Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Receptai pietums
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4
rutuliuks mamyte
QUOTE(Auges @ 2003 04 25, 02:19)
Farso blynai
0,5kg farso
3kiausinaiai
200g majonezo
3saukstai krakmolo
prieskoniai
Viska ismaisyt ir  kept kelias minutes (na kol iskeps)
*


niam niam kaip skanu sitie blynai thumbup.gif tik as dejau maziau majonezo ir dar patusinau o padaziuka manau galima padaryt koki tik nori ir koks tik patinka mirksiukas.gif ir plius bulviu kose niam essen.gif
sigitela
QUOTE(saule** @ 2007 01 10, 18:19)
As labai megstu kepti mesos blynelius

2 saukstai krakmolo,
2 saukstai majonezo, 3 kiausiniai,
labai smulkiais gabeleliais pjaustyta mesa (dazniausiai darau su kiauliena, kartais su vistiena, bet man skainiau kiauliena),
prieskoniai: butinai smulkiai pjaustyto cesnako, petrazoliu, pipiru, druskos ir kt.
tesla turi buti tirsta
palaikyti tesla saldytuve kelias valandas, bet geriausia pasidaryti is vakaro, nes tada labai gerai isigeria.

siaip darydama niekada nededu pagal norma, mazdaug is akies, kad butu normali tesla tongue.gif
*



ma sis patiekalas thumbup.gif tik man skaniausia gaunasi su vistiena, karta su kalakutiena dariau, tai netaip skanu buvo kaip su vistiena essen.gif
regna
Šiandiena ruošiau lėšių sriuba su kalakutiena.
Bulvių kosę su morkomis.
Įsriubą sudėjau tiesiog mėsytę pakepinau morką ant sviesto supjausčiau mesytę įbėriau gerą saują susmulkintų petražolių,svogūno laiškų,česnako smulkinto.
Aisku sudėjau lęšius,po to supyliau pakepintą masę.
palene
labai paprastas patiekaliukas smile.gif bet labai skanus smile.gif
jei pasikartosiu, atsiprasau smile.gifsmile.gif
is farso uzmaisau kotletu mase, tada i dideles isskoptas bulves ji sudedu, ir i orkaite, kai baigia kepti uztarkuoju surio:) pateikti su majonefo-keciupo padazu smile.gif
niam niam kaip man patinka smile.gif
Pepe_Ilgakojine
laba dienelė 4u.gif norėjau paprašyti mamyčių (ir ne tik smile.gif), kurios naudojasi Tupperware indais, pagalbos.
gal galite sudalyvauti apklausoje šia tema ax.gif labai reikia Jūsų atsakymų, nes rašau diplominį darbą apie TW.
apklausėlė čia: http://www.publika.lt/apklausa-15-4a1015ab5547b.html
ELWOOD
as tai siandien gamainau plova...pati paprasciausia bet labai skanu gavos..mesyte, ryziai, morkytes, dar dejau konservuotu kukuruzu, prieskoniai, daug cesnakiuko ir pomidoru padazas..skanumelis smile.gif
Olesta
o štai pietūs, rekomenduoju, kas mėgstate kinietiškus patiekalus:
user posted image

RECEPTAS IŠ SM

Vistiena saldziaruksciame padaze
4 gabalėliai vištienos filė
vištienos prieskonių
2 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
aliejaus kepimui

Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais ir palikti valandai pasimarinuoti (as pati nemarinavau ir gavosi tikrai puikiai)Kai jau prisimarinuoja, į polietileninį maišelį supilti krakmolą, miltus, mėsą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai gerai išsivoliotų. O tada į gerai įkaitintą aliejų P.S.Jeigu norit,kad vistiena butu traski,o ne minkstute-pries dedant kepti pavoliokite i kiausinio baltyma

