Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Raudonieji,juodieji serbentai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2
GUDRĖ
Labai būtų malonu,kad pasidalytumėt savo receptukais,nes šiemet šakos lūžta nuo raudonų serbentų gausos doh.gif .Gal turit savo firminį ar šiaip gerą receptą uogienės,drebučių,kompoto ar....likeriuko ir trauktinės smile.gif .Iš anksto visoms dėkoju ax.gif
Zvaigzdziuke
QUOTE(GUDRĖ @ 2006 07 18, 21:49)
Labai būtų malonu,kad pasidalytumėt savo receptukais,nes šiemet šakos lūžta nuo raudonų serbentų gausos doh.gif .Gal turit savo firminį ar šiaip gerą receptą uogienės,drebučių,kompoto ar....likeriuko ir trauktinės smile.gif .Iš anksto visoms dėkoju ax.gif
*




man taip pat labai aktualu, ...g.gif mamulės nejau niekas uogienių neverdat? cool.gif
Vėta
Labai norėjau pasidaryti raudonųjų serbentų drebučių. Esu valgius tik vaikystėj, labai patiko, bet niekas nepamokė kaip daryti. Tai trūkus kantrybei, supilsčiau (išsunktas sultis su cukrumi) į ledukų šaldymo maišelius. Vaikai kremta ledus a la Pagunda net išsijuosę lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Svarbiausia be jokių konservantų. O gal ir mums su vyru prie kokteiliuko tiks wub.gif
vasaryte
QUOTE(Žemaika @ 2006 07 20, 21:46)
Labai norėjau pasidaryti raudonųjų serbentų drebučių. Esu valgius tik vaikystėj, labai patiko, bet niekas nepamokė kaip daryti. Tai trūkus kantrybei, supilsčiau (išsunktas sultis su cukrumi) į ledukų šaldymo maišelius. Vaikai kremta ledus a la Pagunda net išsijuosę lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Svarbiausia be jokių konservantų. O gal ir mums su vyru prie kokteiliuko tiks wub.gif
*




Labai gera mintis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
As is serbentu darai dabar tik sultis, anksciau ir uogiene virdavau, gaudavosi drebuciai, bet kaip padarytti vien tik ir sulciu tai nzn.
saulutem
kiek bandem ka is ju daryti, tai geriausiai vis gi yra drebuciai smile.gif me darom juos paprastai: uogas su trupuciu vandens pakaitini, kai atvesta perkosi per marliuka, dar karta uzverdi sultis su cukrum (dedam pagal skoni ir pagal tai, kiek tuo emomentu turime... smile.gif ir viskas smile.gif o drebuciais savaime tos sultis patampa...
kaimyne gyre, kad labai skanu nors truputi avieciu i tas sultys ideti... reiks pabandyti...
dar jauciau, kad koki vyna reiks pabandyti is ju pasidaryti.. reikalinga tam aparatura vis tiek turime... wink.gif
mamute.lt
Nuplaunu ir perleidziu per bulviu tarkavimo masina, mano zmogus tada jau turi darbo issunkti per toki zilkini maisa (as ji dar naudoju kai cepelinus darau, susimasciau, o kada as juos dariau,net neprisimenu). Galima panaudoti ir ka kita (marle nepatiko, nes plysta ir siuleliai papuola).
Po to i sultis idedu cukraus, pamaisau kad istirptu greiciau ir uzkaitinu (neilgai) putas nugraibau). O tada i stiklainius. Man labai patinka tortu pertepimui naudoti ar siaip su vandeniu praskiedus gerimeli pasidaryti.
MELDA
QUOTE(mamute.lt @ 2006 07 26, 20:56)
Nuplaunu ir perleidziu per bulviu tarkavimo masina, mano zmogus tada jau turi darbo issunkti per toki zilkini maisa (as ji dar naudoju kai cepelinus darau, susimasciau, o kada as juos dariau,net neprisimenu). Galima panaudoti ir ka kita (marle nepatiko, nes plysta ir siuleliai papuola).
Po to i sultis idedu cukraus, pamaisau kad istirptu greiciau ir uzkaitinu (neilgai)  putas nugraibau). O tada i stiklainius. Man labai patinka tortu pertepimui naudoti ar siaip su vandeniu praskiedus gerimeli pasidaryti.
*


