tesiam tema cia
Pasidalinsiu savo mėgstamo pyrago receptu. anksčiau jį kepdavau kiekvienai šventei, dabar jau aptingau
Pyragas su migdolų plutele tešlai: 400g miltų; 30g mielių; 70g cukraus; apie 1/4l šilto pieno; žiupsnelis druskos; 70g sviesto arba margarino; 1 kiaušinis; riebalų skardai ištepti. Įdarui: 1kg saldžiarūgščių obuolių; 1 citrinos sultys; 50g cukraus; 100g razinų( mirkytų vandenyje arba rome); Plutelei: 100g sviesto; 150g cukraus; 2-3v.š. pieno; 100g kapotų migdolų. Paruoškite mielinę tešlą iš jai skirtų produktų.Kol tešla kyla, nulupkite obuolius,išimkite sėklas ir supjaustykite apskritais griežinėliais.Citrinų sultis sumaišykite su cukrumi bei stikline vandens ir virkite 10 min(aš virdavau maždaug 8min).Sirupą ataušinę suberkite razinas. sviestą plutelei išlydykite puode ir suberkite cukrų bei migdolus.supilkite pieną. Skardą ištepkite riebalais ir įklokite pusė tešlos, prieš tai dar kartą ją gerai išminkę ir iškočioję ploną lakštą.Ant jos dėkite obuolius,užpilkite cukraus sirupą.Iš likusios tešlos iškočiokite tokį pat skardos dydžio lakštą ir juo uždenkite obuolius. Tešlos sluoksnius sulipdykite vieną su kitu, o viršų subadykite šakute(kad nesideformuotų pyragas). Migdolų masę tolygiai užtepkite ant viršaus ir dar 15 min pyragą palaikykit šiltai,kad truputį pakiltų. Kepti 25 min, 220 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaus.
Aš to recepto pati nemačiau, bet vyro mama matė, sakė, kad tas pyragas ar tortas...? tirpsta burnoje, su ananasais. Mano vyras ananasus labai mėgsta, tiek peržiūrėjau ir su paieška, bet nerandu, keksiukus radau ar šiaip kažką, kas man nepanašu į apibūdintąjį skanėstą...Labai ačiū, kas padėsite.
Pabandyk iskept biskvita ir pertepti plakta grietinele ir koncervuotais ananasais.Bet tik koncervuotais,nes nuo sviezaus grietinele apkarsta.
sveikos kulinares
sugalvojau iskepti keksa NEGRAS. bet beda - niekur nerandu savo recepto.. isknaisiojau SM radau stai sita Auges recepta, bet man rodos as kazkaip kitaip darydavau.. Kokie kiti ZEBRO gamybos variantai? Kaip jus darot? Aciu p.s. Auges receptas (copy paste is senos temos) QUOTE ZEBRAS
3 kiausiniai 2 stikl cukraus 1 pok vanilinio cukraus 1pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius) 1 stikl vandens 1 stikl aliejaus 2 stikl miltu kakavos. Suplakti kiausinius, cukru ir vanil cukru bei kepimo miltelius, supilti vandeni, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesal padalyt i 2 dalis: i 1 idet 3 saukstus kakavos, i kita 2 saukstus miltu. Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1 sauksta SVIESIOS mases ir ipilti i formos visury, po to rudos mases ir lasinti i baltos mases vidury. Pakaitom supilti visa tesla i forma. Kepti 175 laipsniu 60min
Gavosi labai skanus (ir grazus
Na as dar viena klausima turiu..