Saldžiarūgštis padažas:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
3 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Konservuotu ananasu(galima deti dar ir sezamo seklu)
1 didele morka
Pirmiausiai pakepinau morkite,pjaustyta lazdelemis su cesnaku,o paskui sudejau visus kitus ingredientus Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Baigiant kepti mėsą, supilti padažą ir patroškinti 1-2 minutes
Skanaus Skonis nerealus,beto nera labai jau ir brangu
SKANAUS

aš tai nukaulinu visą vištą, odą išmetu, iš kauliukų visų išverdu šeimynai sriubos, o visą mėsytę darau pagal receptą, labai skanu 4u.gif
miss_candy
Olesta, as irgi sita bandziau - superinis!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
mamakarolina
QUOTE(vaida0959 @ 2009 03 14, 22:41)
As siandien gaminau sveika, lengva ir man asmeniskai labai skanu patiekaliuka ax.gif  Burokine tarka sutarkuoji kokias 6 bulves, 2 morkas, puse cukinijos, ipjaustai poro, svieziu krapu. Darzoves ismaisiau su druska, pipirais ir smulkintais cesnakais. Tada i darzoves idejau 4 saukstus miltu, ismaisiau. Ant virsaus supyliau tris plaktus kiausinius ir dar karta permaisiau. Visa mase sudejau i riebalais istepta kepimo skarda ir pasoviau i orkaite 30 min. Man labai patiko ax.gif Si receptuka radau viename zurnale, bet siek tiek pakeiciau, pagal turimus ir egstamus produktus ir gavosi labai skanus darzoviu apkepas rolleyes.gif  Valgem su grietine... 4u.gif
*



šiandien pasiskolinau idėją, dar pridėjau sūrio, svogūniuko vietoj poro, ir dešrytės įpjausčiau smile.gif

gavosi superinis patiekalas, ir vyras vienas suvalgė daugiau nei pusę skardos bigsmile.gif

ačiū už receptuką thumbup.gif
konica
QUOTE(vaida0959 @ 2009 03 14, 22:41)
As siandien gaminau sveika, lengva ir man asmeniskai labai skanu patiekaliuka ax.gif  Burokine tarka sutarkuoji kokias 6 bulves, 2 morkas, puse cukinijos, ipjaustai poro, svieziu krapu. Darzoves ismaisiau su druska, pipirais ir smulkintais cesnakais. Tada i darzoves idejau 4 saukstus miltu, ismaisiau. Ant virsaus supyliau tris plaktus kiausinius ir dar karta permaisiau. Visa mase sudejau i riebalais istepta kepimo skarda ir pasoviau i orkaite 30 min. Man labai patiko ax.gif Si receptuka radau viename zurnale, bet siek tiek pakeiciau, pagal turimus ir egstamus produktus ir gavosi labai skanus darzoviu apkepas rolleyes.gif  Valgem su grietine... 4u.gif
*



Aciu uz gera ideja 4u.gif Mes labai megstam darzoviu (o ypac cukinijos ir morkyciu) troskinius bei patiekalus. Butinai isbandysim thumbup.gif
Bonifacija
QUOTE(mamakarolina @ 2009 08 17, 18:54)
šiandien pasiskolinau idėją, dar pridėjau sūrio, svogūniuko vietoj poro, ir dešrytės įpjausčiau  smile.gif

gavosi superinis patiekalas, ir vyras vienas suvalgė daugiau nei pusę skardos  bigsmile.gif

ačiū už receptuką thumbup.gif
*




pritariu, super ideja, cia galima improvizuot pagal saldytuvo turini thumbup.gif sedziu ir valgau dabar wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif

as dariau su visa cukinija, 6 bulves, parukytos desreles, morkos. na ir dar daug idejau uogines paprikos ir daug petrazoliu wub.gif
suntea7
QUOTE(mamakarolina @ 2009 08 17, 19:54)
šiandien pasiskolinau idėją
*


manau kad ir man reikes ibandyti si recepta, turiu visus reikalingus produktus tik dar farso arba desreliu noreciau ideti ax.gif
AkvileZ
Sveikos smile.gif Gal kuri zinot recepta "tefteliu" tokiu kaip mokyklose ar darzeliuose buna, su grietines ir keciupo padazu? 4u.gif
donnabona
QUOTE(Olesta @ 2009 06 12, 15:55)
Vistiena saldziaruksciame padaze
4 gabalėliai vištienos filė
vištienos prieskonių
2 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
aliejaus kepimui
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais ir palikti valandai pasimarinuoti (as pati nemarinavau ir gavosi tikrai puikiai)Kai jau prisimarinuoja, į polietileninį maišelį supilti krakmolą, miltus, mėsą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai gerai išsivoliotų. O tada į gerai įkaitintą aliejų P.S.Jeigu norit,kad vistiena butu traski,o ne minkstute-pries dedant kepti pavoliokite i kiausinio baltyma
Saldžiarūgštis padažas:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
3 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Konservuotu ananasu(galima deti dar ir sezamo seklu)
1 didele morka
Pirmiausiai pakepinau morkite,pjaustyta lazdelemis su cesnaku,o paskui sudejau visus kitus ingredientus Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Baigiant kepti mėsą, supilti padažą ir patroškinti 1-2 minutes
Skanaus Skonis nerealus,beto nera labai jau ir brangu
SKANAUS
*