O kiek cukraus dėti?
allegro
O aš nuskintus ir nuplautus serbentus sumalu mėsmale, tada išsunkiu per marlę ir į gautas sultis dedu nemažai cukraus ir ilgokai mediniu šaukštu maišau, kol pradeda tirštėti, tada išpilstau ir į šaldiklį, būna labai gražūs ir skanūs natūralūs drebučiai. Paskui labai skanus kisielius iš jų išeina thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
magnifica
Darau labai paprastutę juodųjų serbentų uogienę, kuri visiems labai labai patinka biggrin.gif
Užpilu serbentus cukrumi (1 l uogų - 3/4 l cukraus), palaikau per naktį. Tada verdu. Kai tik užverda, nugriebiu putas ir paverdu max 5 min (jei ilgiau, uogos ištyžta).
Niam niam bigsmile.gif
mamute.lt
QUOTE(MELDA @ 2006 07 30, 22:50)
O kiek cukraus dėti?
*



As viriau 4l puode ( beveik pilnas sulciu buvo), tai dejau 2kg cukraus (vos tilpo). O geriausia ragauti, jei ner labai rugstu ir gerai, kai labai saldu man nepatinka. Ir i tortus deti rugstesne geriau. Na, cia skonio reikalas. Mano mama deda daugiau, jei mano uogienes per rugscios, o man liuks.
Ir dar, as stiklainius gerai isplaunu ir perskalauju su kalio permanganato tirpalu (rausvas). Pilstau uogiene neisjungus puodo bevek verdancia ir uszuku su dangteliais (aisku pavirinu juos vandeni minute kita). Na cia gal nieko naujo neparasiau.
Gricė
Esu ruošusi taip raudonuosius serbentus: iš uogų išspaudžiau sultis (su specialia tokia mašnėle, panaši į mėsmalę, bet galima ir rankomis per marlę). Tada gautas sultis emaliuotame puode užvirinau, nugraibiau putas ir supilsčiau į stiklainius, uždariau metaliniais dangteliais. Cukraus nedėjau visai. Kuo puikiausiai laikėsi žiemą. O iš tokių sulčių virdavau kisielių arba kompotą.
Šis būdas geras tuo, kad nereikia pirkti cukraus ( nes vasarą ir taip jo tenka pirkti nemažai įvairiems kompotams ir pan.).
O žiemą, verdant kisielių ar kompotą iš šių sulčių, reikia saldinti pagal skonį.

(Gal man šį receptą reikėjo rašyti, kur rašo taupančios?)
MELDA
QUOTE(Gricė @ 2006 07 31, 21:29)
Esu ruošusi taip raudonuosius serbentus: iš uogų išspaudžiau sultis (su specialia tokia mašnėle, panaši į mėsmalę, bet galima ir rankomis per marlę). Tada gautas sultis emaliuotame puode užvirinau, nugraibiau putas ir supilsčiau į stiklainius, uždariau metaliniais dangteliais. Cukraus nedėjau visai. Kuo puikiausiai laikėsi žiemą. O iš tokių sulčių virdavau kisielių arba kompotą.
Šis būdas geras tuo, kad nereikia pirkti cukraus ( nes vasarą ir taip jo tenka pirkti nemažai įvairiems kompotams ir pan.).
O žiemą, verdant kisielių ar kompotą iš šių sulčių, reikia saldinti pagal skonį.

(Gal man šį receptą reikėjo rašyti, kur rašo taupančios?)
*


TIKS ir čia smile.gif
Lietinga Diena
QUOTE(saulutem @ 2006 07 25, 14:43)
kiek bandem ka is ju daryti, tai geriausiai vis gi yra drebuciai smile.gif me darom juos paprastai: uogas su trupuciu vandens pakaitini, kai atvesta perkosi per marliuka, dar karta uzverdi sultis su cukrum (dedam pagal skoni ir pagal tai, kiek tuo emomentu turime... smile.gif ir viskas smile.gif o drebuciais savaime tos sultis patampa...
kaimyne gyre, kad labai skanu nors truputi avieciu i tas sultys ideti... reiks pabandyti...
dar jauciau, kad koki vyna reiks pabandyti is ju pasidaryti.. reikalinga tam aparatura vis tiek turime... wink.gif
*


