Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ryžių patiekalai!
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
Egle 22
Na, o mums patinka Lasagne is ryziu, ryziu salotos su konservuotom darzovem, ivairus risotto ( su dziovintais baravykais, arba su cukinijom ir krevetem, arba su vistiena).
ingridukas
Labiausiai patinka plovas,dar salotos-ryziai,paprika,kukuruzai....majonezas
dianute
Pirmasis receptas yra risotto variantas. šiek tiek pataisysiu: puode ištirpinti nemažai sviesto, jame šiek tiek pakepinti smulkiai pjaustytą svogūna, supilti ryžius, išmaišyti, supilti vyną (bent pusę stiklinės, geriausiai baltas), maišant palaukti, kol vynas susigers į ryžius, tada po truputį pilti sultinio (vis pamaišant, ant mažos ugnies). pabaigoje sudėti šafraną ir sviesto gabalėlį. gaunasi tradicinis risotto alla milanese- milanietiškas rizotas. smile.gif
aišku, privalomas parmezanas (aš naudoju lietuvišką džiugą smile.gif ) biggrin.gif
Egle 22
Arancini (kepti ryziu kotletukai) reikes jau gatavai isvirtu ryziu(geriau isvirtu is vakaro) , kaip risotto su parmezanu(dianutes receptas, tik be svogunu), kiausiniu, dziuveseliu, mocarelos.
Ryzius sumaisom su kiausiniais. Jei mase per skysta, galima ideti dziuveseliu. Formuojam kamuoliukus ir i vidu deti kubeliais supjaustyta mocarela. Apvolioti miltuose, kiausinyje ir tada dziuveseliuose. Kepti kol graziai apgels.
Vietoj mocarelos, galima deti ir truputi Bolognese padazo, kumpio, zirneliu. Ragavau ir toki varianta, tik su zaliu idaru (lygtai rapsai ir brokoliai). Irgi labai skanu buvo.
tytuka
QUOTE(dianute @ 2007 06 02, 12:28)
Pirmasis receptas yra risotto variantas. šiek tiek pataisysiu: puode ištirpinti nemažai sviesto, jame šiek tiek pakepinti smulkiai pjaustytą svogūna, supilti ryžius, išmaišyti, supilti vyną (bent pusę stiklinės, geriausiai baltas), maišant palaukti, kol vynas susigers į ryžius, tada po truputį pilti sultinio (vis pamaišant, ant mažos ugnies). pabaigoje sudėti šafraną ir sviesto gabalėlį. gaunasi tradicinis risotto alla milanese- milanietiškas rizotas.  smile.gif
aišku, privalomas parmezanas (aš naudoju lietuvišką džiugą smile.gif ) biggrin.gif
*


Gerai cia mane pataisei. O džiugas thumbup.gif , maziau kainuoja ax.gif
Taip pat man labai patinka ryziu salotos su kurry. Isverdu ryzius, idedu, ko turiu saldytuve (kumpio, tuno, konservuotos skumbres, surio gabaliukais, pupeliu,pomidoru ir t.t.), druskos ir alyvu aliejaus bei jau gatavo kurry padazo. Labai greitai ir skanu. Ypac vasara thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Egle 22 @ 2007 06 02, 12:48)
Arancini (kepti ryziu kotletukai) reikes jau gatavai isvirtu ryziu(geriau isvirtu is vakaro) , kaip risotto su parmezanu(dianutes receptas, tik be svogunu), kiausiniu, dziuveseliu, mocarelos.
Ryzius sumaisom su kiausiniais. Jei mase per skysta, galima ideti dziuveseliu. Formuojam kamuoliukus ir i vidu deti kubeliais supjaustyta mocarela. Apvolioti miltuose, kiausinyje ir tada dziuveseliuose. Kepti kol graziai apgels.
Vietoj mocarelos, galima deti ir truputi Bolognese padazo, kumpio, zirneliu. Ragavau ir toki varianta, tik su zaliu idaru (lygtai rapsai ir brokoliai). Irgi labai skanu buvo.
*


Ir as esu bandzius kepti tuos arancinus, tik i ta risotto nedejau kiausiniu, o i vidu idedu farso isvirto pamidoruose, zirneliu ir gudos surio. Labai skanus gavosi. thumbup.gif