Geras receptukas, mes ji megstam, daznai darau. Siandien taip pat gaminsiu. Nupirkau vakar vidiniu vistos file o padaza turiu Spilvos smile.gif
Olesta
QUOTE(donnabona @ 2009 11 20, 08:44)
Geras receptukas, mes ji megstam, daznai darau. Siandien taip pat gaminsiu. Nupirkau vakar vidiniu vistos file o padaza turiu Spilvos smile.gif
*


tikrai šaunus receptas, užvakar dariau iš naminės vištienos krūtinėlės thumbup.gif
Radigo
Artėja šventės, manau šis labai tiktų smile.gif Reikės pabandyti
augustautve
Sveikutes, pasidalinsiu ir as savo receptuku, tai ka gaminu siandien pietums smile.gif

PIKANTISKOS VISTU SLAUNELES

Reikes:
6 vistu slauneles
2 cesnako skilteles
2 saukstai medaus
5 saukstai aliejaus
saukstelis vistienos prieskoniu
2 porai
konservuoti ananasai


Cesnaka nuvalyti ir isspausti,sumaisyti su medumi ir 2 saukstais aliejaus, prieskoniais ir druska.Gautu misiniu aptepti slauneles. Galima siek tiek pamarinuoti kiek turim laiko.Keptuveje apkepti slauneles kol apskrusta. Porus supjaustyti ziedais, ananasus kubeliais. Sudeti i inda su slaunelemis, ipilti ananasu sulciu , vandenuko siek tiek ir dar patroskinti apie 15- 20 min.

Garnyrui isviriau bulves ir padariau pekino kopusto salotu ...

Skanaus !
AkvileZ
Sveikutes, pasidalinsiu ir as savo receptais smile.gif
Vakar pietums dariau "siuskes" kitur dar vadina svilpikais. Isverdu bulves su lupenom, kai atvesta sumalu, galima ir sutrinki kaip kose, tada dedu kiausini (aisku priklauso nuo bulviu kiekio), miltu, druskos. Isminkau tada isvolioju "desra" lotuliukas.gif paploju ir supjaustau istrizais gabaleliais gaunasi rombo formos. Tada apkepti ikaitintame aliejuje. Valgom su sviestu ir grietine, sezono metu su gryby padazu smile.gif labai skanu

Dar musu seimynos labai megstami korbonadai kepti orkaiteje:
Mesos gabalelius pamusu, paprieskoniuoju ir palieku marinuotis, tada keptuveje pakepu svogunus ir morkas i pabaiga dedu siek tiek keciupo, druskos. Mesyte dedu i skarda, aptepu saukstu majonezo, dedu troskintas darzoves ir dedu kepti, likus kepti kokiom 5 min uzdedu surio ir atgal i orkaite kol issilydys ir paskrus.

Kitas variantas toks pats tik vietoj darzoviu troskintu dedu marinuota svoguna. Ji supjaustau, dedu majonezo ir pipiru daugokai, palieku marinuotis tiek pat kiek ir mesa, o toliau eiga ta pati smile.gif