klausimas del sito recepto QUOTE Custard peach pie with streusel topping Persikinis pyragas su traškiu viršumi Tešla: 200 g miltų 120 g margarino kepiniams 45 ml šalto vandens Margariną su miltais sumaišome trupindamos tarp pirštų. Tada pilame vandenį ir suformuojame tešlą. 23-25 cm kepimo formą ištepame riebalais, tešlą iškočiojame ir išklojame formą. Įdaras 6-8 vidutinio dydžio persikai (700 g) 150 ml grietinės 3 tryniai 200 g cukraus 30 g miltų (vienas didelis šaukštas su kaupu) Traškiam viršui: 60 g sviesto ar margarino kepiniams 75 g miltų 60 g cukraus pudros 1/2 šauklštelio cinamono Kepti 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min. Ant tešlos išdėlioti skiltelėmis supjaustytus nuluptus persikus. Tada paruošti masę užpilimui: grietinę, trynius, cukrų ir miltus išmaišyti į vientisą masę. Ją tolygiai užpilti ant persikų. Kepti orkaitėje 30 minučių. Tuo metu paruošti traškiam viršui masę: tarp pirštų trinti margariną, miltus ir cukraus pudrą kol pasidarys trupiniai, tada įberti cinamono. tuos trupinius užberti ant vidurio pyrago, kepti dar 15 min. (Jei labai ruduos, pridengti folija) Pyragas bus iškepęs, kai peilis įkištas į jo vidurį išlys nesuteptas. Pyragą aušinti 1 valandą ir tada valgyti. Šią žinutę redagavo bea: 2003 12 17, 23:46 Prisegti paveikslėliai [/CODE] Nesupratau kaip ten del kepimo trukmes.. aciu
Jei galima atsakysiu už bea
Vasara - mažai kas ką kepa, tikiuosiu rudeniop atgis šita tem ir namai vėl pakvips pyragais
Ziuriu as cia praktiskai viena sitoj temoj reiskiuos..
ai dar pasireiksiu ir pasakysiu kad man tas persiku pyragas beveik nesigavo.. gal todel kad kepiau kiek siauresnej skardoj nei kad reikejo- taigi pyragas gavosi gan aukstas ir tas vidurys su persikais bei padazu taip ir nesukietejo.. zodziu gavosi toks plaukiojantis pyragas bet siaip tai skanus..
Sveikutės.Kepiau morkų pyragą iš PYRAGAI-2.Labai skanus! Ir nebrangus!Tik atsiliepimą rašau čia, nes ten jau uždaryta tema.
nu va, pasakykit, ką dariau blogai
QUOTE(varveklis @ 2006 08 14, 22:00) nu va, pasakykit, ką dariau blogai aisku kad gali maziau det. man irgi bea pyragas su abrikosais per saldus buvo tai ketinu kita syki maziau det. manau kad jokiu problemu! QUOTE(garbane @ 2006 08 14, 22:24) aisku kad gali maziau det. man irgi bea pyragas su abrikosais per saldus buvo tai ketinu kita syki maziau det. manau kad jokiu problemu! oi ačiū, koks operatyvus atsakymas o gal galiu dėti daugiau miltų, kažin, kažko man jis visai ne sausas gavosi, o permirkęs margarinu
Kas mėgsta kepti ,siūlau pabandyti tokį nesudėtingą pyragą.
Pyragas ,,Negras" Reikės: 1st. cukraus 2 kiaušinių 1 indelio 30 proc. riebumo grietinės 6 šaukštų miltų 2 šaukštų kakavos 1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu vanilinio cukraus 2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome. Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa per 30 minučių. Skanaus!