O kaip ta ryziu lasanija kepi? Esu girdejus apie ja, tai noras yra pasigamint. Tik ar galima kepti mikrobangu krosnelej? Mano orkaite sugedus verysad.gif
Egle 22
Tytuka, ryziu lasanijai ryziu isverdu irgi kaip risotto, be parmigiano. Visa kita-kaip makaronu lasanijai, tik vietoj lakstu dedu ryzius. Niekad nieko neesu kepus mikrobanginej, bet manau kad imanoma butu, nes tie ryziai jau isvire. Skanu irgi, ryziai kaip apkepas. Koki nors risotto, su pomidoru padazu, apibarstyt suriu ir pasaut i orkaite.
Lung
Garnyrui prie vištienos patiekalų dažnai gaminu tokį ryžių garnyrą:
- kelias morkas supjaustau smulkiais kubeliais, pridedu sviesto ir 5 min į mikrobangę;
- kai morkos kiek suminkštėja, dedu kelias skilteles smulkinto česnako (jei nėra česnako, tiks ir česnakinė druska), dar 1-2 min.mikrobangėj;
- jau beveik gatavas morkas paskaninu džiovintais krapais, vegeta ir dar 1 min. mikrobangėn;
- ištroškintas morkas sumaišau su virtais ryžiais - viskas thumbup.gif

Šitas garnyras turi labai daug variantų - žiūrint koks morkų ir ryžių santykis mirksiukas.gif Man skaniau, kai 1:1, o šeimyna mėgsta kai ryžių daugiau tongue.gif Galima vietoj džiovintų krapų naudoti šviežius, bet tada nereikia jų troškinti mikrobangėje. Dar galima morkytes valgyti visai be ryžių biggrin.gif
Kozete
Gal kuri nors iš jūsų esate dariusios ryžių piure?
Kaip ji gaminama? rolleyes.gif
Kozete
QUOTE(bea @ 2003 10 23, 22:55)
Ryžių skanėstas

1 ½ stiklinės ryžių (geriausia uncle ben’s)
1 l pieno
cukrus pagal skonį
cinamonas, razinos, vanilė

Ryžius sudedame į pieną ir verdame pastoviai pamaišant apie 45 min - 1 val. Įdedame cukrų, kitus ingredientus, išmaišome, paragaujame, ar pakankamai saldu, supilame į serviravimo indą ar indelius ir paliekame ataušti. Galima valgyti su konservuotais vaisiais.
*


Bandžiau ryžių piure daryti pagal šį receptą.
Gavosi kažkas panašaus, tik kad nesugebėjau virti ilgiau nei 25min., tai jie tokie kietoki gavosi. Bet šiaip visai skanu, tik rankos paskausta bemaišant visą tą gumulą. ax.gif
Martule
Neseniai vienam restorane teko ragauti skanu ryziu garnyra thumbup.gif .Tiksliai nezinau visu sudedamuju daliu,bet ryziai buvo sumaisyti su zaliais zirneliais,virtom morkom ir razinom.Toks garnyras buvo duotas prie keptos lasisos,bet manau,kad ir prie vistienos labai tiktu.
kutuke
QUOTE(lincikas5 @ 2007 12 13, 13:13)
Neseniai vienam restorane teko ragauti skanu ryziu garnyra thumbup.gif .Tiksliai nezinau visu sudedamuju daliu,bet ryziai buvo sumaisyti su zaliais zirneliais,virtom morkom ir razinom.Toks garnyras buvo duotas prie keptos lasisos,bet manau,kad ir prie vistienos labai tiktu.
*


As panasiai darau ryzius garnyrui, kad greiciau butu perku zirnelius ir morkytes saldytus, pakepinu svoguna, sudedu zirnelius ir morkytes, dar pakepinu ir viska sumaisau su ryziais, kartai dedu ir daugiau saldytu darzoviu, kalafioru, brokoliu, labai skanus garnyras, ji visalaika darau prie zuvies. thumbup.gif
vija
Gal kas mokat pagaminti tokią ryžių piurė, kur būna pirkti indeliuose parduotuvėse su vanile, braškėmis berods, papajom? "Labas rytas" atrodo vadinas. Rodos ten viskas elementaru: ryžiai, pienas, grietinėlė, nu bet neišeina man ji tokia skani...
Auksesmama
Na as is ryziu daznaiusiai gaminu plova ir kotletus su ryziais kepu.Daznai prie zuvies ar saslyku prisikandam ryzius.Dazniausiai juos maisau su saldytom darzovem,kazkur valgius buvau ir su krabu lazdelem ir lydytu suriu,bet tiksliai nzn kaip gaminti.Gal kuri taip darot?pasidalinkit savo receptuku blush2.gif
Wild Flower
QUOTE(Auksesmama @ 2008 02 02, 00:28)
Na as is ryziu daznaiusiai gaminu plova ir kotletus su ryziais kepu.Daznai prie zuvies ar saslyku prisikandam ryzius.Dazniausiai juos maisau su saldytom darzovem,kazkur valgius buvau ir su krabu lazdelem ir lydytu suriu,bet tiksliai nzn kaip gaminti.Gal kuri taip darot?pasidalinkit savo receptuku blush2.gif
*



