Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naminiai pyragai - 3
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Alacka
QUOTE(Jura_j @ 2008 02 26, 23:09)
O kuris skanesnis: zebras1 ar zebras2? paziurejau, kad i zebra2 nepilama aliejaus ir vandens.
*



Abu. Jie panasus ir labai skanus. thumbup.gif
Jura_j
QUOTE(Alacka @ 2008 02 27, 17:41)
Abu. Jie panasus ir labai skanus.  thumbup.gif
*



Klausineju, nes aliejaus tiek daug gaila lotuliukas.gif
Alacka
QUOTE(Jura_j @ 2008 02 27, 19:04)
Klausineju, nes aliejaus tiek daug gaila  lotuliukas.gif
*



Aliejaus as tiek nedejau,kiek parasyta buvo recepte. Dejau maziau. mirksiukas.gif
liguttee
thumbup.gif
jurvite
kažkada Maximoj nusipirkau tokių "itališkų riekelių"- džiūvėsėliai su pistacijom. man labai patiko, tai pabandžiau namie pasidaryti taip pat. thumbup.gif . Taigi, pagal paprasto pyrago receptą -5 kiaušiniai, 1stikl cukraus, 2stikl miltų, truputis kep. milt, vanilino- tik dar įbėriau pistacijų ( jos buvo sūdytos (kitokių niekur neradau), tai igliaudytas užplikiau ir ta druska nusiplovė. Taigi, iškepė pyragas su pistacijom, tada supjausčiau riekutėm ir padžiovinau orkaitėj. Išėjo gardumėlis tongue.gif thumbup.gif thumbup.gif Tai kitąkart dar sausainukų iškepiau su pistacijom ir moliūgais- irgi thumbup.gif
Griaustinė
Gal žinot kuri datulių pyrago receptą? 4u.gif
Alacka
Garbanius

„Garbaniui" paruošti prireiks šiek tiek laiko, taciau
tai nera sudetinga. O rezultatas – nuostabaus
skonio pyragas. Pyraga gali ruošti ir su bananais ar kitokiais vaisiais.
8 asmenims

TEŠLAI:

• 2 kiaušiniai
• 200 g cukraus
• 500 g grietines
• 1 Šaukštelis sodos
• 300 g miltu
• 1 šaukštas kakavos

KREMUI:

• 500 g grietines
• 3 šaukštai cukraus
• 1 šaukštelis vanilinio cukraus

GLAZURAI:

• 50 g juodojo šokolado
• 100 g grietineles
• 1 šaukštas sviesto
• 2 šaukštai kakavos milteliu
• Hipp sausainiai

1, Kiaušinius išplak su cukrumi. Sudek grietine ir miltus, i kuriuos prieš tai iberk truputi sodos. Išsuk i vientisa tešla.

2, Puse tešlos perdek i kita dubeni ir imaišyk kakavos.

3, Baltaja tešlos puse supilk i 24 cm skersmens sviestu patepta ir džiuveseliais pabarstyta kepimo forma ir 200°C temperaturoje kepk apie 20 minuciu. Palauk, kol biskvitas atves, ir tik tada išimk iš kepimo formos. Supilk i forma tamsiaja tešla ir lygiai taip pat iškepk.

4, Kai šviesusis biskvitas bus visiškai atveses, supjaustyk ji mažais kubeliais. Sukresk i dubeni grietine, suberk paprasta ir vanilini cukru, sudek biskvito kubelius, hipp sausainius ir viska išmaišyk.

5, Perkelk ant padeklo tamsuji biskvita, ji gali apdelioti banano griežineliais, o ant viršaus sudek krema su biskvito kubeliais.

6, I nedideli puoda supilk grietinele, sumesk susmulkinta juodaji šokolada, sudek sviesta ir suberk kakavos miltelius. Pakaitink iki virimo. Gauta glazura užvarvink ant pyrago. Pyraga dar papuošti bruknemis ar spanguolemis.

SKANAUS.
boruze157
QUOTE
Kažkada, kažkur skaičiau recepta pyrago su Cocacola.



