Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Putpelės kiaušiniai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
paukstis
Sveikos mamytės,
Nusprendžiau paįvairinti savo mazgės meniu ir nupirkau putpelės kiaušinių. Dar ir daktarė sakė, kad jie labai sveika. thumbup.gif Tik kai jau reikia duoti, susimąsčiau, o kiek gi tų putpelės kiaušinių reikia vietoj vieno vištos kiaušinio? g.gif
Gal jau kas turit patirties? Pasidalinkit ! mirksiukas.gif
Kruopike77
QUOTE(paukstis @ 2006 07 19, 12:53)
Sveikos mamytės,
Nusprendžiau paįvairinti savo mazgės meniu ir nupirkau putpelės kiaušinių. Dar ir daktarė sakė, kad jie labai sveika. thumbup.gif  Tik kai jau reikia duoti, susimąsčiau, o kiek gi tų  putpelės kiaušinių  reikia vietoj vieno vištos kiaušinio? g.gif
Gal jau kas turit patirties? Pasidalinkit ! mirksiukas.gif
*

mes putpelių kiaušinukus valgome jau nuo 10 mėn. Iš pradžių po pusę, po vieną įtrindavau į košes. Dabar panelytė suritina po šešis iš karto. Taigi, kadangi, kaip matau, gan vėlai pradedate duoti, tai žiūrėkite kiek pats vaikas norės suvalgyti, pagal situaciją. Aš taip įtariu, kad kokie 5-6 ir sudaro tą vieną vištinį kiaušinį smile.gif sėkmės
12345
QUOTE(Kruopike77 @ 2006 07 24, 17:45)
mes putpelių kiaušinukus valgome jau nuo 10 mėn. Iš pradžių po pusę, po vieną įtrindavau į košes. Dabar panelytė suritina po šešis iš karto. Taigi, kadangi, kaip matau, gan vėlai pradedate duoti, tai žiūrėkite kiek pats vaikas norės suvalgyti, pagal situaciją. Aš taip įtariu, kad kokie 5-6 ir sudaro tą vieną vištinį kiaušinį smile.gif sėkmės
*

blink.gif Na,nemanau,kad 6 kiaušiniai pradžiai gerai.Gal pirma reikėtų įsitikinti,kad putpelės kiaušinuką apskritai nespjaudo?Ir pradėti tiktų nuo 1-2vnt.skanios salotos:2 putpelės kiaušiukai,1virta morkytė,1virta maža bulvytė,truputis lašišos.Viską supjaustyti nedidukais kubeiais,paskaninti druskyte ir trupučiu grietinės arba aliejaus. wub.gif
ligiukss
Aš taip pat žinau, kad jie labai maistingi,bet dar nedaviau.Kažkaip man jie tokie keisti,o juos kiek laiko reikia virti?
ingere
QUOTE(ligiukss @ 2007 07 28, 18:22)
Aš taip pat žinau, kad jie labai maistingi,bet dar nedaviau.Kažkaip man jie tokie keisti,o juos kiek laiko reikia virti?
*

Mane irgi tas pats domina.... g.gif
Levander
QUOTE(ligiukss @ 2007 07 28, 17:22)
*

ant pakuotės rašo 2 minutes g.gif bet man trynys dar buvo skystas, kai viriau 2 min schmoll.gif
ingere
QUOTE(Levander @ 2007 07 30, 10:27)
ant pakuotės rašo 2 minutes  g.gif  bet man trynys dar buvo skystas, kai viriau 2 min  schmoll.gif
*

tai kokias 5 min reiktų virti?
Levander
QUOTE(ingere @ 2007 07 30, 19:09)
tai kokias 5 min reiktų virti?
*

viriau 5 min, bet truputį kiaušinukas įskilo mirksiukas.gif biggrin.gif
ingere
QUOTE(Levander @ 2007 07 30, 22:31)
viriau 5 min, bet truputį kiaušinukas įskilo  mirksiukas.gif  biggrin.gif
*

Tai čia vadinasi per daug? O kaip kiaušinuko vidus, ar gerai išviręs?
ligiukss
QUOTE(Levander @ 2007 07 30, 09:27)
ant pakuotės rašo 2 minutes  g.gif  bet man trynys dar buvo skystas, kai viriau 2 min  schmoll.gif
*

Tai reikia virti kokia 3-4min?O vidus kokios spalvos būna?Kaip paprasto kiaušinio?O skonis?
Levander
QUOTE(ingere @ 2007 07 30, 23:04)
Tai čia vadinasi per daug? O kaip kiaušinuko vidus, ar gerai išviręs?
*

po 5 min gerai buvo išviręs biggrin.gif
QUOTE(ligiukss @ 2007 07 31, 14:23)
Tai reikia virti kokia 3-4min?O vidus kokios spalvos būna?Kaip paprasto kiaušinio?O skonis?
*

dabar stengiuosi virti 4 min... bet tikrai ne 2min schmoll.gif doh.gif vidus tai kaip vištos kiaušinio mirksiukas.gif na, dėl skonio kaip sakoma nesiginčijama biggrin.gif bet man vištos kiaušinis kažkaip geriau valgosi blush2.gif bet vaikui tai po kol kas vien putpelės perku 4u.gif
ligiukss
QUOTE(Levander @ 2007 07 31, 22:51)
po 5 min gerai buvo išviręs biggrin.gif 

dabar stengiuosi virti 4 min... bet tikrai ne 2min  schmoll.gif  doh.gif  vidus tai kaip vištos  kiaušinio  mirksiukas.gif  na, dėl skonio kaip sakoma nesiginčijama  biggrin.gif  bet man vištos kiaušinis kažkaip geriau valgosi  blush2.gif  bet vaikui tai po kol kas vien putpelės perku  4u.gif
*