Nežinau, ar būtent tokį ryžių-krabų lazdelių-sūrio apkepiuką valgei, bet galiu pasidalinti idėja, kokį pati labai mėgstu thumbup.gif Paprasčiausiai išverdu pasūdytam vandeny ryžius, palaukiu, kol išbrinks. Tada juos sudedu į kepimo indelius (darau porcijiniuose indeliuose, nes šito apkepiuko nepapjaustysi, lieka ryžiai birūs). Pabarstau prieskoniais, žalumynais, paskleidžiu sluoksniuką smulkinto svogūniuko. Ir ant viršaus tvarkingai išdėlioju supjaustytų krabų lazdelių griežinėlius. Viską apibarstau tarkuotu fermentiniu sūriu ir kišu į orkaitę keliom minutėm, kol sūris išsilydys. Tikrai niam niam! mirksiukas.gif
Linasa
Gal kas žinote kokį receptą iš virtų ryžių? Priviriau per daug, gaila išmesti.
Esmerelda
Šiandien pirmą kartą gyvenime gaminau rissoto. Skonis dieviškas wub.gif
Ryt darysiu vėl biggrin.gif
Receptas: http://www.skaniai.lt/2008/04/07/pats-skaniausias-risotto/
user posted image
Mrs. R
sveikos,

aš tą RYTO ryžių košę darau panašiai kaip bea recepte, tik - zepterio puode (man labai patogu, nes jis storapadis), labai skanu su apvaliais ryžiais, bet jie verda ilgiau nei ilgieji. Kad būtų paprasčiau (mažiau maišymo) - pirmiausia išverdu paprastai (piene su vandeniu, jei nelabai daug pieno turiu), o paskui jau gaminu košę, t.y. dapilu riebaus pieno ar liesesnio + grietinėlė, dedu vanilinio cukraus, šaukštą medaus, plautų razinų ir verdu jau tirštą kvepiančią košę (puodą uždengiu, dažnokai pamaišau, jei laikysit atidengtą - vanduo greit išgaruos ir ims svilti, kol ryžiai dar nepavirto koše, turi atsirasti toks, kaip pavadinti ryžių ir pieno "glitimas"). Jei ryžiai jums dar nepakankamai "sukošėjo", o ėmė svilti - įpilkit truputį pienuko.
Tai mano vienintelė valgoma košė, tiesa, gamyba laiko užima, bet galima išsivirti daugiau ir valgyti bent dvi dienas.
Skaniausia pravėsusi, galima dar pabarstyti trupučiu cinamono. jau seilė ėmė varvėti tongue.gif ....
Tuti
Kai išbandžiau šį recepta, kitaip ryžių jau nebegaminu. Anksčiau virdavau maišeliuose, bet ten jie sulimpa ir gaunasi visai neskanūs.

1.Maišelis ryžių (aš mėgstu ilgagrūdžius ).
Truputį sviestuko, 500ml. vandens, 25ml. brendžio,svogūnas, kubelis bet kokio sultinio, fermentinio sūrio.

Svogūną supjaustom ir kepam ant sviesto, kol jis suminkštėja, tada supilam ryžius ir truputį apkepam, supilam brendį ir maišant laukiam kol išgaruos, dabar pilam vandenį(karštą) su jame ištirpintu kubeliu sultinio ir verdame viską 20min.(arba kol išvirs vanduo). Baigus virti užsitarkuojam sūrio išsimaišom ir skanaus!

Tinka prie mėsiškų patiekalų. Dažniausiai aš nededu nei brendžio, nei sūrio, bet skonis nei kiek nesuprasteja. smile.gif
regna
Ryžių maltiniai.
Šis receptas tinka tuomet,kai lieka ryžių košės.
Jam mums reikės graikinių riešutų,fermentinio sūrio, pomidorų tyrės,džiuvėsėlių druskos prieskonių[kokius mėgstate} ,pora kiaušinių.
Graikinius riešutus kartu sutrinti,galima sumalti{bet iš riešutų išsiskiria aliejus,ant mėsmalės}ir jie lieka sausi,bet iš bėdos galima malti,sisutarkuoti galima sūrį
Įdėti likusius ingridijantus,formuoti maltinius,apvolioti džiuvėsėliuose ir kepti iš abiejų pusių.Galima kepti aliejuje su sviestu įdėjus cinamono lazdelę į aliejų suteiks maltiniams pikantišką skonį.
Vredina20
Kinietishki ryzhiai su krevetemis.

Reikes virtu ryzhiu, krevechiu (shaldytu arba shviezhiu), sojos padazho, trinto imbiero, chesnako. zhaliu konservuotu zhirneliu ir vieno kiaushinio.