Kakavinis kolos pyragas
Tešlai: 2 stiklinės miltų, 100 g zefyrų, 200 g cukraus, 200 g sviesto, 2 šaukšteliai kakavos, stiklinė kolos (dietinė netinka), 1/2 stiklinės rūgpienio, 2 kiaušiniai, šaukštelis sodos, vanilino, riebalų formai.
Glajui: 2 šaukštai sviesto, 2 šaukšteliai kakavos, 1/2 stiklinės kolos, 2 stiklinės cukraus pudros, stiklinė kapotų riešutų.
Ištirpinkite sviestą, supilkite kolą, berkite kakavą, pakaitinkite iki užvirimo, atvėsinkite ir berkite cukraus ir miltų mišinį. Gerai išplakite.
Tada supilkite rūgpienį, išplaktus kiaušinius, sodą ir vaniliną. Viską vėl gerai išmaišykite.
Sudėkite zefyrus. Masę supilkite į riebalais suteptą formą ir kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Glajui sviestą, kakavą ir kolą pakaitinkite keptuvėje, kol užvirs. Tada suberkite kapotus riešutus, cukraus pudrą. Išmaišykite ir pilkite ant karšto pyrago.

Pati kepiau jau, man skanus labai pyragelis ax.gif wub.gif


Toliai
Šioj temoj, kažkurios mamytės padiktuotas, dar kažkurios ir išbandytas paprastas Kakavinis varškės pyragas keptas Velykų rytą pasigardžiavimui. rolleyes.gif
user posted image user posted image
Man jis kažko plonas labai gavos, bet kadangi tai nei vaizdo, nei skonio nepagadino, per daug nesukau sau galvos, nors man atrodo, čia todėl, kad skardelę truputį didesnę nei pyrago gabaritai paėmiau. ;}
Skanus, neitin saldus pyragas. wub.gif Labiausiai patiko tėčiui, jau vakar teko nuo pyrago vaikyt, nes vis ratus suko doh.gif biggrin.gif Aš didesnė saldumų mėgėja, tai gal todėl taip smarkiai nesusižavėjau. :}
jurvite
Šioj temoj, kažkurios mamytės padiktuotas, dar kažkurios ir išbandytas paprastas Kakavinis varškės pyragas keptas Velykų rytą pasigardžiavimui.

Mmm, skanus atrodo. Man,kaip varškės ir visko, kas su varške mėgėjai, šis pyragas tikrai thumbup.gif Reikės pabandyti. Tik, kadangi jo pavadinime yra žodis "kakava", tai gal aš daugiau jos dėčiau.
Burbulytis
GAl kas galit parasyti pyrago su uogiene receptuku, reiktu operatyviai ir skaniai sunaudoti litra uogienes...

DAr labai butu idomu, gal kas turit pyrago su pudingu receptu...
soske
QUOTE(TikBasosPedos @ 2008 03 23, 13:27)
Šioj temoj, kažkurios mamytės padiktuotas, dar kažkurios ir išbandytas paprastas Kakavinis varškės pyragas keptas Velykų rytą pasigardžiavimui.  rolleyes.gif
user posted image  user posted image
Man jis kažko plonas labai gavos, bet kadangi tai nei vaizdo, nei skonio nepagadino, per daug nesukau sau galvos, nors man atrodo, čia todėl, kad skardelę truputį didesnę nei pyrago gabaritai paėmiau.  ;}
Skanus, neitin saldus pyragas.  wub.gif Labiausiai patiko tėčiui, jau vakar teko nuo pyrago vaikyt, nes vis ratus suko  doh.gif  biggrin.gif  Aš didesnė saldumų mėgėja, tai gal todėl taip smarkiai nesusižavėjau. :}
*



wau kaip skaniai atrodo smile.gif gal galima butu receptuka, nes kazi kur cia rasti g.gif
Toliai
QUOTE(jurvite @ 2008 03 24, 11:15)
Mmm, skanus atrodo. Man,kaip varškės ir visko, kas su varške mėgėjai, šis pyragas tikrai  thumbup.gif  Reikės pabandyti. Tik, kadangi jo pavadinime yra žodis "kakava", tai gal aš daugiau jos dėčiau.
*


Dėkui ;} O kakavos aš dėjau nemažai, nenorėjau ir kad paskui perdozavus kartumas pasireikštų, puikiai 'suėjo' ir taip mirksiukas.gif
QUOTE(soske @ 2008 03 31, 17:34)
wau kaip skaniai atrodo smile.gif gal galima butu receptuka, nes kazi kur cia rasti g.gif
*


