Labai būtų malonu,kad pasidalytumėt savo receptukais,nes šiemet šakos lūžta nuo raudonų serbentų gausos
QUOTE(GUDRĖ @ 2006 07 18, 21:49) Labai būtų malonu,kad pasidalytumėt savo receptukais,nes šiemet šakos lūžta nuo raudonų serbentų gausos man taip pat labai aktualu, ...
Labai norėjau pasidaryti raudonųjų serbentų drebučių. Esu valgius tik vaikystėj, labai patiko, bet niekas nepamokė kaip daryti. Tai trūkus kantrybei, supilsčiau (išsunktas sultis su cukrumi) į ledukų šaldymo maišelius. Vaikai kremta ledus a la Pagunda net išsijuosę
QUOTE(Žemaika @ 2006 07 20, 21:46) Labai norėjau pasidaryti raudonųjų serbentų drebučių. Esu valgius tik vaikystėj, labai patiko, bet niekas nepamokė kaip daryti. Tai trūkus kantrybei, supilsčiau (išsunktas sultis su cukrumi) į ledukų šaldymo maišelius. Vaikai kremta ledus a la Pagunda net išsijuosę Labai gera mintis As is serbentu darai dabar tik sultis, anksciau ir uogiene virdavau, gaudavosi drebuciai, bet kaip padarytti vien tik ir sulciu tai nzn.
kiek bandem ka is ju daryti, tai geriausiai vis gi yra drebuciai
kaimyne gyre, kad labai skanu nors truputi avieciu i tas sultys ideti... reiks pabandyti... dar jauciau, kad koki vyna reiks pabandyti is ju pasidaryti.. reikalinga tam aparatura vis tiek turime...
Nuplaunu ir perleidziu per bulviu tarkavimo masina, mano zmogus tada jau turi darbo issunkti per toki zilkini maisa (as ji dar naudoju kai cepelinus darau, susimasciau, o kada as juos dariau,net neprisimenu). Galima panaudoti ir ka kita (marle nepatiko, nes plysta ir siuleliai papuola).
Po to i sultis idedu cukraus, pamaisau kad istirptu greiciau ir uzkaitinu (neilgai) putas nugraibau). O tada i stiklainius. Man labai patinka tortu pertepimui naudoti ar siaip su vandeniu praskiedus gerimeli pasidaryti. QUOTE(mamute.lt @ 2006 07 26, 20:56) Nuplaunu ir perleidziu per bulviu tarkavimo masina, mano zmogus tada jau turi darbo issunkti per toki zilkini maisa (as ji dar naudoju kai cepelinus darau, susimasciau, o kada as juos dariau,net neprisimenu). Galima panaudoti ir ka kita (marle nepatiko, nes plysta ir siuleliai papuola). Po to i sultis idedu cukraus, pamaisau kad istirptu greiciau ir uzkaitinu (neilgai) putas nugraibau). O tada i stiklainius. Man labai patinka tortu pertepimui naudoti ar siaip su vandeniu praskiedus gerimeli pasidaryti. O kiek cukraus dėti?
O aš nuskintus ir nuplautus serbentus sumalu mėsmale, tada išsunkiu per marlę ir į gautas sultis dedu nemažai cukraus ir ilgokai mediniu šaukštu maišau, kol pradeda tirštėti, tada išpilstau ir į šaldiklį, būna labai gražūs ir skanūs natūralūs drebučiai. Paskui labai skanus kisielius iš jų išeina
Darau labai paprastutę juodųjų serbentų uogienę, kuri visiems labai labai patinka
Užpilu serbentus cukrumi (1 l uogų - 3/4 l cukraus), palaikau per naktį. Tada verdu. Kai tik užverda, nugriebiu putas ir paverdu max 5 min (jei ilgiau, uogos ištyžta). Niam niam QUOTE(MELDA @ 2006 07 30, 22:50) As viriau 4l puode ( beveik pilnas sulciu buvo), tai dejau 2kg cukraus (vos tilpo). O geriausia ragauti, jei ner labai rugstu ir gerai, kai labai saldu man nepatinka. Ir i tortus deti rugstesne geriau. Na, cia skonio reikalas. Mano mama deda daugiau, jei mano uogienes per rugscios, o man liuks. Ir dar, as stiklainius gerai isplaunu ir perskalauju su kalio permanganato tirpalu (rausvas). Pilstau uogiene neisjungus puodo bevek verdancia ir uszuku su dangteliais (aisku pavirinu juos vandeni minute kita). Na cia gal nieko naujo neparasiau.
