Lina.Marija
2011 06 23, 16:26
Gimeme 4450gr, 57cm. Milzinas. Pirma menesi priaugome 1400gr, po to kitus du menesius po 1kg, 5 men svereme tik 7,500, o dabar, budami beveik 1 metuku be savaites tik 9kg ir 73 cm. Iki siol maitinu MP, misinuko siuliau kelis kartus, atsisake. Pradejau dietiskiau valgyti nuo 5 men, gal tai turejo itakos? Rimta maista pradejome nuo 6 men. Atostogavome pries 3 savaites, tai per ta savaite sugebejo numesti 400gr. Darbavausi is peties, tai per pora savaiciu sugrizo tie 400gr. Dabar toks jausmas, kad nieko daugiau nedarau, tik valgyti jam ruosiu, o jis nieko daugiau nedaro, kaip valgo. Pirmadieni einame i konsultacija pas gastroenterologa, ziuresime ka sakys. Anyta pediatre, tai sake, kad esant prastam apetitui reikia pagerti fermentu, o jei valgo gerai, bet nepriaugineja, padeti gali gerosios bakterijos, nes padeda geriau pasisavinti naudingas medziagas. Nuo 10 men pradejau deti druskytes i maista, tai pradejo geriau valgyti. Skaiciau, kad jei seimoje nera hipertenzijos, mama ir tetis tokiu problemu neturi, galima truputi druskytes. Mums labai padejo. Studijuoju dabar mamyciu receptukus cia, sm, daug idomiu radau, tai vaikutis pradejo tikrai geriau valgyti, ko pasekoje per kelias dienas dar 100gr priaugome. Liepos pradzioje dar darysime sirdutes echoskopija. Jei viskas gerai, dar pas endokrinologa nueisime. Jei ir ten viskas ok, tai liks tik skaniau gaminti, pratampyti vaikui skranduka ir viskas bus
QUOTE(rasuole197 @ 2011 03 09, 11:27) Sveikutės, mamytės Mūsų mažius auga po truputuką, tikra žodžio prasme. Metukų pasiekimai - 7500 g. ir 71 cm.  bet pasidžiaukt galim tuo, kad vaikšto pats vienas po visą butą, tiksliau bėgioja, lipa visur, kur tik rankytėm užsikabina, po truputuką kalbėt pradeda, kartais savo kalba, kartais mama, tete, am am, au au sako, kai nori valgyt ar gert paprašo  nebepergyvenam visiskai kad vaikutis nedidukas, nes ūgio ir svorio kreivė eina visą laiką tam pačiam lygyje  QUOTE(forever love @ 2011 06 15, 08:57) sveikutes,tikrai nera ko pergyventi del svorio ,nes kiekvienas vaikelis yra skirtingas juk negali visi buti vienodi  manoji coliuke irgi uz savaiteles bus 10 men.,o sveriam 6400g.yra zvali ,judri,energijos pilna,miegot nemiega duodasi pastoviai  Sveikutes.Paskaiciau sia tema ir ramiau pasidare,nes jau buvo neramu del vaikucio svorio,auginam ir mes labai judru,nenustygstanti vietoje zirniuka.Pries kelias dienas buvom svertis 9men sveria 6850g,per paskutini men priaugo 50g,o pries tai 100g buvo priauges.Pas mus ta pati situacija vaikas zvalus,energijos pilnas,paskui sese ropineja po visus namus,uzmigdom tik vezime prisegta,tada perkeliam i lovyte,nes kitaip nepavyksta,matosi kad miego nori,bet vistiek ramiai negali nugulet,sedasi,ropineja,stojasi isikimba i lovyte spyruokliuoja ir juokiasi,paguldom o jis ir vel taip pat.Valgo nemazai ir noriai ir per diena kokius 5 kartus kakoja,pasakiau gydytojai,tai israse pagerti Linex geruju bakteriju.Musu pirmagime ir nebuvo is dideliu vaikuciu,bet svorio siek tiek daugiau priaugdavo metuku svere 9kg ir 74cm buvo,o dabar 3metukai sveria apie 14kg ir ugis gal kokie 93cm.