Dėkui biggrin.gif
O receptą, prašom, išsisaugojus esu:
"Skanus ir nesudėtingas pyragas su kakava ir varške
Pyrago tešlai reikia 200 sviesto (aišku, kad bent 82 proc.), 2-3 šaukštų kakavos miltelių (priklausomai nuo kakavos kokybės ir nuo kepėjo skonio), 2-3 šaukštų cukraus (vėlgi kiekis reguliuojamas pagal saldumo poreikį), 400 g (ar net truputį mažiau) miltų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, sumaišytų su šaukšteliu grietinės. Viskas suminkoma ir padalijus į du rutulius, kurie apvoliojami miltais, atšaldoma šaldytuve (ne šaldiklyje!).

Viduriniam sluoksniui reikia 600 g varškės (aišku, ne liesos ir geriau mažiau grūdėtos), 4 kiaušinių, artipilnės stiklinės cukraus. Varškė mediniu šaukštu dubenyje ištrinama su cukrumi ir tryniais. Pabaigoje atsargiai įmaišomi išplakti baltymai. Galima pagardinti vaniliniu cukrumi ir smulkintais migdolais (luptais).

Orkaitė kaitinama iki 180-190 laipsnių. Per tą laiką į kepimo skardą įklojamas kepimo popieriaus lakštas ir ant jo per burokinę tarką (trintuvę) sutarkuojamas vienas tešlos rutulys. Rankomis suformuojamas lygus sluoksnis. Ant jo tepamas varškės kremas. Užtarkuojamas antrasis tešlos rutulys, vėl atsargiai paskirstomi tešlos gabalėliai.

Kepama, kol iškeps, - apie 40-45 minutes. "
Sėkmės mirksiukas.gif
cap
Labai didelis ACIU, boruze157, uz pyrago su Cola recepta/ Butinai isbandysiu. wink.gif
eya
Sveikos,
gal kas pasakytumet, kuo skiriasi baking powder nuo baking soda? nes pagal recepta reikia det abieju, tai tas pyragas sprogs, jei suvarysiu kokius 3 saukstelius grynu kepimo milteliu doh.gif gal koks skirtumas tarp ju yra?
moske4
sveikos.
gal kas zinot ra galima skanu pyraga iskept is moliugo?
cap
Nezinau ar skanus sis pyragas, nes pati nesu kepusi. Bet galit isbandyti- receptas is delfi: Obuolių ir moliūgų pyragams reikės (vienam pyragui):

Tešlai –1,5-2 stiklinių miltų, žiupsnelio druskos, 1 valg. šaukšto cukraus, 8 valg. šaukštų šalto sviesto (supjaustyto kubeliais). (arba Smėlinės tešlos)
Moliūgų įdarui- 1 l virto moliūgo minkštimo, 24 vnt. juodųjų džiovintų slyvų be kauliukų, 1 stiklinės kalvadoso arba konjako, vanilinio cukraus, 1 stiklinės cukraus, ¾ stiklinės grietinės, 3 kiaušinių, 1 arbat. šaukštelio cinamono,
citrinų sulčių.
Obuolių įdarui – ketvirtadalio stiklinės cukraus, 3-4 kietų obuolių.
Gaminimas: 1. Miltus persijokite, įberkite druskos, cukraus ir plačiu peiliu maišykite dubenyje su kapotu atšaldytu sviestu, kol susidarys smulkūs trupinėliai. Įpilkite tris šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Jeigu reikės, dar įberkite miltų. Padėkite tešlą į šaldytuvą ir palaikykite ten apie pusvalandį.
2. Supjaustykite moliūgo minkštimą ir patroškinkite garuose. Juodąsias džiovintas slyvas suberkite į nedidelį puodą, užpilkite kalvadosu arba konjaku, įdėkite vanilės lazdelę ir įberkite pusę stiklinės cukraus. Troškinkite tol, kol slyvos suminkštės. Nukelkite nuo viryklės.
3. Rankomis išsklaidykite tešlą pagal kepimo formą, nuimkite tešlos perteklių. Suvyniokite kepimo formą su tešlą į skaidrią maistinę polietileno plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą arba penkiolikai minučių į šaldymo kamerą. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių.