Kiaushini apkepame ant labai dideles ugnies, tada dedam ryzhius ir viska gerai ishmaishom, pakepinam pora minuchiu tada dedam krevetes, zhirnelius, chesnaka, imbiera ir sojos padazha. Kepinam tol kol soja ishgaruos. Na ir zhinoma pipirai, druska pagal skoni.
Jei kam nepatinka imbiero skonis, galima jo ir nedeti.
Greitas, ashtrokas bei skanus patiekalas:)
Laukugelele
man tai skaniausi tiesiog sultiny virti ryziai, i gala idejus sviestuko ir gausiai pabarscius zalumynais arba vegeta rolleyes.gif
alexxandra
Dar vienas risotto. Šis su džiovintais grybais.

100 g arborio ryžių
50 ml balto sauso vyno
1 mažas svogūnas
1 v.š. alyvuogių aliejaus
~20 g džiovintų baravykų
400 ml daržovių sultinio
druskos, piprų
30 g parmezano/parmezano tipo sūrio
15 g sviesto

Ši porcija - soti vakarienė 1 praalkusiam asmeniui.
Jei neturite svarstyklių, 100 g ryžių = 8,5-9 v.š.

Supilti sultinį į puodą, užvirti ir laikyti šiltai.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 3-5 min pakepinti smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, suberti ryžius ir pakepinti dar vieną minutę, kol ryžiai taps skaidrūs, kaip stiklo gabalėliai. Supilti vyną ir maišant kaitinti, kol vynas išgaruos.

Sudėti išmirkytus ir gabalėliais supjaustytus džiovintus baravykus ir įpilti samtį sultinio, maišyti kol sultinys susigers. Vėl pilti samtį sultinio ir vėl maišyti, maišyti, maišyti. Kartoti kol sunaudosite visą sultinį. Artėjant prie pabaigos, ryžius ragaukite - jie neturi būti pervirę, o tik išvirę al dente - šiek tiek kietoki, tačiau jau išvirę.

Išjungite ugnį, įdėkite sviestą ir tarkuotą sūrį. Patogiausias ir prieinamiausias variantas - tarkuotas "Džiugas", kurį aš ir naudojau. Pagardinti šviežiai maltai pipirais ir druska (jei reikia).


user posted image
jurgav..
wau, atrodo nuostabiai blush2.gif thumbup.gif
kaip manot, ar galima būtų iš apkepto faršo (su įv priedais, priesk, svogūnais, pomidorų padažu ir pan) + apvirti ryžiai + sūris orkaitėj iškept apkepą, tokį alia separdo pyragą?? g.gif
_Pandora_
QUOTE(Cinside @ 2008 04 19, 19:02)
Šiandien pirmą kartą gyvenime gaminau rissoto. Skonis dieviškas  wub.gif
Ryt darysiu vėl  biggrin.gif
Receptas: http://www.skaniai.lt/2008/04/07/pats-skaniausias-risotto/


o pvz norint pasigaminti rizota su mesyte, zirneliais ir morkytem tuos ingredientus reikia deti pabaigoj ar pradzioj apkepti kartu su svogunu? ax.gif
Masiania*
QUOTE(jurgav.. @ 2009 02 07, 20:53)
wau, atrodo nuostabiai blush2.gif  thumbup.gif
kaip manot, ar galima būtų iš apkepto faršo (su įv priedais, priesk, svogūnais, pomidorų padažu ir pan) + apvirti ryžiai + sūris orkaitėj iškept apkepą, tokį alia separdo pyragą?? g.gif
*


O kodel gi ne mirksiukas.gif
ELWOOD
pats skaniausias patiekalas si ryziu tai PLOVAS, na bent jau man blush2.gif
kittychan
Rasiau temoj japonu virtuve apie katsudon, isties verta pabandyt ax.gif
Alinva
Prašysiu patarimo...
Esu nelabai kokia virėja, bet su baltais ryžiais viskas man aišku: vandens pilu du kartus daugiau, nei ryžių, paverdu, dar šiltai palaikau, ir viskas išbrinksta sausai thumbup.gif
Bet va, nusipirkau raudonųjų ryžių. Pilu tom pačiom proporcijom, verdu taip pat, bet ryžiai neišbrinksta, o vandens šiek tiek lieka... ką darau neteisingai? verdu tokį patį laiką (kaip nurodyta ant pakelio, 15min), ir dar palieku pabrinkt...
Beje, gal raudoniesiems ryžiams ir receptų kokių skanių žinot?
krama
Kiek is patirties galiu pasakyti- juos reikia virti tikrai ilgiau g.gif .. maziausiai 20 minuciu ax.gif

Man labai skanu:

isverdi ryzius, keptuvej pakepini didele tarkuota morka, dideli pjaustyta kubeliais svoguna ir sampinjonu tiek kiek nori (kadangi lb juos megstu tai nepagailiu), pabarstai vegeta, pipiriukais ir sumaisai viska su virtais ryziais ax.gif dar pomidoru padazo galima uzsimesti.
Na cia vegetariskas variantas, o jei nori su mesyte tai darau taip:
Viskas kaip pirmam variante tik nusiperku kepta vistos ketvirti is pardes, nuimu mesyte, susmulkinu ir viska sumaisau kartu su ryziais ir kitu geriu is keptuves thumbup.gif

Lengva ir greita.

