Saulyte060420
2006 07 18, 09:12
Sveikos mamytes,
noriu paprasyti patarimo kaip priaugti daugiau svorio. Mano zuikiui 3 men. Valgo tik misinuka, nes pieno as beveik neturejau ir galejau juo maitinti tik 10 dienu. Kas menesi mano zuikis piauga vos 500-600 g, maitiname vos tik uzsinori, bet valgo ji pasvajodama, normos nesuvalgo ima spjaudytis, stumia buteliuka, gal kas turejote panasiu problemu?
laukiu nesulaukiu 4 men, kad galeciau duoti kosytes, gal labiau patiks?
QUOTE(Saulyte060420 @ 2006 07 18, 10:12) Sveikos mamytes, noriu paprasyti patarimo kaip priaugti daugiau svorio. Mano zuikiui 3 men. Valgo tik misinuka, nes pieno as beveik neturejau ir galejau juo maitinti tik 10 dienu. Kas menesi mano zuikis piauga vos 500-600 g, maitiname vos tik uzsinori, bet valgo ji pasvajodama, normos nesuvalgo ima spjaudytis, stumia buteliuka, gal kas turejote panasiu problemu? laukiu nesulaukiu 4 men, kad galeciau duoti kosytes, gal labiau patiks? Savo mieneliu maitinau tik menesi, kai buvo 4men priaugo 200g, gydytoja patare duoti bananu koses Milupa 2kartus per diena, priaugome 600g. Jei jus priaugote 500-600 tai yra norma ir del to nereikia pergyventi, argi geriau kada vaikas turi dideli svori? juk viskas sunkiau jam sekas ir apsiversti ir ropoti ir prakaituoja daugiau. Del svajoniu valgymo metu tikrai nera ko pergyventi tai normalu vaikutis domisi aplinka, kita priezastis gali buti, kad maitinate neturint jokio grafiko, taip supratau ir jusu, todel ir suvalgo kas kart vis kita kieki maistelio. Siulau tokio amziaus leliuka maitinti kas 3val. per toki laika bus suvirskintas maistelis ir kuri laika skrandukas spes pabuti tuscias (reikia poilsio ir skrandukui). Mums bus 6 men nuo 4men. musu valgymo grafikas: 8-9 labas rytas, persirengiame pizama, keiciam sauskelnes. 10 kosyte ( turime 4 rusiu kosytes, kas kart keiciam) zaidziam, arba as uzsiimu savo reikaliukais. 11-12 miego, miega valanda. Bet buna, kad ir nevisada tokiu laiku, bet panasiai. Atitinkamai kada atsikelia po 3val suvalgome darzovienes uzsigeriam arbatos. Po kurio laiko miegas, miega apie 30min. zaidziam ir suvalgom vaisiu tyreles ir taip iki 17-18 tada einam i lauka. Jei nebuna saules ir labai karsta iseiname ir iki pietu pasivaiksciot. Zodziu maitinames kas 3 val. Pries nakti duodu kosytes, kad sotesnis skrandukas butu 22-23 miegas iki 3 pavalgo ir miega iki ryto. Kartais buna taip, kad atsikelia tik 6 ryto pavalgyt ir iki 8-9 miega. Del valandu aisku nera taip tiksliai kas diena, bet laikomes tokio gyvenimo ritmo. Zodziu tikrai nera ko jums jaudintis, aukite sveiki ir druti.
Melisiukas
2006 07 19, 14:09
QUOTE(Saulyte060420 @ 2006 07 18, 10:12) Sveikos mamytes, noriu paprasyti patarimo kaip priaugti daugiau svorio. Mano zuikiui 3 men. Valgo tik misinuka, nes pieno as beveik neturejau ir galejau juo maitinti tik 10 dienu. Kas menesi mano zuikis piauga vos 500-600 g, maitiname vos tik uzsinori, bet valgo ji pasvajodama, normos nesuvalgo ima spjaudytis, stumia buteliuka, gal kas turejote panasiu problemu? laukiu nesulaukiu 4 men, kad galeciau duoti kosytes, gal labiau patiks? Maniškė irgi tik po 600g kas mėnesį priauga, bet gydytoja sako, tai normalu. Tik svoris mūsų dar mažokas - 3mėn. buvo 5100g.
