysite penkias minutes, o paskui nuplausite. Riekeles galima palaikyti pasūdytame vandenyje – rezultatas bus tas pats.
Kepimui baklažanai dedami tik į gerai įkaitusius riebalus, nes jie sugeria didelę dalį riebalų, įgauna nemalonų skonį ir yra blogai virškinami.
Kepamus orkaitėje baklažanus reikia subadyti šakute arba dvejose trijose vietose įpjauti odą, nes kepant baklažanų oda traukiasi ir plyšta.
Darant ikrus, negalima baklažanų trinti metaliniame inde, nes jie tamsėja ir įgauna metalo skonį. Jie kapojami mediniu peiliu ir trinami medinėje grūstuvėje.
Geriausia baklažanus kepti ant ugnies. Nulupus odą reikia kurį laiką palaikyti šaltame vandenyje



Man beskaitant visus cia receptukus,pradėjo pilvas gurkti blush2.gif biggrin.gif ,gaminsiuosi ir aš ką nors iš čia. assa.gif
Papildyta:
Ir dar 4u.gif ax.gif





3 baklažanai,
200 g fermentinio sūrio,
3 kiaušiniai,
1,5 stiklinės šviežio arba rūgusio pieno,
2 šaukštai sviesto,
druskos.


Baklažanus supjaustyti, pasūdyti ir palikti 30 minučių pastovėti. Po to nusausinti ir apkepti. Keptus baklažanus sudėti į skardą, apibarstyti tarkuotu sūriu. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su pienu ir užpilti baklažanus . Viską kepti orkaitėje, kol pagels. Skanaus
Srove
Baklazanai su darzovemis:
Baklazanus supjaustyti riekutemis(geriau butu pjaustytu keramikiniu peiliu).Pamerkti baklazana i suru vandeni valandai, o kas nenori, kad jaustusi joks baklazano aitrumas reiktu gausiai apibarstyti druska is abieju pusiu ir gerokai paslegti.Po valandos perplauti, uzlasinti truputi citrinos sulciu ir palaikyti dar kokias 5-10 min.Pavolioti riekutes miltuose ir kepti gerai ikaitintame aliejuje, padeti ant serveteliu, kad sugertu riebalus.Darzoviu idarui reikia visko lygiomis dalimis pagal turi.Supjaustytus pomidorus ir iv. paprikas truputi pasudome ir paliekame nakciai.Ryte susidariusi skysti nusunkiame(kad nesijaustu paprikos aitrumas)I nesvylanti puoda pilame nemazai aliejaus, kepame pusziedziais supjaustytus svogunus, morkas, kai apkepa sukreciame vakarykscia nusunkta misraine ir dar sutarkuojame nuluptu obuoliu tiek pat, kaip ir kitu darzoviu.Idedame druskos, truputi cukraus, pipiru, ispaudziame citrinos sulciu mazumele, ipilame sweet cili sause kelis saukstus ir i orkaite troskinti 40-50min.
user posted image
loona666
gal kuri mamyte zino receptu su konservuotais baklazanais?Va, nusipirkau stiklaini ir nezinau, ar juos vienus valgyti, ar ka nors paruosti.... ax.gif
Nerytė
QUOTE(loona666 @ 2008 10 16, 17:49)
gal kuri mamyte zino receptu su konservuotais baklazanais?Va, nusipirkau stiklaini ir nezinau, ar juos vienus valgyti, ar ka nors paruosti.... ax.gif
*


bigsmile.gif niekad nesu ragavus konservuotu... o kaip jie supjaustyti? riekelem?
filka
oi kokiu fainu receptuku,jus cia pateiket,as tik neseniai pradejau gaminti patiekalus is baklazanu ir su baklazanais, ir manjie buvo tikrai atradimas.Super.Dabar mano virtuveje visada yra baklazanu smile.gif
loona666
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 17, 10:58)
bigsmile.gif niekad nesu ragavus konservuotu... o kaip jie supjaustyti? riekelem?
*