Kas megstate cukinija tai parasysiu kaip as darau, bet tik vasara verysad.gif nes tada skaniausios darzoves, su parduotuviniais pomidorais viena karta bandziau ir nepatiko schmoll.gif
Tai vat supjaustau cukinija riekelem (ratukai gaunasi) seklu neisimu (kai sviezia cukinija jos buna labai minkstos ir skaniai iskepa), tada barstau druska pipirais, apvolioju miltuose ir apkepu abi puses ikaitintoje keptuveje su trupucio aliejaus arba sviesto, kol kepa pasidarau toki padaziuka, i majoneza idedu smulkinto cesnako ir gerai ismaisau, kai cukinija iskepa dedu kepti gan dideli pomidora supjaustyta riekelem (kad riekele uzdengtu kuo didesne dali cukinijos) ji taip pat trumpai pakepinu, tada sluoksniuoju: ant cukinijos riekeles tepu majonezo daugokai ir dedu kepta pomidora. Prirasiau daug, bet greit viskas vyksta ir labai skanu smile.gif
augustautve
Svilpikus vadinamus as irgi kepiau, vakar kepiau lietinius su surio , desrytes ir krabu lazdeliu idaru smile.gif

Iskepi paprastai lietinius, ivynioji idara ir apkepi, o idara ruosti reikia taip :
supjaustyti krabu lazdeles, sutarkuoi daktariska desra arba desreles, ir sutarkuoti suri, kartais sumaisau su majonezu, kartais be nieko. Viska sumaisau ir idedu i vidu, labai skanu tongue.gif
Aimeja
QUOTE(mamakarolina @ 2009 08 17, 19:54)
šiandien pasiskolinau idėją, dar pridėjau sūrio, svogūniuko vietoj poro, ir dešrytės įpjausčiau  smile.gif

gavosi superinis patiekalas, ir vyras vienas suvalgė daugiau nei pusę skardos  bigsmile.gif

ačiū už receptuką thumbup.gif
*


O kokia dešra tiktų, rūkyta ar ,,šlapianka''.
KRA
Tinginių variantas, bet ne tik paprastas, bet ir labai skanus. Pačiai buvo netikėta. Prisiskaičiau čia receptų su soja. Pirmą kartą po 1000 metų ją valgiau. Pirkau tą mažais gabaliukais, išviriau sultinyje, pakepinau su svogūnais, uždėjau grietinės, pom. padažo ir viską sukroviau ant makaronų. Žinokit, po tokio patiekalo pagalvojau, kad visai mielai galėčiau net mėsos atsisakyti.
Ifa
QUOTE(d-krall @ 2011 04 12, 20:01)
Tinginių variantas, bet ne tik paprastas, bet ir labai skanus. Pačiai buvo netikėta. Prisiskaičiau čia receptų su soja. Pirmą kartą po 1000 metų ją valgiau. Pirkau tą mažais gabaliukais, išviriau sultinyje, pakepinau su svogūnais, uždėjau grietinės, pom. padažo ir viską sukroviau ant makaronų. Žinokit, po tokio patiekalo pagalvojau, kad visai mielai galėčiau net mėsos atsisakyti.
*



Siaip gal ir neblogai...Bet neseniai valgiau kebaba...Vietoj mesos prikimsta sojos.....tai tas kebabas taip sublogino, kad sojos as dabar koki 1000 metu nevalgysiu... (bent jau dabar atrodo).........
KRA
Aš irgi dabar pradėjau įtarti, kad kažkada valgytame kebabe buvo soja. Ne visaip skani ji būna paruošta. Kepsnys yra kepsnys. Bet čia jau troškinukas gaunasi. Pabandykit. Gal pakeisit nuomonę.
absonata
Vakar kepiau ryžių blynelius su baravyku padažu.Kadangi nuo praeitos dienos buvo likę virtų ryžių, tai sugalvojau, kad reikia padaryti, kažką paprasto ir greito pietums.Gaila, kad nespėjau nufotografuoti, nes labai greitai dingo.Receptas labai paprastas ir mano išgalvotas.

