pekutis
2006 11 16, 15:20
aš pagal vienos forumietės receptą kepu taip Draugystės pyrago receptas Tešlai: 100g sviesto (margarino) 1 kiaušinis 75ml cukraus 300 ml miltų 2-3 obuoliai, cinamono Varškės kremui: 250g varškės (riebumas nesvarbu) 100ml grietinės (riebumas nesvarbu) 1 kiaušinis 75ml cukraus vanilinio cukraus Eiga: išsukti svietą (margariną) su cukrumi, imušti kiaušinį, išmaišyti; pilti miltus ir užminkyti tešlą (neturėtų veltis prie rankų). Skardą iškloti tešla, užlankstyti kraštukus (kad neišbėgtų varškės masė). Nuluptus obuolius supjaustom skiltelėmis ir sudedam ant išklotos tešlos. Obuolius apibarstom cinamonu. Varškės kremas: sumaišom aukščiau išvardytus produktus ir supilam ant obuolių. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 min, iki gražiai apskrus. Labai skanu dar karštas su šaltu ledų rutuliuku. Skanaus!
Mįsliukė
2006 11 20, 19:19
Vakar kepiau Naminiai pyragai -2 esantį kriaušių, kondensuoto pieno ir lazdynų riešutų pyragą. Mūsų šeimai patiko, toks netradicinis.
Kaledoms kepiau Sveicariska Riesutu Pyraga-gavosi nerealiai skanus  visi sveciai isgyre-tiesa, gaunasi saldokas, bet su kava ar arbata kaip tik  nors kita karta galvoju deti maziau medaus,o daugiau cukraus i keptuve, jis kitoki salduma duoda...
laurindre
2007 01 03, 16:31
QUOTE(Mįsliukė @ 2006 11 20, 19:19) Vakar kepiau Naminiai pyragai -2 esantį kriaušių, kondensuoto pieno ir lazdynų riešutų pyragą. Mūsų šeimai patiko, toks netradicinis.  Aš irgi išsikepiau ne per seniausiai šitą pyragą, tik vietoj lazdyno įdėjau migdolų riešutų. Skonis nerealus  , nebuvo nei vieno abejingo.
laurindre
2007 01 03, 21:12
O šiandien vietoj kriaušių įdėjau ananasą  , irgi įdomu. Bet kol dar visai neatšąlo pasakyti negaliu, kuris skaniau, nes jis man skanesnis, kai truputį pastovi.
Mįsliukė
2007 01 03, 21:22
QUOTE(laurindre @ 2007 01 03, 21:12) O šiandien vietoj kriaušių įdėjau ananasą  , irgi įdomu. Bet kol dar visai neatšąlo pasakyti negaliu, kuris skaniau, nes jis man skanesnis, kai truputį pastovi.  O ananasą dėjai žalią ar konservuotą?
Agnyte...
2007 01 04, 15:44
QUOTE(kristupukas2004 @ 2006 10 26, 16:38) As taip pat kepu pyragus , mano vyras labai megejas Kepu trupinta pyraga Jo receptukas, jei kas sugalvos issikepti, na  labai skanuir greitai tesla: 3 kiausiniai 200g cukraus(stikline) dar galima nedideli pakeli vanilinio cukraus 1 arbatinis saukstelis be kaupo sodos ir siek tiek cirtinos rugsties, truputuka vandens, uzgesinimui, suputoja ir greitines stikline, na buna kad ir 350 indeli visa supilu sviesto 200 g pakelis visas, istirpinamas, atvesinamas, tik karsto sviesto nepilkit ir Miltu,kad tesla nebutu skysta, niekad nematavau, kiek tiksliai pilu. Tada istepkit popieriu sviestu, isklokit skada,supilkit tesla( siek tiek teslos palikit, visos nesupilkit), teslos pavirsiu istepkit uogiene slyvu geriausiai, bet jei neturit, tai tiks bet kokia ir i likuse nesupilta teska iberkit miltu ir minkykit kol gausis kieta tesla, ta teska tarkuokit su burokine tarka ant uogienes, gausis trupinukai . Ir kepti aie 30 min, 200-250 orkaiteje Stai ir trupininis pyragas  labukas. as irgi dazmnai kepu trupinini pyraga, ji radau senu senoveje "lietuviu valgiuose", tad ten tesla truputeli kita, tiesiog daroma kapotine tesla, gana kieta, tada 2/3 teslos dedame ant skardos (arba kociojame, arba as tiesiog ja paspaudau palei krastus), dedu uogiene ar dzema, ar net konservuotus vaisius, o likusia teslos dali per burokine tarka uztarkuoju ant virsaus!  skanumelis!paprasta ir greita!