Perskaicius jusu pasisakymus ir man ramiau pasidare Mano coliuke gime laiku,pagal termina kaip ir buvo nustatyta,bet kadangi buvo uzsikretusi streptokoku,tai jos augimas mano pilvelyje buvo sustojas,tai gime smulkute 2,740kg. turejom 10 paru antibiotikus,gryzom namo,po savaites is nosiarykles isaugo stafilokokas,vel 14 paru antibiotikai.dabar dukrytei 2men.18dienu suvalgo tik po 100ml.misinuko,buna kad tik po 90ml.teistraukia,o vakar visa diena isvalgydavo po 140.tai buvau labai laiminga,o va siandien vel maivosi su tuo valgymu,bevalgydama apsnusta,stumia buteliu ir t.t.per tris savaites priaugo tik 300gr.siuo metu sveria 4,900kg.labai pergyvenau,kad svoris auga po truputi,bet persiskaicius jusu atsiliepimus tikrai likau ramesne
Nepergyvenkit, mamytes, del mazo leliuku svorio, juk ir suauge zmones nevienodo sudejimo. Svarbiausia, kad vaikuciai gerai jaustusi. Privalumas, kad rubeliai ilgiau tinka, ne taip greit isauga  Tik visokios tetulytes, pamate smulkuti vaikeli, galetu nekomentuoti, oi, koks mazytis, koks kudutis ir panasiai
forever love
2011 07 13, 16:08
QUOTE(zara** @ 2011 07 13, 14:35) Perskaicius jusu pasisakymus ir man ramiau pasidare Mano coliuke gime laiku,pagal termina kaip ir buvo nustatyta,bet kadangi buvo uzsikretusi streptokoku,tai jos augimas mano pilvelyje buvo sustojas,tai gime smulkute 2,740kg. turejom 10 paru antibiotikus,gryzom namo,po savaites is nosiarykles isaugo stafilokokas,vel 14 paru antibiotikai.dabar dukrytei 2men.18dienu suvalgo tik po 100ml.misinuko,buna kad tik po 90ml.teistraukia,o vakar visa diena isvalgydavo po 140.tai buvau labai laiminga,o va siandien vel maivosi su tuo valgymu,bevalgydama apsnusta,stumia buteliu ir t.t.per tris savaites priaugo tik 300gr.siuo metu sveria 4,900kg.labai pergyvenau,kad svoris auga po truputi,bet persiskaicius jusu atsiliepimus tikrai likau ramesne  mano princese gime irgi pagal termina,be jokiu ligu ir ji gime 2870g. niekados nevartojom jokiu vaistu,o misinuka visalaika isgerdavo tik 30ml. geriausiu atvejus 60ml. dabar labai dziaugiuosi jeigu isgeria vienu kartu 90 ml. ir sveriam mes dabar 6700g.atrodo zvali ir energinga manoji coliuke
Marcipana
2011 12 11, 12:51
Mano vyriausioji visada buvo vidutinio ūgio ir šiek tiek didesnio už vidutinį svorio. Antroji visai coliukė - metų - 7,2 kg, 69 cm, dabar 9 metai - 22 kg, 127 cm. Bet kraujas visada geras. Pagrandukas, panašu, irgi auga žirniukas. Gimus - 3300, 1 mėn. - 3800, 2 mėn. - 4200, trys mėn. - 4700 (ūgis 58cm). Visus vaikus maitinau mp ilgai. Dabar irgi žindau, ir naktį žadinu valgyt, bet labai pamažu auga tas svoris.