Na, as konservuotu irgi nevalgius, tai radau pigiai ir sumaniau paragauti...O jie pjaustyti riekelem isilgai ir koncervuoti su cesnaku....
Nerytė
QUOTE(loona666 @ 2008 10 17, 15:40)
Na, as konservuotu irgi nevalgius, tai radau pigiai ir sumaniau paragauti...O jie pjaustyti riekelem isilgai ir koncervuoti su cesnaku....
*


idomu butu paragauti bigsmile.gif
Auksesmama
bandysiu ir as siandien ka is baklazanu padaryti,bus pirmas kartas,bet tikiuosi viskas bus gerai mirksiukas.gif
Wagamama
QUOTE(Eliza @ 2008 09 14, 16:55)
Sveikos merginos,
Na va, ir aš pirmąkart bandžiau daryt baklažanus.
Dariau pagal šį receptą receptas
, tik dar pridėjau raudonųjų paprikų bei voveraičių. Gavosi tikrai laaaabai skaniai mirksiukas.gif
*



Reikės šitą pabandyt - lengvai turėtų gamintis, ir skanu. Mums baklažanai patinka thumbup.gif
remako
Sveiki, pamėgau ir aš baklažanus labai, o ypač patinka kinų virtuvės "vištiena su baklažanu"
tai kažką pameginau ir aš blush2.gif
radau padažo receptą :
Saldžiarūgštis sojos padažas
1/3 puodelio sojos padažo
1/3 puodelio acto
1/3 puodelio cukraus
1 puodelis vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
0,5 v. š. aliejaus
Paruošimas krakmolą išmaišyti su vandeniu. Sumaišyti visus ingredientus puodelyje ir užvirti. Actą geriau naudoti ryžių ar obuolių, 4 – 5 %.
tik acto aš dėjau mažiau, bet visvie jis kažkaip jaučiasi.
baklažaną nulupiau supjausčiau, mesytę supjausčiau, ir viską į keptuvą pakepinau, kai gerai apkepė, užpyliau padažu ir dar patroškinau, na štai rezultas ax.gif

user posted image
dado
O as darau baklazanus gruziniskai(cia panasiai kaip turkiskai) .Supjaustyti baklazanus 0,5 cm storio juostelemis ir apkepti aliejuje kol paruduos ir deti ant popierinio ranksluoscio kad truputeli sugertu aliejaus pertekliu.Idaras:cesnaka smulkiai sukapoti (1baklazanui 2-3 saukstai smulkinto cesnako),ipilti truputeli vandens,iberti druskos,sukapoti graikinius riesutus ir sumaisyti viska su majonezu.Tepti idara ant baklazano puseliu ir perlenkti pusiau,deti i lekste.Man skaniausiai su skrudinta duona.
awiux
QUOTE(remako @ 2008 12 13, 21:36)
Sveiki, pamėgau ir aš baklažanus labai, o ypač patinka kinų virtuvės "vištiena su baklažanu"
tai kažką pameginau ir aš  blush2.gif
radau padažo receptą :
Saldžiarūgštis sojos padažas
1/3 puodelio sojos padažo
1/3 puodelio acto
1/3 puodelio cukraus
1 puodelis vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
0,5 v. š. aliejaus
Paruošimas  krakmolą išmaišyti su vandeniu. Sumaišyti visus ingredientus puodelyje ir užvirti. Actą geriau naudoti ryžių ar obuolių, 4 – 5 %.
tik acto aš dėjau mažiau, bet visvie jis kažkaip jaučiasi.
baklažaną nulupiau supjausčiau, mesytę supjausčiau, ir viską į keptuvą pakepinau, kai gerai apkepė, užpyliau padažu ir dar patroškinau, na štai rezultas  ax.gif

*



geras...reikės pabandyti...kaip suprantu bakalažano kiek nori ir vištytės kokios nori g.gif
Vredina20
Gal kas ir rashe....jeigu gas atsiprashau:)

Baklazhana supjaustom plonom jaustelemis, pasudom ir duodam pusvalandi pastoveti. Poto nuspaudzhiam baklazhanus ir mazhomis porcijomis kepame keptuveje and aliejaus. Ishkeptus baklazhanus sudedame ant popieriaus, kad aliejus susigertu. Atshalusius baklazhanus sumaishom su kinza, fetos suriu bei graikishkais rieshutais...galima dar deti marinuotu agurkeliu ir paprikos. Bet man skaniausia shiaip su kinza, feta ir rieshutais.
Papildyta:
Oi...visai pamirshau, kad reikia chesnaka deti doh.gif
regna
Vredina20,gal galite parasyti ,kas yra kinza?
Vredina20
QUOTE(regna @ 2008 12 17, 14:39)
Vredina20,gal galite parasyti ,kas yra kinza?
*