Man labai skanu tongue.gif
-Maria-
Oi, tie ryžiai. Man tai bene sudėtingiausias patiekalas, reikia stengtis juos išvirti birius. doh.gif Šios temos dėka sužinojau, kad būna ir plikytų ryžių, pirmą kartą girdžiu blush2.gif Kol kas buvau tik atradus basmati ryžius, kurie be didelių pastangų būna birūs, bet tuo pačiu yra ir brangūs. Kol dietinausi visaip, tai niekaip ir normaliai ryžių negalėjau paruošti, nes visaip riebalų vengiau. Dabar darau taip:

1 stiklinę ryžių perskalauju vandeniu, kol vanduo nuo jų nebebūna drumzlinas, tada užpilu juos verdančiu vandeniu ir palieku pastovėti. Receptuose radau įvairiai nuo 15 min. iki 1 val. (aš taip ilgai niekad nelaikau). Tefloniniame puode ištirpinu šaukštą sviesto (margarinas nesuteiks tokio skonio), sudedu nukoštus ryžius ir kepinu, kol pasidaro birūs. Tada užpilu 2 stiklines vandens, įmetu vištienos sultinio kubelį (galit ir be jo, tik vandenį, nes prieskonius galima pridėti vėliau), užverdu, išmaišau, uždengiu ir ant mažiausios ugnies palieku, kol vanduo visai išgaruoja. Leidžiu pastovėti uždengus, tada indelyje sumaišau pora šaukštų aliejaus ir šaukštą vandens, įberiu prieskonių, tą mišinį užpilu ant ryžių ir išmaišau.
Alinva
QUOTE(-Maria- @ 2009 09 07, 21:38)
Oi, tie ryžiai. Man tai bene sudėtingiausias patiekalas, reikia stengtis juos išvirti birius. doh.gif Šios temos dėka sužinojau, kad būna ir plikytų ryžių, pirmą kartą girdžiu blush2.gif Kol kas buvau tik atradus basmati ryžius, kurie be didelių pastangų būna birūs, bet tuo pačiu yra ir brangūs. Kol dietinausi visaip, tai niekaip ir normaliai ryžių negalėjau paruošti, nes visaip riebalų vengiau. Dabar darau taip:

1 stiklinę ryžių perskalauju vandeniu, kol vanduo nuo jų nebebūna drumzlinas, tada užpilu juos verdančiu vandeniu ir palieku pastovėti. Receptuose radau įvairiai nuo 15 min. iki 1 val. (aš taip ilgai niekad nelaikau). Tefloniniame puode ištirpinu šaukštą sviesto (margarinas nesuteiks tokio skonio), sudedu nukoštus ryžius ir kepinu, kol pasidaro birūs. Tada užpilu 2 stiklines vandens, įmetu vištienos sultinio kubelį (galit ir be jo, tik vandenį, nes prieskonius galima pridėti vėliau), užverdu, išmaišau, uždengiu ir ant mažiausios ugnies palieku, kol vanduo visai išgaruoja. Leidžiu pastovėti uždengus, tada indelyje sumaišau pora šaukštų aliejaus ir šaukštą vandens, įberiu prieskonių, tą mišinį užpilu ant ryžių ir išmaišau.
*


Jei paprastus ryžius virt, tai verdam paprastus ryžius santykiu 2:1 (2 puodukai vandens - 1 puodukas ryžių), ir visada būna pakankamai birūs išvirę g.gif O va kaip jau skonį po to suteikt - neįsivaizduoju. Bandžiau su sultiniu, su prieskoniukais visokiais... niu ne tas man, egipte prisiragavis visokiausių skonių ryžių doh.gif arba prieskonių neatseku... g.gif
regna
Nežinau,ar jums patiks toks varijantas,bet aš jį atsivežiau,ir visad taip verdu ryžius.
Reikia gero puodo į jį įpilama aliejų {naudoju alyvuogių}įkaitinu supilu sausus ryžius.
Maišau,maišau,kol gerai pakepa.
Tuomet įpilu{virinto vandens ,tik reikia labai atsargiaitai daryti}
Vandens kiekis turi būti nemažas.
Reikia,žiūrėt,kad nepervirtų.
Gaunasi birūs ryžiai,visad
. 4u.gif
mamakarolina
O as pasidalinsiu labai paprastu, greitai ir lengvai paruosiamu zuvies risotto receptuku smile.gif