laurindre
2007 01 04, 20:41
QUOTE(Mįsliukė @ 2007 01 03, 21:22) O ananasą dėjai žalią ar konservuotą? Žalią, ir dabar jau galiu paskyti, kad visdėlto su kriaušėm skaniau. Ananasas aitresnis, su kriaušėm toks švelnus, išbaigtas skonis  O kriaušes naudojau konservuotas
neaiski
2007 01 05, 07:15
Mergaites, gal kuri esat kepusi Germano pyraga, ta , kur reikia 10 dienu auginti ? Drauge uzaugino, kepe, labai skanus, bet uzmirso tos teslos gabaliuka palikti, kad ios naujo auginti.Dabar problema, kaip ta rauga ar kaip jis ten vadinasi, pasidaryti ? Gal kuri zinot ?
Agnyte...
2007 01 05, 15:55
na cia tai bejeris... kepu pyragus nuo 12m, o apie toki "naminuka"dar nesu girdejusi...  idomu ir man pasidare...
neaiski
2007 01 05, 22:39
Cia ne bajeris , as visai rimtai Viskas vyksta taip- yra kazkoks teslos gabaliukas, idetas i inda. 1 diena pilasi, sakykim ,pienas, 2 diena-cukrus, 3 diena -mieles ir taip toliau. Per ta 10 dienu su tuo teslos gabalu kazkas vyksta, po to ji kepa .Pries kepant, reikia tos teslos atideti , kad toliau vel 10 dienu ji auginti-ko nepadare mano issiblaskiusi drauge Agnyte, valgiau as to pyrago-baisiai skanus- uztat ir klausineju. Tikrai atsiras mamyte, kuri zino
Agnyte...
2007 01 06, 00:00
QUOTE(neaiski @ 2007 01 06, 00:39) Cia ne bajeris , as visai rimtai Viskas vyksta taip- yra kazkoks teslos gabaliukas, idetas i inda. 1 diena pilasi, sakykim ,pienas, 2 diena-cukrus, 3 diena -mieles ir taip toliau. Per ta 10 dienu su tuo teslos gabalu kazkas vyksta, po to ji kepa .Pries kepant, reikia tos teslos atideti , kad toliau vel 10 dienu ji auginti-ko nepadare mano issiblaskiusi drauge Agnyte, valgiau as to pyrago-baisiai skanus- uztat ir klausineju. Tikrai atsiras mamyte, kuri zino  cia zinai kaip su tais zaliais zmogeliukais, kur visi augindavo (tie kur zolyte ant zmogucio galvos)  nepamenu, kaip vadinasi  na bet geras, laukiu ir as, kas papasakos, suintrigavai mane!
neaiski
2007 01 06, 06:59
Ok, dabar taip ir vadinsiu- pyragas Oliziukas Vis dar laukiu, gal perskaitys kokia zinanti mamyte ir pakonsultuos
QUOTE(neaiski @ 2007 01 05, 07:15) Mergaites, gal kuri esat kepusi Germano pyraga, ta , kur reikia 10 dienu auginti ? Drauge uzaugino, kepe, labai skanus, bet uzmirso tos teslos gabaliuka palikti, kad ios naujo auginti.Dabar problema, kaip ta rauga ar kaip jis ten vadinasi, pasidaryti ? Gal kuri zinot ?  Kad jau niekas neparašo, aš parašysiu: Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno. 1 diena - nejudinti; 2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną; 5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno; 6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną; 10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti). Iš likusio raugo kepti pyraga: į likusi raugą imaišyti 3 kiaušinius, 1 puodelį aliejaus, 2 puodelius miltų, 2 a.š. vanilinio cukraus, 2 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Priedai gali būti kuo vairiausi: razinos, riešutai, kakava, aguonos, riešutai ir pan. Kepti apie 40min. vidutinio karštumo orkaitėje. Skanaus
Agnyte...