ačiū už receptuką, kaip tik dabar ir bandau daryt tuos drebučius.
villia
mes siemet irgi neturejom kur deti uogu,niekas nuskintu uz dyka neeme,tai padarem juodu serbentu ir vysniu vyna. Dabar prasidejo ramusis rugimas, paragavom, tongue.gif Skonis kaip sidro is parduotuves. Bet rugimo procesas dar toli grazu nesibaige. Lauksim tikro vyno.
Nightbird
O niekas nebandėt paprasto kompoto iš serbentų virti? Kaži gautusi kas g.gif
Arrivederici
QUOTE(Lauruskina @ 2007 07 06, 17:33)
O niekas nebandėt paprasto kompoto iš serbentų virti? Kaži gautusi kas  g.gif
*


aš verdu:),iš raudonųjų,liuks gaunasi.Ir vasarą verdu, ir žiemą-iš šaldytų uogų.
Šalta
as verdu:
avietes+ juoduieji serbentai
raudonuieji serbentai + agrastai
pernai i raudon.serbentus idejau braskiu, keles avietes, agrastus kelis ir gavosi skani uogiene mirksiukas.gif
Lakrista
Turiu klausimą del serbentų - žiemai noriu paruošti trintų juodujų serbentų su cukrumi (nevirtų). Ar reikia prieš tai uogas plauti ir ar tokiu atveju būtina jas nudžiovinti? Proporcijos, kiek suprantu, 1x1... Ačiū!
Alantė
Aš tai trintus su cukrumi serbentus užsišaldau. Prieš tai išplaunu , ir per kiaurasamti perpylu su virintų vandenių.
Burundukėlis
O as tai siulau toki receptuka su raudonaisiais serbentais:
Avieciu ir raudonuju serbentu uogiene

500 g. avieciu(galima ir kitu saldesniu uogu), 500 g. serbentu, 500 g. cukraus, ir as dar dedu Gelfix 2:1 uogieniu tirstikli (yra visuose prekybos centruose pirkti). Uogas pertrinti, i puoda sudeti uogas, gelfixa, 2 saukstus cukraus, gauta mase uzvirti, sudeti likusi cukru ir dar pavirti 3 min. tada i stiklainiukus ir uzdaryti..............labai paprasta ir skanu..............mes labai megstam su blynais thumbup.gif
DeeDee
QUOTE(Lakrista @ 2007 07 10, 14:34)
Turiu klausimą del serbentų - žiemai noriu paruošti trintų juodujų serbentų su cukrumi (nevirtų). Ar reikia prieš tai uogas plauti ir ar tokiu atveju būtina jas nudžiovinti? Proporcijos, kiek suprantu, 1x1... Ačiū!
*


nusausint būtina wink.gif Tik aš tai savų uogų neplaunu, pirktas ar gautas dovanų - plaučiau 4u.gif
Lakrista
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 12, 14:20)
nusausint būtina wink.gif Tik aš tai savų uogų neplaunu, pirktas ar gautas dovanų - plaučiau  4u.gif
*



Ačiū! Nuosavos uogos, bet vis tiek nuplauti norisi, nes paukščių daug labai. Nežinau, kaip kitur, bet šiais metais jie pradėjo lesti serbentus...
Izabele
QUOTE(Lakrista @ 2007 07 12, 14:35)
Ačiū! Nuosavos uogos, bet vis tiek nuplauti norisi, nes paukščių daug labai. Nežinau, kaip kitur, bet šiais metais jie pradėjo lesti serbentus...
*



Na turbut ne visur tie pauksciai... Bent jau as susirinkau anksciau savuosius nei jie spejo biggrin.gif Norejau del proporciju pasakyti savo nuomone - 1:1 cukraus man butu daugoka...Geriau neskubekit, berkit maziau ir ragaukit rolleyes.gif O as siemet juoduosius su nektarinais dariau, bet dar nezinau, kas is to isejo... ax.gif
Lolija
aš pernai juoduosius serbentus tryniau su cukrum, tai 3 litrams serbentų- 2 kg cukraus. tai vyras per kelias savaites ir sukirto juos su bulka ir arbata. šiemet vėl tryniau, bet cukraus dėjau mažiau- gal 1,3kg. uogas ploviau, nes visokių ir šapaliukų ir vabaliukų buvo biggrin.gif
kriskol
4u.gif Sveikos, vos temelę atkrapščiau. Noriu papasakot kad mano teta, visus raudonus ar juodus serbentus verda tokioje sulčiavirėje, na ji speciali,Verda ant garų, viršuje sietelis, nuo karščio uogos tyžta, paleidžia sultys, o tirščiai lieka, automatiškai ir sterilizuojasi.
Aš turiu pusę kibiro juodųjų serbentų, statysiu kaip želė, o dalį sutrinus su cukrum šaldysiu, truputį ir cielas uogas pašaldysiu. bigsmile.gif
*GREISI*
QUOTE(Lolija @ 2007 07 18, 15:49)
aš pernai juoduosius serbentus tryniau su cukrum, tai 3 litrams serbentų- 2 kg cukraus. tai vyras per kelias savaites ir sukirto juos su bulka ir arbata. šiemet vėl tryniau, bet cukraus dėjau mažiau- gal 1,3kg. uogas ploviau, nes visokių ir šapaliukų ir vabaliukų buvo biggrin.gif
*


