Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naminiai pyragai - 3
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
pekutis
aš pagal vienos forumietės receptą kepu taip ax.gif
Draugystės pyrago receptas
Tešlai:
100g sviesto (margarino)
1 kiaušinis
75ml cukraus
300 ml miltų

2-3 obuoliai, cinamono

Varškės kremui:
250g varškės (riebumas nesvarbu)
100ml grietinės (riebumas nesvarbu)
1 kiaušinis
75ml cukraus
vanilinio cukraus

Eiga: išsukti svietą (margariną) su cukrumi, imušti kiaušinį, išmaišyti; pilti miltus ir užminkyti tešlą (neturėtų veltis prie rankų). Skardą iškloti tešla, užlankstyti kraštukus (kad neišbėgtų varškės masė). Nuluptus obuolius supjaustom skiltelėmis ir sudedam ant išklotos tešlos. Obuolius apibarstom cinamonu. Varškės kremas: sumaišom aukščiau išvardytus produktus ir supilam ant obuolių. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 min, iki gražiai apskrus.
Labai skanu dar karštas su šaltu ledų rutuliuku. Skanaus!

Mįsliukė
Vakar kepiau Naminiai pyragai -2 esantį kriaušių, kondensuoto pieno ir lazdynų riešutų pyragą. Mūsų šeimai patiko, toks netradicinis. thumbup.gif
seima
Kaledoms kepiau Sveicariska Riesutu Pyraga-gavosi nerealiai skanus thumbup.gif visi sveciai isgyre-tiesa, gaunasi saldokas, bet su kava ar arbata kaip tik drinks_cheers.gif nors kita karta galvoju deti maziau medaus,o daugiau cukraus i keptuve, jis kitoki salduma duoda...
laurindre
QUOTE(Mįsliukė @ 2006 11 20, 19:19)
Vakar kepiau Naminiai pyragai -2 esantį kriaušių, kondensuoto pieno ir lazdynų riešutų pyragą. Mūsų šeimai patiko, toks netradicinis. thumbup.gif
*

Aš irgi išsikepiau ne per seniausiai šitą pyragą, tik vietoj lazdyno įdėjau migdolų riešutų. Skonis nerealus thumbup.gif , nebuvo nei vieno abejingo. 4u.gif
laurindre
O šiandien vietoj kriaušių įdėjau ananasą g.gif , irgi įdomu. Bet kol dar visai neatšąlo pasakyti negaliu, kuris skaniau, nes jis man skanesnis, kai truputį pastovi. thumbup.gif
Mįsliukė
QUOTE(laurindre @ 2007 01 03, 21:12)
O šiandien vietoj kriaušių įdėjau ananasą g.gif , irgi įdomu. Bet kol dar visai neatšąlo pasakyti negaliu, kuris skaniau, nes jis man skanesnis, kai truputį pastovi. thumbup.gif
*

O ananasą dėjai žalią ar konservuotą?
Agnyte...
QUOTE(kristupukas2004 @ 2006 10 26, 16:38)
As taip pat kepu pyragus , mano vyras labai megejas tongue.gif
Kepu trupinta pyraga

Jo receptukas, jei kas sugalvos issikepti, na  thumbup.gif  labai skanuir greitai

tesla:
3 kiausiniai
200g cukraus(stikline)
dar galima nedideli pakeli vanilinio cukraus
1 arbatinis saukstelis be kaupo sodos ir siek tiek cirtinos rugsties, truputuka vandens, uzgesinimui, suputoja ir thumbup.gif
greitines stikline, na buna kad ir 350 indeli visa supilu
sviesto 200 g pakelis visas, istirpinamas, atvesinamas, tik karsto sviesto nepilkit
ir Miltu,kad tesla nebutu skysta, niekad nematavau, kiek tiksliai pilu.
Tada istepkit popieriu sviestu, isklokit skada,supilkit tesla( siek tiek teslos palikit, visos nesupilkit), teslos pavirsiu istepkit uogiene slyvu geriausiai, bet jei neturit, tai tiks bet kokia
ir i likuse nesupilta teska iberkit miltu ir minkykit kol gausis kieta tesla, ta teska tarkuokit su burokine tarka ant uogienes, gausis trupinukai . Ir kepti aie 30 min, 200-250 orkaiteje