Esu ruošusi taip raudonuosius serbentus: iš uogų išspaudžiau sultis (su specialia tokia mašnėle, panaši į mėsmalę, bet galima ir rankomis per marlę). Tada gautas sultis emaliuotame puode užvirinau, nugraibiau putas ir supilsčiau į stiklainius, uždariau metaliniais dangteliais. Cukraus nedėjau visai. Kuo puikiausiai laikėsi žiemą. O iš tokių sulčių virdavau kisielių arba kompotą.
Šis būdas geras tuo, kad nereikia pirkti cukraus ( nes vasarą ir taip jo tenka pirkti nemažai įvairiems kompotams ir pan.). O žiemą, verdant kisielių ar kompotą iš šių sulčių, reikia saldinti pagal skonį. (Gal man šį receptą reikėjo rašyti, kur rašo taupančios?) QUOTE(Gricė @ 2006 07 31, 21:29) Esu ruošusi taip raudonuosius serbentus: iš uogų išspaudžiau sultis (su specialia tokia mašnėle, panaši į mėsmalę, bet galima ir rankomis per marlę). Tada gautas sultis emaliuotame puode užvirinau, nugraibiau putas ir supilsčiau į stiklainius, uždariau metaliniais dangteliais. Cukraus nedėjau visai. Kuo puikiausiai laikėsi žiemą. O iš tokių sulčių virdavau kisielių arba kompotą. Šis būdas geras tuo, kad nereikia pirkti cukraus ( nes vasarą ir taip jo tenka pirkti nemažai įvairiems kompotams ir pan.). O žiemą, verdant kisielių ar kompotą iš šių sulčių, reikia saldinti pagal skonį. (Gal man šį receptą reikėjo rašyti, kur rašo taupančios?) TIKS ir čia QUOTE(saulutem @ 2006 07 25, 14:43) kiek bandem ka is ju daryti, tai geriausiai vis gi yra drebuciai kaimyne gyre, kad labai skanu nors truputi avieciu i tas sultys ideti... reiks pabandyti... dar jauciau, kad koki vyna reiks pabandyti is ju pasidaryti.. reikalinga tam aparatura vis tiek turime... ačiū už receptuką, kaip tik dabar ir bandau daryt tuos drebučius.
mes siemet irgi neturejom kur deti uogu,niekas nuskintu uz dyka neeme,tai padarem juodu serbentu ir vysniu vyna. Dabar prasidejo ramusis rugimas, paragavom,
O niekas nebandėt paprasto kompoto iš serbentų virti? Kaži gautusi kas
as verdu:
avietes+ juoduieji serbentai raudonuieji serbentai + agrastai pernai i raudon.serbentus idejau braskiu, keles avietes, agrastus kelis ir gavosi skani uogiene
Turiu klausimą del serbentų - žiemai noriu paruošti trintų juodujų serbentų su cukrumi (nevirtų). Ar reikia prieš tai uogas plauti ir ar tokiu atveju būtina jas nudžiovinti? Proporcijos, kiek suprantu, 1x1... Ačiū!
Aš tai trintus su cukrumi serbentus užsišaldau. Prieš tai išplaunu , ir per kiaurasamti perpylu su virintų vandenių.