Cukraus dedu iš akies,bet ne tiek daug.Juk šaldiklyje bus,tai kam tiek cukraus?
*GREISI*
JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTASApril 25 2009 Recepto kategorija: Konservai nėra komentarų

Jums prireiks:
1 kg juodų serbentų uogų, 1 l vandens, 350-370 g cukraus

Veiksmai:
Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome.

*Selma*
QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 06, 09:55)
Cukraus dedu iš akies,bet ne tiek daug.Juk šaldiklyje bus,tai kam tiek cukraus?
*


Saldiklyje uogos gauna daug rugsties, tai jau geriau idet daugiau cukraus nei maziau 4u.gif
Smilga*
QUOTE(hilin @ 2009 07 02, 12:55)
4u.gif Sveikos, vos temelę atkrapščiau. Noriu papasakot kad mano teta, visus raudonus ar juodus serbentus verda tokioje sulčiavirėje, na ji speciali,Verda ant garų, viršuje sietelis, nuo karščio uogos tyžta, paleidžia sultys, o tirščiai lieka, automatiškai ir sterilizuojasi.
Aš turiu pusę kibiro juodųjų serbentų, statysiu kaip želė, o dalį sutrinus su cukrum šaldysiu, truputį ir cielas uogas pašaldysiu. bigsmile.gif
*




o kaip tu juos padarysi, kad butu kaip zele??? as toki puoda turiu nuo senu laiku....
labai noreciau juodu serbentu drebuciu recepto g.gif
kriskol
biggrin.gif Prieš tai buvo parašyta kaip daryti tik be puodo, o jei turi puodą tai į sultys įberk cukraus ir pakaitink iki užvirimo, želė savaime pasidarys mirksiukas.gif
*Selma*
Nu blem dariau siandien ir nesigauna man jokie drebuciai verysad.gif
Papildyta:
beje dar turiu klausimeli, o kaip jus iskaitinate stiklainius uogienems? blush2.gif g.gif nepykit uz klausima, as sioj srity naujoke... 4u.gif
kriskol
QUOTE(mamyte# @ 2009 07 07, 16:33)
Nu blem dariau siandien ir nesigauna man jokie drebuciai  verysad.gif
Papildyta:
beje dar turiu klausimeli, o kaip jus iskaitinate stiklainius uogienems?  blush2.gif  g.gif  nepykit uz klausima, as sioj srity naujoke... 4u.gif
*


4u.gif Na kodėl gi nesigauna, užkonservavai tas sultys?Kitą dieną pažiūrėk turi sutirštėt savaime, ar dėjai cukraus normaliai?
Aš stiklainius išplaunu ir į orkaitę dedu aukštyn kojom, pastatau 100laipsnių temperatūrą ir kaitinu kol jie pasidaro sausi. O ankščiau kaitinau juos ant garų, tai jau tokia ilga terlionė, o čia vienu metu daug stiklainių prisiruošiu. O prieš užsukant dangtelius išplautus į puodą su vandeniu ir verdu, traukiu juos kai reikia iš verdančio vandens ir užsuku iškart. Sėkmės darbuojantis thumbup.gif
*Selma*
QUOTE(hilin @ 2009 07 08, 15:35)
4u.gif Na kodėl gi nesigauna, užkonservavai tas sultys?Kitą dieną pažiūrėk turi sutirštėt savaime, ar dėjai cukraus normaliai?
Aš stiklainius išplaunu ir į orkaitę dedu aukštyn kojom, pastatau 100laipsnių temperatūrą ir kaitinu kol jie pasidaro sausi. O ankščiau kaitinau juos ant garų, tai jau tokia ilga terlionė, o čia vienu metu daug stiklainių prisiruošiu. O prieš užsukant dangtelius išplautus į puodą su vandeniu ir verdu, traukiu juos kai reikia iš verdančio vandens ir užsuku iškart. Sėkmės darbuojantis thumbup.gif
*