2007 01 06, 17:45
neaiski
2007 01 10, 12:46
Tai jau gyvena mano Oliziukas ant palanges, siandien jau 3 dienos, vis pamaisau, liko dar savaite-ziuresim , kas gausis
saulyte24
2007 01 11, 19:10
QUOTE(staselė @ 2006 08 23, 14:28) Kas mėgsta kepti ,siūlau pabandyti tokį nesudėtingą pyragą. Pyragas ,,Negras" Reikės: 1st. cukraus 2 kiaušinių 1 indelio 30 proc. riebumo grietinės 6 šaukštų miltų 2 šaukštų kakavos 1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu vanilinio cukraus 2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome. Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa per 30 minučių. Skanaus! sveikos, dabar toki pyraga kepu, nezinau kaip iseis bet is isvaizdos skaniai atrodo uz 15 min jau ragausiu Papildyta:Oliziuka ir as einu raugti  na valgau as jau pyraga, burnoj tirpsta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! itrauksiu i savo kepamu pyragu sarasa  oliziukas jau pas mane kaip 5 diena raugiasi, jau gal yra mamyciu kurios jau ta pyragiuka issikepe?
neaiski
2007 01 17, 13:28
Vakar iskepiau Oliziuka pagal Rimses recepta, jai duodu uz tai Pabaigoj pridejau razinu, stambiai sumaltu riesutu, labai labai skanus gavosi  jau kita auginti pradejau
saulyte24
2007 01 18, 18:27
QUOTE(neaiski @ 2007 01 17, 11:28) Vakar iskepiau Oliziuka pagal Rimses recepta, jai duodu uz tai Pabaigoj pridejau razinu, stambiai sumaltu riesutu, labai labai skanus gavosi  jau kita auginti pradejau  o kaip tu skaiciuojo jo pirma diena? tada kai visus produktus sudeti ar tik kita diena ? ir gal galima ji rauginti nuo to likusio raugo, na antra karta?
Agnyte...
2007 01 18, 20:51
ech, o as va neisitraukiau i Oliziuko kepimo maratona... aptingau vis tik, baisiai jau as nekantri, man reik rezultato greit...  nes po tos savaites galiu pyrago ir nebenoreti...  gal kas zinot koki nepekertojama sokoladini pyraga?dievinu viska, kas su sokoladu, bet jau nebeturiu fantazijos-is knygeliu viskas atsibodo...
buzhiukas
2007 01 18, 22:10
Kažkurioj naminių pyragų temoj (o gal tortų) yra austriškas šokolado tortas - labai labai skanus - išbandžiau  O dar turėtų būti skanus Glacee gastroorgazminis brownies cappuccino, šitą rytoj bandysiu  ))
neaiski
2007 01 19, 09:26
QUOTE(saulyte24 @ 2007 01 18, 19:27) o kaip tu skaiciuojo jo pirma diena? tada kai visus produktus sudeti ar tik kita diena ? ir gal galima ji rauginti nuo to likusio raugo, na antra karta?  Pirma diena-tai kai ji uzraugi Dabar antrasis Oliziukas auga jau is to raugo, kuri atidejau, pries kepdama 1-maji  Ten Rimses recepto gale viskas parasyta
saulyte24
2007 01 24, 09:31
kristalė
2007 01 24, 16:32
Ananasų pyragas su ledais Reikės: 1 pokelis kvadratinių sausainių 200gr sviesto 1 indelis (didelis) grietinės mažiausiai 30% riebumo 1 indelis konservuotų ananasų (geriausiai, kad jie būtų jau supjaustyti kubeliais) 1 stiklinė cukraus 1 arbt. šaukštelis vanilės. vaniliniai ledai. Sausainius sutarkuoti per bulvinę tarką, ištirpinti sviestą ir supilt į sausainius, įdėt 1 šaukštą cukraus. Masę sumaišyti iki vientisos ir iškloti ta mase visą formelę. Formelės šonai turi būti padengti sausainių mase. Tokia formelę dėt į 160 laipsnių orkaitę ir kept 6-8 min, kad šiek tiek pagelstų. Ištraukus iš orkaitės - atšaldykite. Per tą laiką nuvarvinkite ananasus, kad neliktų skysčio, aš paprastai dar nuspaudžiu rankomis. Grietinę sumaišykite su cukrumis ir vanile, sudėkite nuvarvintus ananasus. tokią masę supilkite į jau iškeptą formelę. ir kepkite 180 laipsių orkaitėje apie 30 min. Ištraukite, palikite, kol atvės ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Labai skanu su vaniliniais ledais. Prirašiau daug, tačiau tikrai labai lengva paruošt, tiek, kad reikia laukti
jurgita:)
2007 02 01, 17:17
sveikutes, gal kas zino "Salantu" pyrago recepta ?
