Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai

na mes Japonijoj gyvenam, tai maciau kazkur uz 2.5Lt trys dideli baklazanai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kittychan @ 2009 05 25, 17:03)
na mes Japonijoj gyvenam, tai maciau kazkur uz 2.5Lt trys dideli baklazanai  biggrin.gif

wub.gif Japonijoj.. vaje kaip pavydziu.. svajone nuvaziuoti Japonija... o baklazanai tai tikai papigiai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 05 26, 00:25)
wub.gif Japonijoj.. vaje kaip pavydziu.. svajone nuvaziuoti  Japonija... o baklazanai tai tikai papigiai gaunasi thumbup.gif


prasom apsilankyt tada tongue.gif va siandien gaminom pica, tai dejom baklazanu ant virsaus, skanumelis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kittychan @ 2009 05 26, 14:40)
prasom apsilankyt tada  tongue.gif


ale tamsta tuoj prisisnekesite ... cool.gif
Atsakyti
Na aisku, kad prasom atvykti i Japonija, ne i svecius lotuliukas.gif (na gal po to ir i svecius), tokija galiu aprodyt, kiek zinau pati ax.gif na bet cia ir ne i tema apie baklazanus rolleyes.gif
O tarp kitko, ryt su anyta gaminsim tuos kiniskus baklazanus, na tiksliau turbut anyta gamins, as tik pastovesiu ir paziuresiu, po to gal ir pati bandysiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kittychan: 27 gegužės 2009 - 11:26
Na va, jau pagaminom ir suvalgem, skonis super ir tikrai jauciasi kiniskos virtuves skonis. O darem taip: apkepem susmulkinta cesnaka ir imbiera aliejuje, supjaustem baklazanus, morka, zaliasias paprikas juostomis, apkepinome, sudejome farsa (anyta dejo sau tuna is konservu, nes vegetare), baigiant kept supyleme jau paruosto padazo, nusipirkto is parduotuves blush2.gif o kaip ta padaza pasigamint tai neturiu supratimo g.gif bet manau, kad kiniska sknoni siam patiekalui suteikia butent jis. Na jei kas susidomejo gali paieskot anglu kalba, patiekalas vadinasi Mabo Nasu arba Fried Spicy Eggplant

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kittychan @ 2009 05 28, 15:23)
Na va, jau pagaminom ir suvalgem, skonis super ir tikrai jauciasi kiniskos virtuves skonis. O darem taip: apkepem susmulkinta cesnaka ir imbiera aliejuje, supjaustem baklazanus, morka, zaliasias paprikas juostomis, apkepinome, sudejome farsa (anyta dejo sau tuna is konservu, nes vegetare), baigiant kept supyleme jau paruosto padazo, nusipirkto is parduotuves  blush2.gif o kaip ta padaza pasigamint tai neturiu supratimo  g.gif  bet manau, kad kiniska sknoni siam patiekalui suteikia butent jis. Na jei kas susidomejo gali paieskot anglu kalba, patiekalas vadinasi Mabo Nasu arba Fried Spicy Eggplant

skamba super skaniai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(DiD @ 2009 05 07, 16:14)
sveikos 4u.gif cia kazkuri klause apie kinietiskai paruostus baklazanus, tai va pasakysiu, kaip mano vyras daro, jis kinieciu patiekaluose namie asas thumbup.gif jis ju nei mirko kur, nei sudo, o paprieskoniuoja rytietiskais zuvies prieskoniais ir palieka keliom minutem isigerti, tada i kiausinio baltyma mirko ir i kukuruzu krakmola sumaisyta su trupuciu druskos. o tada meta i verdanti alieju thumbup.gif super gaunasi ir traskus ir labai skanus thumbup.gif

Dievinu baklazanus, bet tokiu dar nevalgiau.pagaminsiu butinai kita savaite! thumbup.gif O man toks klausimas... g.gif kur galima isigyti kukuruzu krakmolo? Pirmakart girdziu, kad toksai yra rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nippe @ 2009 05 30, 18:30)
Dievinu baklazanus, bet tokiu dar nevalgiau.pagaminsiu butinai kita savaite!  thumbup.gif  O man toks klausimas... g.gif kur galima isigyti kukuruzu krakmolo? Pirmakart girdziu, kad toksai yra  rolleyes.gif


O kukurūzų miltai tam reikaliukui netinka? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo XY:): 07 birželio 2009 - 16:44
QUOTE(bea @ 2003 10 26, 20:52)
Baklažanų ritinukai

Reikės:
1 baklažano
1 svogūno
100 g ryžių
2 pomidorų
1 skiltelės česnako
½ paprikos
žalumynų
druskos, pipirų
200 g grietinėlės

Baklažaną supjaustykite pailgais griežinėliais, pabarstykite prieskoniais ir apkepinkite aliejuje. Griežinėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir sumaišykite su smulkintais žalumynais, paprika ir česnaku. Po šaukštą šio įdaro dėkite ant baklažanų juostelių, suvyniokite ir susmeikite mediniais pagaliukais. Pomidorais nulupkite, sutrinkite, sudėkite į keptuvę, įpilkite pusę stiklinės sultinio ir troškinkite, kol sultinys išgaruos. Paskui supilkite grietinėlę, paskaninkite prieskoniais ir maišant kaitinkite kol padažas sutirštės. Į padažą sudėkite baklažanų ritinėlius ir kelias minutes patroškinkite. Baklažanus patiekite kartu su padažu, kuriame troškinote.


net nespejau apsisukti, siema jau viska suvalgius buvo. drinks_cheers.gif man tik nelabai sekes susimaigstyti, tad palikau, kai kuriuos tokius 'palaidus' bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nippe @ 2009 05 30, 19:30)
kur galima isigyti kukuruzu krakmolo? Pirmakart girdziu, kad toksai yra  rolleyes.gif

šiandien mačiau "Mados" IKI smile.gif
Atsakyti
siandien gaminau idarytus baklazanus gavosi tikrai labai skaniai net MB valge o jis tokiu eksperimentu (ale moliugu) ne ragaut neragauja thumbup.gif o dariau taip:
reikia: baklazano, pomidoru, pievagryviu,farso,svoguno, fermentinio surio.
Baklazana perpjoviau ir 1h palaikiau saltame suriame vandenyje, po to isskobiau vidu ir siek tiek apkepiau kad suminkstetu (tame skystyje kuris liko nuo farso). Idaras: farsa su smulkiai supjaustytu svogunu sudejau i keptuve su trupuciu aliejaus ir kepiau po to sudejau smulkiai supjaustytus pievagrybius, supjaustyta pomidora (nulupta zievele) kubeliais supjaustytus baklazano vidurius, paskaninau prieskoniais, druska (pagal skoni) ir dar siek tiek patroskinau. i orkaitei skirta inda idejau baklazano puseles pridejau idaro ir kepiau orkaiteje apie 30 min tada apibarsciau tarkuotu suriu ir dar pakepiau ko issilyde suris Skanaus! thumbup.gif
Atsakyti