Moliūgų įdarui: sutrinkite šakute moliūgo minkštimą ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus, grietine, kiaušiniais, cinamonu ir nedideliu kiekiu citrinų sulčių.
Moliūgų ir slyvų pyragui: išimkite iš šaldytuvo kepimo formą su tešla, išdėliokite juodąsias džiovintas slyvas, apliekite moliūgų mase, pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol susiformuos aukso spalvos plutelė, apytiksliai 45 minutes.
Obuolių pyragui: obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apibarstykite tešlą vienu šaukštu cukraus, išdėliokite obuolius spiralės pavidalu, pradėdami nuo išorinio rato. Apibarstykite cukrumi, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
Patarimas: Prancūziška smėlinė tešla gaminama be kiaušinių – būtent tokį receptą siūlome išbandyti. Tešla tampa labai švelni ir labai trapi, o pyragas iškepa nuostabaus skonio. Gerai atvėsinkite pyragą prieš patiekiant ir atsargiai išdėliokite į lėkšteles su mentele.
Kad obuoliai nepatamsėtų
Supjaustyti obuoliai, reaguodami su oru, akimirksniu tamsėja. Tačiau yra maža gudrybė: į dubenį su paruoštais obuoliais įpilkite labai šalto vandens, išspauskite pusės citrinos sultis ir įdėkite į vandenį pačią išspaustą citriną. Taip obuoliai išsaugos šviežumą ir nesugadins patiekalo išvaizdos.

Ir pyragas su datulemis (jo irgi neisbandziau), receptas kazkurios mamos:
Datulių-graikiškų riešutų pyragas
8 porcijos

90 g sviesto arba margarino kepiniams, 150 g cukraus, 2 kiaušiniai, 1 šaukštas tirpios kavos, 175 g miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 175 g džiovintų datulių be kauliukų, stambiai supjaustyti, 90 g graikiškų riešutų, stambiai sukapoti,
175 ml karšto vandens.
Padažas: 125 g sviesto, 175 g cukraus, 6 šaukštai grietinėlės, 60 g graikiškų riešutų, stambiai sukapoti.
18 cm kvadratinė kepimo forma, arba 23 cm apvali kepimo forma
Ištepkite kepimo formą riebalais. Į kombainą sudėkite sviestą, cukrų, kiaušinius, kavos miltelius, miltus ir kepimo miltelius. Gerai išsukite iki vientisos masės. Po to įdėkite datules, riešutus ir karštą vandenį. Išmaišykite šaukštu. Sudėkite paruoštą masę į kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min. 10 min iki pyrago iškepimo paruoškite padažą: sviestą tirpinkite su cukrumi ant nedidelės ugnies. Kai cukrus ištirps, įmaišykite grietinėlę ir riešutus ir palaukite kol sušils. Supjaustykite pyragą ir sudėkite į lėkštutes. Ant viršaus pilkite padažo, serviruokite išart.
moske4
Aciu, tik jis man toks jau labai sudetingas psirode, na jei turesiu laiko padarysiu si savaitgali.
4u.gif
De NeKasė La Depresė
QUOTE(rasike @ 2008 02 10, 17:20)
Siandien kepiau labai paprasta ir greit padaroma pyraga blush2.gif  tereikejo 200 gr. sviesto arba margarino, stiklines cukraus, 3 kiausiniu, 2,5 stiklines miltu, vanilininio cukraus truputuka, 5 saukstu grietines, 1 saukstelio sodos.