O as tai siulau toki receptuka su raudonaisiais serbentais:
Avieciu ir raudonuju serbentu uogiene 500 g. avieciu(galima ir kitu saldesniu uogu), 500 g. serbentu, 500 g. cukraus, ir as dar dedu Gelfix 2:1 uogieniu tirstikli (yra visuose prekybos centruose pirkti). Uogas pertrinti, i puoda sudeti uogas, gelfixa, 2 saukstus cukraus, gauta mase uzvirti, sudeti likusi cukru ir dar pavirti 3 min. tada i stiklainiukus ir uzdaryti..............labai paprasta ir skanu..............mes labai megstam su blynais QUOTE(Lakrista @ 2007 07 10, 14:34) Turiu klausimą del serbentų - žiemai noriu paruošti trintų juodujų serbentų su cukrumi (nevirtų). Ar reikia prieš tai uogas plauti ir ar tokiu atveju būtina jas nudžiovinti? Proporcijos, kiek suprantu, 1x1... Ačiū! nusausint būtina QUOTE(Lakrista @ 2007 07 12, 14:35) Ačiū! Nuosavos uogos, bet vis tiek nuplauti norisi, nes paukščių daug labai. Nežinau, kaip kitur, bet šiais metais jie pradėjo lesti serbentus... Na turbut ne visur tie pauksciai... Bent jau as susirinkau anksciau savuosius nei jie spejo
aš pernai juoduosius serbentus tryniau su cukrum, tai 3 litrams serbentų- 2 kg cukraus. tai vyras per kelias savaites ir sukirto juos su bulka ir arbata. šiemet vėl tryniau, bet cukraus dėjau mažiau- gal 1,3kg. uogas ploviau, nes visokių ir šapaliukų ir vabaliukų buvo
Aš turiu pusę kibiro juodųjų serbentų, statysiu kaip želė, o dalį sutrinus su cukrum šaldysiu, truputį ir cielas uogas pašaldysiu. QUOTE(Lolija @ 2007 07 18, 15:49) aš pernai juoduosius serbentus tryniau su cukrum, tai 3 litrams serbentų- 2 kg cukraus. tai vyras per kelias savaites ir sukirto juos su bulka ir arbata. šiemet vėl tryniau, bet cukraus dėjau mažiau- gal 1,3kg. uogas ploviau, nes visokių ir šapaliukų ir vabaliukų buvo Cukraus dedu iš akies,bet ne tiek daug.Juk šaldiklyje bus,tai kam tiek cukraus?
JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTASApril 25 2009 Recepto kategorija: Konservai nėra komentarų
Jums prireiks: 1 kg juodų serbentų uogų, 1 l vandens, 350-370 g cukraus Veiksmai: Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome. QUOTE(hilin @ 2009 07 02, 12:55) Aš turiu pusę kibiro juodųjų serbentų, statysiu kaip želė, o dalį sutrinus su cukrum šaldysiu, truputį ir cielas uogas pašaldysiu. o kaip tu juos padarysi, kad butu kaip zele??? as toki puoda turiu nuo senu laiku.... labai noreciau juodu serbentu drebuciu recepto
Nu blem dariau siandien ir nesigauna man jokie drebuciai
Papildyta: beje dar turiu klausimeli, o kaip jus iskaitinate stiklainius uogienems? QUOTE(mamyte# @ 2009 07 07, 16:33) Nu blem dariau siandien ir nesigauna man jokie drebuciai Papildyta: beje dar turiu klausimeli, o kaip jus iskaitinate stiklainius uogienems? Aš stiklainius išplaunu ir į orkaitę dedu aukštyn kojom, pastatau 100laipsnių temperatūrą ir kaitinu kol jie pasidaro sausi. O ankščiau kaitinau juos ant garų, tai jau tokia ilga terlionė, o čia vienu metu daug stiklainių prisiruošiu. O prieš užsukant dangtelius išplautus į puodą su vandeniu ir verdu, traukiu juos kai reikia iš verdančio vandens ir užsuku iškart. Sėkmės darbuojantis QUOTE(hilin @ 2009 07 08, 15:35) Aš stiklainius išplaunu ir į orkaitę dedu aukštyn kojom, pastatau 100laipsnių temperatūrą ir kaitinu kol jie pasidaro sausi. O ankščiau kaitinau juos ant garų, tai jau tokia ilga terlionė, o čia vienu metu daug stiklainių prisiruošiu. O prieš užsukant dangtelius išplautus į puodą su vandeniu ir verdu, traukiu juos kai reikia iš verdančio vandens ir užsuku iškart. Sėkmės darbuojantis Aciu uz patarimus
o kaip išvirti juodųjų serbentų uogienę
QUOTE(magnifica @ 2006 07 31, 14:36) Darau labai paprastutę juodųjų serbentų uogienę, kuri visiems labai labai patinka Užpilu serbentus cukrumi (1 l uogų - 3/4 l cukraus), palaikau per naktį. Tada verdu. Kai tik užverda, nugriebiu putas ir paverdu max 5 min (jei ilgiau, uogos ištyžta). Niam niam va taip va einu daryt tada
Aš su stiklainiais niekada tiek nežaidžiu.