Aciu uz patarimus 4u.gif o gal imanoma butu be orkaites pagalbos iskaitinti juos?
kriskol
4u.gif įmanoma bet igi daug terlionės, apverst aukštyn kojom virs puodo ar arbatinuko, o kad neprakristų tai reikia išsikirpt iš kartono trafaretą su skylute stiklainio kaklelio dydžio.Ir kaitint ant garų kaitint, kol jau bus karštas karštas.
*Selma*
QUOTE(hilin @ 2009 07 09, 10:35)
4u.gif įmanoma bet igi daug terlionės, apverst aukštyn kojom virs puodo ar arbatinuko, o kad neprakristų tai reikia išsikirpt iš kartono trafaretą su skylute stiklainio kaklelio dydžio.Ir kaitint ant garų kaitint, kol jau bus karštas karštas.
*


Aciukas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
pinkrose
o kaip išvirti juodųjų serbentų uogienę blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
pinkrose
QUOTE(magnifica @ 2006 07 31, 14:36)
Darau labai paprastutę juodųjų serbentų uogienę, kuri visiems labai labai patinka  biggrin.gif
Užpilu serbentus cukrumi (1 l uogų - 3/4 l cukraus), palaikau per naktį. Tada verdu. Kai tik užverda, nugriebiu putas ir paverdu max 5 min (jei ilgiau, uogos ištyžta).
Niam niam  bigsmile.gif
*




va taip va einu daryt tada thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Susiena
Aš su stiklainiais niekada tiek nežaidžiu. schmoll.gif Paprasčiausiai gerai išplaunu su soda, dar tada su Fairiu, ir kiekvieną kokiai 30 sek. į mikrobanginę. Greita ir efektyvu. mirksiukas.gif
deimapov
Šiandien dariau drebučus raudonųjų serbentų. Kadangi neturiu tos kaip mėsmalė, tai su blenderiu (smulkintuvu) susmulkinau, dėjau į maišelį kai marlė, tik kad geresnis jis, tų siūlelių nepalieka. išsunkiau sultis. gavosi 6l sulčių, mamytė sakė dėti 2kg cukraus ant litro, bet įdėjau viso 4 kg ant 6l man jau ir tai per saldu atrodė, aš labiau tokia rugštelės mėgėja, tik vyras saldžiau mėgsta, tai jau pastingo truputį, manau, kad gavosi puikiai, beliks dar paragauti smile.gif
Rytinė pašvaistė
QUOTE(deimapov @ 2009 07 14, 23:27)
Šiandien dariau drebučus raudonųjų serbentų. Kadangi neturiu tos kaip mėsmalė, tai su blenderiu (smulkintuvu) susmulkinau, dėjau į maišelį kai marlė, tik kad geresnis jis, tų siūlelių nepalieka. išsunkiau sultis. gavosi 6l sulčių, mamytė sakė dėti 2kg cukraus ant litro, bet įdėjau viso 4 kg ant 6l man jau ir tai per saldu atrodė, aš labiau tokia rugštelės mėgėja, tik vyras saldžiau mėgsta, tai jau pastingo truputį, manau, kad gavosi puikiai, beliks dar paragauti smile.gif
*




Iš kokio kiekio serbentų gavosi tiek sulčių?
Aš galvoju irgi drebučių gaminti, tik niekada nedariusi nieko panašaus ir man įdomu, ar su paprastu cukrumi tikrai gautųsi man. Žinau, kad yra spec cukrus uogienėms (tiršina). Gal vis tik su juo geriau man gautųsi.
Vaidosee
Mano drebuciai,jau saldytuve,kadangi stiklainiu nekaitinu,o tik svariai ispalunu ir uzsuku dankteliu,todel ir laikome saldytuve.Turejau 5 kg raudonuju serbentu,gavosi beveik 3 litrai drebuciu,dejau 2 kg cukraus,gana rukstoka,bet su blynais pats tas thumbup.gif .Aciu merginos uz patarimus,tik jusu deka,juos ir pasigaminau 4u.gif
Renata123
QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 15, 14:30)
Iš kokio kiekio serbentų gavosi tiek sulčių?
Aš galvoju irgi drebučių gaminti, tik niekada nedariusi nieko panašaus ir man įdomu, ar su paprastu cukrumi tikrai gautųsi man. Žinau, kad yra spec cukrus uogienėms (tiršina). Gal vis tik su juo geriau man gautųsi.
*