Stai ir trupininis pyragas
mirksiukas.gif
*

labukas. as irgi dazmnai kepu trupinini pyraga, ji radau senu senoveje "lietuviu valgiuose", tad ten tesla truputeli kita, tiesiog daroma kapotine tesla, gana kieta, tada 2/3 teslos dedame ant skardos (arba kociojame, arba as tiesiog ja paspaudau palei krastus), dedu uogiene ar dzema, ar net konservuotus vaisius, o likusia teslos dali per burokine tarka uztarkuoju ant virsaus! thumbup.gif skanumelis!paprasta ir greita! bigsmile.gif bigsmile.gif rolleyes.gif
laurindre
QUOTE(Mįsliukė @ 2007 01 03, 21:22)
O ananasą dėjai žalią ar konservuotą?
*

Žalią, ir dabar jau galiu paskyti, kad visdėlto su kriaušėm skaniau. Ananasas aitresnis, su kriaušėm toks švelnus, išbaigtas skonis thumbup.gif thumbup.gif O kriaušes naudojau konservuotas 4u.gif
neaiski
Mergaites, gal kuri esat kepusi Germano pyraga, ta , kur reikia 10 dienu auginti ?
Drauge uzaugino, kepe, labai skanus, bet uzmirso tos teslos gabaliuka palikti, kad ios naujo auginti.Dabar problema, kaip ta rauga ar kaip jis ten vadinasi, pasidaryti ? Gal kuri zinot ? smile.gif
Agnyte...
na cia tai bejeris... kepu pyragus nuo 12m, o apie toki "naminuka"dar nesu girdejusi... blush2.gif idomu ir man pasidare... g.gif
neaiski
Cia ne bajeris , as visai rimtai cool.gif
Viskas vyksta taip- yra kazkoks teslos gabaliukas, idetas i inda. 1 diena pilasi, sakykim ,pienas, 2 diena-cukrus, 3 diena -mieles ir taip toliau. Per ta 10 dienu
su tuo teslos gabalu kazkas vyksta, po to ji kepa .Pries kepant, reikia tos teslos atideti , kad toliau vel 10 dienu ji auginti-ko nepadare mano issiblaskiusi drauge doh.gif
Agnyte, valgiau as to pyrago-baisiai skanus- uztat ir klausineju.
Tikrai atsiras mamyte, kuri zino smile.gif
Agnyte...
QUOTE(neaiski @ 2007 01 06, 00:39)
Cia ne bajeris , as visai rimtai  cool.gif
Viskas vyksta taip- yra kazkoks teslos gabaliukas, idetas i inda. 1 diena pilasi, sakykim ,pienas, 2 diena-cukrus, 3 diena -mieles ir taip toliau. Per ta 10 dienu
su tuo teslos gabalu kazkas vyksta, po to ji kepa .Pries kepant, reikia tos teslos atideti , kad toliau vel 10 dienu ji auginti-ko  nepadare mano issiblaskiusi drauge  doh.gif
Tikrai atsiras mamyte, kuri zino  smile.gif
*

cia zinai kaip su tais zaliais zmogeliukais, kur visi augindavo (tie kur zolyte ant zmogucio galvos) lotuliukas.gif lotuliukas.gif nepamenu, kaip vadinasi g.gif na bet geras, laukiu ir as, kas papasakos, suintrigavai mane! wub.gif
neaiski
Ok, dabar taip ir vadinsiu- pyragas Oliziukas drinks_cheers.gif
Vis dar laukiu, gal perskaitys kokia zinanti mamyte ir pakonsultuos smile.gif
Rimse
QUOTE(neaiski @ 2007 01 05, 07:15)
Mergaites, gal kuri esat kepusi Germano pyraga, ta , kur reikia 10 dienu auginti ?
Drauge uzaugino, kepe, labai skanus, bet uzmirso tos teslos gabaliuka palikti, kad ios naujo auginti.Dabar problema, kaip ta rauga ar kaip jis ten vadinasi, pasidaryti ? Gal kuri zinot ?  smile.gif
*

Kad jau niekas neparašo, aš parašysiu:

Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno.
1 diena - nejudinti;
2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno;
6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti).
Iš likusio raugo kepti pyraga: į likusi raugą imaišyti 3 kiaušinius, 1 puodelį aliejaus, 2 puodelius miltų, 2 a.š. vanilinio cukraus, 2 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Priedai gali būti kuo vairiausi: razinos, riešutai, kakava, aguonos, riešutai ir pan.
Kepti apie 40min. vidutinio karštumo orkaitėje.

