Nusprendžiau paįvairinti savo mazgės meniu ir nupirkau putpelės kiaušinių. Dar ir daktarė sakė, kad jie labai sveika.
Gal jau kas turit patirties? Pasidalinkit !
Sveikos mamytės,
Nusprendžiau paįvairinti savo mazgės meniu ir nupirkau putpelės kiaušinių. Dar ir daktarė sakė, kad jie labai sveika. Gal jau kas turit patirties? Pasidalinkit ! QUOTE(paukstis @ 2006 07 19, 12:53) Sveikos mamytės, Nusprendžiau paįvairinti savo mazgės meniu ir nupirkau putpelės kiaušinių. Dar ir daktarė sakė, kad jie labai sveika. Gal jau kas turit patirties? Pasidalinkit ! mes putpelių kiaušinukus valgome jau nuo 10 mėn. Iš pradžių po pusę, po vieną įtrindavau į košes. Dabar panelytė suritina po šešis iš karto. Taigi, kadangi, kaip matau, gan vėlai pradedate duoti, tai žiūrėkite kiek pats vaikas norės suvalgyti, pagal situaciją. Aš taip įtariu, kad kokie 5-6 ir sudaro tą vieną vištinį kiaušinį QUOTE(Kruopike77 @ 2006 07 24, 17:45) mes putpelių kiaušinukus valgome jau nuo 10 mėn. Iš pradžių po pusę, po vieną įtrindavau į košes. Dabar panelytė suritina po šešis iš karto. Taigi, kadangi, kaip matau, gan vėlai pradedate duoti, tai žiūrėkite kiek pats vaikas norės suvalgyti, pagal situaciją. Aš taip įtariu, kad kokie 5-6 ir sudaro tą vieną vištinį kiaušinį
Aš taip pat žinau, kad jie labai maistingi,bet dar nedaviau.Kažkaip man jie tokie keisti,o juos kiek laiko reikia virti?
QUOTE(ingere @ 2007 07 30, 23:04) po 5 min gerai buvo išviręs QUOTE(ligiukss @ 2007 07 31, 14:23) dabar stengiuosi virti 4 min... bet tikrai ne 2min QUOTE(Levander @ 2007 07 31, 22:51) po 5 min gerai buvo išviręs dabar stengiuosi virti 4 min... bet tikrai ne 2min Tai reiks kada jai nupirkti ir pabandyti,o kiek duoti jei vištos 2 suvalgo?
aš savo mažei omletuką darau iš 4 putpelės kiaušinių. Valgo pasičepsėdama
Maistingumu du putpelės kiaušiniai atstoja vieną vidutinio dydžio vištos kiaušinį, taip kad mažiems vaikams geriau jų "neperdozuoti"
Aš kartais nuperku mažiui ir išverdu du- duodu pavakariams, su duonyte. "Ant viršaus" dar jogurto. Ir
Virskynant virta arba kepta kiausini,organizmas sunaudoja daugiau energijos,negu is jo gauna.Taigi kiausinai-svelnaia tariant,nereikalingas produktas
Bet ne putpelių. Geriau vaikams duoti neapdorotus termiškai - puikiai valgo su visu lukštu-nuplauti ir dar sūram vandeny palaikyti 2min. Jei virti tik vieną minutę.
http://www.alfa.lt/straipsnis/189925/?Kiau...008-07-13_00-00 čia straipsnio apačioje apie putpelių kiaušinukus parašyta.
nedaviau dar vaikui pyutpeles kiausinio,niekad ju neperku
O kaip paruosti putpeliu kiausinius? Galima valgyti zalius? Galima su lukstu?Kiek laiko virti ? O kaip paruosti luksta valgymui?
Nu apie luksta pirmakart girdziu , tikrai
Tai jis ka, nera kietas? Juk kai sudauzai ji, jo lukstas juk irgi kaip paprasto kiauso, toks traskantis... Na tikrai neisivaizduoju, ar vaikui patiktu luksta tarp dantu jaust Papildyta: QUOTE(marmelade @ 2009 09 10, 15:06) O be reikalo
Vaikai labai megsta
QUOTE(Diuna @ 2008 10 19, 00:47) Virskynant virta arba kepta kiausini,organizmas sunaudoja daugiau energijos,negu is jo gauna.Taigi kiausinai-svelnaia tariant,nereikalingas produktas http://www.zebra.lt/lt/laisvalaikis/gurman...2009-10-13.html
nu mamos nezinau gal 6 kiausiniai per daug....
maniske megsta juos,valgom po 3-4
kazkaip niekad ne nesumasciau nusipirkti ir pati paragauti...kazkaip net nesinori, vistos kiausinis geriausias ypac jei naminis
Maniske putpeliu kiausinukus labai megsta
|