Tai reiks kada jai nupirkti ir pabandyti,o kiek duoti jei vištos 2 suvalgo?
Nuska
aš savo mažei omletuką darau iš 4 putpelės kiaušinių. Valgo pasičepsėdama bigsmile.gif
ligiukss
QUOTE(Nuska @ 2007 08 03, 15:03)
aš savo mažei omletuką darau iš 4 putpelės kiaušinių. Valgo pasičepsėdama  bigsmile.gif
*

thumbup.gif Reiks ir mums pabandyti! mirksiukas.gif
rikutis
Maistingumu du putpelės kiaušiniai atstoja vieną vidutinio dydžio vištos kiaušinį, taip kad mažiems vaikams geriau jų "neperdozuoti" mirksiukas.gif
Aš kartais nuperku mažiui ir išverdu du- duodu pavakariams, su duonyte. "Ant viršaus" dar jogurto. Ir thumbup.gif
Diuna
Virskynant virta arba kepta kiausini,organizmas sunaudoja daugiau energijos,negu is jo gauna.Taigi kiausinai-svelnaia tariant,nereikalingas produktas
crocus
Bet ne putpelių. Geriau vaikams duoti neapdorotus termiškai - puikiai valgo su visu lukštu-nuplauti ir dar sūram vandeny palaikyti 2min. Jei virti tik vieną minutę.

http://www.alfa.lt/straipsnis/189925/?Kiau...008-07-13_00-00 čia straipsnio apačioje apie putpelių kiaušinukus parašyta.
marmelade
nedaviau dar vaikui pyutpeles kiausinio,niekad ju neperku schmoll.gif
noksta
O kaip paruosti putpeliu kiausinius? Galima valgyti zalius? Galima su lukstu?Kiek laiko virti ? O kaip paruosti luksta valgymui?
Meškašunis
Nu apie luksta pirmakart girdziu , tikrai lotuliukas.gif blink.gif bigsmile.gif

Tai jis ka, nera kietas? Juk kai sudauzai ji, jo lukstas juk irgi kaip paprasto kiauso, toks traskantis... Na tikrai neisivaizduoju, ar vaikui patiktu luksta tarp dantu jaust blink.gif
Papildyta:
QUOTE(marmelade @ 2009 09 10, 15:06)
niekad ju neperku schmoll.gif
*

O be reikalo mirksiukas.gif . Jie labai skanus . Ir as labai megstu jais papuost valgius, pvz. i liezuvio izpiltinio formele idet per puse perpjauta smile.gif . Smagiai atrodo, kaip saulute smile.gif
jurge3
Vaikai labai megsta smile.gif
EgluteN
QUOTE(Diuna @ 2008 10 19, 00:47)
Virskynant virta arba kepta kiausini,organizmas sunaudoja daugiau energijos,negu is jo gauna.Taigi kiausinai-svelnaia tariant,nereikalingas produktas
*

blink.gif blink.gif blink.gif
http://www.zebra.lt/lt/laisvalaikis/gurman...2009-10-13.html
nakvisa
nu mamos nezinau gal 6 kiausiniai per daug.... unsure.gif as kazkaip saviskei daugiau 4 neduodu,nors ji man suvalgytu turbut ir 10.... blush2.gif o,kad su lukstais valgo,tai tikrai,nes as atsimenu mano drauges mociute tokia sveikuole budavo,tai mum visokiu geriu duodavo,tai kartais tekdavo po 2 kiausinius su lukstais suvartoti.... biggrin.gif bet vaikui tai neduociau,kazkaip galvoju gi sunkiai turetu virskinti toki daikta.... unsure.gif
giedrumelis79
maniske megsta juos,valgom po 3-4 thumbup.gif
orchideja@
kazkaip niekad ne nesumasciau nusipirkti ir pati paragauti...kazkaip net nesinori, vistos kiausinis geriausias ypac jei naminis thumbup.gif
Akvilchikas
Maniske putpeliu kiausinukus labai megsta thumbup.gif Senelis vis nuperka, tai ji su pasitenkinimu juos lukstena ir su hellmans majonezu kapoja:) O kai idedu i kokias salotas tai irgi su pasimegavimu ragauja... Mamytes, jie maistingi ir naudingi, tikrai verta karts nuo karto vaikiukus pamaitinti... mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.