mes irgi po tiek priauginėjom ir nieko  vaikas sveikas, į normas telpas, judrus, gyvenimu patenkintas, nėr dėl ko galvos sukti. O ir mamai lengviau ant rankų nešiot
rasa1470
2006 09 02, 16:01
QUOTE(Saulyte060420 @ 2006 07 18, 10:12) Sveikos mamytes, noriu paprasyti patarimo kaip priaugti daugiau svorio. Mano zuikiui 3 men. Valgo tik misinuka, nes pieno as beveik neturejau ir galejau juo maitinti tik 10 dienu. Kas menesi mano zuikis piauga vos 500-600 g, maitiname vos tik uzsinori, bet valgo ji pasvajodama, normos nesuvalgo ima spjaudytis, stumia buteliuka, gal kas turejote panasiu problemu? laukiu nesulaukiu 4 men, kad galeciau duoti kosytes, gal labiau patiks? mums ir buvo tas pats, mažai priaugom, nes 2,5 mėn lelytė mano suvalgydavo tik po 60ml. retai kada 90, tai pradėjau virti klijukus ir ką valgom, kad ausys raitosi jau nepilnai 1,5 mėn.
Diolivukas
2006 09 07, 10:49
QUOTE(Saulyte060420 @ 2006 07 18, 10:12) Sveikos mamytes, noriu paprasyti patarimo kaip priaugti daugiau svorio. Mano zuikiui 3 men. Valgo tik misinuka, nes pieno as beveik neturejau ir galejau juo maitinti tik 10 dienu. Kas menesi mano zuikis piauga vos 500-600 g, maitiname vos tik uzsinori, bet valgo ji pasvajodama, normos nesuvalgo ima spjaudytis, stumia buteliuka, gal kas turejote panasiu problemu? laukiu nesulaukiu 4 men, kad galeciau duoti kosytes, gal labiau patiks? labukas, mes irgi turim tokia problemele...manoji Olivia mazai priauga per menesi irgi vos 600g..mums jau greit 4men o svoris 5kg su virsum...tikrai mazas svoris...na pati smulki ir tevelis kaulu rinkinys  kazkaip manom kad ir mazoji bus miniatiurine  Vis dar pati matininu savo pienu, jokiu misinuku dar neduodu. kartais galvoju gal pienelio neuztenka, bet pavalgiusi verktu, o ji nea priesingai jauciasi soti ir pamperi daznai kakoja  tik pastaruoju metu pastebejau kad turbut pienelio nebepakanka nes vis dazniau traukia papuka  o ypac nakti tenka keltis net kelis kartus, ko seniau nebudavo...  kaip manot ar verta pradet primatinti misinukais?na siandien vistiek pabandem misinuka, vos 30ml..daviau tik karteli...HIPP1..na lyg ir patiko...man kaip ir visoms mamoms noretusi kad leliukas visada jaustusi sotus...o nebutu pusiau alkanas visada...
vilmase
2006 09 12, 15:38
Mano kleckiukei 2 mėn ir 3 sav, o ji sveria tik 4 kg. Taigi per mėn priauga apie 300 g  Pradžioje maitinau pienuku, paskui kelis kartus duodavau mišinuko, bet niekas nepasikeitė - svoris beveik stovėjo vietoje, o vaikas kakodavo po kiekvieno valgio. Dabar, daktarui pasiūlius, pradėjau virti ryžių košelę (klijukus). Tikiuosi, kad taip užklijuosiu jos užpakaliuką ir pagaliau priaugsim svorio.
Na mielosios, as irgi, tfiu, tiksliau mano dukra  mazai priauga. Pirmus pora menesiu po 500g, kitus menesius po 200-300g. 5 men. svoris 5400g. Ir visai nepergyvenu  , nes dukra linksma,zvali,sveika (tyrimai kraujo ir slapimo daryti del mazo svorio). Ir gydytoja musu saunuole. Nesiulo jokiu kosiu ar misinuku. Jos nuomone MP pats geriausias maistas. Aisku, jei su dukra butu ne kas:vagi, silpna, po zindymo verktu, tyrimai blogi, tada jau kazka daryciau. O dabardziaugiuosiu gyvenimu ir be reikalo nesinervuoju.