RytineSaule
2011 12 18, 00:33
Dukrytė visad priauga po 400-500g kas mėnesį. Nesuku dėl to galvos - man svarbiausia, kad ji laiminga ir nematau jokių blogų simptomų
Sveikos mamytes,skaitau ir nezinau ar pergyventi???? Mes gyvenam UK,mergyte gime 4245 kg 2 men maitinau MP,augom puikiai,o dabar misineliu nes pradingo pienelis ir svoris nukrito...Mums dabar 11 savaiciu sveriam 5480 kg,cia daktares sako mazai ir as jau nezinau kur detis, nes suvalgo per viena maitinima 60ml,70ml....
Jolannta
2012 01 12, 14:59
mano mergyte irgi coliuke. 9 men- sveriam 7.5 kg ugis 69 cm.pirma menesi priaugom 900gr, veliau 700gr, 500gr, o dabar jau kokie penki menesiai po 200-300gr. daktaras sako, kad pgl ugi lyg ir norma svoris, pgl amziu - mazoka, hemoglobinas-zemokas-109... bet ji laiminga, sypsosi ir as kazkaip lb nepergyvenu, pradejom gerto Feroglobin..tik kazin ar bus naudos...lb abejoju...
Simuute
2012 01 12, 16:37
QUOTE(aromat @ 2012 01 12, 15:19) Sveikos mamytes,skaitau ir nezinau ar pergyventi???? Mes gyvenam UK,mergyte gime 4245 kg 2 men maitinau MP,augom puikiai,o dabar misineliu nes pradingo pienelis ir svoris nukrito...Mums dabar 11 savaiciu sveriam 5480 kg,cia daktares sako mazai ir as jau nezinau kur detis, nes suvalgo per viena maitinima 60ml,70ml.... O koks buvo svorio augimas kas mėnesį? Jei buvo svoris pakritęs, tai gal reiktų palaukti ir dar nepanikuoti?  Pagal diagramą esat vidutinės. O kiek suvalgo per parą? Šiaip minimumas priaugti per savaitę yra 113 g, tai jūs netoli to
QUOTE(Simuute @ 2012 01 12, 15:37) O koks buvo svorio augimas kas mėnesį? Jei buvo svoris pakritęs, tai gal reiktų palaukti ir dar nepanikuoti?  Pagal diagramą esat vidutinės. O kiek suvalgo per parą? Šiaip minimumas priaugti per savaitę yra 113 g, tai jūs netoli to  Per para suvalgo ivairiai buna 520ml,buna 470ml,620ml paziurejau paskutinius...viena diena visai bado streikas buvo 340ml per para...pradzioje mes per dvi savaites priaugdavom 250gr. Ji labai judri,linksma,bet kai reikia valgyti rekiam ir valgymo metu judam,krutam...vartojam espumizana,bet mazai te padeda,o UK vaistai kiek isbanden visai neveiksmingi....
forever love
2012 01 29, 17:06
QUOTE(aromat @ 2012 01 12, 13:19) Sveikos mamytes,skaitau ir nezinau ar pergyventi???? Mes gyvenam UK,mergyte gime 4245 kg 2 men maitinau MP,augom puikiai,o dabar misineliu nes pradingo pienelis ir svoris nukrito...Mums dabar 11 savaiciu sveriam 5480 kg,cia daktares sako mazai ir as jau nezinau kur detis, nes suvalgo per viena maitinima 60ml,70ml.... QUOTE(aromat @ 2012 01 12, 15:53) Per para suvalgo ivairiai buna 520ml,buna 470ml,620ml paziurejau paskutinius...viena diena visai bado streikas buvo 340ml per para...pradzioje mes per dvi savaites priaugdavom 250gr. Ji labai judri,linksma,bet kai reikia valgyti rekiam ir valgymo metu judam,krutam...vartojam espumizana,bet mazai te padeda,o UK vaistai kiek isbanden visai neveiksmingi.... Na nezinau manau,kad normalus tas svoris,o tokiu laiku kaip jus manoji suvalgydavo tik po 30ml. Per para suvalgydavo nuo 150-250ml.Geriausiu atveju 50-60 ml. O dabar tik retkarciais buna,kad suvalgo per viena karta 80-90ml ,o sveremes pries 2 savaites buvo 8kg ,bet mums jau pusantru metuku beveik