as ir kepdavau ta pyraga kur pavadinot "olziuku" ilgai tveriau ir vis maitindavau,aliejaus tikrai per daug as dedavau puse stiklines ir ok budavo.o paskuij jis man taip daede kaip koks mazas vaikas  maitink ir maitink ir iskepiau visa.bet taip netycia cia usukau ir radau jo pradzia  ir pabandysiu vel uzveist
r8t8l18k3
2007 02 05, 21:09
Taigi, aiškinu padėtį: noriu paprašyti nesudėtingo pyrago ar torto recepto. Bėda visame tame, kad aš nežinau visų ten tų pavadinimų:pertepimai,biskvitas ir panašiai Taigi nežinodama tokių ir panašių žodžių reikšmių negaliu naudotis tokiais receptais, kaip naudojasi gabios ir patyrusios virėjos, tokios kai jūs. Norėčiau pyrago su mascorpone sūriu, napaleono ar kokio kitokio pyrago recepto, kurį paauglė galėtų pagaminti. Paplušėti virtuvėje aš nebijau, tik nesinorėtų, kad būtų nesėkmių. Ieškojau įvairiose temose, tačiau Jūs ten sudėtingai šnekate, todėl sukūriau šią temą. Labai laukiu.
Sveikos Jau trečią kartą kepu Bea pasiūlytą austrišką šokoladinį tortą ir kiekvieną kartą jis man sukrenta  Kol kepa, jis gražiai pakyla, o paskui nieko iš jo nelieka  Susiploja ir būna kaip blynas. Kepu prie nedidelės temperatūros. Ką aš darau blogai?
Kolekcionierė
2007 02 07, 15:53
QUOTE(neaiski @ 2007 01 05, 23:39) Cia ne bajeris , as visai rimtai Viskas vyksta taip- yra kazkoks teslos gabaliukas, idetas i inda. 1 diena pilasi, sakykim ,pienas, 2 diena-cukrus, 3 diena -mieles ir taip toliau. Per ta 10 dienu su tuo teslos gabalu kazkas vyksta, po to ji kepa .Pries kepant, reikia tos teslos atideti , kad toliau vel 10 dienu ji auginti-ko nepadare mano issiblaskiusi drauge Agnyte, valgiau as to pyrago-baisiai skanus- uztat ir klausineju. Tikrai atsiras mamyte, kuri zino  o as nemegstu sio pyrago,man jis kazkoks visai neskanus,pas mus jis hermanu vadinamas
Surfinija
2007 02 08, 16:27
O man štai iškilo klausimas: kur laikyti tą raugą tas 10 dienų - šaldytuve, ar kambario temperatūroje? Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo  Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo  O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 16:27) O man štai iškilo klausimas: kur laikyti tą raugą tas 10 dienų - šaldytuve, ar kambario temperatūroje? Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo  Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo  O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia? Raugą reikia laikyti kambario temperatūroje. Šaldytuve gali būti per šalta  .
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 16:27) O man štai iškilo klausimas: kur laikyti tą raugą tas 10 dienų - šaldytuve, ar kambario temperatūroje? Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo  Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo  O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia? Ji reikia laikyti kambario temp.,kad ir ant palanges.
as siandien kepiau netgi du obuoliu pyragus su pudingu  nu nieko tokie...  receptas is forumo.