Taigi ėmiau virtus ryžius, įpjausčiau dešrytės, dėjau prieskonių, įtarkavau bulvės(kaip bulviniams blynams), kiaušinis, truputėli miltų ir krakmolo, priekonių ir viską išmaišyti, kepiau aliejuje. Valgė su grybų padažu.
cerepaska
+Siandien pasigaminau kotletus, isvyriau ryzius ir padariau agurku salotas. 4u.gif
Dunkan
QUOTE(Ifa @ 2011 04 12, 23:13)
Siaip gal  ir  neblogai...Bet neseniai  valgiau  kebaba...Vietoj  mesos  prikimsta  sojos.....tai  tas  kebabas  taip  sublogino, kad  sojos  as  dabar  koki 1000 metu  nevalgysiu... (bent  jau  dabar  atrodo).........
*


Niekaip nepripratau prie sojos,gal nemoku paruosti doh.gif
augustautve
o as siandien darysiu balandelius thumbup.gif
Frenezija
Pietum gaminu pakankamai daznai vistiena... Viska is akies dedu

Reikes:
Vistienos (gali buti bet kas - sparneliai, kulseles, ketvirciai, krutinele)
Cesnako (smulkiai sukapoti)
Sojos padazo (kelis slakelius)
Sweet Chilli padazo (dedu daug nes labai ji megstu blush2.gif )
Majonezo
Acto (trupuciuka)
Alyvuogiu aliejaus (vos vos)

Vistiena pabadau sakute, kad geriau isigertu i mesyte marinatas.
Visa kita gerai sumaisau ir itrinu vistiena. Palaikau kelias valandas ir kepu.

Galima valgyt su salotom, ryziais, bulvem, bulviu kose... (Skystis kuris likes po kepimo gali buti panaudotas kaip padazas ant bulviu ar ryziu)

Na man tai labai skanu thumbup.gif . Isbandykit, gal ir jums patiks
vasara04.
Kepiau orkaiteje sonkauliukus ir bulves, valgeme su salotomis, desertui naminiai ledai wub.gif
juoske
as tai sendien gaminsiu bulvinius blynus su cukinija thumbup.gif biggrin.gif
KERERA
QUOTE(AkvileZ @ 2009 11 20, 08:05)
Sveikos  smile.gif  Gal kuri zinot recepta "tefteliu" tokiu kaip mokyklose ar darzeliuose buna, su grietines ir keciupo padazu?  4u.gif
*


Sis receptukas pasakiskas ir vaikai labai gerai valgo. Tik as darau padaza be keciuoo, o i ji idedu kepintu svogunu ir morku.

http://aj-receptai.blogspot.com/2010/05/me...iai-padaze.html
Toma1234
Šnd pietums gaminsiu balandėlius su varške ir kumpiu , žuvienę su cukinijom . O desertui varškinį tinginį thumbup.gif
Tigris
siandieniniai pietus - makaronai su darzoviu ir tuno padazu.

Isverdam makaronus, prisikapojam kokiu turim zoleliu - as dedu petrazoliu, kalendru, baziliko- jas metam i isvirtus nukostus makaronus, ismaisom ir trumpam paliekam. Kol makaronai vire mes jau pradejom gaminti padaza smile.gif - i keptuve dedam kepti kokias turim darzoves...as dejau cukinija kubeliais, kelis pomidorus irgi kubeliais (jei netingit nulupkit jiems zieveles...jei tingit - galit ir nelupti irnesakyk.gif ), poro stieba... Galima deti saldytu darzoviu pakeli...bet kadangi dabar svieziu darzoviu metas, tai valgom ta, kas uzderejo darze... Viska patroskinam kol darzoves suminksteja... Labai skanu imesti alyvuogiu...tada verciam ant darzoviu pora skardiniu tuno...ismaisom,leidziam apsilti kelias min...aisku - druska,pipirai, as dar dedu cesnako... Ir galu galiausiai pora saukstu grietines arba lydyto surelio arba surio itarkuoti...paskutini karta ismaisom, dedam i lekstes makaronus, ant virsaus padaza ir valgom.... Esme tokia, kad kuo daugiau siam patiekale darzoviu, kuo jos ivairesnes - tuo skaniau...
Ryto saule
QUOTE(Toma1234 @ 2011 08 17, 11:26)
Šnd pietums gaminsiu balandėlius su varške ir kumpiu , žuvienę su cukinijom . O desertui varškinį tinginį  thumbup.gif
*



o kas per varskinis tinginys?
cadra
as zuvi patroskinau su darzovemis ,ryziai,ir burokeliu salotos.
cadra
4u.gif 4u.gif 4u.gif kugeli kepem ,ir burokeliu sriuba virem
AkvileZ
QUOTE(cadra @ 2011 08 31, 11:35)
4u.gif  4u.gif  4u.gif kugeli kepem ,ir burokeliu sriuba virem
*