Skanaus
Agnyte...
einu maisyt ta "oliziuka ir as"! lotuliukas.gif mirksiukas.gif ziuresim, kas cia bus drinks_cheers.gif thumbup.gif
neaiski
Tai jau gyvena mano Oliziukas ant palanges, siandien jau 3 dienos, vis pamaisau,
liko dar savaite-ziuresim , kas gausis ax.gif
saulyte24
QUOTE(staselė @ 2006 08 23, 14:28)
Kas mėgsta kepti ,siūlau pabandyti tokį nesudėtingą pyragą.
Pyragas ,,Negras"
Reikės:

1st. cukraus
2 kiaušinių
1 indelio 30 proc. riebumo grietinės
6 šaukštų miltų
2 šaukštų kakavos
1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu
vanilinio cukraus

2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa  per 30 minučių. Skanaus!
*

sveikos, dabar toki pyraga kepu, nezinau kaip iseis bet is isvaizdos skaniai atrodo uz 15 min jau ragausiu tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Papildyta:
Oliziuka ir as einu raugti thumbup.gif thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

na valgau as jau pyraga, burnoj tirpsta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4u.gif tongue.gif
itrauksiu i savo kepamu pyragu sarasa 4u.gif tongue.gif

oliziukas jau pas mane kaip 5 diena raugiasi,
jau gal yra mamyciu kurios jau ta pyragiuka issikepe?
4u.gif
neaiski
Vakar iskepiau Oliziuka pagal Rimses recepta, jai duodu uz tai 4u.gif
Pabaigoj pridejau razinu, stambiai sumaltu riesutu,
labai labai skanus gavosi smile.gif jau kita auginti pradejau smile.gif
saulyte24
QUOTE(neaiski @ 2007 01 17, 11:28)
Vakar iskepiau Oliziuka pagal Rimses recepta, jai duodu uz tai  4u.gif
Pabaigoj pridejau razinu, stambiai sumaltu riesutu,
labai labai skanus gavosi  smile.gif  jau kita auginti pradejau  smile.gif
*

o kaip tu skaiciuojo jo pirma diena? tada kai visus produktus sudeti ar tik kita diena ? ir gal galima ji rauginti nuo to likusio raugo, na antra karta? g.gif
Agnyte...
ech, o as va neisitraukiau i Oliziuko kepimo maratona... aptingau vis tik, baisiai jau as nekantri, man reik rezultato greit... blush2.gif g.gif nes po tos savaites galiu pyrago ir nebenoreti... blush2.gif gal kas zinot koki nepekertojama sokoladini pyraga?dievinu viska, kas su sokoladu, bet jau nebeturiu fantazijos-is knygeliu viskas atsibodo... tongue.gif
buzhiukas
Kažkurioj naminių pyragų temoj (o gal tortų) yra austriškas šokolado tortas - labai labai skanus - išbandžiau smile.gif O dar turėtų būti skanus Glacee gastroorgazminis brownies cappuccino, šitą rytoj bandysiu smile.gif))
neaiski
QUOTE(saulyte24 @ 2007 01 18, 19:27)
o kaip tu skaiciuojo jo pirma diena? tada kai visus produktus sudeti ar tik kita diena ? ir gal galima ji rauginti nuo to likusio raugo, na antra karta?  g.gif
*

Pirma diena-tai kai ji uzraugi smile.gif
Dabar antrasis Oliziukas auga jau is to raugo, kuri atidejau, pries kepdama 1-maji smile.gif Ten Rimses recepto gale viskas parasyta smile.gif
saulyte24
o man Oliziukas neiskilo kai kepiau verysad.gif verysad.gif
visa tesla ismeciau lotuliukas.gif lotuliukas.gif unsure.gif verysad.gif
kristalė
Ananasų pyragas su ledais

Reikės:
1 pokelis kvadratinių sausainių
200gr sviesto
1 indelis (didelis) grietinės mažiausiai 30% riebumo
1 indelis konservuotų ananasų (geriausiai, kad jie būtų jau supjaustyti kubeliais)
1 stiklinė cukraus
1 arbt. šaukštelis vanilės.
vaniliniai ledai.

Sausainius sutarkuoti per bulvinę tarką, ištirpinti sviestą ir supilt į sausainius, įdėt 1 šaukštą cukraus. Masę sumaišyti iki vientisos ir iškloti ta mase visą formelę. Formelės šonai turi būti padengti sausainių mase. Tokia formelę dėt į 160 laipsnių orkaitę ir kept 6-8 min, kad šiek tiek pagelstų. Ištraukus iš orkaitės - atšaldykite.
Per tą laiką nuvarvinkite ananasus, kad neliktų skysčio, aš paprastai dar nuspaudžiu rankomis.