neaiski
2007 02 11, 08:25
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 22:42)  Jau užmaišiau ir tuomet palieku ant spintelės  Maniskis gyvena ant palanges  jau pribrendo, sivakar kepsiu
Surfinija
2007 02 11, 18:31
QUOTE(neaiski @ 2007 02 11, 09:25) Maniskis gyvena ant palanges  jau pribrendo, sivakar kepsiu   Skanaus! Ar skanus išėjo? Su kokiais priedais? Maniškis tik trečią dieną dar "gyvena"... Dienos maišosi, jaučiu prie dubens reikės raštelį prilipdyti, kuri proceso diena ir ką šiandien daryti reikia su tuo raugu
Pyragas su razinomis:250g sviesto; 175g cukraus; 1 pakelis vanilinio cukraus; 5 kiaušiniai; 1 šaukštelis kepimo miltelių; 250g miltų; 125g razinų. Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Galiausiai įmaišylite razinas, visą masę sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir kepkite orkaitėje 200C apie 30 min. Man šitas pyragas labai patinka.Per savaitę šiandien jau antrą kartą jį kepiau
neaiski
2007 02 13, 19:12
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 11, 19:31)  Skanaus! Ar skanus išėjo? Su kokiais priedais? Maniškis tik trečią dieną dar "gyvena"... Dienos maišosi, jaučiu prie dubens reikės raštelį prilipdyti, kuri proceso diena ir ką šiandien daryti reikia su tuo raugu  Nusiseke puikiai  Priedus sikart dejau spanguoles ir razinas. Pirmaji pyraga kai auginau,tai irgi rastelis po bliudu gulejo, kad nesusimaisyciau.O dabar ipratau , zinau ,kada uzraugiau ir kuria diena kepsiu, pagal tai ir orientuojuosi
Surfinija
2007 02 15, 21:08
QUOTE(neaiski @ 2007 02 13, 20:12) Nusiseke puikiai  Priedus sikart dejau spanguoles ir razinas. Pirmaji pyraga kai auginau,tai irgi rastelis po bliudu gulejo, kad nesusimaisyciau.O dabar ipratau , zinau ,kada uzraugiau ir kuria diena kepsiu, pagal tai ir orientuojuosi  O! Ir aš spanguolių turiu! Jos pas mane "žalios", t.y. neapdorotos. Reikia jas prieš tai virti, su cukrumi maišyti ar dar kaip nors paruošti?
neaiski
2007 02 16, 07:57
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 15, 22:08) O! Ir aš spanguolių turiu! Jos pas mane "žalios", t.y. neapdorotos. Reikia jas prieš tai virti, su cukrumi maišyti ar dar kaip nors paruošti? As turejau saldytu, tai tik sumeciau net neatsildytas i tesla ir viskas
Labai greitas ir paprastas SKANUS pyragas. Reikia: 1 pakelio šaldytos bemielės tešlos, tos kur 2 lapai 200-300g migdolų 6 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus migdolų esencijos ( jei neturit ir nereikia) Tešlą atšildyti ir plonai iškočioti orkaitės pločio didelei skardai. Migdolus sumalti mėsmale aba susmulkinti kapokle. Kiaušinių trynius išsukti gerai su cukrumi, suberti smulkintus migdolus, supilti esenciją. Kiaušinių baltymus išplakti iki putų ir atsargiai įmaišyti į gautą trynių-riešutų masę. 1 tešlos lapą pakloti ant skardos, supilti riešutinę masę ir uždengti kitu tešlos lapu, užspausti kraštus. kepti apie 200 laipsnių orkaitėje 20-25 min. SKANAUS!
Surfinija
2007 02 20, 17:35
QUOTE(Rimse @ 2007 01 06, 16:43) Kad jau niekas neparašo, aš parašysiu: Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno. 1 diena - nejudinti; 2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną; 5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno; 6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną; 10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti). Iš likusio raugo kepti pyraga<...> Pirmasis pyragas pavyko puikiai. Skanumėlis. Tačiau iškilo klausimas su produktų tūriais antram pyragui. Pirmas pyragas1d.- 3 puodeliai (po puodelį miltų, cukraus, pieno) 5d.- +3 puodeliai 10d.- +3 puodeliai. Ir viso turim 9 puodelius, nuo kurių nupilam 2, o į likusius 7 maišom kitus tešlos ingredientus. Antras pyragas1d.- 1 puodelis nupiltas iš pirmojo pyrago raugo 5d.- +3 puodeliai 10.d- +3 puodeliai. Jau teturim tik 7, nuo kurių reikia vėl 2 nupilti, o iš likusių 5 kepti pyragą??? Kažkas čia ne taip... SOS kas jau ilgai kepat paaiškinkit...
neaiski
2007 02 21, 06:49
Tai turbut ,tik pacio pyrago maziau gaunasi, kepiau jau kelis kartus, bet apie tai nepagalvojau  Uz poros dienu ir maniskis vel uzaugs, sikart bandysiu priedus -visokius zalius vaisius-apelsinus, kivi, dar gal kokiu uogu-po to parasysiu, kaip gausis.