Sviesta arba margarina islydyti, paskui supilti cukru ir gerai issukti, imusti po viena kiausinius ir plakti, kol nebesijaus cukraus. Soda deti i gritine, ismaisyti ir sukresti i tela, iberti vanilininio cukraus, ismaisyti. Pabaigoje supilti miltus ir ismaisyti. Sukresti i formele...as naudoju silikonines ax.gif  tada neprilimpa prie sonu ax.gif  ir kepti apie 30-40 minuciu ax.gif
*



aciu uz sita rceptuka,siandien isbandziau,toks paprastas,beeeet mano vyro ivertinimas- TIRPSTA BURNOJE.As dar i vidu apelsinu idejau,tokio lengvo kartumo duoda thumbup.gif 4u.gif
auksegi
QUOTE(bolesiukas @ 2008 04 07, 22:04)
aciu uz sita rceptuka,siandien isbandziau,toks paprastas,beeeet mano vyro ivertinimas- TIRPSTA BURNOJE.As dar i vidu apelsinu idejau,tokio lengvo kartumo duoda thumbup.gif  4u.gif
*




aš irgi kepiau, nieko pyragėlis. Tik man kažko trūksta g.gif , na, sausokas truputį. Kitąsyk reiks įdėt kokių razinų
Mintibutė
cia mano zebras
user posted image

biski per daug buvo sokoladines mases,sekanti karta desiu ne puse,o trecdali,tada graziau atrodys ax.gif .... bet labai labai skanus keksas
user posted image
LIUKA*
Sveikos. Kepsiu ir as siandien Zebras 2 4u.gif
Gintaria
Sveikos

gal galit ka pasiulyt koki pyragiuka su konservuotais persikais ir ananasais ax.gif

kepiau sluoksniuotos teslos pyragelius , tai liko biski vaisiu, reikia kazkaip isnaikint rolleyes.gif
Rytinė pašvaistė
QUOTE(Gintaria @ 2008 05 13, 16:05)
Sveikos

gal galit ka pasiulyt koki pyragiuka su konservuotais persikais ir ananasais  ax.gif

kepiau sluoksniuotos teslos pyragelius , tai liko biski vaisiu, reikia kazkaip isnaikint  rolleyes.gif
*




Aš kepiau pyragą su konservuotais abrikosais, bet manau, jis gautųsi ir su konservuotais persikais, o galbūt ir su ananasais.
Reikės:
Dėžutės konservuotų susmulkintų persikų(ar kitokių konservuotų vaisių)
200 g miltų
200 g cukraus
2 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo sodos
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Šiek tiek manų kruopų

Elektriniu maišytuvu išsukti kiaušinius ir cukrų. Abrikosus supilti į sietą, kad nuvarvėtų sirupas (per daug nenusausinti) ir sudėti juos į kiaušinių masę. Truputį pasukti ir sudėti miltus, druską, sodą bei vanilinį cukrų. Išmaišyti. Skardą patepti riebalais, pabarstyti manų kruopomis ir sukrėsti į ją paruoštą masę. Kepti į kaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Gavosi laaabai skanus pyragas smile.gif
Aristokratė
gal kas turi tikra amerikietisko surio pyrago recepta ax.gif
laurindre
QUOTE(Aristokratė @ 2008 05 15, 12:57)
gal kas turi tikra amerikietisko surio pyrago recepta  ax.gif
*


Siandien kaip tik aptikau 4u.gif http://gaminkimekartu.blogas.lt/307490/ame...io-pyragas.html
Akinomra
Vienas mylimiausiu mano pyragu wub.gif
Be to Super lengvas mirksiukas.gif


Citrininis pyragas
Reikes:
200g. sausainiu(paprastu pvz. gaidelis ir pan.)
3 citrinu
2 saukstu sviesti
indelio kondencuoto saldinto sutirstinto pieno
4 kiausiniai
150g. cukraus pudros

Sutrupinkite sausainius ir sumausykite su saukstu minksto sviesto, sudekite i riebalais aptepta skarda ir kepkite 7min. 180 laipsniu orkaitej. kol sausainiai kepa padarykite krema: Nutarkuokite 2 citrinu zieveles ir visas citrinas isspauskite (turi gautis apie 125ml. sulciu), atskirkite kiausinio trynius nuobaltymu ir trynius plakite kol siektiek pabals. Tada i juos supilkite citrinu zieveles, sultis, visa kondencuota piena ir plakite kol pasidarys tirstas kremas. Tada ji supilkite ant jau ataususiu sausainiu. Kad pyragas butu grazesnis isplakite baltymus, o i jau isplaktus suberkita cukraus pudra ir dar kiek paplakite (turi gautis panasi tesla kaip morengu) ir uzdekite ant pyrago. Liko tik dar pusvalandi pakepti orkaiteje ir viskas. lotuliukas.gif