REIKES:

1 VALG. SAUKSTAS ALIEJAUS
1 SVOGUNAS, PLONAI PJAUSTYTAS
1 RAUDONA SALDZIOJI PAPRIKA, PLONAI PJAUSTYTA SIAUDELIAIS
1 ARBAT. SAUKSTELIS KARIO PRIESKONIU
200 G APVALIAGRUDZIU RYZIU
500 ML VANDENS
2 POMIDORAI, SMULKIAI SUPJAUSTYTI
500 G ZUVIES FILE, STAMBIAI SUPJAUSTYTOS
2 VALGOMI SAUKSTAI SMULKINTU PETRAZOLIU

O DAROM TAIP:

PILAME ALIEJU I PUODA, KURIAME DARYSIME RISOTTO, IKAITINAM IR DEDAME SVOGUNUS, SALDZIAJA PAPRIKA. KEPINAME MAISANT, KOL DARZOVES SUMINKSTEJA. TADA DEDAM KARIO MILTELIUS IR RYZIUS. MAISOME TAIP, KAD RYZIAI APSIVOLIOTU ALIEJUJE. TADA IPILAME VANDENI IR POMIDORUS, ISMAISOME. UZVERDAME. UGNI SUMAZINAME IR VERDAME APIE 10 MINUCIU ANT LABAI SILPNOS UGNIES UZDENGUS DANGCIU VIS PAMAISANT. KAI VISAS SKYSTIS SUSIGERIA IR JO PUODE PRAKTISKAI NEBELIEKA, IDEDAME ZUVIES GABALELIUS IR DAR VERDAME APIE 10 MIN. ANT LABAI SILPNOS UGNIES. PARAGAUJAME KAD RYZIAI BUTU MINKSTI IR PABARSTE SMULKINTOM PETRAZOLEM DEDAME I LEKSTES IR VALGOME.

MUMS LABAI PATIKO smile.gif UZTENKA 4 ASMENIMS 4u.gif
*sunlight*
Sveikutes 4u.gif
gal kuri zinot,kaip issivirti tokai ryziu kosyte ,kaip buna pirkti labas rytas,su pienu ir ivairiais idarais ax.gif
butu aciu labai 4u.gif
DiaDi
Na o aš galiu rekomenduoti ryžius su keptu kopūstu thumbup.gif
300g ryžių
300g pjaustyto kopūsto
1 svogūnas
1 morka
2 šaukštai sviesto ar aliejaus
2 kiaušiniai
300g faršo
*0,25 a.š. cukraus
*0,5 a.š. druskos

Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje ir perpilame šaltu vandeniu.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais.
Morką nuskutame ir supjaustom riekelėm.
Kiaušinius išplakame.
Keptuvėj išlydom sviestą ir sudedam kopūstą, svogūną ir morką. Kepame apie 7 minutes ant stiprios ugnies. Ir reiktų labai dažnai maišyti. Apkeptas daržoves sudedam ant ryžių ir padedam trumpam į šalį.
Į keptuvę sudedame faršą (jei faršas liesas tai dar šaukštą aliejaus ar sviesto dedam) ir kepame apie 4 minutes. Mėsai apkepus, į keptuvę sudedame kopūstus su ryžiais ir juos užpilame kiaušinių plakiniu, beriame druskos ir cukraus. Šaukštu maišome, kol kiaušinis iškepa ir apylygiai pasiskirsto.
Prie šio patiekalo labai tinka sojų padažas.
Įkėliau nuotrauką, bet čia be mėsytes dariau cool.gif
Skanaus!
Erina
QUOTE(regna @ 2009 09 08, 00:00)
Nežinau,ar jums patiks toks varijantas,bet aš jį atsivežiau,ir visad taip verdu ryžius.
Reikia gero puodo į jį įpilama aliejų {naudoju alyvuogių}įkaitinu supilu  sausus ryžius.
Maišau,maišau,kol gerai pakepa.
Tuomet įpilu{virinto vandens ,tik reikia labai atsargiaitai daryti}
Vandens kiekis turi būti nemažas.
Reikia,žiūrėt,kad nepervirtų.
Gaunasi birūs ryžiai,visad
. 4u.gif


Šiandien kirpėja pasakojo kaip lietuvaitė ištekėjusi už egiptiečio ir gyvenanti ten jau 3 metus mokino kaip reikia išvirti birius ryžius. Tai pateikė lygiai tokį patį variantą kaip jūsų bigsmile.gif . Sakė, kad vandens turi būti dvigubai daugiau nei ryžių. Tik ji dar minėjo kažkokius egzotiškus prieskonius. Jau pabandžiau, gavosi tikrai birūs ryžiai.
regna
Ryžių kotletai su žuvimi ir dziovintais grybais

ryžius išplauname užplikome karštu pienu.Grybus išmirkome,išverdame.