Daringa
2006 09 13, 10:12
as pritariu Sitarai. Mano mažius irgi buvo nedaug priaugantis, bet žvalus, linksmas ir fiziškai nesilpnas  , vystėsi normaliai, todėl per daug nepergyvenau, nors buvo, kai per mėnesį tik 100 g priaugom Nieko, dabar kerta viska iš eilės ir rodo pirštuku AM, maistą pamatęs, tad svoris sunormalėjo.
vilmase
2006 09 13, 10:25
Mums irgi buvo daryta daug tyrimų (kraujo, šlapimo, echoskopijos ir t.t.), viskas buvo gerai. Pati mergaitė linksma, guvi ir bendraujanti. Tačiau toks mažas svoris mane labai neramina. Panašu, kad ir klijukai nepadeda - svoris nepradėjo greičiau augti.
perlita3
2006 09 13, 11:56
Manoji per pirma men.priaugo 700g.lyg ir normalu,ziuresim kaiptoliau..
korcula
2006 09 13, 14:27
QUOTE(Saulyte060420 @ 2006 07 18, 10:12) Sveikos mamytes, noriu paprasyti patarimo kaip priaugti daugiau svorio. Mano zuikiui 3 men. Valgo tik misinuka, nes pieno as beveik neturejau ir galejau juo maitinti tik 10 dienu. Kas menesi mano zuikis piauga vos 500-600 g, maitiname vos tik uzsinori, bet valgo ji pasvajodama, normos nesuvalgo ima spjaudytis, stumia buteliuka, gal kas turejote panasiu problemu? laukiu nesulaukiu 4 men, kad galeciau duoti kosytes, gal labiau patiks? As manau, kad tai visiškai normalu, jei vaikutis linksmas, žvalus, neirzlus. Aš savo mažių taip pat matinau iki 6 mėn. tik MP, kiekvieną mėnesį priaugdavoi ne daugiau kaip 500 gr. Pirmą, antrą mėnesius kaip ir pergyvenau, maniau gal pienuko neužtenka , o be to ir lyginau su pirmuoju, kuris kiekvieną mėnesį priaugdavo ne mažiau kaip 1 kg. Tačiau gydytoja mažių apžiūrėdavo ir sakė, kad tai visiškai normalu - toks prieaugis telpa į vidutines mažylių, valgančių tikMP, normas. Reikia žiūrėti į vaikučio fizinį ir psichinį vystymąs, o ne vien į svorį.
Maniske irgi priauga labai mazai yra is tu nevalgiuku,valgymas uztrunka gana ilgai,bet nerimauti nera ko ,nes ji yra judri ir sveika
laukinukė
2007 01 12, 10:54
QUOTE(Melisiukas @ 2006 07 19, 14:09) Maniškė irgi tik po 600g kas mėnesį priauga, bet gydytoja sako, tai normalu. Tik svoris mūsų dar mažokas - 3mėn. buvo 5100g. Tai ką tada mums sakyti - 5mėn. 6 kg 66 cm QUOTE(sitara @ 2006 09 13, 09:36) Na mielosios, as irgi, tfiu, tiksliau mano dukra  mazai priauga. Pirmus pora menesiu po 500g, kitus menesius po 200-300g. 5 men. svoris 5400g. Ir visai nepergyvenu  , nes dukra linksma,zvali,sveika (tyrimai kraujo ir slapimo daryti del mazo svorio). Ir gydytoja musu saunuole. Nesiulo jokiu kosiu ar misinuku. Jos nuomone MP pats geriausias maistas. Aisku, jei su dukra butu ne kas:vagi, silpna, po zindymo verktu, tyrimai blogi, tada jau kazka daryciau. O dabardziaugiuosiu gyvenimu ir be reikalo nesinervuoju.  Čia kažkas panašaus į mano mažiukę. Tik aš jau pradėjau košelėmis lepinti, tai kimštų, kiek duočiau, net supyksta, jei per anksti baigiu. O šiaip ir toliau maitinu pati. Man kyla įtarimas, kad jos užduotis yra kuo greičiau sudeginti visas kalorijas - juda be sustojimo. O ir šiaip yra linksma, žvali, aišku, pasitaiko ir ožiukų
Kitokia82
2007 01 12, 16:13
Mano maziuke irgi mazai valgo  ,jau beveik 3men.,o sveriam tik virs 5kg.,darysimes kraujo ir slapimo tyrimus,jei viskas gerai galvoju gal nieko neatsitiks,jei isspausiu obuoliu sulciu ir duosiu po sauksteli,vis vitaminai,gal prades daugiau valgyti.Kaip manot ar galima taip,blogiau tikrai neturetu buti
Pagal "standartus", vaiko svoris turi but toks: 6 men. - gimimo svoris*2 (pvz. gime 3500*2=7000) 12 men. - *3 (3500*3=10 500) tai kad 500-600g tai yra labai normalu
krisiune
2007 01 31, 16:16
Sveikučiai, na mano mažylis irgi prie tų miniatiūrinių vaikučių, taip pat mažai priauga svorio, paskutinį mėnesį tik 100 gr., tačiau pats yra linksmas, guvus ir t.t. bent jau kaip gydytoja sako turbūt tokia medžiagų apykaita, aš pati irgi esu smulki. Taip pat mažylis gan dažnai tuštinasi ir labai judrus kaip mes su vyru sakome lyg prisuktas.