Butinai pabandykit thumbup.gif Greita + skanu + paprasta thumbup.gif
Bransha
QUOTE(Mintibutė @ 2008 04 09, 16:00)
cia mano zebras


biski per daug buvo sokoladines mases,sekanti karta desiu ne puse,o trecdali,tada graziau atrodys ax.gif .... bet labai labai skanus keksas
user posted image
*


papasakokit man mergaites detaliau, kaip jus ta "zebriskuma" toki padarot?
labai grazu... thumbup.gif
*irma*
QUOTE(Bransha @ 2008 05 28, 20:53)
papasakokit man mergaites detaliau, kaip jus ta "zebriskuma" toki padarot?
labai grazu...  thumbup.gif
*


toki ,,zebriskuma,, labai lengva padaryti i kepimo formos viduri dedi baltos teslos sauksta pakui i baltos viduri kakavines, i kakavines viduri balta ir taip zaidi kol baigiasi tesla mirksiukas.gif
Bransha
QUOTE(*irma* @ 2008 05 28, 21:03)
toki ,,zebriskuma,, labai lengva padaryti i kepimo formos viduri dedi baltos teslos sauksta pakui i baltos viduri kakavines, i kakavines viduri balta ir taip zaidi kol baigiasi tesla mirksiukas.gif
*


tai ta tesla labai skysta turi buti, kad "issiplestu" taip ar ne? g.gif
*irma*
QUOTE(Bransha @ 2008 05 28, 21:56)
tai ta tesla labai skysta turi buti, kad "issiplestu" taip ar ne?  g.gif
*



kaip cia pasakius skysta zinoma ne kieta,manau kaip ir visiems pyragams tirstoka
*AMRI*
Norejau paklausti jau kepusiu ''Zebra''-2.Kokio dydzio formoje kepat,kiek mazdaug laiko ir kokio karstumo orkaiteje.Ar orkaite is pradziu ikaitinate ar dedate i salta. ax.gif
*irma*
QUOTE(irmaMO @ 2008 05 29, 13:22)
Norejau paklausti jau kepusiu ''Zebra''-2.Kokio dydzio formoje kepat,kiek mazdaug laiko  ir kokio karstumo orkaiteje.Ar orkaite is pradziu ikaitinate ar dedate i salta. ax.gif
*



as tai kepu visada dviguba porcija tai darau ganetinai dideleje formoje,seip cia produktai nurodyti normalais apvaliai kepimo formai,o del orakaites tai tik i karsta ir bent jau as 170-180 laipsniu ir kepu kol iskepa t.y. ikisus pagaliuka istrauki sausa,i laikrodi seip niekad neziuriu tai tikslei negaliu pasakyti
norita
[quote=Akinomra,2008 05 20, 20:23]
Vienas mylimiausiu mano pyragu wub.gif
Be to Super lengvas mirksiukas.gif
Citrininis pyragas
padarykite krema: Nutarkuokite 2 citrinu zieveles ir visas citrinas isspauskite (turi gautis apie 125ml. sulciu), atskirkite kiausinio trynius nuobaltymu ir trynius plakite kol siektiek pabals. Tada i juos supilkite citrinu zieveles, sultis, visa kondencuota piena ir plakite kol pasidarys tirstas kremas.

O kokio tirštumo turi gautis kremas? Sudėjau viską, plaku, plaku o man niekaip netirštėja verysad.gif kažin kas nors gausis g.gif ar reiks valgyt su šaukštu biggrin.gif
Akinomra
QUOTE(norita @ 2008 05 29, 20:13)

O kokio tirštumo turi gautis kremas? Sudėjau viską, plaku, plaku o man niekaip netirštėja verysad.gif  kažin kas nors gausis g.gif  ar reiks valgyt su šaukštu biggrin.gif
*


Na turi gautis panasiai kaip buvo kondencuotas pienas (zinoma jis turi buti sutirstintas), o jei taip nesutirsteja tai palikite siek tiek ji pastoveti tada turetu sutirstet (as taip netycia palikau kokiom 15minuciu tai nebetekejo o su saukstu reikejo kraut ant sausainiu) blush2.gif
norita
QUOTE(Akinomra @ 2008 05 29, 21:20)
Na turi gautis panasiai kaip buvo kondencuotas pienas (zinoma jis turi buti sutirstintas), o jei taip nesutirsteja tai palikite siek tiek ji pastoveti tada turetu sutirstet (as taip netycia palikau kokiom 15minuciu tai nebetekejo o su saukstu reikejo kraut ant sausainiu)  blush2.gif
*