Jei neklystu kinza tai yra kalendra. g.gif
ViduxKLP
QUOTE(Vredina20 @ 2008 12 18, 01:07)
Jei neklystu kinza tai yra kalendra.  g.gif
*


ožkos sūris blush2.gif
svetelis
naujos temos kinietišku patiekalų nerandu, tai paklausiu cia. Neiseina man pagaminti traškius baklažanus su saldžarūgščiu padazu nors tu ka. 2 dienas gaminau, ir vis tiek nesigavo baklazanai traskus, o sukrito man i kose. Pas mane elektrine virykle, ikaitinau alieju iki negalejimo, idejau fri supjaustytus baklazanus apvoliotus krakmole, tai jie is karto ta alieju man sugere, ir toks jausmas kad daugiau nebekepa. tada dapyliau aliejaus, bet jau nesamone gavosi. gal aplamai to aliejaus daug turi buti keptuveje, o gal kepti vos ne po viena baklazana?
kisule
QUOTE(svetelis @ 2009 01 26, 15:47)
naujos temos kinietišku patiekalų nerandu, tai paklausiu cia. Neiseina man pagaminti traškius baklažanus su saldžarūgščiu padazu nors tu ka. 2 dienas gaminau, ir vis tiek nesigavo baklazanai traskus, o sukrito man i kose. Pas mane elektrine virykle, ikaitinau alieju iki negalejimo, idejau fri supjaustytus baklazanus apvoliotus krakmole, tai jie is karto ta alieju man sugere, ir toks jausmas kad daugiau nebekepa. tada dapyliau aliejaus, bet jau nesamone gavosi. gal aplamai to aliejaus daug turi buti keptuveje, o gal kepti vos ne po viena baklazana?
*


mes kaip bandem kepti tai gavosi traskus,bet kiekviena gabaleli apvoliojom krakmole (supjaustyta kaip bulves fri) ir virem aliejuje na kaip bulvytes fri 4u.gif visada gaunasi tik mes niekaip padazo neatitaikom pasidaryti doh.gif
mmartaa
gal reikia pameginti ir baklazanus volioti i kukuruzu kramola,nes kinieciai to paprasto bulviu krakmolo nenaudoja(nors nesu as jo pirkusi ir meginusi)bet taip kur skaitai ju receptus tai raso tik su juo
regna
Esu didelė baklažanų mėgėja,tai man ši tema labai ydomi.
Skaičiau ir prisiminiau ,kad man ir vieną kartą nepavyko ,nors viską dariau,kaip recepte,nurodyta,ir pagalvojau ,kad gal priklauso ir nuo baklažanų kokybės.Klausimukas?ar kai kepate{prieš tai pabarstote druska]
Visai nesenai sužinojau,kad baklažanus supjausčius,pasūdžius,reikia paslėgti,nežinau kiek tame yra tiesos.
kisule
QUOTE(regna @ 2009 01 27, 02:40)
Esu didelė baklažanų mėgėja,tai man ši tema labai ydomi.
Skaičiau ir prisiminiau ,kad man ir vieną kartą nepavyko ,nors viską dariau,kaip recepte,nurodyta,ir pagalvojau ,kad gal priklauso ir nuo baklažanų kokybės.Klausimukas?ar kai kepate{prieš tai pabarstote druska]
Visai nesenai sužinojau,kad baklažanus supjausčius,pasūdžius,reikia paslėgti,nežinau kiek tame yra tiesos.
*


tikrai nesudau nes tada jie suminksteja schmoll.gif tongue.gif
svetelis
tai kaip suprantu to aliejaus daugiau reikia, kad plaukiotu baklazanai?
kisule
QUOTE(svetelis @ 2009 01 27, 09:51)
tai kaip suprantu to aliejaus daugiau reikia, kad plaukiotu baklazanai?
*


taip 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.