patarkit, kaip iskepti skanu pyraga su slyvom
QUOTE(brashke77 @ 2006 08 23, 17:31) Turiu tokį receptą, bet man jis sudėtingas: Slyvų pyragas su vaniliniu kremu Rupių miltų tešlai: 250 g liesos varškės, 250 g kvietinių miltų (parašyta rupiai maltų, bet kaži ar pas mus tokių yra), 250 g sviesto, žiupsnelio druskos. Vaniliniam kremui: 45 g miltų, 125 g cukraus, 5 trynių, 1/2 l pieno, 1 vanilės lazdelės (arba vanilės esencijos), 50 g kapotų migdolų. Įdarui: 2 kg slyvų, 100 g cukraus, 50 g kapotų migdolų. Varškę labai gerai nuspausti (ji turi būti sausa). Sviestą atšaldyti. Varškę išminkyti su miltais ir druska. Iš tešlos sukočioti volelį, susukti į foliją ir 30 min. laikyti šaldytuve, kad tešla išbringsta. Pagaminti sluoksnuotą tešlą, t.y. tešlą išimti iš šaldytuvo ir iškočioti. Sviestą supjaustyti į keturias lygias keturkampes plokštes ir jas dėti į iškočiotos tešlos vidurį. Sviestas turi būti labai šaltas. Tešlos kraštus užlenkti ant sviesto ir gerai prispausti. Iš sulankstytos tešlos atsargiai (kad nesuplyštų tešla) iškočioti keturkampį lakštą. Abu jo kraštus užlenkti vieną ant kito taip, kad gautųsi trys tešlos sluoksniai. Lakštą dar kartą iškočioti ir sulankstyti į tris dalis. Taip paruoštą tešlą uždengti folija ir 20 min. laikyti šaldytuve. (Tokį tešlos kočiojimą ir lankstymą reikėtų pakartoti 2-3 kartus. Nuo to priklauso, kiek sluoksnių turės iškepęs pyragas. Po kiekvieno kočiojimo ir lankstymo tešlą reikia atšaldyti.) Sluoksnuotą tešlą iškočioti ant šaltu vandeniu apšlakstytos skardos, tešlos kraštus šiek tiek patempti į viršų. Palikti pastovėti 15 min. Pyrago pagrindą kepti 15 min. 225C elektrinėje orkaitėje (180-200C dujinėje). Trynius su cukrumi išsukti iki purios, baltos masės, po truputį berti miltus. Į pieną dėti išilgai perpjautą vanilės lazdelę ir užvirinti. Nukelti nuo ugnies ir, kai truputį pravės, pieną įmaišyti į trynių masę. Viską užvirinti (maišyti) ir 2 min. kaitinti ant silpnos ugnies. Nukaisti, išimti vanilės lazdelę, kremą pertrinti per sietelį. Indą su juo įstatyti į šaltą vandenį. Slyvas nuplauti, nusausinti, supjaustyti puselėmis, išimti kauliukus. Į šiltą vanilinį kremą suberti migdolus ir užpilti ant apkepusios tešlos. Lygiomis dalimis išdėlioti slyvas, pabarstyti cukrumi ir kapotais migdolais. Kepti 25 min. 200C elektrinėje orkaitėje (170C dujinėje).
Abrikosų - aviečių pyragas
Tešlai: 200 g margarino, 200 g (jei turit rudo) cukraus, žiupsnelio druskos, 4 kiaušinių, 200 g miltų, 100 g maltų lazdyno riešutų, 50 g kapotų migdolų, 1 pak. kepimo miltelių, 1 l abrikosų kompoto (vaisių apie 540 g), 150 g aviečių (tinka ir šaldytos), 50 g migdolų plokštelių. Gerai nuplautus abrikosus nuvarvinti sietelyje. Kambario temperatūros margariną išsukti su cukrumi iki purumo. Sukant įmušti po vieną kiaušinį. Persijotus miltus sumaišyti su riešutais, migdolais ir kepimo milteliais. Po šaukštą suberti į margarino ir kiaušinių masę. 24 cm skersmens torto formos dugną iškloti sviestiniu popieriumi, supilti tešlą, išlyginti paviršių. Abrikosus ir avietes išdėlioti ant tešlos ir pabarstyti kapotais migdolais (arba migdolų plokštelėmis). Kepti 50 min. 175C elektrinėje orkaitėje (150C dujinėje). QUOTE(dianute @ 2006 08 26, 21:56) mielos supermamos! gal kuri zinot pyrago "draugyste" recepta? siaip gana paprastas atrodo, bet fantazuoti tai truputi bijau, nes kai kada mano fantazija buna per daug beribe... aciu Žiūrėk štai čia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...7entry1270997 Beje, pati bandžiau, gavosi labai skanus pyragas QUOTE(Makarska @ 2006 08 28, 15:17) Perskaičiau receptą ir pradėjau kikenti, nes prisiminiau, kaip prieš daug metų kepiau šitą pyragą savo chebrai. Pyragas, jaunajai kepėjėlei gerai nesigavo, bet visvien buvo draugų sudorotas. Tik kitą dieną visi išsiaiškinom, kad po šių vaišių ilgokai iš tulikų neišlindom Tai jau geriau tada nebandyt
Aš norėčiau po n metų vėl pabandyti šitą receptą. Gal šį kartą gerai gausis, nors terlionės daug. Kai pirmą kartą kepiau, kiek prisimenu, didžiausias pravalas buvo su vaniliniu kremu. Jis gavosi toks skystas ir nė velnio netirštėjo, todėl pyragas buvo labiau į neiškepusią košę panašus
Šokoladinis pyragas Trupinėlis
1 3/4 st. miltų 1 1/2 st. cukraus pudros 1/2 st. kakavos 200 g sviesto arba margarino 2 indeliai Mūsų švelniosios varškės 1 indelis saldaus kondensuoto pieno 1 kiaušinis vanilė 1/2 st. smulkintų riešutų Orkaitę įkaitinti iki 180ºC. Pasiruošti 30 x 22 cm keturkampę arba 24 cm apvalią formą (būtinai iškloti kepimo popieriumi ir ištepti riebalais). Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Iš gautų trupinių kiekio atidėti 2 stiklines. Likusius suberti į paruoštą ir formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinį. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 7 minutes. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 30 minučių. Visiškai ataušinti (galima šaldytuve). Supjaustyti į gabaliukus. P. S. man kažkodėl nesigavo trupiniai, tai įmaišiau 150 g grietinės ir viskas buvo OK. Čia vartojama matavimo stiklinė turėtų būti 240 ml (amerikietiškas standartas). Riešutus naudojau graikiškus. radau si pyraga 2 temoj.bandziau-pavyko
O aš norėčiau pasiūlyti paragauti Švediško obuolių pyrago
Reikia: 2 kiaušinių 100g miltų 150g cukraus 80g sviesto arba margarino 3 rūgštūs obuoliai pakelis vanilinio cukraus 2 šaukštai grūstų migdolų 0,5 šaukštelio kepimo miltelių riebalų džiūvesėlių Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais.Sudėti kambario temperatūros sviestą bei grūstus migdolus. Gerai išsukti.Obuolius supjaustyti riekelėmis ir sudėti į riebalais išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą keraminį kepimo indą.Supilti paruoštą tešlą.Kepti 30-40 min. iki 175 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.Ištrauktą šiek tiek pravėsusį pabarstyti cukraus pudra. Skanaus
Varškės pyragas su mėlynėm (orig. variantas su obuoliais)
Tešla: 100g cukraus, 0,5 pok vanilinio cukraus, 250g margarino, 2 kiaušiniai, 150-200g grietinės, 1 kg miltų, šaukštelis kepimo miltelių Įdaras: 500g varškės, 150g cukraus, 0,5 pok vanilinio cukraus, 2 kiaušiniai Tešlos paruošimas: Margarina sutrinti su cukrumi, sumaišyti su kiaušiniais ir grietine, po truputį sudėti persijotus miltus. Tešla turi būti minkoma. Įdaro paruošimas: Visus ingridientus sumaišyti, jei yra trintuvė viską pertrinti. Vietoj mėlynių galima daryti su obuoliais. Darant su obuoliais atskirai ruošiamas varškės sluoksnis, obuoliai sudedami ant tešlos, o varškė ant obuolinio sluoksnio. Skanaus!