Pakepiname svogūną ant sviesto,suberiae grybus, pakepiname.

Ryžius keletą minučių paverdame,nupilame skystį.

Žuvį{aš naudojau lašisos gabalus skirtas sriubai}

Supilame ryžius įberiame ryžių prieskonių,įmušame kiaušinį, sudedame žuvį,svogūnus su grybais ,iberiame druskos pipirų.

Įberiame pora šaukštų avižinių miltų{galima įvairių}


Viską susmulkiname elektriniu trintuvu.

V.Š.pagalba formuojame kotletukus kepame orkaitėje,kol apskrusta.{ant kepimo popieriaus}

Valgome su įvairiu padažu.







AkvileZ
Man dabar pats skaniausias ryžių patiekalas yra Paella. Recepto nerašysiu nes jų labai įvairių yra, o juos rasti galima google, youtube arba supermamų temoj apie ispaniškus patiekalus galima rasi smile.gif
Poema
QUOTE(AkvileZ @ 2011 04 10, 13:42)
Man dabar pats skaniausias ryžių patiekalas yra Paella. Recepto nerašysiu nes jų labai įvairių yra, o juos rasti galima google, youtube arba supermamų temoj apie ispaniškus patiekalus galima rasi smile.gif
*




Labai noriu pasigaminti Paella,gal galit parasyt recepta,kuri jau esat isbandziusi ax.gif
AkvileZ
QUOTE(Poema @ 2011 04 10, 16:18)
Labai noriu pasigaminti Paella,gal galit parasyt recepta,kuri jau esat isbandziusi ax.gif
*


Šiaip visų paellų pagrindas yra beveik toks pats, tik produktai skiresi. O čia kaip aš darau (kitoj temoj buvau rašius, tad copy paste):
Sunaudojau:
5 skilteles česnako
ketvirtį svogūno
pora saujų šaldyto jūros gėrybių mišinio (atšildyto)
apie 300 g krevečių (atšildytų)
5 šaukštus ryžių
pora konservuotų pomidorų
aliejus, pipirai, druska, kurkuma, čili pipirai, saldi paprika
pora puodelių sultinio, jį viriau iš dviejų ežero žuvų(mekšrai buvo smile.gif ), pusė svogūno, pusė morkos, druskos, pipirų.

O dabar gamyba, labai lengva ir paprasta smile.gif
Įkaitinau aliejų ir pakepinau svogūna, tada česnaka (viena), kai apkepė sudėjau jūros gėrybes, pabarsčiau prieskoniais, apkepiau po to sudėjau ryžius, kai pasidarė permatomi sudėjau konservuotus pomidorus, palaukiau kol sušilo ir supyliau sultinį įsmeigiau 4 skilteles česnako, uždengiau dangčiu ir patroškinau ant mažo karščio 10 min. po to sudėjau krevetes ir dar apie 10 min patroškinau.

Dar kai darau dedu kokios vištienos, ne vien jūros gėrybes.
Paellava visai nebloga vaizdinė medžiaga, tik aš ryžius truputį pakepinu tik po to sultinį pilu.
Vicious Vici
Mano paskutinis gamintas patiekalas su ryžiais buvo šis:

"Daržovių, ryžių ir pievagrybių “rissoto”
2 komentarai
(balsavo 2, reitingas: 4.50 iš 5 galimų, jūs jau balsavote)

Keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus pakepinau ryžius, kol tapo šviesiai rusvi, sumečiau juos į nepridegantį puodą, užpyliau verdančio vandens, palikau ant mažos ugnies kaisti. Toj pačioj keptuvėj pakepinau pjaustytas (netarkuotas) morkas – irgi į puodą. Tada pakepinau salierus, paskui svogūnus, česnakus, paprikos, pievagrybių. Ir viską – vis į tą puodą. Daržoves partijomis kepinau, nes jei kartu sukrauti keptuvėn, pradėtų troškintis savo sultyse, o čia labiau reikia vos vos apkepti. Tiesa, aliejaus nedaug, tad reikia nuolat maišyti, ant nemažos ugnies kepti greitai greitai … Manau, dar gali ir kokia cukinija ar moliūgas tikti, gal ir dar kas nors- variacijoms yra erdvės. Pabaigai – druskytė, kiti prieskoniai (dėjau net čiobrelių ), jei labai sumažėja vandens – šiek tiek pripilti ir pakaitinti vis pamaišant, kol suminkštėja daržovės, pakankamai išbrinksta ryžiai. Idealus variantas – neperkaitinti, kad standžios liktų visos sudedamosios dalys. Skanu ir be nieko, ir kaip koks nors garnyras prie mėsiško ar žuvies patiekalo…"