advokate
2007 01 31, 22:20
Sveikos mamos, svarbiausia, kad vaikučiai gerai jaučiasi ir yra sveiki. Aš su vyresnėliu žiauriai kankinausi, nes jis maistą kartais tiesiog ignoruodavo. Ir nepadėjo močiučių pasakos, kad kai išalks, tai ir valgys... Tiesiog atėjo laikas ir išaugom, kiekvienas juk turi savo individualų "planą". Bet kuriuo atveju tiems, kurie pagal standartines normas nepriauga primygtinai siūlau išsamiau pasitikrinti sveikatą ir tada būsit tikrai ramios.
lialka21
2007 02 03, 22:03
sveikos mamytes, mums po savaites bus 4 menesiai, sveriam apie 6500kg, bet mano mazule man atrodo labai xuda gal del to kad ilga?volgo lygtai neblogai, kas kart suvalgo po 150ml misinuko bet nepasakyciau kad labai priaugam svorio, per si men priaugom tik 300gramu  va jau pradedam duoti tyreles hipo gal ir nieko tik viena problemele kai suvalgom tos tyreles prradeda atpilinet  nerziau ar cia nuo to...........
inga-uk
2007 02 03, 23:19
o mes sverem budamos 8 men ir 6 dienu 7.500 kg, ir atrodo iki 6 men priaugdavom normaliai, bet paskutinius du menesius labai jau mazai, nors ir linksma ir neserga, bet mazai valgo  , nors kai mano mama ir sako, ner ko noreti is vaiko, kuo tuo tarpu tokio amziaus budama as irgi panasiai sveriau
vilma_klp
2007 02 04, 20:04
mano mazyle tai dabar 6menesiuku ir sveria 7.500kg. ir per paskutini menesi priaugo tik 200g,valgo labai mazai,niekaip neina ikalbeti valgyti  ...daktare sako kad labai blogai,as maitinu savo pienu tai sako po maitinimo duoti dar misinuko,bet ji atssako valgyt misis\ni po mano pieno.kiti sako kad normalus jos svoris.kaip priversti mazyte valgyti?nemegsta nei mano virtu kosiu nei is parduotuves.megsta tik vaisiu tyreles
Sveikutes. Mano sunytis irgi is tu nevalganciuju. 8men 74cm, 7,5kg. Per men priauga ~400gr. Pati maitinau beveik iki 7 men , bet ir kosytes svorio padidejimui itakos neturi, nes maista (tiek namini tiek pirktini) beveik kisu per prievarta. Valgo kaip coliukas, bet yra stiprus, linksmas ir sveikas . Karaujo tyrimai geri, tai pradejau nebe taip nervintis.