Pienas tai sutirštintas buvo, bet man toli gražu iki krovimo šaukštu gavosi biggrin.gif suvalgėm ir nepavykusi, bet skonis thumbup.gif .Reiks dar kartą bandyt g.gif
*AMRI*
QUOTE(*irma* @ 2008 05 29, 16:09)
as tai kepu visada dviguba porcija tai darau ganetinai dideleje formoje,seip cia produktai nurodyti normalais apvaliai kepimo formai,o del orakaites tai tik i karsta ir bent jau as 170-180 laipsniu ir kepu kol iskepa t.y. ikisus pagaliuka istrauki sausa,i laikrodi seip niekad neziuriu tai tikslei negaliu pasakyti
*


As irgi noriu kepti dviguba norma.Tai ar man uztektu tortines 28cm skersmens.Ir jei galit parasykit konkreciau,kie dadedat miltu ir kakavos jei maisot dviguba norma.Jei gerai suprantu ir paskaiciuoju,tai po 5-6saukstus paskui reikia prideti i kiekviena dali.Ar as teisi? ax.gif
*irma*
QUOTE(irmaMO @ 2008 05 30, 10:47)
As irgi noriu kepti dviguba norma.Tai ar man uztektu tortines 28cm skersmens.Ir jei galit parasykit konkreciau,kie dadedat miltu ir kakavos jei maisot dviguba norma.Jei gerai suprantu ir paskaiciuoju,tai po 5-6saukstus paskui reikia prideti i kiekviena dali.Ar as teisi? ax.gif
*


pilnai bus biskuti aiuksciau nes manoji yra 33 cm tai jis gaunasi nestoras
o del recepto tai visus skaiciukus padvigubini mirksiukas.gif jei tarkim 3 kaisiniai tai dedi 6,cukraus 2 stiklines tai dedi 4 stiklines
*AMRI*
QUOTE(*irma* @ 2008 05 30, 11:29)
pilnai bus biskuti aiuksciau nes manoji yra 33 cm tai jis gaunasi nestoras
o del recepto tai visus skaiciukus padvigubini mirksiukas.gif jei tarkim 3 kaisiniai tai dedi 6,cukraus 2 stiklines tai dedi 4 stiklines
*


Na sitas tai aisku,bet recepte nurodyta kad uzmaisius tesla ir padalinus i 2 dalis i viena reikia ideti 3 saukstus kakavos,o i kita 2-3 saukstai miltu.Tai kaip su situo reikalu yra(kalbu apie zebra2).Taip iseina,kad uzmaisius dviguba norma i viena dali reikia ideti 6 saukstus kakavos(truputi daugoka liktais butu g.gif ),o i kita 5-6 saukstus miltu.Ar as klystu? ax.gif
*irma*
QUOTE(irmaMO @ 2008 05 30, 14:48)
Na sitas tai aisku,bet recepte nurodyta kad uzmaisius tesla ir padalinus i 2 dalis i viena reikia ideti 3 saukstus kakavos,o i kita 2-3 saukstai miltu.Tai kaip su situo reikalu yra(kalbu apie zebra2).Taip iseina,kad uzmaisius dviguba norma i viena dali reikia ideti 6 saukstus kakavos(truputi daugoka liktais butu g.gif ),o i kita 5-6 saukstus miltu.Ar as klystu? ax.gif
*



as tai pavizdziui dedu ta vaikiska kakava kur su cukrum ir dedu maziau,nes mes nelabai jau kakavos megejei ir dadedu miltu ,tarkim 4 saukstai kakavos 2 miltu
*AMRI*
QUOTE(*irma* @ 2008 05 30, 16:13)
as tai pavizdziui dedu ta vaikiska kakava kur su cukrum ir dedu maziau,nes mes nelabai jau kakavos megejei ir dadedu miltu ,tarkim 4 saukstai kakavos 2 miltu
*