Tikrai gausis su paprastu cukrumi thumbup.gif As siais metais taip pat pirma karta dariau uzvakar, tai jau yra drebuciai! Ir taip pat bijojau, kad nesigaus, bet mano sese jau daugeli metu daro ir gaunasi biggrin.gif
As is pradziu isploviau uogas, pradejau perrinkinet ir nuskabinet kotelius (bet nebaigiau doh.gif (nes man patare nedaryt to nereikalingo darbo...) ... ir tas zmogus buvo teisus... tas visas uogas permaliau su mesmale, o veliau per marle isspaudziau sultis i puoda, kuriame virsiu. Cukraus dejau +- kilogramas ant kilogramo. Man gavosi 1,8 kg sulciu, tai panasiai dejau cukraus. Zodziu, reikia ragauti (nes visu skoniai skiriasi).

Bandyk, tikrai gausis! thumbup.gif
Sekmes! mirksiukas.gif
MELDA
Iš juodųjų serbentų
Rytinė pašvaistė
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 15, 22:18)


Bandyk, tikrai gausis!  thumbup.gif
Sekmes!  mirksiukas.gif
*



Labai ačiū už išsamų paaiškinimą. Na tikrai mėginsiu taip daryti kaip sakai. 4u.gif
rsc
QUOTE(Susiena @ 2009 07 14, 11:34)
Aš su stiklainiais niekada tiek nežaidžiu.  schmoll.gif Paprasčiausiai gerai išplaunu su soda, dar tada su Fairiu, ir kiekvieną kokiai 30 sek. į mikrobanginę. Greita ir efektyvu. mirksiukas.gif
*


O ka mikrobange daro? Nedezinfekuoja gi...
gwidita
stiklainius garinant ant puodo su vandeniu as uzdedu kiauraindy metaliny,y jy prikraunu stiklainiuku ir virinu mirksiukas.gif
1l.serbentu sirupo dedu 1kg.cukraus,drebuciai garantuoti mirksiukas.gif
nusunkiu ir isspaudziu juos per toky pieno kostuva,kur buna pirkt pas bobutes rolleyes.gif
db dar laukia galybe juoduju serbentu doh.gif raudonieji jau sutvarkyti thumbup.gif
sekmes visoms 4u.gif
Renata123
QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 20, 12:00)
Labai ačiū už išsamų paaiškinimą. Na tikrai mėginsiu taip daryti kaip sakai.  4u.gif
*



I sveikatele!
Ar bandei daryt drebucius? Kaip sekesi?
kriskol
4u.gif Sveikos vakar nusiskyniau raudonuosius serbentus, kadangi puodo negavau sultims virti, o su mėsmale tingėjau žaisti, pervariau per sulčiaspaudę. visai nieko išėjo, po to dėjau ant 4,5l. sulčių 2kg cukraus, užvirė, nuimiau putas, dar paviriau, dar putas, ir kai putų daugiau nesigamino į stiklainius pyliau. Šian ryte žvilkt, drebučiai, ne labai kieti, bet labai faini, su vandeniu pamaišiau, dukra įvertino, labai skanus gėrimas.
silsta
QUOTE(Susiena @ 2009 07 14, 12:34)
Aš su stiklainiais niekada tiek nežaidžiu.  schmoll.gif Paprasčiausiai gerai išplaunu su soda, dar tada su Fairiu, ir kiekvieną kokiai 30 sek. į mikrobanginę. Greita ir efektyvu. mirksiukas.gif
*



Labai persiprasau, bet jei jau isplovei su soda, tai kuriu velniu (prasau atleidimo protest.gif ) dar su Fairiu gadinti reikala? Su soda pilnai uztenka isvalyti, gerai isplauti, po to gera samti verdancio vandens ipilu, palaikau kol atausta, lygiai taip pat uzsukamus dangrtelius isvalau ir kvit... Pabandykit, tikrai greitai ir gerai...
IngridaB
N metų konservuoju,tai stiklainius tik su soda išplaunu ir viskas.O su Feiriu iš viso nesamonė(jis pas mane išimtas iš virtuvės,su juo koloradą nuodijame,o tai kas žmogui būna nuo jo?) g.gif g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.