Šiandien dariau drebučus raudonųjų serbentų. Kadangi neturiu tos kaip mėsmalė, tai su blenderiu (smulkintuvu) susmulkinau, dėjau į maišelį kai marlė, tik kad geresnis jis, tų siūlelių nepalieka. išsunkiau sultis. gavosi 6l sulčių, mamytė sakė dėti 2kg cukraus ant litro, bet įdėjau viso 4 kg ant 6l man jau ir tai per saldu atrodė, aš labiau tokia rugštelės mėgėja, tik vyras saldžiau mėgsta, tai jau pastingo truputį, manau, kad gavosi puikiai, beliks dar paragauti
QUOTE(deimapov @ 2009 07 14, 23:27) Šiandien dariau drebučus raudonųjų serbentų. Kadangi neturiu tos kaip mėsmalė, tai su blenderiu (smulkintuvu) susmulkinau, dėjau į maišelį kai marlė, tik kad geresnis jis, tų siūlelių nepalieka. išsunkiau sultis. gavosi 6l sulčių, mamytė sakė dėti 2kg cukraus ant litro, bet įdėjau viso 4 kg ant 6l man jau ir tai per saldu atrodė, aš labiau tokia rugštelės mėgėja, tik vyras saldžiau mėgsta, tai jau pastingo truputį, manau, kad gavosi puikiai, beliks dar paragauti Iš kokio kiekio serbentų gavosi tiek sulčių? Aš galvoju irgi drebučių gaminti, tik niekada nedariusi nieko panašaus ir man įdomu, ar su paprastu cukrumi tikrai gautųsi man. Žinau, kad yra spec cukrus uogienėms (tiršina). Gal vis tik su juo geriau man gautųsi.
Mano drebuciai,jau saldytuve,kadangi stiklainiu nekaitinu,o tik svariai ispalunu ir uzsuku dankteliu,todel ir laikome saldytuve.Turejau 5 kg raudonuju serbentu,gavosi beveik 3 litrai drebuciu,dejau 2 kg cukraus,gana rukstoka,bet su blynais pats tas
QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 15, 14:30) Iš kokio kiekio serbentų gavosi tiek sulčių? Aš galvoju irgi drebučių gaminti, tik niekada nedariusi nieko panašaus ir man įdomu, ar su paprastu cukrumi tikrai gautųsi man. Žinau, kad yra spec cukrus uogienėms (tiršina). Gal vis tik su juo geriau man gautųsi. Tikrai gausis su paprastu cukrumi As is pradziu isploviau uogas, pradejau perrinkinet ir nuskabinet kotelius (bet nebaigiau Bandyk, tikrai gausis! Sekmes!
stiklainius garinant ant puodo su vandeniu as uzdedu kiauraindy metaliny,y jy prikraunu stiklainiuku ir virinu
1l.serbentu sirupo dedu 1kg.cukraus,drebuciai garantuoti nusunkiu ir isspaudziu juos per toky pieno kostuva,kur buna pirkt pas bobutes db dar laukia galybe juoduju serbentu sekmes visoms QUOTE(Susiena @ 2009 07 14, 12:34) Aš su stiklainiais niekada tiek nežaidžiu. Labai persiprasau, bet jei jau isplovei su soda, tai kuriu velniu (prasau atleidimo
N metų konservuoju,tai stiklainius tik su soda išplaunu ir viskas.O su Feiriu iš viso nesamonė(jis pas mane išimtas iš virtuvės,su juo koloradą nuodijame,o tai kas žmogui būna nuo jo?)
|