lialka21
2007 04 09, 21:13
as kai maitinau MP tai maniske priaugdavo po kilograma virs kilogramo, maitinau 3 mes, ketvirta mienesi kai pradejau maitint misinuku priaugo tik 300gramu, gydytoja liepe duot tyreliu, tai priaugom 600gramu, dabar nezinom kiek,apie 500gramu kazkur, bet mano drauges mazyle priaugdavo gal kokius 3mes po 200gramu ir gydytoja nieko nesake
ligita33
2007 04 10, 17:04
Ir mes mazai tepriaugam... visi muu bendraamziai, kurie gime mazesni, jau senai mus praauge... bet vaikutis neatrodo sulyses...daktare sako, kad viskas gerai. tik su valgymu irgi turime nemazai problemeliu... stai kaip mes priauginejom svori: gime: 4140gr 1men: 5200gr 2men: 5800gr 3men: 6600gr 4men: 7200gr
QUOTE(ligita33 @ 2007 04 10, 17:04) Ir mes mazai tepriaugam... visi muu bendraamziai, kurie gime mazesni, jau senai mus praauge... bet vaikutis neatrodo sulyses...daktare sako, kad viskas gerai. tik su valgymu irgi turime nemazai problemeliu... stai kaip mes priauginejom svori: gime: 4140gr 1men: 5200gr 2men: 5800gr 3men: 6600gr 4men: 7200gr Ligita, sveikute, ir jus tos pacios problemos kamuoja? o mes gimem 3,3 kg, o 6 men tesverem 7,2kg. Ir ka? ir nieko. Esam linksmi, guvus, laaabai judrus ir svarbiausia sveiki
laukinukė
2007 04 12, 09:08
QUOTE(ligita33 @ 2007 04 10, 18:04) Ir mes mazai tepriaugam... visi muu bendraamziai, kurie gime mazesni, jau senai mus praauge... bet vaikutis neatrodo sulyses...daktare sako, kad viskas gerai. tik su valgymu irgi turime nemazai problemeliu... stai kaip mes priauginejom svori: gime: 4140gr 1men: 5200gr 2men: 5800gr 3men: 6600gr 4men: 7200gr Tai argi čia mažai? Tai ką mums tada sakyti - 8 mėn. 7200g
QUOTE(laukinukė @ 2007 04 12, 09:08) Tai argi čia mažai? Tai ką mums tada sakyti - 8 mėn. 7200g  Tikrai? o kokio svorio gimet? ar dar Mp maitini?
*GAILĖ*
2007 04 12, 11:59
QUOTE(ligita33 @ 2007 04 10, 18:04) Ir mes mazai tepriaugam... visi muu bendraamziai, kurie gime mazesni, jau senai mus praauge... bet vaikutis neatrodo sulyses...daktare sako, kad viskas gerai. tik su valgymu irgi turime nemazai problemeliu... stai kaip mes priauginejom svori: gime: 4140gr 1men: 5200gr 2men: 5800gr 3men: 6600gr 4men: 7200gr na bet gi čia viskas labai normaliai. nėr ko stresuot, gerai to svorio priauga, netgi sakyčiau, gana daug
laukinukė
2007 04 12, 14:31
QUOTE(ciotki @ 2007 04 12, 11:17) Tikrai? o kokio svorio gimet? ar dar Mp maitini? Gimė 3 kg, bet priauginėjo daugiau tik pačius pirmus mėnesius. O paskui 300, 200 g. Mp mažoji užsispyrėlė pribaigė šiomis dienomis, tai kol kas geriame mišinuką  . O kartais užeina, kad nevalgo ir košių. Na, gal ne tai kad visai nevalgo, bet mažai suvalgo. O ropoja kosminiu greičiu, stojasi ir nė sekundei nenustygsta vienoje vietoje. Žodžiu, degina kalorijas, kad koks lyšnas lašinys neužaugtų. Nors po teisybei, kartais nusiraminu, kad toks jau yra mūsų vaikas, o kartais vėl susipergyvenu, kad gal kas nors negerai
eweliukas
2007 04 19, 18:17
Sveikos maniskis pumpurėlis dabar pusės metu ir sveria 6,630kg ugis 64,5cm...(gimem 3070kg 50cm) maziukas bet manau cia i tevus smulkius... o valgom taip iki 4men tik mamos piena nuo 4men misinuka ir nuo 5,5men. visokias kosytes darzoves tyreles...