Grietinę sumaišykite su cukrumis ir vanile, sudėkite nuvarvintus ananasus. tokią masę supilkite į jau iškeptą formelę. ir kepkite 180 laipsių orkaitėje apie 30 min. Ištraukite, palikite, kol atvės ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 val.

Labai skanu su vaniliniais ledais.

Prirašiau daug, tačiau tikrai labai lengva paruošt, tiek, kad reikia laukti tongue.gif
jurgita:)
sveikutes, gal kas zino "Salantu" pyrago recepta ?
works
as ir kepdavau ta pyraga kur pavadinot "olziuku" ilgai tveriau ir vis maitindavau,aliejaus tikrai per daug as dedavau puse stiklines ir ok budavo.o paskuij jis man taip daede kaip koks mazas vaikas lotuliukas.gif maitink ir maitink ir iskepiau visa.bet taip netycia cia usukau ir radau jo pradzia biggrin.gif ir pabandysiu vel uzveist drinks_cheers.gif
r8t8l18k3
Taigi, aiškinu padėtį: noriu paprašyti nesudėtingo pyrago ar torto recepto. Bėda visame tame, kad aš nežinau visų ten tų pavadinimų:pertepimai,biskvitas ir panašiai blush2.gif

Taigi nežinodama tokių ir panašių žodžių reikšmių negaliu naudotis tokiais receptais, kaip naudojasi gabios ir patyrusios virėjos, tokios kai jūs.

Norėčiau pyrago su mascorpone sūriu, napaleono ar kokio kitokio pyrago recepto, kurį paauglė galėtų pagaminti. Paplušėti virtuvėje aš nebijau, tik nesinorėtų, kad būtų nesėkmių.

Ieškojau įvairiose temose, tačiau Jūs ten sudėtingai šnekate, todėl sukūriau šią temą.

Labai laukiu. ax.gif 4u.gif
inga.
Sveikos 4u.gif
Jau trečią kartą kepu Bea pasiūlytą austrišką šokoladinį tortą ir kiekvieną kartą jis man sukrenta verysad.gif Kol kepa, jis gražiai pakyla, o paskui nieko iš jo nelieka g.gif Susiploja ir būna kaip blynas. Kepu prie nedidelės temperatūros. Ką aš darau blogai? g.gif
Kolekcionierė
QUOTE(neaiski @ 2007 01 05, 23:39)
Cia ne bajeris , as visai rimtai  cool.gif
su tuo teslos gabalu kazkas vyksta, po to ji kepa .Pries kepant, reikia tos teslos atideti , kad toliau vel 10 dienu ji auginti-ko  nepadare mano issiblaskiusi drauge  doh.gif
Tikrai atsiras mamyte, kuri zino  smile.gif
*

o as nemegstu sio pyrago,man jis kazkoks visai neskanus,pas mus jis hermanu vadinamas
Surfinija
O man štai iškilo klausimas: kur laikyti tą raugą tas 10 dienų - šaldytuve, ar kambario temperatūroje?
Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo thumbup.gif Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo g.gif O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?
Rimse
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 16:27)
O man štai iškilo klausimas: kur laikyti tą raugą tas 10 dienų - šaldytuve, ar kambario temperatūroje?
Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo thumbup.gif Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo g.gif O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?
*

Raugą reikia laikyti kambario temperatūroje. Šaldytuve gali būti per šalta mirksiukas.gif .
mamke
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 16:27)
*

Ji reikia laikyti kambario temp.,kad ir ant palanges.
Kelsey
as siandien kepiau netgi du obuoliu pyragus su pudingu smile.gif nu nieko tokie... smile.gif receptas is forumo.
neaiski
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 22:42)
aciuks.gif Jau užmaišiau ir tuomet palieku ant spintelės smile.gif
*

Maniskis gyvena ant palanges smile.gif jau pribrendo, sivakar kepsiu smile.gif
Surfinija
QUOTE(neaiski @ 2007 02 11, 09:25)
Maniskis gyvena ant palanges  smile.gif jau pribrendo, sivakar kepsiu  smile.gif
*

essen.gif Skanaus! Ar skanus išėjo? Su kokiais priedais?
Maniškis tik trečią dieną dar "gyvena"... Dienos maišosi, jaučiu prie dubens reikės raštelį prilipdyti, kuri proceso diena ir ką šiandien daryti reikia su tuo raugu hihihi.gif
rona
Pyragas su razinomis:

250g sviesto;
175g cukraus;
1 pakelis vanilinio cukraus;
5 kiaušiniai;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
250g miltų;
125g razinų.

Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Galiausiai įmaišylite razinas, visą masę sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir kepkite orkaitėje 200C apie 30 min.

Man šitas pyragas labai patinka.Per savaitę šiandien jau antrą kartą jį kepiau essen.gif
neaiski
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 11, 19:31)
essen.gif Skanaus! Ar skanus išėjo? Su kokiais priedais?
Maniškis tik trečią dieną dar "gyvena"... Dienos maišosi, jaučiu prie dubens reikės raštelį prilipdyti, kuri proceso diena ir ką šiandien daryti reikia su tuo raugu hihihi.gif
*

Nusiseke puikiai smile.gif Priedus sikart dejau spanguoles ir razinas. Pirmaji pyraga kai auginau,tai irgi rastelis po bliudu gulejo, kad nesusimaisyciau.O dabar ipratau , zinau ,kada uzraugiau ir kuria diena kepsiu, pagal tai ir orientuojuosi smile.gif
Surfinija
QUOTE(neaiski @ 2007 02 13, 20:12)
Nusiseke puikiai  smile.gif  Priedus sikart dejau spanguoles ir razinas. Pirmaji pyraga kai auginau,tai irgi rastelis po bliudu gulejo, kad nesusimaisyciau.O dabar ipratau , zinau ,kada uzraugiau ir kuria diena kepsiu, pagal tai ir orientuojuosi  smile.gif
*

O! Ir aš spanguolių turiu! Jos pas mane "žalios", t.y. neapdorotos. Reikia jas prieš tai virti, su cukrumi maišyti ar dar kaip nors paruošti?
neaiski
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 15, 22:08)
O! Ir aš spanguolių turiu! Jos pas mane "žalios", t.y. neapdorotos. Reikia jas prieš tai virti, su cukrumi maišyti ar dar kaip nors paruošti?
*

As turejau saldytu, tai tik sumeciau net neatsildytas i tesla ir viskas smile.gif
MGD
Labai greitas ir paprastas SKANUS pyragas. Reikia:
1 pakelio šaldytos bemielės tešlos, tos kur 2 lapai
200-300g migdolų
6 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
migdolų esencijos ( jei neturit ir nereikia) blush2.gif

Tešlą atšildyti ir plonai iškočioti orkaitės pločio didelei skardai. Migdolus sumalti mėsmale aba susmulkinti kapokle. Kiaušinių trynius išsukti gerai su cukrumi, suberti smulkintus migdolus, supilti esenciją. Kiaušinių baltymus išplakti iki putų ir atsargiai įmaišyti į gautą trynių-riešutų masę. 1 tešlos lapą pakloti ant skardos, supilti riešutinę masę ir uždengti kitu tešlos lapu, užspausti kraštus. kepti apie 200 laipsnių orkaitėje 20-25 min. SKANAUS!
Surfinija
QUOTE(Rimse @ 2007 01 06, 16:43)
Kad jau niekas neparašo, aš parašysiu:

Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno.
1 diena - nejudinti;
2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno;
6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti).
Iš likusio raugo kepti pyraga<...>
*

Pirmasis pyragas pavyko puikiai. Skanumėlis.
Tačiau iškilo klausimas su produktų tūriais antram pyragui.

Pirmas pyragas
1d.- 3 puodeliai (po puodelį miltų, cukraus, pieno)
5d.- +3 puodeliai
10d.- +3 puodeliai. Ir viso turim 9 puodelius, nuo kurių nupilam 2, o į likusius 7 maišom kitus tešlos ingredientus.