Šioje temoje reikia rašyti receptus. Temoje "Ką gaminome vakar,ką gaminsime šiandien?, Skanios idėjos kasdienai renkasi čia smile.gif" reiktų rašyti ką gaminote be receptų.
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=748102
TimbaLimba
O as siandien gaminu savo ismastyta balandeliu alternatyva biggrin.gif Is farso su prieskoniais, cesnakais, svogunais ir batono suformuoju paprastus kotletukus. Apkepu ir dedu i puoda su briuselio kopusteliais. Dar primetu truputi pjaustytu morku, jei reikia gabaliuka sultinio kubelio, keciupo ir grietines. Skonis gaunasi panasus kaip balandeliu, o vargo perpus maziau bigsmile.gif

kamarele
Mes dažniausiai pietums gaminamės tai, ką galima valgyti ir kitą dieną. Dabar, kai daržovių sezonas dažnai verdam įvairias trintas sriubas - moliūgų, morkų, brokolių, šiaip įvairių daržovių. Taip pat darom troškinius - daržovės plius vištiena, kalakutiena, kartais įdedu laukinių ryžių. Dažnai kepam tą pačią vištieną, kalakutieną (laba skanu įpjovus mėsą įdėti morkų, salierų, džiovintų slyvų) - kol karšta, valgom su daržovėm, šaltą dedam ant sumuštinių (nevalgom pirktinių dešrų). Aišku, neapsieinam be makaronų, ypač kai nėra laiko ar noro ką nors gamintis - vasarą pasigaminu naminio pesto, užsišaldau ledo formelėse ir esant reikalui gaunasi labai greita vakarienė smile.gif Kartą per savaitę stengiamės valgyti žuvį - aš mėgstu skumbrę, menkę, jūrų lydeką (aišku perkam šaldytą, kepam dažniausiai orkaitėje su daržovėm), mėgstam silkę - perkam tą neišnagrinėtą, su galvom ir terliojamės ilgai ir nuobodžiai, bet man ji skaniausia būna tongue.gif pasidarom su burokėliais, morkom ir svogūnais, saulėgrąžom arba senoviškai su svogūnais tongue.gif Man dar patinka šaldiklyje turėti kokių nors pusgaminių - naminių virtinukų su varške, koldūnų, pesto, sultinio, balandėlių ir pan.
georgiana
QUOTE(kamarele @ 2011 09 13, 19:25)
Mes dažniausiai pietums gaminamės tai, ką galima valgyti ir kitą dieną. Dabar, kai daržovių sezonas dažnai verdam įvairias trintas sriubas - moliūgų, morkų, brokolių, šiaip įvairių daržovių. Taip pat darom troškinius - daržovės plius vištiena, kalakutiena, kartais įdedu laukinių ryžių. Dažnai kepam tą pačią vištieną, kalakutieną (laba skanu įpjovus mėsą įdėti morkų, salierų, džiovintų slyvų) - kol karšta, valgom su daržovėm, šaltą dedam ant sumuštinių (nevalgom pirktinių dešrų). Aišku, neapsieinam be makaronų, ypač kai nėra laiko ar noro ką nors gamintis - vasarą pasigaminu naminio pesto, užsišaldau ledo formelėse ir esant reikalui gaunasi labai greita vakarienė smile.gif Kartą per savaitę stengiamės valgyti žuvį - aš mėgstu skumbrę, menkę, jūrų lydeką (aišku perkam šaldytą, kepam dažniausiai orkaitėje su daržovėm), mėgstam silkę - perkam tą neišnagrinėtą, su galvom ir terliojamės ilgai ir nuobodžiai, bet man ji skaniausia būna tongue.gif pasidarom su burokėliais, morkom ir svogūnais, saulėgrąžom arba senoviškai su svogūnais tongue.gif Man dar patinka šaldiklyje turėti kokių nors pusgaminių - naminių virtinukų su varške, koldūnų, pesto, sultinio, balandėlių ir pan.
*


gal galima placiau apie tuos naminius pusgaminius, buciau labai dekinga 4u.gif
kamarele
QUOTE(georgiana @ 2011 09 13, 20:32)
gal galima placiau apie tuos naminius pusgaminius, buciau labai dekinga 4u.gif
*