*vandene*
2007 04 20, 14:36
QUOTE(ligita33 @ 2007 04 10, 18:04) Ir mes mazai tepriaugam... visi muu bendraamziai, kurie gime mazesni, jau senai mus praauge... bet vaikutis neatrodo sulyses...daktare sako, kad viskas gerai. tik su valgymu irgi turime nemazai problemeliu... stai kaip mes priauginejom svori: gime: 4140gr 1men: 5200gr 2men: 5800gr 3men: 6600gr 4men: 7200gr Nesuprantu kodel jus jaudinates del tokio svorio, juk jusu vaikutis normaliai sveria. Mano maziau sveria nei jusu, 5 men. svere 6900 kg.
Dianuliukas
2009 11 27, 12:56
Maniske irgi nedaug valgo-matyt puikiai jaucia sotumo jausma ir isstumia buteliuka,nebeikisi kai nenori.per men priaugam apie 600g.bet daktare sake viskas ok  mazyle guvi,linksma,o budama 3men net ant pilvuko jau apsiverte  tikrai nesistengiu valgydint pagal normas-kiek ji pati nores,kam grusti per prievarta.privalumas-lengviau nesiot
QUOTE(Dianuliukas @ 2009 11 27, 13:56) Maniske irgi nedaug valgo-matyt puikiai jaucia sotumo jausma ir isstumia buteliuka,nebeikisi kai nenori.per men priaugam apie 600g.bet daktare sake viskas ok  mazyle guvi,linksma,o budama 3men net ant pilvuko jau apsiverte  tikrai nesistengiu valgydint pagal normas-kiek ji pati nores,kam grusti per prievarta.privalumas-lengviau nesiot  mes priaugam po du simtus,bet apetita turim puiku-jau trys menesiai valgom koseles.as visiskai nesijaudinu del svorio-svarbiausia esam sveikos,zvalios.cia kazkoks mitas,kad vaikas kas menesi turi priaugt po kilograma.mums septyni menesiai -sveriam apie sesis su puse kilogramo.
laukinukė
2010 03 10, 20:40
QUOTE(laukinukė @ 2007 04 12, 14:31) Gimė 3 kg, bet priauginėjo daugiau tik pačius pirmus mėnesius. O paskui 300, 200 g. Mp mažoji užsispyrėlė pribaigė šiomis dienomis, tai kol kas geriame mišinuką  . O kartais užeina, kad nevalgo ir košių. Na, gal ne tai kad visai nevalgo, bet mažai suvalgo. O ropoja kosminiu greičiu, stojasi ir nė sekundei nenustygsta vienoje vietoje. Žodžiu, degina kalorijas, kad koks lyšnas lašinys neužaugtų. Nors po teisybei, kartais nusiraminu, kad toks jau yra mūsų vaikas, o kartais vėl susipergyvenu, kad gal kas nors negerai  Na ką, grįžau į tą pačią temą. Pirmagimė kaip buvo taip ir liko kūdena. O energijos galima tik pavydėti. Antroji lygiai taip pat mažai priauga svorio, nors valgo pakankamai daug ir gerai. Tokia pat judri, kaip pirmoji. Pakeičiau gydytoją, tai šioji nemato tame problemos - žvali, judri, energinga - tai svarbiausia
visko būna
2010 09 14, 19:52
Linyte737
2010 09 15, 10:18
gal yra kurios susiduret su mazu UGIO augimu?..
