Įkraunama...
Įkraunama...

Nesudėtingi, bet labai įdomūs patiekalai

QUOTE(jurgitokas @ 2008 08 14, 15:10)
Dažnai šeimynai prie mėsos darau labai paprastas ir skanias salotytes:  supjaustau riekelėmis nuluptus kivius, užbarstau druskos ir pipirų. Ir viskas  smile.gif ,mums patinka wub.gif



QUOTE(shacHii @ 2008 08 14, 16:33)
kiviai su druska ir pipirai  g.gif  idomu...reikes pameginti  ax.gif  biggrin.gif

Turėtų būt skanu, nes jie juk panašūs į avokadus, o sumuštinia su avokadais, pipiru ir druskyte tai niam niam thumbup.gif iš pradžių vos ryžaus paragaut, bet paragavus norėjau dar ir dar.
Tikrai pabandysiu.
Atsakyti
Nu mums patinka,toks nenusibodes skonis 4u.gif
Atsakyti
turiu vistienos file,noriu kazka pagaminti su mangu,gal kas turit ideja,ka dar geleciau maisyti i si troskini?laukiu,aciu....
Atsakyti
QUOTE(Nastulia @ 2008 11 11, 17:40)
turiu vistienos file,noriu kazka pagaminti su mangu,gal kas turit ideja,ka dar geleciau maisyti i si troskini?laukiu,aciu....



pasens file, kol receptuko sulauksi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastulia @ 2008 11 11, 17:40)
turiu vistienos file,noriu kazka pagaminti su mangu,gal kas turit ideja,ka dar geleciau maisyti i si troskini?laukiu,aciu....


Jei jau patinka tokia i salduma derinukai, tai

vista, mangas braskes, spinatai, graikiski riesutai,grudeta varske, prieskoniai pagal receptorius .

Vista, smulkiai tarkuotas fermentinis suris, galima kiausini slukiai tarkuota idet, poro, cesnako, riesutu, majonezo ir viska pertrint su blenderiu,kad gautus vos ne kremas ir uzdet ant mango skilteliu tokiu masyvesniu.

Mango kubeliais, vynuoges per puse perpjautos, vista kubeliais arba siaip pasmulkinta, kaip patinka, obuolys, ananasas. Maisyti arba su majonezu arba su citrina, aliejum, prieskoniais.

Ryziai, ananasas, vistiena sumaisyti su majonezu, ant virsaus, uzsiberti mango kubeliu (neimaisyti).

Gal kas patiks wink.gif





Papildyta:
pekino kopustas, aplesinas, vista, persikai kons., saulegrazos arba graikiski riesutai, majonezas.

beje i tas salotas, kur anksciau rasiau su ryziais reikia nepagaileti kario prieskoniu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 08 21, 15:02)
Turėtų būt skanu, nes jie juk panašūs į avokadus, o  sumuštinia su avokadais, pipiru ir druskyte tai niam niam thumbup.gif iš pradžių vos ryžaus paragaut, bet paragavus norėjau dar ir dar.
Tikrai pabandysiu.

man patinka irgi sumuštiniai su avokadais-ant pakepintos baltos duonos truputis sviesto, avokadas pagardintas druska ir pipirais, olandiškas sūris essen.gif
Atsakyti
Sveikutes, noriu atgaivinti labai idomia tema. Gal kuri zinote kokiu nors nesudetingu patiekalu vakarienei?
Atsakyti
Vakar vakarienei gaminau tokį paprastą ir beveik "krizinį" patiekalą lotuliukas.gif (o jei dar be šoninės, tai visai mirksiukas.gif ):

Bulvių košė su šonine ir kopūstais

4 vidutinio dydžio porcijoms reikės:
Bulvių (kiekis priklauso nuo dydžio, apie 6 vidutinio dydžio)
Mažo šviežio kopūsto arba savojos kopūsto (jo reikėtų pagal originalų receptą, bet puikiai tinka ir paprastas šviežias kopūstas)
1 mažo svogūno
Kelių saujų kubeliais pjaustytos rūkytos šoninės
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
Druskos ir pipirų

Nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje bulves. Po to jas sugrūskite (pieno ir grietinės nereikia). Kol verda bulvės, kitame puode sūriame vandenyje apvirkite kopūstą. Savojos kopūstą paprastai perpjaunu per pusę, o paprastą - į tris ar keturias dalis. Patariu pjauti taip, kad neiširtų lapai (t.y. palikti kotą). Po to bus lengviau išgraibyti jį iš vandens. Virti reikia apie 10-15 minučių (savojos kopūstui dažniausiai užtenka apie 10 min.). Suminkštėjusį kopūstą nusunkite - galima palaikyti rėtyje ir paspaudyti - ir stambiai supjaustykite lapus. Kietą kopūsto dalį išmeskite.
Didelėje keptuvėje ar troškintuve pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę ir pakepkite kartu su svogūnais. Įberkite pipirų ir paprikos miltelius. Sudėkite trintas bulves ir kopūstą ir viską labai gerai sumaišykite. Bulvės šiek tiek patyžta ir sulimpa su kopūstais bei šonine. Išjunkite ugnį, uždenkite viską dangčiu (jį puikiai atstoja folija ar didelė lėkštė) ir palaikykite apie 15 minučių. Visa košė pakvimpa šonine, o kopūstas suteikia jai lengvumo - labai skanus, kvapnus ir nesunkus maistas.
user posted image
Šaltinis (receptas ir nuotrauka skolinti unsure.gif ): novum.lt

Man labai patiko, nes mėgstu kopūstus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vikucce: 10 kovo 2009 - 20:04
QUOTE(brashke77 @ 2007 08 21, 19:34)
as turiu Toste duonos receptu knygele, tai joje rasoma, kad galima iskociota ir idaryta duonele susukti ir supjaustyti kaip vyniotinukus. gaunasi 1 kasnio sumustiniai  thumbup.gif

aš panašiai darau ir iš SM archyvo.. tik tuos viniotinukus 9nepjaustytus0 dar į orkaitę 5-iom minutėm pašaunu. apskrunda ir tada supjaustau -super, kai ten viduj esantis lydytas surelis pasilydo ir apkepa pomidoras... thumbup.gif
Atsakyti
oho kokiu cia geru ideju radau thumbup.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,
pasiskaitinejau cia, labai idomiu receptuku turit, aciu, butinai kuri nors isbandysiu... neskaiciau iki galo, bet pamenu kazkuri norejo cebureku teslos neriebios, tai pasidalinsiu savo receptuku, labai greitai paruosiamas ir tikrai neprisigeria riebalu:

0,5l kefyro,
2 Kiausiniai,
truputis druskos,
puse saukstelio sodos
Miltu - kad iseitu kociojama tesla

Skanaus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(rokute @ 2004 10 09, 10:38)
Labai neblogos salotos wink.gif 
Ziedini kopusta susmulkinti, sutarkuoti morku viska ismaisyti su majonezu. Niam niam tongue.gif


Man skaniau tai su pamidoru (viskas tas pats tik vietoj morku pomidoras pjaustytas)
Atsakyti