Antras pyragas
1d.- 1 puodelis nupiltas iš pirmojo pyrago raugo
5d.- +3 puodeliai
10.d- +3 puodeliai. Jau teturim tik 7, nuo kurių reikia vėl 2 nupilti, o iš likusių 5 kepti pyragą??? Kažkas čia ne taip...
SOS kas jau ilgai kepat paaiškinkit... help.gif
neaiski
Tai turbut ,tik pacio pyrago maziau gaunasi, kepiau jau kelis kartus, bet apie tai nepagalvojau smile.gif Uz poros dienu ir maniskis vel uzaugs, sikart bandysiu priedus -visokius zalius vaisius-apelsinus, kivi, dar gal kokiu uogu-po to parasysiu, kaip gausis. smile.gif
diora
Kepiau "Draugystės" pyragą, tą tokį su varškės įdaru per vidurį.. Gavosi tikrai skanus. Tik noriu patarimo: kaip gražiai uzdėti viršutinį tešlos sluoksnį ant varškės sluoksnio? Nes man iškočiojus ir keliant plyšo ir nelabai gražiai pasidengė viršutinis sluoksnis.. Ar tiesiog daugiau dėti miltų ir jį iškočiojus uždėt ant varškės sluoksnio ar yra dar kokių kitų būdų?
Altika
Trupiniuotis

1 stikline miltu,
200 g sviesto,
1 stikline manu kruopu,
1 stikline cukraus
obuoliu arba konservuotu persiku (kam kas patinka).

sviesta atsildyti iki kambario temperaturos, deti i inda ir supjaustyti gabaleliais, sudeti likusius produktus. viska isminkyti pirstu galais, kad gautusi trupiniai.
P.S. tesla turi nebelipti prie ranku, todel kartais idedu truputi daugiau miltu.

skarda plonai istepti aliejumi ir iskloti persiku arba nuluptu obuoliu skiltelemis (skilteles turi buti neplonos, nes sukeps). ant vaisiu suberti teslos trupinius.
kepti 200C orkaiteje apie 30 min.
labai skanu karstas pyragas su ledais mirksiukas.gif
KRISTIDA
Šis skyrelis - pati geriausia mano receptų knyga wub.gif Pagal kokį receptą bekepiau (nesudėtingą hihihi.gif ) visi išėjo l. skanūs. Šiandien pietų desertui greitosiom prakepiau "negriuką". Nė pusės valandos neprireikė sudorojimui blush2.gif ir dar išgyrė kaip gerą kepėją lotuliukas.gif Ačiū jums už skanius receptus 4u.gif
[attachmentid=88607]
Surfinija
QUOTE(KRISTIDA @ 2007 02 26, 15:06)
Šis skyrelis - pati geriausia mano receptų knyga  wub.gif  Ačiū jums už skanius receptus  4u.gif
*

drinks_cheers.gif Ir aš prisidedu prie šių žodžių 4u.gif
ciukcia
Kepiau ZEBRA, na neturiu zodziu thumbup.gif Vyro pirmas klausimas buvo: KAIP CIA PADAREI, TOKI DRYZUOTA. Vaikas negalejo atstoti nuo pyrago, o ir pati jau kuriau planus, vel ji issikepti biggrin.gif
Dianuka
sveikute as cia dar visai neseniai, labai noreciau issikepti "negriuka",bet paskaicius recepta likau nesupratus kiek tos grietines reikia, maza ar dideli indeli? ax.gif
Mexxica
Siandien kepsiu toki sokoladini pyraga:

Reikes:

5 kiausiniai
200 gr juodojo sokolado
90 gr miltu
2-3 saukstai kakavos
3 saukstai isvirtos kavos skyscio
240 gr sviesto
100 gr cukraus
1 saukstelis kepimo milteliu
Muskato riesuto ant peilio galo

Kiausiniu baltymus plakti su ziupsneliu druskos, cukrumi, kakava,miltais . Sokolada istirpinti virs verdancio vandens, taip pat istirpinti ir sviesta. Paskui sudeti visus likusius ingredientus ir ismaisyti. pilti i skarda, kepti 30-35 min 180-190 laipsniu temp. Iskepes buna tada, kai virsus sutrukineja, o pajudinus jauciasi, kad viduje "liuluoja" mirksiukas.gif
Is formos isimti tada, kai atves smile.gif
KRISTIDA
QUOTE(Dianuka @ 2007 03 03, 14:22)
sveikute as cia dar visai neseniai, labai noreciau issikepti "negriuka",bet paskaicius recepta likau nesupratus kiek tos grietines reikia, maza ar dideli indeli?  ax.gif
*

Va va, aš irgi mąsčiau ir nusprendžiau, kad mažą. Kepiau jau begalę kartų ir mažo indelio grietinės pilnai pakanka. Beje, bandžiau ir be kakavos iškept. Vyrui labai patiko, nes nemėgsta pyragų su kakava, o man su kakava žymiai skanesnis ir kvapnesnis ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.