Kepiau "Draugystės" pyragą, tą tokį su varškės įdaru per vidurį.. Gavosi tikrai skanus. Tik noriu patarimo: kaip gražiai uzdėti viršutinį tešlos sluoksnį ant varškės sluoksnio? Nes man iškočiojus ir keliant plyšo ir nelabai gražiai pasidengė viršutinis sluoksnis.. Ar tiesiog daugiau dėti miltų ir jį iškočiojus uždėt ant varškės sluoksnio ar yra dar kokių kitų būdų?
Trupiniuotis1 stikline miltu, 200 g sviesto, 1 stikline manu kruopu, 1 stikline cukraus obuoliu arba konservuotu persiku (kam kas patinka). sviesta atsildyti iki kambario temperaturos, deti i inda ir supjaustyti gabaleliais, sudeti likusius produktus. viska isminkyti pirstu galais, kad gautusi trupiniai. P.S. tesla turi nebelipti prie ranku, todel kartais idedu truputi daugiau miltu. skarda plonai istepti aliejumi ir iskloti persiku arba nuluptu obuoliu skiltelemis (skilteles turi buti neplonos, nes sukeps). ant vaisiu suberti teslos trupinius. kepti 200C orkaiteje apie 30 min. labai skanu karstas pyragas su ledais
KRISTIDA
2007 02 26, 14:06
Šis skyrelis - pati geriausia mano receptų knyga  Pagal kokį receptą bekepiau (nesudėtingą  ) visi išėjo l. skanūs. Šiandien pietų desertui greitosiom prakepiau "negriuką". Nė pusės valandos neprireikė sudorojimui  ir dar išgyrė kaip gerą kepėją  Ačiū jums už skanius receptus [attachmentid=88607]
Surfinija
2007 02 26, 19:28
QUOTE(KRISTIDA @ 2007 02 26, 15:06) Šis skyrelis - pati geriausia mano receptų knyga  Ačiū jums už skanius receptus  Ir aš prisidedu prie šių žodžių
ciukcia
2007 03 02, 22:40
Kepiau ZEBRA, na neturiu zodziu  Vyro pirmas klausimas buvo: KAIP CIA PADAREI, TOKI DRYZUOTA. Vaikas negalejo atstoti nuo pyrago, o ir pati jau kuriau planus, vel ji issikepti
Dianuka
2007 03 03, 13:22
sveikute as cia dar visai neseniai, labai noreciau issikepti "negriuka",bet paskaicius recepta likau nesupratus kiek tos grietines reikia, maza ar dideli indeli?
Mexxica
2007 03 03, 14:30
Siandien kepsiu toki sokoladini pyraga: Reikes: 5 kiausiniai 200 gr juodojo sokolado 90 gr miltu 2-3 saukstai kakavos 3 saukstai isvirtos kavos skyscio 240 gr sviesto 100 gr cukraus 1 saukstelis kepimo milteliu Muskato riesuto ant peilio galo Kiausiniu baltymus plakti su ziupsneliu druskos, cukrumi, kakava,miltais . Sokolada istirpinti virs verdancio vandens, taip pat istirpinti ir sviesta. Paskui sudeti visus likusius ingredientus ir ismaisyti. pilti i skarda, kepti 30-35 min 180-190 laipsniu temp. Iskepes buna tada, kai virsus sutrukineja, o pajudinus jauciasi, kad viduje "liuluoja" Is formos isimti tada, kai atves
KRISTIDA
2007 03 04, 11:04
QUOTE(Dianuka @ 2007 03 03, 14:22) sveikute as cia dar visai neseniai, labai noreciau issikepti "negriuka",bet paskaicius recepta likau nesupratus kiek tos grietines reikia, maza ar dideli indeli?  Va va, aš irgi mąsčiau ir nusprendžiau, kad mažą. Kepiau jau begalę kartų ir mažo indelio grietinės pilnai pakanka. Beje, bandžiau ir be kakavos iškept. Vyrui labai patiko, nes nemėgsta pyragų su kakava, o man su kakava žymiai skanesnis ir kvapnesnis
|
|