Mielos mamos noriu pasiulyti išsikepti kakavini pyragą kuri pamego visi namiškiai bei draugai Taigi pyragui reikia 0.5 kg sviesto 6 kiaušiniai 3 stiklinės miltų 3stiklinės cukraus 10 šaukštų rugpienio 6 arb,šaukšteliai kepimo miltelių 6 šaukštai kakavos 14 šaukštų virinto vandens
Į puodą sudedame sviestą vandenį cukrų ir užviriname tada dedame kakavą ir masę verdame 5 minutes Atsipilame 10-12 šaukštų išvirtos masės kurią užpilsime ant iškepto pyrago viršaus.Likusią masę aušinam kol aušta atskiriam kiaušinio baltimą nuo trynio.Baltimą isplakam iki purumo o į rugpienį sudedam kepimo miltelius.Masei atvesus sudedam miltus,rugpienį,kiaušinio trynius bei išplaktus baltymus ir viską išmaišę dedam kepti į orkaitę .Kepame maždaug pusvalandį.Skanaus
Slyvų tortas
Tešla: 100 g sviesto, 4 tryniai, 1 st. cukraus, 1 valg. š. grietinės, 0,5 arb.š. ges. sodos, 1,5 st. miltų. Kremas: 500 g džiovintų slyvų, 300 g sviesto, cukraus, 500 g grietinės. Sviestą ištrinti su cukrumi, kiaušiniais bei grietine, sudėti gesintą sodą, supilti miltus. Tešlą išminkyti, iškepti orkaitėje blynus. Kremui slyvas išbrinkinti ir sumalti mėsmale. Sviestą ištrinti su 1/2 st. cukraus, grietinę išplakti su 1 st. cukraus. Viską sumaišyti ir pertepti tortą. Skanaus Papildyta: Pyragas 1 st. slyvų ar kt. rūgščios uogienės sumaišyti su 1 arb.š. gesintos sodos. Atskirai išplakti 1 st. kefyro su 2 kiaušiniais, 0,5 st. cukraus ir 2,5 st. miltų. Supilti uogienę su soda. Atsargiai išmaišyti. Kepti
Sveikos merginos,
gal man pagelbėsite - labai skubiai reikia - pradėjau skaityti šitas temas nuo pradžių, bet matau nespėju - gal kuri galite patarti - man labai reikia kokio trupininio pyrago recepto (ne su kondensuotu pienu), o tokio trupinio kaip būna su pavyzdžiui uogienės pertepimu. Būčiau labai dėkinga.
Vakar Sonatina parašė pyrago su obuoliais pyraga
QUOTE(editam @ 2006 10 10, 11:24) Sveikos merginos, gal man pagelbėsite - labai skubiai reikia - pradėjau skaityti šitas temas nuo pradžių, bet matau nespėju - gal kuri galite patarti - man labai reikia kokio trupininio pyrago recepto (ne su kondensuotu pienu), o tokio trupinio kaip būna su pavyzdžiui uogienės pertepimu. Būčiau labai dėkinga. Paskaityk čia
labai dekuj už patarimus. suradau Sonatinos skyrelyje trupinio pyrago recepta - tešla jau šąla - tikiuosi po geros valandos šeimą pavaišinti skaniu pyragu.
labas,noriu jums pasiulyti mano seimos megstama obuoliu pyraga.