Bandysiu detaliau papasakot smile.gif Kai daromės kokius nors virtinukus (su varške, mėlynėmis) koldūnus (su mėsa) paprastai pasigaminame daugiau, dalį suvalgome, o kitus sudedu ant lentelės ir į šaldiklį, kai sušąla, sudedu porcijomis į šaldymo maišelius atgal į šaldiklį. Taip pat darau su balandėliais - kai gaminam, dalį "žalių" balandėlių sudedu į maišelius ir užšaldau. Šaldome naminį pesto padažą - šviežius bazilikus, kedro riešutus, česnakus, kietąjį sūrį ir alyvuogių aliejų sumalu su kombainu ir supilu į ledo formeles, kai sušąla, sudedu porcijomis (mums dviems užtenka vakarienei dviejų kubelių) į maistinę plėvelę ir į dėžutę (dėžutę dėl to kad jos pakankamai sandariai užsidaro ir kiti produktai neprisigeria česnakų kvapo). Taip pat šaldau ir sultinį - kai verdu jautieną (ją naudojam sumuštiniams į darbą ir sriubai) lieka didelis puodas gero sultinio, kai jis atvėsta padalinu į kelis šaldymo maišelius ir užšaldau, labai patogu greitai sriubai smile.gif Dar šaldau moliūgą - supjaustau kubeliais (maždaug tiek, kiek reikia sriubai dviems) ir vėl į maišelius ax.gif Mano mama šaldo cepelinus (aš jų namie negaminu), čeburekus (skonis lieka tas pats), žemaičių blynus ir pan. Būtų smagu sužinoti gal dar yra kokių šaldytų pusgaminių receptų ax.gif
georgiana
QUOTE(kamarele @ 2011 09 13, 21:03)
Bandysiu detaliau papasakot smile.gif Kai daromės kokius nors virtinukus (su varške, mėlynėmis) koldūnus (su mėsa) paprastai pasigaminame daugiau, dalį suvalgome, o kitus sudedu ant lentelės ir į šaldiklį, kai sušąla, sudedu porcijomis į šaldymo maišelius atgal į šaldiklį. Taip pat darau su balandėliais - kai gaminam, dalį "žalių" balandėlių sudedu į maišelius ir užšaldau. Šaldome naminį pesto padažą - šviežius bazilikus, kedro riešutus, česnakus, kietąjį sūrį ir alyvuogių aliejų sumalu su kombainu ir supilu į ledo formeles, kai sušąla, sudedu porcijomis (mums dviems užtenka vakarienei dviejų kubelių) į maistinę plėvelę ir į dėžutę (dėžutę dėl to kad jos pakankamai sandariai užsidaro ir kiti produktai neprisigeria česnakų kvapo). Taip pat šaldau ir sultinį - kai verdu jautieną (ją naudojam sumuštiniams į darbą ir sriubai) lieka didelis puodas gero sultinio, kai jis atvėsta padalinu į kelis šaldymo maišelius ir užšaldau, labai patogu greitai sriubai smile.gif Dar šaldau moliūgą - supjaustau kubeliais (maždaug tiek, kiek reikia sriubai dviems) ir vėl į maišelius ax.gif Mano mama šaldo cepelinus (aš jų namie negaminu), čeburekus (skonis lieka tas pats), žemaičių blynus ir pan. Būtų smagu sužinoti gal dar yra kokių šaldytų pusgaminių receptų ax.gif
*


aciu labai, ismeginsime 4u.gif
joliteee
o kaip saldyti cepelinus? Saldau nevirtus, tai kai sudedu virti, jie visi pasileidzia, ir gaunas kose, gal bandyti isvirtus saldyti?
kamarele
QUOTE(joliteee @ 2011 09 14, 13:33)
o kaip saldyti cepelinus? Saldau nevirtus, tai kai sudedu virti, jie visi pasileidzia, ir gaunas kose, gal bandyti isvirtus saldyti?
*