Net nežinau kodėl čia taip, bet kaip patiko, pirštus laižiau biggrin.gif Galbūt dėl to pakepinimo viskas taip skanu smile.gif
ispanka
paella (recepta gavau is ispanes)
su tuo dalyku kur vaikuciam koses trinam,toks kaip mikseris reik sutrint puse raudonos paprikos,1 didelis pomidoras,cesnako kokios2-3 skilteles,truputi petrazoliu,puse svoguno.i keptuve skirta paella“i ipilam aliejaus,beriam supjaustyta gabaliukais kita puse paprikos ir svoguno,pakepinam,sudedam pjaustyta sepija arba kalmara ir kubeliais pjaustyta vistiena ar triusiena,jei turit krabu mesos det galima irgi tinka,kepam,kai apkepe supilam ta mase kur reikejo sutrint,pakepinam kol truputi isgaruos skystis,kitoj kokioj keptuvej ipilam truputi aliejaus,kai ikais keptuve supilam ryzius(viena sauja ryziu-porcija vienam zmogui,taip ispanai sako),pakepinam,pamatysit jie po truputi pakeis spalva,tik nesudeginkit,apkeltus ryzius supilam i apkeptas darzoves,ismaisom,siek tiek druskos,pipiriuku maltu ir vos vos azafrano(atleiskit nezinau kaip vadienasi lietuviskai) cia tokie prieskoniai,zolytes raudonos jei neklystu,pilam zuvies sultini per pusantro pirsto nuo ryziu,ismaisom sudedam juros gerybes.ir jau viskas,daugiau nemaisykit ryziu,jei norit paciam gale visa paella idekit i orkaite kad apskrustu virsus.
SULTINYS: krevetes,kurias desit i paella nulupkit,kiautus sudekit i vandeni,pora gabaliuku zuvies,dekit visokias juros gerybes kokias tik turit,nu aisku ne visas,pvz as dedu kreveciu kiautus,pora almechu(kriaukles),pora midiju,pora nedickiu krabiuku,cesnako gava nelupta petrazoliu sakele.


RYZIAI SU KIAULIENOS SONKAULIUKAIS
i puoda pilam alieju pakepinam gabaliukais pjaustuta paprika ir svoguna,sumetam sonkauliukus,pakepinam,uzpilam tokia pacia trinta mase kaip paellai kad reikejo(paprika,cesnas,pomodoras,svogunas,petrazoles)pakepinas pora min,uzpilam mesos sultiniu,troskinas apie gera valanda,po val.suberiam ryzius,vienam zmogui pilkit 2 saujas ryziu.druskos pipiru.virti kol bus isvire ryziai.nepervirti.

ispanai paellai deda vienam zmogui viena sauja ryziu nes pries paella visada valgo pora patiekalu dar,tai kokias salotas,krevetes su padazu ar dar ka,taip kad galit idet ir daugiau ryziu mirksiukas.gif
tikiuosi patiks thumbup.gif

Laimooote
Ar kas nors bandėt daryti ryžius, kaip nuorodj rašo, indiškai? ryžiai nebuvo ištižę ar per kieti?
Ir dar.. gal kas galit pasidalinti kokiunors ypatingai skaniu plovo receptu? ax.gif Niekad nesu gaminus blush2.gif
mabi
skanu ir paprasta: isvirti ryzius, ipilti sojos, o ant virsaus keptas - skystas kiausinis. issimaisom, ir vuole biggrin.gif
beje, kad ryziai butu birus, juos verdame 11min, isjungiam ir leidziam pastoveti dar 5min.
Libra
QUOTE(mabi @ 2014 01 31, 11:42)
skanu ir paprasta: isvirti ryzius, ipilti sojos, o ant virsaus keptas - skystas kiausinis. issimaisom, ir vuole  biggrin.gif
beje, kad ryziai butu birus, juos verdame 11min, isjungiam ir leidziam pastoveti dar 5min.
*


Cia ryziai kinietiskai gaunasi. Galima dar keptu darzoviu prideti.
CherryStone
Aš labai mėgstu risotto. Galima tiek visokių jo variantų sugalvoti.
Čia radau burokėlių ir ožkos sūrio risotto. Gaminau svečiams, labai patiko. rolleyes.gif

http://virtuvesteatras.blogspot.com/2013/1...iojimai-ir.html
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.