Wild Pearl
2010 09 15, 14:15
QUOTE(Renytė @ 2007 04 20, 15:36) Nesuprantu kodel jus jaudinates del tokio svorio, juk jusu vaikutis normaliai sveria. Mano maziau sveria nei jusu, 5 men. svere 6900 kg. ligita33 Tai jau tikrai manau nera ko nerimati svoris auga visai neblogai, nereikia kad vaikutis butu riebuilis...Mano sunelis 8men.sveria 8kg.ir tikrai nedaug priauga kas menesi bet jam tuo tik geriau,svarbiausia kad svoris auga o ne stovi vietoje :mirksiukas:Taip kad renytei pritariu
rasuole197
2010 09 15, 21:50
QUOTE(Linyte737 @ 2010 09 15, 11:18) gal yra kurios susiduret su mazu UGIO augimu?.. Mūsų mažius neaukštas vyrukas 6 mėn.ūgis buvo 64 cm., gimė 50 cm. ūgio. Mūsų gydytoja nemato tame problemos ir sako, kad ne visi Saboniais turi būti  o ir mes su vyru prie mažesnių...  Mane labiau neramina mažas svoris, 6 mėn. tesvėrėm 6.240  bet kaip kitos mamytės sako, svarbu kad vaikas judrus, linksmas žvalus ir tikras energijos užtaisas
28zuika
2010 09 17, 12:11
Mano mazyle gime 49cm.ir svere 3350g.per menesi priaugom 800g.iki 4200g.bet jau tada maitinau misinuku nes pieno nieko jau kaip ir neturejau.Dabar mums 2menesiukai suejo,sveriam 5kg.vel gaunasi 800g.priaugom.Taigi jei taip ir toliau per daug nesijaudinu,kiek jos organizmui reikia tiek ji ir psisavina,svarbu apetita turi,valgo noriai,ir nerimauti nematau reikalo
Sawlyte22
2011 01 05, 13:16
mano mazutei uz savaiteles 5 men..tesveriam 6 kg..o gime 3420..ugio nezinau,nes pas mus nematuoja....na bet ji judri ir linksma mergaite..keista ,kad mazute,nes mes abu su vyru stambus  iki siol ji telpa i rubus skirus 0-3 men!! na bet mergaitei mazutei nera buti blogai,as ir visada norejau but mazute tik kartais pasijauciu lyg kalta..kai pamatau jios amziaus vaikucius riebuliukus,o ji tokia mazyte..dar daznokai aplinkiniai uzmeta ''dydzio kaip 3 men''..na ,bet pradejiome valgyti tyrelias..galvoju ,kad gal jai misinelis nelabai sotus buvo,gal su maistu geriau priaugdines..
Bluebell
2011 01 07, 20:25
Mano maziausioji 5 men sveria 5,5 kg Didzioji budama metuku svere8,7 kg Dabar pusantru sveria10 kg. Coliukes
Mano gime 3.970 kg, per pirma menesi priaugo 900 g per antra 800 g., man tai atrodo normalu, o kai kas sako, okiti vaikuciai tai priauga po kilograma ir daugiau. Bet juk nevisi vaikai vienodi. Svarbu, kad jauciasi gerai. Tad mamytes dziaukimes, kad musu vaikuciai lengvesni.  , ne taip rankos pavargsta  , nes maniskis tai rankinukas
Luttuke
2011 01 09, 23:49
QUOTE(Bluebell @ 2011 01 07, 21:25) Mano maziausioji 5 men sveria 5,5 kg Didzioji budama metuku svere8,7 kg Dabar pusantru sveria10 kg. Coliukes  Mano suneliui dabar 1 m ir 7 men.,o 10 kg dar nesveria. Kazkur 9,5 tik... bet ir valgo kaip zvirbliukas...
Maniskis keturiu metuku 12 kg svere:D dabar mazajai trys menesiai, sveria 5kg,i menesi po 500g mazdaug priauga, visi dakterai sako kad mazai,viena chirurge, net pasiule misinuka duoti  , o man tai labai normalu atrodo, nes vaikai begalo judrus, ir mazoji valgo MP. Viskas manau matosi is vaiko elgesio, jei vangus ir mieguistas, tada reiketu susirupinti.