Kiausini, cukrų, vanilinini cukru,1 indelį grietines(i ja reikia sudeti soda), islydyta margarina ar sviesta ismaisyti su miltais. Tesla sukresti i sviestu patepta "blekute", ant virsaus sudeti nuluptus ir skiltelemis supjaustytus obuolius.Viska pasauiti i orkaite ir kepti,kol iskeps ir skanaus
Turiu vieną bėdelę: prieš kokius 1,5 metų Balto katino svetainėj buvau radus fantastišką obuolių pyrago receptą, bet taip jau gavosi, kad jo neberandu, kompe nėra, namie, spėju, jau irgi ne
sveikos
gal dar kartą kuri iš jūsų galėtų man pagelbėti. Prieš porą metų (maždaug) "Darbštuolės" žurnalėlyje buvo Marmurinio ar kiti vadina Zebro pyrago receptas - kiek atsimenu ten į sudėtį įėjo aliejaus ar pusė ar visa stiklinė ir ar pusė ar visa stiklinė sulčių (aš visada darydavau su apelsinų) - GAL KURI TURITE NETYČIA ŠITO PYRAGO RECEPTĄ - daugybę kartų esu kepusi, bet dabar recepto nerandu - o tikrai visada labai gerai pavykdavo ir skonis būdavo pasakiškas. Būčiau labai dėkinga... QUOTE(editam @ 2006 10 21, 00:46) sveikos gal dar kartą kuri iš jūsų galėtų man pagelbėti. Prieš porą metų (maždaug) "Darbštuolės" žurnalėlyje buvo Marmurinio ar kiti vadina Zebro pyrago receptas - kiek atsimenu ten į sudėtį įėjo aliejaus ar pusė ar visa stiklinė ir ar pusė ar visa stiklinė sulčių (aš visada darydavau su apelsinų) - GAL KURI TURITE NETYČIA ŠITO PYRAGO RECEPTĄ - daugybę kartų esu kepusi, bet dabar recepto nerandu - o tikrai visada labai gerai pavykdavo ir skonis būdavo pasakiškas. Būčiau labai dėkinga... Auges cia aprase jo recepta
Labai dėkuj - tai ne visiškai toks receptas kaip atsimenu, bet eisiu pabandysiu šitą - kažkaip skaitydama pražiopsojau
QUOTE(editam @ 2006 10 20, 15:46) sveikos gal dar kartą kuri iš jūsų galėtų man pagelbėti. Prieš porą metų (maždaug) "Darbštuolės" žurnalėlyje buvo Marmurinio ar kiti vadina Zebro pyrago receptas - kiek atsimenu ten į sudėtį įėjo aliejaus ar pusė ar visa stiklinė ir ar pusė ar visa stiklinė sulčių (aš visada darydavau su apelsinų) - GAL KURI TURITE NETYČIA ŠITO PYRAGO RECEPTĄ - daugybę kartų esu kepusi, bet dabar recepto nerandu - o tikrai visada labai gerai pavykdavo ir skonis būdavo pasakiškas. Būčiau labai dėkinga... as DARBSTUOLIAI radau APELSININIS KEKSAS tai cia raso,kad reikia 0,5 st.aliejaus gal sitas receptas. QUOTE(gytenis @ 2006 10 21, 16:04) as DARBSTUOLIAI radau APELSININIS KEKSAS tai cia raso,kad reikia 0,5 st.aliejaus gal sitas receptas. jei tame recepte yra minimos sultys - tai tikrai tas, nes tas kur keksų temoje - irgi netinka - na nepykit - paprasčiausiai mūsų visa šeima labai mėgsta tą receptą iš žurnaliuko. Gytenis - jei neklystų žurnale receptas buvo dešiniajame puslayje pats apatinis - kitaip sakant kai atsiverti žurnaliuka - dešinysis apatinis kampas. Jei tai tas receptas - būčiau dėkinga už jį....
o dar prisiminiau - jei tai tas pats receptas ir ten yra 0,5 stiklinės aliejaus, tai turėtų būti, (na galiu dabar ir suklysti) 1 stiklinė sulčių.