bonasera
2012 01 29, 20:09
mano vaikelis mazai priauga svorio,nors mp maitinu,gydytoja aiskina ,kad didelis gime,taip daznai buna,didesni vaikai maziau priauga,pagal visas normas ,tai atitinkame pagal ugi, svori
forever love
2012 01 29, 21:53
QUOTE(bonasera @ 2012 01 29, 19:09) mano vaikelis mazai priauga svorio,nors mp maitinu,gydytoja aiskina ,kad didelis gime,taip daznai buna,didesni vaikai maziau priauga,pagal visas normas ,tai atitinkame pagal ugi, svori Nezinau ka turi omenyje didelis gime,tai yra kokio svorio?nes mano gime kaip ir mazute ir priauga labai mazai ir kazkaip keista gydytojai niekados nepasake ,kad mazai
Ruby Tuesday
2012 01 29, 22:06
QUOTE(forever love @ 2012 01 30, 00:53) Nezinau ka turi omenyje didelis gime,tai yra kokio svorio?nes mano gime kaip ir mazute ir priauga labai mazai ir kazkaip keista gydytojai niekados nepasake ,kad mazai  As irgi esu girdejusi, kad gime dideli vaikai nedaug priauga, o gime mazi - daug, nes jiems reikia atsigriebti  Su mano suneliu tai pasitvirtino - gime tik 3kg ir per 2 men pasidvigubino svori  O po tu dvieju menesiu eme nedaug priaugineti.
astarte12
2012 01 29, 22:56
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 01 29, 22:06) As irgi esu girdejusi, kad gime dideli vaikai nedaug priauga, o gime mazi - daug, nes jiems reikia atsigriebti  Su mano suneliu tai pasitvirtino - gime tik 3kg ir per 2 men pasidvigubino svori  O po tu dvieju menesiu eme nedaug priaugineti. O mums nepasitvirtino. Gimė 2790, 10 mėn-7,5 kg. Dėl mažo svorio pediatrė liepė pradėti primaitinti kietu maistu anksči, bet tas svorio nepridėjo. Maitinu iki šiol MP. Beje, nėra sirgęs net sloga.
Dezdemona*
2012 01 30, 09:19
maniske gime 3150g, pirma menesi priaugo 1,500kg, antra - 800g, o nuo 3 menesio po 300-400g  ir as neikiek nesijaudinu, ugis taip pat nera didelis, 8men tik 65,5cm, svoris siuo metu 7,450g  gydytoja sake nera ko nerimauti, visi vaikai priauga skirtingai  maniske valgo laaabai daug, musu meniu mazdaug toks: 8val. - kruopu koses 200g 10val. - 120g jogurto 1val. - 250g darzovienes su mesa 3val. - 100g vaisiu tyreles 6val. - uzpilamos kosytes 150g 20-21val. - 210ml misinuko ir nakti 1k misinuko 150ml tarpuose tarp maitinimu kokie 400ml skysciu (sulciu, arbatu), daug sausainiu, trapuciu, dziuveseliu, vaisiu. Tad apetitu tikrai nesiskundzia panele, tik i kuna neina
mamaa23
2012 05 03, 13:30
laba diena,turiu toki klausimeli,kai buvo 4 menesiu mano maziukas svere 7,460 o ugis buvo 67 cm,sulaukus 5 menesiu nuejome pasisverti ir labai nustebau kai svarstykles parode 7,380...nustebau nes sunelis valgo tikrai nemazai.ar tai normalu kad per menesi ne tik kad nepriaugo bet ir numete 80 gramu?ar gali taip buti del to kad pradejo daugiau judeti,vartytis,sokineti specialioje sokdyneje?beje gime 3,160 kg.
|
|