Tai cia i viena dali teslos tiek dadedat,o i kita tik 6 saukstus miltu?Atleiskit man blondinei,nes nelabai man dasunta sita ''aukstoji''matematika biggrin.gif.Na su viena doze,tai man ten viskas aisku.
Aishaaa
Gal kas nors nepatingetu paprasto biskvito receptuka imesti,arba kokia
nuoroda.Reikia sunaudoti kiausiniu purtekliu.
Dekoju is anksto. 4u.gif
*irma*
QUOTE(irmaMO @ 2008 05 30, 17:54)
Tai cia i viena dali teslos tiek dadedat,o i kita tik 6 saukstus miltu?Atleiskit man blondinei,nes nelabai man dasunta sita ''aukstoji''matematika biggrin.gif.Na su viena doze,tai man ten viskas aisku.
*



i viena kakavine dali as dedu 4 saukstus kakavos plius 2 sauktus miltu,i kita sviesia dali dedu vietoj 2-3 saukstu miltu dedu 5-6 saukstus mirksiukas.gif
Letune
QUOTE(Aishaaa @ 2008 05 30, 17:56)
Gal kas nors nepatingetu paprasto biskvito receptuka imesti,arba kokia
nuoroda.Reikia sunaudoti kiausiniu purtekliu.
Dekoju is anksto. 4u.gif
*



biskvito tema
Aishaaa
QUOTE(Letunė @ 2008 05 30, 22:51)

AČIŪ 4u.gif
Akinomra
QUOTE(norita @ 2008 05 29, 23:34)
Pienas tai sutirštintas buvo, bet man toli gražu iki krovimo šaukštu gavosi biggrin.gif suvalgėm ir nepavykusi, bet skonis thumbup.gif .Reiks dar kartą bandyt g.gif
*



Kai pabandysit dar karta parasykit kaip gavosi. Ar pagaliau pavyko mirksiukas.gif
Letune
QUOTE(Akinomra @ 2008 05 20, 20:23)
padarykite krema: Nutarkuokite 2 citrinu zieveles ir visas citrinas isspauskite (turi gautis apie 125ml. sulciu), atskirkite kiausinio trynius nuo baltymu ir trynius plakite kol siektiek pabals. Tada i juos supilkite citrinu zieveles, sultis, visa kondencuota piena ir plakite kol pasidarys tirstas kremas.

Aš nebandžiau, bet mano galva šis kremas sutirštėti gali tik:
1. išplakus trynius, sumaišius su kondensuotu ir pakaitinti, nuolat plakant mikseriu vandens vonelėje, kol sutirštės
2. praaušus sumaišyti su citrinos sultimis ir žievelėmis g.gif
*AMRI*
QUOTE(*irma* @ 2008 05 30, 18:14)
i viena kakavine dali as dedu 4 saukstus kakavos plius 2 sauktus miltu,i kita sviesia dali dedu vietoj 2-3 saukstu miltu dedu 5-6 saukstus mirksiukas.gif
*


Na va pagaliau issiaiskinau.Aciukas jums aciuks.gif .Rytoj bandysiu kepti. mirksiukas.gif
Akinomra
QUOTE(Letunė @ 2008 06 01, 21:58)
Aš nebandžiau, bet mano galva šis kremas sutirštėti gali tik:
1. išplakus trynius, sumaišius su kondensuotu ir pakaitinti, nuolat plakant mikseriu vandens vonelėje, kol sutirštės
2. praaušus sumaišyti su citrinos sultimis  ir žievelėmis g.gif
*



Tai kad ne. Tik reik nepatinget paplakt ir viskas ten sutirsteja be jokio kaitinimo bigsmile.gif
conve®se
QUOTE(777as @ 2008 02 07, 14:10)
user posted image

man tas teslu pylimas i skarda patinka, o kai atpjauni gauta rezultata  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  visi galvoja, kaip toki dryziukai gavosi  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*




O kaip suprasti pili vienos spalvos mases sauksta, paskui i viduri kitos? Tai reikia visa formos dugna padengti is pradziu pavyzdziui balta mase, paskui ant virsas deti tamsios mases sluoksni per visa forma vel? Nu nedaeina man doh.gif Gal kuri galetu ideti sluoksniavimo eigos forke?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.