QUOTE(editam @ 2006 10 22, 12:05) o dar prisiminiau - jei tai tas pats receptas ir ten yra 0,5 stiklinės aliejaus, tai turėtų būti, (na galiu dabar ir suklysti) 1 stiklinė sulčių. taip,ten raso,kad reike 3/4st.apelsinu sulciu.tas receptas yra desineje puseje,receptas virsuja,o nuotrauka apacioje.dadar as to recepto negaliu tau perasyti,nes neturiu laiko kaip tik galesiu butinai perasysiu QUOTE(editam @ 2006 10 24, 02:32) APELSININIS KEKSAS.3apelsinai,2,5st.miltu,1a.s kepimo milteliu,1,5st. cukraus,0,5st.aliejaus,5 tryniai,7 baltymai,0,5a.s majonezo,cukraus pudros.Dideliame inde sumaisyti miltus su kepimo milteliais,st.cukraus,supilti alieju,sudeti trynius,ipilkite3/4st.apelsinu sulciu.Isplakti vientisa mase.Elektriniu maisytuvu isplakti baltymus ir majoneza.Po truputi suberti plikus cukru.Viska maisykite su tesla,pilkite ja i kekso forma ir kepkite apie valanda,kol kekso pavirsius patamses.Is stiklines cukraus pudros,sauksteliotarkuotu apelsinu zieveles,5-6 a.s vandens daryti glaju,pilkite ji ant pravesusio kekso ir palikite 1 val. stingti.Skanaus.SaltinisDARBSTUOLE 2003/11.
labai dėkuj - bet čia tikrai ne tas - o tiek panašių ingredientų buvo. Mano iškomas - jis kaip zebras turi šviesų ir kakavinį sluoksnį, kurie tarpusavyje perpinami ir išeina tas pats zebras. Na nieko. Betkokiu atveju labai dėkuj. Pabandysiu kai būsiu Lietuvoje surasti kur knygyne užsigulėjusį tą žurnaliuko numerį - prisižadu tada receptą parašyti.
QUOTE(editam @ 2006 10 24, 07:08) labai dėkuj - bet čia tikrai ne tas - o tiek panašių ingredientų buvo. Mano iškomas - jis kaip zebras turi šviesų ir kakavinį sluoksnį, kurie tarpusavyje perpinami ir išeina tas pats zebras. Na nieko. Betkokiu atveju labai dėkuj. Pabandysiu kai būsiu Lietuvoje surasti kur knygyne užsigulėjusį tą žurnaliuko numerį - prisižadu tada receptą parašyti. editam,tas pyragas nuotraukoje buvo zvaigzdes formos ir baltas glajus uzpiltas.As DARBZTUOLES tik kelis zurnaliukus turiu,gal atsiras kas turi.
Man atrodo as radau tau tavo norima recepta.Tu atsiverskRECEPTAINES tinklapi ir i pajieska ivesk pyragasZEBRAS,ten ir nuotrauka yra,tas receptas pajimtas zurnaliuko PARAGAUKITE.
As taip pat kepu pyragus , mano vyras labai megejas
Kepu trupinta pyraga Jo receptukas, jei kas sugalvos issikepti, na tesla: 3 kiausiniai 200g cukraus(stikline) dar galima nedideli pakeli vanilinio cukraus 1 arbatinis saukstelis be kaupo sodos ir siek tiek cirtinos rugsties, truputuka vandens, uzgesinimui, suputoja ir greitines stikline, na buna kad ir 350 indeli visa supilu sviesto 200 g pakelis visas, istirpinamas, atvesinamas, tik karsto sviesto nepilkit ir Miltu,kad tesla nebutu skysta, niekad nematavau, kiek tiksliai pilu. Tada istepkit popieriu sviestu, isklokit skada,supilkit tesla( siek tiek teslos palikit, visos nesupilkit), teslos pavirsiu istepkit uogiene slyvu geriausiai, bet jei neturit, tai tiks bet kokia ir i likuse nesupilta teska iberkit miltu ir minkykit kol gausis kieta tesla, ta teska tarkuokit su burokine tarka ant uogienes, gausis trupinukai . Ir kepti aie 30 min, 200-250 orkaiteje Stai ir trupininis pyragas
gytenis dar kartą dėkuj - šitame rašo gazuotos gėrimas - aš pabandysiu sultis - man atrodo kad, jei ir ne tas pats bus labai panašu - apie rezultatus pranešiu - dar kartą dėkuj už pagalbą.
Gal kas žinote skanu draugystes pyrago recepta ?Siaip ji galima nusipirkti parduotuveje,bet manau,kad naminism butu daug skanesnis. Is anksto dekoju.
|