Mano mama šaldo nevirtus - verdant į vandenį įdeda kelis šaukštus krakmolo, kažkaip nepasileidžia jie g.gif
augustautve
QUOTE(joliteee @ 2011 09 14, 12:33)
o kaip saldyti cepelinus? Saldau nevirtus, tai kai sudedu virti, jie visi pasileidzia, ir gaunas kose, gal bandyti isvirtus saldyti?
*


as saldau virtus,paskui idedu i verdanti vandeni ir super sviezi gaunasi
rimancius
QUOTE(kamarele @ 2011 09 13, 19:25)
Aišku, neapsieinam be makaronų, ypač kai nėra laiko ar noro ką nors gamintis - vasarą pasigaminu naminio pesto, užsišaldau ledo formelėse ir esant reikalui gaunasi labai greita vakarienė smile.gif Kartą per savaitę stengiamės valgyti žuvį - aš mėgstu skumbrę, menkę, jūrų lydeką (aišku perkam šaldytą, kepam dažniausiai orkaitėje su daržovėm), mėgstam silkę - perkam tą neišnagrinėtą, su galvom ir terliojamės ilgai ir nuobodžiai, bet man ji skaniausia būna tongue.gif pasidarom su burokėliais, morkom ir svogūnais, saulėgrąžom arba senoviškai su svogūnais tongue.gif Man dar patinka šaldiklyje turėti kokių nors pusgaminių - naminių virtinukų su varške, koldūnų, pesto, sultinio, balandėlių ir pan.
*


kas tai yra pesto? kaip jis daromas ir su kuo valgomas?
kamarele
QUOTE(rimančius @ 2011 09 14, 15:22)
kas tai yra pesto? kaip jis daromas ir su kuo valgomas?
*



Pesto paprastai sakant yra bazilikų padažas, šiame blog'e labai gražiai aprašyta - Pesto, aš jį naudoju dažniausiai makaronams - išverdu makaronus, uždedu pesto ir vakarienė pagaminta smile.gif Dar man skanu patepti pesto prancūziško batono riekelę ir pakepti orkaitėje, kiti žinau pesto net į sriubas deda mirksiukas.gif
muduabududu
Paskaičiau aš čia ir net seilė nutįso... ax.gif Eisiu ir aš pietų gamint ax.gif Atlikus reviziją šaldytuve, šiandien pietums: Sluoksniuotos bemielės tešlos pyragas su varške ir pomidorais 4u.gif

Reikia:
- sluoksniuotos tešlos lapeliais (su lapeliai);
- dviejų pomidorų;
- liesos varškės pakelis (apie 180 g);
- vieno kiaušinio;
- 4 v.š. grietinėlės (galima pakeisti grietine);
- 2-3 laiškinių svogūnų (aš neturiu tai labai tiks žolelių mišinys: bazilikai, raudonėliai, petražolės ir t.t.);
- 2 a.š. kaparėlių (šitų nebūtinai, bet, kad jau aptikau šaldytuve tai tiks ir jie).

Gaminam:
- atšildom sluoksniuotos tešlos lapelius, juos subadom šakute ir dedam ant kepimo skardos. Apie 10 min kepam juos iki 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj.
- kol kepa tešla, gaminam įdarą:
- varškę sumaišom su grietinėle ir kiaušiniu;
- suberiam prieskonines žoleles, šiek tiek druskos ir pipirų, kaparėlius;
- ant apkeptų tešlos lakštų dedam įdarą, uždedam riekelėmis pjaustytą pomidorą ir dar 15 min kepam 200 laipsnių orkaitėje. Galima pabarstyti baziliku.

Skanaus!!!
jolicius85
na o as kepiau netikra zuiki smile.gif
Kalakutienos farso 0,5kg, itarkavau bulve, imusiau kiausini, pakepinau morkye su svogunu keptuveje, dvi riekutes sudziuvusio batono pamirkiau piene ir idejau, dar truputi dziuveseliu, prieskoniu, pipiriuku, druskytes, cesnako, viska sumaisiau, suformulavau tris nedidelius zuikucius, dariau ausytes is lauro lapeliu, akytes is pipiriuku ir lupytes is morkos ir kepiau orkaiteje uzdengus folija apie 40 min, galima valgyti ir karsta ir salta : smile.gif smile.gif
Dianaaa1215
Man dar skanu į zuikį įdėti dž.slyvų ir abrikosų
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.