Milda_Milda
2011 01 11, 16:03
QUOTE(rasuole197 @ 2010 09 15, 23:50) Mūsų mažius neaukštas vyrukas 6 mėn.ūgis buvo 64 cm., gimė 50 cm. ūgio. Mūsų gydytoja nemato tame problemos ir sako, kad ne visi Saboniais turi būti  o ir mes su vyru prie mažesnių...  Mane labiau neramina mažas svoris, 6 mėn. tesvėrėm 6.240  bet kaip kitos mamytės sako, svarbu kad vaikas judrus, linksmas žvalus ir tikras energijos užtaisas  Maniskis 1.5 m sveria kazkur 9.9 kg, turbut 10 nera. Taip, kad nepergyvenkit
Ksesanko
2011 01 12, 12:51
QUOTE(rasuole197 @ 2010 09 15, 22:50) Mūsų mažius neaukštas vyrukas 6 mėn.ūgis buvo 64 cm., gimė 50 cm. ūgio. Mūsų gydytoja nemato tame problemos ir sako, kad ne visi Saboniais turi būti  o ir mes su vyru prie mažesnių...  Mane labiau neramina mažas svoris, 6 mėn. tesvėrėm 6.240  bet kaip kitos mamytės sako, svarbu kad vaikas judrus, linksmas žvalus ir tikras energijos užtaisas  Mano dukryte gime 2800 g. 50 cm. Greitai 7 men. esame 66 cm ir 7 kg. Nematau prasmes nerimauti. Normalus, linksmas, judrus vaikas  Irgi dar nesiojame 3 - 6 men. skirtus drabuzelius ir tuo tik dziaugemes, kad neisaugame labai greitai  kartu su vyru juokiames is nuogutes dukreles, nes turi net liemeni ir pilvukas visai be riebalu kaip pas tikra mergyna  Yra toks rusiskas posakis: svarbu kad kaulai butu, o riebalai spes uzaugti
Jolanta86
2011 01 12, 14:02
Tikrai normaliai tas svoris pas jus auga,normalus prieaugis ,ne kiekvienas po kg kas men priauga,tik kartais gydytojai ar visazines sesutes ivaro mamai nereikalingu baimiu,jei auga proporcingai vadinasi viskas gerai
QUOTE(Ksesanko @ 2011 01 12, 13:51) Mano dukryte gime 2800 g. 50 cm. Greitai 7 men. esame 66 cm ir 7 kg. Nematau prasmes nerimauti. Normalus, linksmas, judrus vaikas  Irgi dar nesiojame 3 - 6 men. skirtus drabuzelius ir tuo tik dziaugemes, kad neisaugame labai greitai  kartu su vyru juokiames is nuogutes dukreles, nes turi net liemeni ir pilvukas visai be riebalu kaip pas tikra mergyna  Yra toks rusiskas posakis: svarbu kad kaulai butu, o riebalai spes uzaugti   posakis logiskas mano mergyte irgi budama 6 men svere 6900 g, o ugis buvo 66 cm. Gydytoja visada perspedavo, kad esame zemiau vidurkio, kad reiketu daugiau priaugti. Po gydytojos apziuros grizusi i namus nuolat asarodavau, kad kazka darau ne taip, kad nemoku tinkamai vaiku pasirupinti. Pergyvenau, nes maitinau (ir iki siol tebemaitinu) pati, todel save griauziau, kad gal maziukei neuztenka mano pienelio, o misinuku negerdavo Dabar mano maziukei jau 10 men. Sveria 8 kg, ugis 72 cm. Si karta gydytoja pasake, kad augam labai proporcingai, nors ugiu priskiria apyzemiems vaikams. Mano maziuke irgi labai judri, nenustygsta vietoje, nors dar pati eiti nebando, tik ropoja, stojasi... Iki tol valgiusi labai prastai (kartais istisomis dienomis nieko, issyrus MP, nevalgiusi), dabar pamazu ima valgyti vis daugiau, todel itariu, kad galbut pradesim priaugineti siek tiek daugiau  Bet kaip ir jusu, Ksesanko, mergaite dailios figuros  Kai pries einant maudyniu isrengiu ir laikydama uz rankuciu veduosi i vonia, negaliu nesusijuokti, kokia mazute panele ji man atrodo
rasuole197
2011 03 09, 10:27
QUOTE(Milda_Milda @ 2011 01 11, 17:03) Sveikutės, mamytės Mūsų mažius auga po truputuką, tikra žodžio prasme. Metukų pasiekimai - 7500 g. ir 71 cm.  bet pasidžiaukt galim tuo, kad vaikšto pats vienas po visą butą, tiksliau bėgioja, lipa visur, kur tik rankytėm užsikabina, po truputuką kalbėt pradeda, kartais savo kalba, kartais mama, tete, am am, au au sako, kai nori valgyt ar gert paprašo  nebepergyvenam visiskai kad vaikutis nedidukas, nes ūgio ir svorio kreivė eina visą laiką tam pačiam lygyje
forever love
2011 06 15, 07:57
sveikutes,tikrai nera ko pergyventi del svorio ,nes kiekvienas vaikelis yra skirtingas juk negali visi buti vienodi  manoji coliuke irgi uz savaiteles bus 10 men.,o sveriam 6400g.yra zvali ,judri,energijos pilna,miegot nemiega duodasi pastoviai
|
|